Natti

Det blev inga sommardäck på bilen idag heller, vete fan när jag ska hinna med det..... Men stora A har fått sina linser, jag har skrivit klart alla protokoll och annat pappers-skit jag hade på dagens att-göra-lista, hela familjen har ätit middag, ungarna är hämtade på diverse aktiviteter, läxorna är gjorda och jag är fortfarande vaken och skapligt med i skallen.
Inte illa pinkat.....

Nu är det kvällen för mig och jag hoppas på en lugn dag imorgon, och massor av solsken!

Smu Gnut kära vänner! ♥

:-D

1959 skrattade vi i genomsnitt 29 min om dagen och nu, femtio år senare, har den tiden sjunkit till 9 minuter/ dag.
Jag har ingen aning om var statistiken kommer ifrån men det var U på jobbet som berättade det idag. Det låter ju lite oroväckande och man undrar ju vad det beror på? Har vi tråkigare idag än för femtio år sedan eller går vi omkring och är lite smådeppiga mest hela tiden och skrattet liksom sitter för långt in? Jag har nog aldrig tänkt på hur mycket tid jag skrattar på en dag men jag tycker nog att det känns som mer än nio minuter.

Jag har några riktigt utflippade skrattminnen, ni vet dom där gångerna när man har ont i hela fejset efter en skrattattack och känner sig lite smått bakis på endorfiner bra länge efteråt. Men jag vet inte om det är den typen av skratt man verkligen ska sträva efter, för dom skrattanfallen får jag bara när jag är rätt trött och förvirrad och efteråt är man ju helt väck....

Jag och mamma skrattar ofta om vi gör något helt själva utan ungar eller annat ansvar. Och så skrattar jag och musketösrna ofta när vi umgås, en bilresa med dom behöver egentligen inte ha nåt mål, det är själva resan som brukar vara det mest minnesvärda. När jag umgås med min stora och aningen bullriga familj så skrattas det en hel del och dom numera ganska sällsynta tillfällen då jag och alla mina tre barn hittar på något tillsammans kan det också urarta till rena skrattfester.

Kanske det helt enkelt är så att vi lever lite för fort idag för att ta oss tid med dom där stunderna när skrattförutsättningarna är som störst...? Man umgås via facebook och mail och tror att man uttrycker en känsla med ett litet :-) ... Jag kunde i alla fall konstatera idag att även om jag inte alltid är jättelycklig över jobbet jag har så skrattar jag ganska ofta på dagarna och det är värt mycket. Den här veckan har det skrattats åt mig, och om det betyder att jag kan hjälpa till att öka någons dagliga skrattdos så kan jag gärna bjuda på det!! ;-)

Sov gott alla!
XX


Summering

Har tillbringat större delen av dagen på läktarplats i olika idrottsarenor och skrikit mig hes när jag har hejat på blivande basketproffs. Dom var fantastiskt duktiga och jag ser fram emot fler events av det här slaget. Mellan-J och dom andra killarna var nöjda men trötta efter den här helgen och nu är det sådär skönt att ha alla ungarna hemma under samma tak igen. Även jag börjar komma på rätt köl, det är inte lika lätt att slarva bort en kväll på stan som det var förr, tror inte att jag är gjord för utekvällar längre...
Har även hunnit med att sitta i solen och umgåtts med kära vänner och en liten guddotter. Tänker planera in många helger av det här slaget framöver!

Jag har fått höra idag att jag är vacker, klok och fantastisk. Och det behöver man få höra ibland. Synd bara att mina egna tankar om mig just nu är mer förvirring och frustration.....

Dagen efter

Beklagade mig för grannen förut och sa att jag kände mig gammal och sliten idag, och då säger stora A:
"Ingen fara, imorgon är hon ung igen..."   Mammas pojke... ♥

Som vanligt efter en kväll som igår, så poppar det upp små minnesbilder då och då som påminner om jag kanske inte alls var varken vacker eller fantastisk utan helt enkelt bara rätt packad, :-) och idag har gårdagen även gjort sig påmind genom telefonsamtal och sms och frågor om vi kan träffas imorgon. Jag vill egentligen inte men känner att det nog kanske är mest fair att åtminstone ta en promenad eller nåt om han känner att det finns något vi behöver analysera.

