Parentes....

För den som är intresserad så kan man läsa här om skillnaden mellan Alla helgons dag och Halloween.....

Årets spök & godis-dag

Så, då har vi nästan firat klart årets spökhögtid för den här gången, har en skräckfilm som ska ses innan vi är färdiga för i år bara, men det blir inte föräns lilla J har somnat.
Imorgon firar vi allhelgonadagen med att laga god mat och tända ljus på gravarna, som sig bör enligt svensk tradition. Jag är inte jätteförtjust i det här amerikanska "bus-eller-godis"-köret om jag ska vara ärlig, det känns mest som en anledning för ungarna att knalla runt och tigga godis. Men ok då, lilla J och kompisarna var ute idag, sminkade uppifrån och ner, och ringde på dörrar, med min och övriga föräldrars välsignelse faktiskt. Men vi hade några regler; Gå bara hem till dom ni känner och hitta inte på något bus! Och vi hade jobbat hårt på spöktemat, dom var skitsnygga!

K och P har varit här och käkat lunch med delar av den totala barnaskaran, sen kom ungarnas farmor och farfar och hälsade på en stund. Nu har jag låst ytterdörren för idag och vi ska mysa ner oss i soffan och titta på film, jag och ungarna. Och så ska vi göra vårt bästa för att trycka i oss ett par påsar chips ovanpå allt fika och godis vi har ätit hela dagen.

Happy Halloween och Smu Gnut på er alla!

Vintergatan



Och nu är lampan släckt, och natten tyst och klar,
och nu står alla minnen upp från långt försvunna dar,
och milda sägner flyga kring som strimmor i det blå,
och underbart och vemodsfullt och varmt är hjärtat då.

De klara stjärnor skåda ned i vinternattens glans,
så saligt leende, som om ej död på jorden fanns.
Förstår du deras tysta språk? Jag vet en saga än,
jag har den lärt av stjärnorna, och vill du höra den?

Långt på en stjärna bodde han i aftonhimlens prakt.
Hon bodde i en annan sol och i en annan trakt.
Och Salami, så hette hon, och Sulamit var han,
och båda älskade så högt och älskade varann.

De bott på jorden båda förr och älskat redan då
men skildes åt av natt och död och sorg och synd också.
Sen växte vita vingar fort på dem i dödens ro;
de dömdes långt ifrån varann på skilda stjärnor bo.

Men på varandra tänkte de i blåa höjdens hem,
omätlig låg en rymd av glans och solar mellan dem.
tallösa världar, underverk av skaparns visa hand,
sig bredde mellan Salami och Sulamit i brand.

Och då har Sulamit en kväll, av längtans makt förtärd,
begynt att byga sig en bro av ljus från värld till värld.
Och då har Salami, som han, från randen av sin sol
begynt att bygga, också hon, en bro från pol till pol.

I tusen år så byggde de med omotståndlig tro,
och så blev Vintergatan byggd, en strålig stjärnebro,
som famnar himlens högsta valv och zodiakens ban
och binder samman strand vid strand av rymdens ocean.

Förfäran grep keruberna; till Gud steg deras flykt:
- O Herre, se vad Salami och Sulamit har byggt!
Men Gud allsmäktig log, och klart ett sken sig vida spred:
- Vad kärlek i min värld har byggt, det river jag ej ned.

Och Salami och Sulamit, när bryggan färdig var,
de sprungo i varandras famn - och strax en stjärna klar,
den klaraste på himlens valv, rann upp i deras spår,
som efter tusen år av sorg i blom et hjärta slår.

Och allt som på den dunkla jord har älskat ömt och glatt
och skildes åt av synd och sorg och kval och död och natt,
har det blott makt att bygga sig från värld till värld en bro,
var viss, det skall sin kärlek nå, dess längtan skall få ro.

Mer helg åt folket!

Imorgon kan det bli snö sägs det, och jag måste byta däck på bilen. Det var lite väl spännande att åka till jobbet i morse faktiskt, och även om mina vinterdäck inte är dom bästa så får dom lov att duga till att börja med i alla fall.
Det är mycket som ska hinnas med imorgon. Lilla J och två kompisar ska spöka ut sig till häxor och zombies och gå hem till klasskompisarna och ringa på, jag ska bjuda mina vänner på lite käk på eftermiddagen och senare kommer ungarnas farmor och farfar hit och firar stora A  i efterskott. Och så behöver jag handla, stryka tvätt och städa lite innan det är helg på riktigt. Lilla J och jag ska ner på stan och shoppa lite också, vi ska göra papperspyssel imorgon om vi orkar med det efter allt annat inplanerat. 
Man skulle ha tre dagars ledigt varje helg, så man hinner ha ett liv utanför jobbet också. En dag till att städa och pyssla hemma, en dag till att umgås med kompisar, shoppa och fika och till sist en dag att ligga kvar i sängen hela dagen...
Och så  kunde man gott korta ner arbetsdagarna också, från typ 8,30-11.... eller nåt. :-)

Sov gott, simma lugnt och kör försiktigt, eller vad ni nu ska göra.
Kram

Haiku

I stillat sinne
med korsade ben: vilket
är höger? Vänster?

Fryser

Imorgon har jag Fredag på schemat och det känns väldigt bra!
Dom här mörka eftermiddagarna kommer som en chock varje år, fattar inte att man aldrig vänjer sig vid den här mörka, blöta, ångestframkallande tillvaron som vi kallar höst i det här landet.... Jag tror på fullaste allvar att jag föddes i fel land. "Du klär dig för varmt, man ska frysa in hösten" säger dom till mig, jo tjena.... Jag ska kunna fungera också.

Jag har tillbringat en timma i tennishallen med mellan-J och hans kompis i kväll, och dom har i alla fall inte haft några svårigheter att hålla värmen, dom dröp av svett när vi åkte därifrån. Vi ska boka den där banan fler gånger, det var hur skönt som helst att vara där utan att det var fullt av folk överallt, så är det någon som är lite sugen på tennis någon kväll så är det bara att säga till så fixar jag en tid.

Nu är det kvällen, så smu gnut kära vänner!
XX


IQ?

På mitt jobb så ska vi snart (vilket år som helst...) byta datasystem, och det har hittills inneburit en massa olika utbildningar för alla anställda, och mer kommer det att bli innan det är dags att gå över till det nya systemet.
Hela förmiddagen har jag suttit på en av mina utbildningar tillsammans med en massa smarta "ung-man-på-väg-uppåt-i-karriären"-människor, nästan direktimporterade från någon teknisk eller ekonomisk universitetsutbildning någonstans i världen.
Jag är varken supersmart eller jättekorkad, men tillsammans med dom här människorna och vid sådana här tillfällen så känner jag mig rätt dum faktiskt. Det krävs endel ansträngning för att hänga med i genomgångarna, och även om jag klarar mig skapligt bra så är det lång ifrån allt jag förstår på en gång.
Men okej, med lite tid och träning så ska jag nog greja det, det är jag övertygad om. Det finns dom som har det mycket jobbigare än jag med det här.

Det som skrämmer mig lite är att det finns inte mycket utrymme kvar i vårt samhälle för medelmåttor eller mindre begåvade människor. Läs en jobbannons får ni se;

"...vi ser gärna att du har akademisk examen, körkort med hela alfabetet på baksidan erfodras, många års erfarenhet av ett tjugotal datasystem är meriterande, du bör vara stresstålig, välkomna snabba förändringar och tycka om att ha många bollar i luften samtidigt.
För att söka jobbet som parkarbetare kontakta;...."

Men alla andra då? Vars inteligens inte är mätbar med högskolepoäng eller akademiska betyg? Världen är full av begåvade människor som bara aldrig får chansen att visa det eftersom allt är så inriktat på vad man klarar av teoretiskt.
Eller dom som har jobbat inom samma industri i 30 år och är hur duktiga som helst på sitt jobb, men så ändras helt plötsligt förutsättningarna och allt det man kan helt plötsligt inte räknas längre för att man inte klarar av att redovisa vad det är man gör i ett datasystem, där alla instruktioner är på ett språk man aldrig läste i skolan, vad händer med dom?

Jaha, nu blev jag politisk igen, och jag som bara ville gnälla lite över en tuff dag på jobbet... :-)

*

Nu ska svida om till något annat än mina röda mysbyxor och ta med mig ungarna till tennishallen en timma.
Jag säger väl på återseende här, för jag hittar nog något mer att gnälla över innan dagen är slut....

Ikväll är jag Rosa

Om det är något jag är jätterädd för så är det cancer, rädd att få det själv eller att det ska drabba någon jag känner.
Skitskraj!
Jag är ju rätt fräknig, och det i kombination med cancerskräck kan leda till lite smånojor då och då, typ; Har inte den här pricken blivit större? Ser den inte mörkare ut än igår? eller Shit vad det här födelsemärket kliar...
Bröstcancer är jag också rädd för, och det är ju ingen garanti att man slipper undan för att man har fött och ammat tre barn har jag sorgligt nog fått erfara.
Sen finns det en miljon andra varianter som också kan driva en till hypokondriska tvångstankar, men det är nog dom två nämnda som jag tänker mest på.
Ämnet dödsångest var något som kom upp under ett av helgens djupare samtal, (jädrars vilka livade fester man går på...) och det kan jag väl aldrig påstå att jag haft, men varje gång jag tror att någon av mina fräknar har börjat leva sitt eget liv, eller om jag tycker att jag känner en liten knöl någonstans, så tror jag att jag får en liten föraning om hur det kan kännas.