Åker sådär en femton mil söderut imorgon för att hämta hem fyra NBA-proffs.
Jag är såååå tacksam att det inte var idag jag behövde ta den repan........

Skönt liv

Igår kände jag mig sådär fantastisk som man behöver få göra ibland och jag hade vansinnigt roligt!
Även om jag inte alltid har världens bästa jobb så har jag i alla fall världens goaste kollegor!

Huvet är inte med riktigt än idag men jag jobbar på det med hjälp av vatten, alvedon och koffein. Det blev både sent och lite mycket alkohol och jag har inte bestämt mig för om jag ska ha lite ågren idag eller inte....
Men solen skiner och livet är härligt så jag skjuter alla eventuella negativa tankar på framtiden ett tag..... :-)

Inget melodikryss och det känns lite snopet, jag sov alldeles för gott när Eldeman började prata i morse, men nästa Lördag är jag på banan igen!

//Kramar

Planering

Har ni hört talas om A-familjer nån gång?
Ni vet dom där människorna som har flera barn och ändå bor i ett välstädat hem, vars barn är aktiva och livliga och trots det alltid är rena och prydliga, som jobbar deltid för att kunna ta hand om sin familj men ändå har råd att åka till Thailand på semester, dom där som är med och organiserar sina barns aktiviteter varje ledig stund och ändå hinner med ett eget liv? Jag har träffat några stycken, och trots att jag inte är helt hundra på att dom verkligen sitter med facit på familjelivet och är odelat lyckliga, så är jag ändå förbannat avundsjuk på dom ibland.

Imorgon åker mellan-J på basketcup i Skövde, lilla J gör sista dagen på fritids och jag ska bort och festa med kollegorna på kvällen. Och dessa tre saker har skapat ett litet kaos här nu under eftermiddagen. Ytterligare ett bevis på att jag är kass på att planera....

Packa till NBA-proffset trodde jag vi skulle greja på en kvart - ack så jag misstog mig!
"Mamma inte deeen skjortan, det är disco vi ska på imorgon kväll, inte hajk!!!!!"
(Han fyller tonåring om två veckor och det är som att han med hela sitt sätt att vara vill påminna om detta faktum....)

Sen åkte jag och lilla J till Ica för att fixa present till fritidsfröknarna. I sammanlagt nio år har jag haft mina barn där och det är ganska vemodigt att säga farväl till en epok sådär. Fast lilla J är redo för att ta ansvar för sig själv efter skolan och på det hela taget känns det bra.

Och så är det min tur till slut att förbereda lite för imorgon, och det visar sig att JAG HAR INGA KLÄDER!!!!!
Det är jättemärkligt, det hänger plagg på galgar i hela min garderob men ingenting verkar nånsin passa det aktuella tillfället...  Men jag bestämde mig nyss för att skjuta det problemet på morgondagen och stämpla ut från jobbet lite tidigare för att försöka lösa det då istället.

Sov gott kära vänner! ♥ Puss och Kram



Visst är dom väl för söta...? :-)


Möte

Möte kl 10-11,30, Möte kl 12,30-14 och Möte kl 15,30-17
NÄR ÄR DET TÄNKT ATT JAG SKA HINNA JOBBA???

Åsså det här med tid....

Jag och S har diskuterat det här med tid och vi är helt överens, ju mindre tid man har destu mer får man gjort.
Det är märkligt, men när jag har semester och har hela dagen på mig till en eller ett par inplanerade aktiviteter då vill det verkligen till att jag ska få det gjort. Jag brukar aldrig hinna allt, oavsett hur lite tid det beräknas ta. Men när jag jobbar och dessutom har hela eftermiddagen uppbokad, då är det inte omöjligt att jag lyckas klämma in ytterligare några ärenden.
Idag kom jag ifrån jobbet vid 16,15 ungefär och sen har det bara rullat på.
Jag har varit på stan och grejat en nyckel till lilla J, till Elkedjan och bytt kolsyrepatronen till soda streamern, hämtat lilla J hos mormor och morfar, skjutsat lilla M till ridskolan, lagat mat, (och inget snabbval idag!) sprungit/powerwalkat skogsslingan, handlat lite frukostmat, skrivit rent ett protokoll, tvättat två maskiner och tagit hand om disken.
Men nu är jag bra jävla trött!


Smu Gnut! (*gäsp*)


Det här med mat...

...det är mitt evida dilemma. Vad ska vi äta? När ska vi äta? Hur många ska äta? Och äta måste man ju för fan göra varenda dag, och även om det inte alltid serveras en välbalanserad måltid av tallriksmodellen här i huset så vill man ju åtminstone att ungarna ska få i sig något sånär skapligt käk så dom inte går och skåpäter en massa skitmat istället, som mackor, glass eller moppe-meny från gatuköket.

Men nu är det faktiskt (peppar, peppar...) ett tag sen vi åt korv och makaroner, och det beror på att jag har frysen full av älgkött. Idag lagade jag älgfärsbiffar med potatis och löksås, och jäklar vad vi åt!
Det är så mycket roligare att laga mat när man har fina råvaror, och ännu bättre känns det när maten uppskattas av alla kring köksbordet.

*

Min släkt kommer att öka befolkningen i den här lilla kommunen med åtta personer den här sommaren.
Brorsan med familj flyttar hit igen och idag berättade kusin E att dom fick huset dom ville ha, nästan granne med mig. Grattis till er allihopa, och välkomna hem! ;-)


Mina valpar

Jag känner mig lite som Jack Russel-tiken med valpar som jag och sönerna var och hälsade på igår.
Hon suckade lite uppgivet när hennes bebisar knölade runt och trängdes i korgen och inte gav henne en lugn stund, och jag kunde känna lite av hennes frustration och ana tröttheten i hennes ögon.
Men så fort någon av oss lyfte upp en av valparna i famnen så fick hon något oroligt över sig och släppte oss inte med blicken. Hon hade svårt att slappna av ända tills alla valparna återigen låg och trängdes runt henne.

Precis så är det med mig och mina valpar. Jag suckar över att jag aldrig har riktigt tyst omkring mig, alltid är det någon som är hungrig, behöver läxhjälp, vill ha skjuts någonstans eller kräver min uppmärksamhet på annat sätt. Och så detta eviga syskontjafs som kan driva mig till vansinne!
Men saken är den att jag ständigt går omkring och räknar in dom och känner av den där lilla oron när någon i kullen saknas, om det är stora A som är på stan en kväll, mellan-J som växelbor hemma hos kompisarna eller lilla J som är på semester med mormor och morfar.
Det är bra att dom växer och blir till självständiga individer, det tycker jag verkligen och är inte bara som jag säger, men på något sätt så blir jag lite lugnare så fort jag har alla omkring mig igen.
Jag har saknat lilla J massor och nu ska vi kramas en stund till innan det är kvällen för henne.

God natt med er! ♥


YouTube

Idag kommer lilla J hem från sin påsklovssemester och jag längtar!! Vi har haft flitig sms-kontakt och många "puss-och-kram" och "sov-gott-jag-älskar-dig" framåt kvällen och jag tror att hon haft lite hemlängtan just då.
Och jag har definitivt lilla-J-längtan!

Igår satt mina söner och tittade på klipp på youtube och jag satt och tittade på film några meter bort, och hela tiden satt jag med delar av uppmärksamheten riktad på vad som försig gick vid datorn för det var mycket fniss och viskningar.
Till slut gick jag bort och klickade fram ett klipp med Susan Boyle från Brittiska "Talang" och visade dom, och dom blev båda grymt imponerade. Så från att ha suttit och tittat på Jack-ass-idioter och pinsamheter så satt dom helt stumma med gåshud på armarna och tittade på en 47-årig sjungande tant.

Kolla själva, hon är fantastisk!!

Snart sommar

Idag är det inte långt ifrån sommar, sitter man i lä och blundar mot solen så kan det lika gärna vara mitten på Juli. Jag och grabbarna tände grillen idag och åt våran middag ute i solen och sånt ger semesterkänslor mer än nåt annat.

Och så har vi varit och tittat på små underverk också, Jack Russelvalpar som inte är större än att dom får plats i handen på en, och jag får hela tiden tala om för både sönerna och mig själv att det inte funkar med en hund i vår familj.
För när man sitter med en sån där liten mjuk bulle i famnen så är det svårt att tänka logiskt.... :-)


Vårmys

I morse så stoppade jag ner träningsbyxor och skor i en påse och tog med ut till bilen, (bara ifall) och idag stämplade jag ut vid 15-tiden, bytte kläder och gav mig ut på en runda i skogen igen.
Så nu har jag gjort mina plikt-pass för den här veckan, allt utöver räknas som bonusträning! :-)

Grillen tänder vi imorgon istället för så fort solen försvinner bakom gårdshuset så blir det lite kyligt, och ska jag sitta ute och äta så vill jag absolut inte frysa.