Så ikväll mina vänner, skänker jag en liten peng till forskningen, och blir för en stund vackert rosa! :-)





Strömlös

Idag tror jag hela stan stod still en stund mitt på dagen. Helt plötsligt släcktes ljuset, ljudet från fläktarna dog ut och all aktivitet stannade liksom bara av. Alla tittade frågande på varandra och man fick nästan känslan av att några till och med höll andan.
Man kan nästan tro att människan går på elektricitet med tanke på hur handlingsförlamad man blir av ett strömavbrott.
Det var himla skönt!

Idag möttes jag återigen av en massa skor i hallen, brödsmulor i köket, handdukar på badrumsgolvet och fjärrkontrollerna i soffan, men det gör inte så mycket,
för idag är det varmt och skönt här hemma igen.

:-)

Bara Smu Gnut...

Nu är ordningen återställd här hemma, mina älsklingar är där dom ska vara och vi har kramat ikapp en förlorad vecka.
Dom har haft en jättehärlig semester med sin pappa och sina småsyskon, och dom har handlat med sig enorma mängder godis och dricka hem.
Stora A blev jätteglad för både brädan, pengarna och nya soffan på rummet, kompisarna har redan varit här och kollat in alltihopa. Under eftermiddagen gav sig grabbarna iväg och köpte sig ett "guitarr hero" som det har spelats på hela kvällen och nu ska jag strax fösa dom i säng.
Lilla J sover redan, och alldeles strax jag också.

Har känt mig aningen bakis idag så den extra timman var välkommen.

Smu Gnut kompisar!

Inte sannolikt

Visst häder det att blixten slår ner två gånger på samma ställe,
men det är inte ofta,
och inget jag räknar med.

Och jag har blivit jävligt åskrädd.

Substans

Igår pratade vi om Gud och döden, feminism och fördommar, föreläsare och Hitler-Jugend, sorg och kärlek
och en massa annat, med nästan bottenlöst djupt.
Vi pratade om att vara förälder och visade glatt upp våra sämre sidor,
för man kan tryggt göra det när man är i ett sällskap helt fritt från fåniga prestigetävlingar.
Och konstaterade återigen att vi har ett stort behov av att prata om saker med lite substans,
vattenpölsytligheten fyller också sin funktion, men dom samtalsämnena har man ju hela tiden i alla fall.

Sen skrattade vi, tjuvrökte, spelade pingis och biljard och lyssnade på egenkomponerad musik.
Vi hade helt enkelt en jättetrevlig kväll.
Det är underbara människor som man växer tillsammans med!
Grattis igen på födelsedagen lillebror, jag hoppas du var nöjd med kvällen!

Nu kommer strax mina lövlingar hem från sin pappa, och jag har sparat på kramar hela veckan som jag ska ösa över dom. Jag älskar er och har saknat er jättemycket!

Städdag!

Vi löste krysset i morse och nu har jag en hel lång skön Lördag framför mig som jag ska försöka använda på ett produktivt sätt. Fick hjälp av min bror igår att frakta hit en bäddsoffa till stora A. Den har jag ställt på plats i hans rum så nu ska jag fixa till det lite födelsedagsfint åt honom tills ungarna kommer hem imorgon.
Behöver städa resten av lägenheten också så jag ska ta och leta i skivarkivet och se om jag hittar någon bra städmusik.

I kväll är det fest!
Då ska vi fira lillebror som fyller 30, och det ser jag verkligen fram emot!

Det går lixom upp och ner....