Helt plötsligt så blev min Lördag i kalendern alldeles tom också, och om bara solen lyser som den gjort idag så kommer jag inte att röra mig onödigt mycket i skuggan!


Nästan sommar....

...och om en stund tänder jag grillen och tar en öl!

Poker

I några dagar nu har jag varit stand-in i det traditionsenliga lunch-pokerspelandet på jobbet.
Jag är inte och kommer aldrig att bli någon duktig pokerspelare, det har med det här sk pokerfacet att göra... Mitt fejs blir lika rött som ruter så fort jag får bra kort, slänger fel eller försöker se lite hemlig ut....

(Och som straff för att jag kom sist idag så får jag dras med en vulgär titel över helgen...)



:-)

Hmmm...

Kolla tavlan och säg mig ärligt vad ni tycker...
Hur funkar tankegångarna hos en sån här konstnär?



Och behöver hans mamma bli orolig...? :-)

Träning

Jag förstår inte varför det ska ta emot så att ge sig iväg för den där motionsrundan, det är ju så himla skönt när man väl kommer iväg, det vet jag ju vid det här laget. Jag var jättetrött när jag kom från jobbet idag och hade helst tillbringat resten av dagen i soffan med en bra bok eller på K´s uteplats med en massa kaffe, men sen när jag väl kom iväg till motionsspåret så var det helt underbart skönt. Nu är jag sådär behagligt trött och väldigt nöjd.
Om jag simmar en km på Lördag så har jag klarat mina tre pass den här veckan och slipper köpa skäms-lotter på Måndag. :-)

Djupa tankar och lite vardag

Det har varit mycket relationssnack ett par dagar. Jag är verkligen inte rätt person att komma med goda råd när det gäller förhållanden med tanke på att jag har misslyckats med 100% av mina egna försök, men ibland är det kanske inte råd man behöver utan bara ett par öron och nån som håller med om att allt är förjävligt.
Jag vet i alla fall att jag själv aldrig skulle offra delar av mitt liv för att leva tillsammans med någon som har inställningen att "det funkar så länge det funkar" eller "jag tycker inte det ska behöva vara så dramatiskt att bryta upp".
Kanske är jag en hopplös romantiker, men jag skulle inte nöja mig med det.
Jag har svårt att tro på livslång kärlek när jag hela tiden får bevis för att det inte funkar, men man kan i alla fall gå in i relationen med en önskan och förhoppning om det ska hålla för all framtid.
Och sen försöka jobba på det. ♥

*

Idag har jag varit duktig! Jag och två av musketöserna tog en promenad på runt åtta km idag, jag har köpt en liten present till vårt fadderbarn som bor i Indonesien och jag har planterat om lite växter här hemma.

Lilla J bestämde sig för att följa med mormor och morfar norröver idag så nu är det hennes tur att mata lamm och njuta av Jämtlandsluften ett tag.

Sov gott och dröm om storslagna saker som världsfred, lottovinster eller fantastiskt sex! ;-)

Cirkus

I morse när jag åkte till jobbet så hade jag en cirkuskaravan framför mig på vägen, tänk om jag skulle ha hakat på dom istället för att åka hit....
Jag är rätt klumpig och osmidig och skulle vara värdelös som cirkusartist men kanske det finns några elefantbebisar eller andra djur jag kunde ta hand om...

Drömma får man.... :-)

Hemma bäst men borta oxå bra

Vissa gånger är den där femtiomilaresan längre än vanligt och idag var den fruktansvärt lång. Men det var värt varje minut  för jag har haft några riktigt sköna dagar. Jag har sovit, umgåtts med mormor, matat lamm, solat, skottat snö, tittat på film och myst med F.

  

Jag orkar inte skriva mer än så här ikväll, men bjuder på några bilder ur mobilen så länge.



Schemaläggning

Det är inte lätt att ha rollen som logistikansvarig i den här familjen alltid, det säger jag bara!
Men nu har vi nog rott den kommande helgen i land tror jag, nu ska det bara klaffa i praktiken också och skulle det strula till sig ändå så kan jag ändå inte göra mycket mer än agera sambandscentral på distans.
Puh....

Och så har det hysteriska familjelivsvårkaoset satt in också, fattades bara annat.
Igår var det föräldramöte på högstadieskolan om dom blivande tonåringarnas framtida tillvaro, idag föräldramöte på lilla-J´s skola om dom skriftliga omdömena samt ett föräldramöte med blivande tonåringens klass om den stundande klassresan. Men det sista skolkade jag ifrån, jag ska ju för tusan följa med på resan så jag får reda på allt förr eller senare ändå...
Telefonkonferens med en orolig förälder om högstadiesituationen till hösten, telefonkonferens med nästa förälder om brukarrådets skolgårdsplanering nästa helg och så slutligen lite telefonsnack om helgens basketcup.
Puh...

Till sist så är jag en obotlig tidsoptimist. Jag tog mig iväg till ica mllan alla skolprojekt idag och handlade lite käk till NBA-proffsen som jag lämnade hemma hos familjen som J ska åka med till cupen, men sen hände något med planeringen, tror det var hockeyn som kom ivägen.
Så kvar att göra imorgon enligt min lilla "att-göra-senast-onsdag-lista" är som följer...

*dammsuga
*ta hand om disk
*städa badrum
*en sväng till återvinningen
*köpa kattmat och be syrran vara kattvakt
*röja i hallen och ställa undan vinterskor
*packa
*tanka bilen
*köpa bilfika

...och helst hade jag velat komma iväg runt niotiden...

Får se om det blir några rader imorgon, annars blir det blogguppehåll tills på Tisdag skulle jag tro.
Sov gott älskade vänner och alla som läser!
Puss & Kram

(K-M, har inte hunnit ringa dig idag som vi sa men jag kommer nog vara pratsjuk under bilresan imorgon!)


Hockey, bullbak och tackochgodnatt!

Den här kvällen blir senare än jag hade tänkt för mellan-J kom och tittade på mig med bedjande ögon och berättade att dom skulle ha film-mys i skolan imorgon och "jag skulle så gäääärna ha velat haft hembakade bullar med mig...."
Och är man en mamma med konstant dåligt samvete över barn som får lov att ta mycket ansvar så är det svårt att stå emot.
Så, jag har tittat på förlängningen av hockeyn under tiden degen stod och jäste och nu väntar jag bara på att bullarna ska bulla upp sig lite så jag kan slänga in dom i ugnen.
Men jäklar altså, jag är bra trött.....

Smu Gnut!
XX

Snart så....


Jag har fått rita till lite kaffe, kakor och blommor på bilden för att man ska få en liten förkänning av sommarens fikastunder på trappan, nu längtar man lite... :-)




Tack vare fantastiska föräldrar till mellan-J´s kompisar ser det ut att lösa sig med basketcupen till helgen.
Och sen har ju jag världens bästa päron också!
Alltid! <3

Helvetesjävlafotbollochförbannadeex....

Eftersom jag är ledig på Torsdag och har fem underbart långa lediga dagar på mig så planerade jag helt enkelt in en liten hälsa-på-mormor-resa alldeles på egen hand utan barn, men om något kan krångla så gör det det. Alltid.

Till att börja med så går ju ungarna i skolan på Torsdag, det hade jag inte en tanke på, jag brukar annars bara vara ledig röda dagar och då är ju dom alltid lediga så jag har helt enkelt glömt att lämna in ledighetsansökan.
Ok, det här är inget jätteproblem tänker jag, ungarnas pappa kan hämta dom på Torsdag kväll och timmarna efter skolan och fram till dess klarar dom sig själva om jag ser till att det finns mat dom kan laga.
Men det visade sig vara svårt, exxet har nämligen fotbollsträning då!
På Fredag har mellan-J basketcup och jag har ordnat så han kan åka med en kompis, vi ska bara höra med kompisens föräldrar om J kan sova över hos dom från Torsdag så är det ordnat.
Det betyder att barnens pappa istället för att engagera sig i cupen bara behöver plocka upp J hos kompisen på Fredag, men ni förstår, det visade sig också vara jättesvårt för han har fotbollsträning då!
Mina minisemesterplaner sträcker sig till Måndag eftermiddag, men ungarnas pappa var ju naturligtvis tvungen att påpeka att det ställer till det lite för honom för på Måndag har han ju fotbollsmatch!!!!

Och saken är den, att om jag inte är med och organiserar här så kommer det helt enkelt inte bli nån basket för J och det här är något han har väntat på och längtat efter i flera veckor.
Men gud vad jag önskar ibland att jag kunde ha samma inställning till min del i ansvaret som M....

Mina vänner

Man tappar kontakten med människor efter vägen konstaterade vi igår. Ibland är det ett måste för att man själv ska kunna växa och må bra och ibland är det bara olika vägval som gör att man skiljs åt.
Jag har haft vänner som en gång i tiden betydde väldigt mycket för mig och som jag idag inte ens vet var dom bor eller vad dom heter i efternamn. Jag kan känna nån gång ibland att det är en och annan jag saknar från ett tidigare liv, och som jag skulle vilja leta rätt på igen, men för det mesta finns det nog en bra anledning till att man går åt varsitt håll.
Och det brukar vara bäst att låta det få vara så.

Idag umgås jag med människor för att jag själv har valt att ha dom i mitt liv, vi är inte ihopfösta i en grupp för att vi är lika gamla, har samma intressen eller för att våra familjer umgås.
Jag älskar mina vänner, inte för att vi är speciellt lika eller ha samma bakgrund, utan för att det är människor som får mig att växa och låter mig vara precis den jag är.
Och jag är övertygad om att det är dom jag kommer att omge mig med resen av mitt liv.

Sov gott!
XX

Triss?

Nånting hände med vårvädret, idag blåser det kallt och himlen är alldels vit och grötig, trivs inte alls lika bra med det här vädret som med gårdagens solsken.
Men det kommer väl fler dagar.

Idag hoppas jag på en trissvinst med musketöserna, det behövs lite klirr i kassan nu, och jag längtar så jag kan bli tokig efter den där sparesan....

Vårkänslor...

Vaknade i morse med ambitionen att jobba några timmar, har pappershögar som växer på mitt skrivbord och det är ganska skönt att sitta där en Lördag och jobba undan lite när inte telefonen ringer i ett, man får så mycket gjort på mycket mindre tid.
Nu blev det inte så mycket jobbat idag för när klockan ringde vid sjutiden så protesterade hela min kropp och jag och den kom överens om att stanna i sängen en stund till.
Men varje timma vid mitt skrivbord är värdefull, det kan betyda en timma mindre övertid längre fram.

Sen har jag fikat med min kusin och hennes familj, simmat nästan en kilometer, lagat ungarnas favoritmat och tagit en lång promenad i skärgården med K. Det har varit en helt underbar dag och sticker man näsan utanför ytterdörren här så kan man känna på doften att några grannar har tagit ut lite av sommaren i förväg och börjat grilla.
Jag hoppas det fortsätter så här!

Nästa helg får det gärna vara vårväder och varmt för då åker jag norröver och det är helt klart roligare att sitta i bilen i sex-sju timmar om man kan stanna och få en dos solsken då och då.
Fem dagars ledighet ska jag tillbringa på bästa tänkbara sätt, ett par dagar med min mormor och ett par dagar med F några mil därifrån.
Jag längtar!! :-)


Sleten

Och så blev det då Fredag eftermiddag, äääääntligen!
Shit vad långa vissa dagar är.
Känner mig sådär lite "för-rastlös-för-att-ligga-på-soffan-men-orkar-inte-göra-mycket-annat", ni vet....

Jag ska prova att spela nån bra musik på hög volym och se om jag åtminstone kan hamstra ihop tillräckligt med energi för att ta hand om lite disk och fixa middag.
Sen ska jag och lilla J ta på oss pyamas, poppa popcorn och fredagsmysa.

Lite känslig

Mycket tankar har det varit i ett par dagar, både mer och mindre allvarliga saker, men allt får såna proportioner när man dessutom går omkring och är lite hormonspeedad sådär som man är en gång i månaden.
Jag tar åt mig av andras sorger, och mina egna små bekymmer som jag annars inte ägnar många tankar blir oproportionerligt stora.
Och sånt som borde vara glömt och begravet poppar upp från ingenstans.

Det blev en lagom lång promenad med K i eftermiddagssolen idag och vi terapipratade nog lika fort som vi gick. Samtalsämnena är dom vanliga, barn, föredettingar, kärlek, sex, familj, elever, kollegor och lite skvaller.
Inget nytt altså men nog så viktigt.

Efter promenaden så åkte jag och tvättade bilen, och där - i kön till Statoils biltvätt - kom våren på riktigt! :-)


Bara lite uppdatering....

När jag var på ikea idag så köpte jag ett litet bord och två stolar att ha på min trappa, och det satte vårkänslorna lite i spinn så nu har jag även plockat undan lite pulkor, hockeyklubbor och annan vinterbråte som stått i uterummet och skräpat. Det kan gärna få bli vår på riktigt nu så jag kan sitta vid min lilla cafégrupp och dricka eftermiddagskaffe.

Pratade nyss med stora A i telefon, han är på väg hem från Stockholm och dom lär inte rulla in i stan med bussen före halv två så vi sa god natt innan vi lade på. Det känns fortfarande ovant att han är så stor och jag inte längre är delaktig i allt han gör, jag vänjer mig liksom aldrig vid det.

Mellan-J ligger i sin säng och tittar på film och jag borde egentligen gå in och stänga av tv´n för honom när klockan är så mycket, men jag låter det vara en stund till, det är inte långt kvar till helgen och han kan sova ikapp då... :-)
Allt han har pratat om dom senaste dagarna är en basketcup som är på långfredagen. Ungarna kommer att vara hos sin pappa då och jag drygt femtio mil bort, och J blir nog så illa tvungen att tänka om när det gäller den där cupen om inte någon annan förälder kan skjutsa. För möjligheten att ungarnas pappa skulle genomgå en radikal intresseförändring och komma på att han vill tillbringa dagen med sin mellanson i en idrottshall ser jag som obefintlig. Tyvärr.

Lilla J (som inte är så liten längre) ska sluta på sitt fritids innan den här månaden är slut. Hon ska få en egen nyckel och det stora förtroendet att klara sig ensam på mornar och eftermiddagar. Jag är övertygad om att hon kommer klara det alldeles fantastiskt bra, och hon själv verkar inte heller speciellt nervös över det nya ansvaret heller.

Imorgon förmiddag har jag tid hos frissan och jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska klippa av mig håret igen eller fortsätta härda ut ett tag till. Jag har en känsla av att det kommer vara mitt humör som avgör det imorgon, minsta lilla irritation över något så ryker det.... :-)


Sov gott kära vänner, syskon, kusiner, gamla kärlekar och alla andra!
XX <3

Musik

Idag tog jag en tur till IKEA i grannstaden och handlade lite för jobbets räkning. Jag bokade firmabilen för större delen av dagen och det var faktiskt ganska skönt att komma ut några timmar, jag kan väl inte påstå att det var en direkt betungande uppgift trots att jag har gnällt lite över tidsbrist och annat.
Jag hade laddat mp3´n och stoppat några skivor i handväskan och när jag rullade ut på motorvägen så hade jag sällskap i bilen av Lars Winnerbäck på tillräckligt hör volym för att jag skulle kunna sjunga med utan att höra mig själv....
Hans musik funkar som en emotionell förstärkare för mig, om jag lyssnar på honom när jag är ledsen så blir jag alldeles gråtig och om jag - som idag - känner mig sådär allmänt nöjd så blir jag alldeles lycklig.
När jag åkte hem igen så var det Metallicas "And Justice For All" som höll mig sällskap en stund, men jag fick tänka om där för det är musik jag gärna kör lite för fort till, och det har jag inte råd med igen...

Jag sitter och lyssnar på en skiva som landade i min brevlåda idag.



Bandet är från Växjö och han som spelar bas är min lillebror.
Vi har aldrig träffats eller ens pratat i telefon, och jag sitter här och ler för mig själv över det lite märkliga i att jag just nu sitter och lyssnar på honom...
Men jag tror skivan kommer bli en favorit för musiken är jättebra!
Bilden är länkad till deras hemsida och där kan man lyssna på dom.
(En låt heter Hole In My Soul..... )
:-)

(Jag måste försöka fixa en bilstereo innan jag åker norrut över påsk, jag har så mycket musik att lyssna på, och så lite tid att lyssna på den....)

RSS 2.0