Idag hade jag en sån där känslokrock igen, vad jobbigt det är...
När man har en massa olika jättestarka känslor på en gång och inte vet vilken man ska ta, jag blir bara matt.... :-S

Jag har varit på en föreläsning om narkotika idag, en helt fantastisk föreläsning av en man som verkligen visste vad han pratade om, och som lyckades göra det med humor och glimt i ögat trots att endel historier var både skrämmande och bisarra.
När jag kom tillbaka till jobbet var jag sådär upplyft som man är efter en bra föreläsning, och redan där krockade det rejält. Med stressen som liksom bara mötte mig i dörren. "Kaos" ropade kollegan innan hon sa hej en gång, så det var bara att hugga i, full kula med en gång.
När det lugnat sig en aning så ringde jag sonen för att gratulera på 15-årsdagen.
Och då bombarderades jag av en massa saknad och nostalgi!
Idag var första morgonen på femton år som jag inte stod i pyamas och sjöng för honom med en hembakad tårta med levande ljus i, och shit vad konstigt det kändes! Jag vet att han inte tycker det är jättelivat att fira födelsedagen i en bil heller även om semestern varit bra.
När vi pratat klart så satt jag där en stund vid mitt skrivbord och saknade, och blev nostalgisk när jag tittade på klockan och tänkte på att det var exakt femton år sedan vi satt på en sängkant, jag och pappan, och drack äppeljuice ur champagneglas och tittade på världens vackraste barn....
Sen ringde telefonen och avbröt nostalgitrippen och då han jag bli irriterad en stund på han som ringde och det sista jag hann med innan jag gick hem för dagen var en hysterisk skrattattack.
Jag har inte fått mycket gjort på jobbet idag men är ändå helt färdig!

Nu har jag shoppat klart lite födelsedagsgrejsimojs och ska strax ringa K och S för att planera kvällens kulinariska intag.

Ha en superskön helg!!!
Kram

Feel like a fruit....

Jag jobbar och sliter och det känns inte som det är nån ände på det just nu....



...och när jag inte jobbar så sätts mina hjärnceller på prov med den ena utbildningen efter den andra,
känner mig aningen urlakad....



...och instängd på det där jäka stället...
...14 timmar igår och 12 timmar idag...



....jag skulle verkligen behöva några dagar på spa nu....



Det blir inte mer än så här idag,
sjukligt trött....

Smu Gnut alla!
Puss och Kram

Back on "high-tech-track"...

Jo förresten...

...nu är jag med mobiltelefon igen,
återigen en del av den här världen,
kontaktbar dygnets alla timmar,
oavsett var någonstans jag befinner mig.....



...hmmm....

Det där lät inte lika kul som det kändes när jag knappade igång mobilen förut,
undrar om jag ska stänga av den igen.....?


Metallica



Har ju sett i tidningen idag att fler än jag är missnöjda med biljetthäleriet...
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article3588744.ab

Och jag som hade lovat James att vara där och vinka till honom.... ;-)
Ser ut att kunna bli dyrbart, biljetterna på blocket ligger på en 1500:- ...

Varm och frusen....

Idag blev jag bjuden på en fantastisk middag, just när jag för säkert tionde gången idag frågade mig själv om jag skulle beställa kinamat eller åka förbi McD på väg hem från jobbet.... Kunde inte ha varit bättre tajming!
Mycket god mat och fantastiskt trevligt sällskap! Tack S! ♥

Det blev inga Metallicabiljetter idag trots att jag hade anlitat konsulthjälp under förmiddagen när jag själv satt på utbildning, men jag ger inte upp för det. Jag ska nog stå i Globen och inhalera rock och kärlek när det blir så dags fram i Mars, var så säker!

Fryser som bara den men kan inte riktigt avgöra om det är för att det är kallt här hemma eller om det bara är för att det är så tomt och tyst.... Lite av varje kanske.
Idag har jag fått komplimanger som "söt", "vacker" och "sexig"  så jag är åtminstone varm på insidan... :-)

Sov gott världen!
XX




ensam

Hela helgen har jag tvättat och sorterat kläder, hjälpt till att skriva inköpslistor till resan med färjan och plockat ihop läxpappren som ska med till Danmark. Sen har jag packat favvotröjor och älsklingsjeans för att lite senare packa upp och lägga i andra favoritjeans och super-bästa tröjan istället. Jag har lugnat spralliga resnerver och lyssnat på tokroliga planer för veckan och jag har förmanat om ditt och påmint om datt.....
Och så åker dom då äntligen.
Och här sitter jag och känner mig bara ensam.
Hur ofta som helst kommer jag hem från jobbet och önskar att ungarna kunde försvinna bort ett tag så jag hann ikapp med allt som ska göras utan att jag måste avbryta för att laga mat eller skjutsa någonstans, och ibland skulle det vara så underbart att komma hem och upptäcka att det såg likadant ut som när jag gick på morgonen utan brödsmulor över hela köket, badrummet fullt av handdukar och hallen översvämmad av skor.
Men jag vill inte alls behöva vara utan ungarna i en hel vecka!!
Det är bara tre timmar sen dom åkte och jag saknar dom redan!

*

Strax efter att barnens pappa hämtat dom så åkte jag hem till goda vännerna M&P och bjöd in mig själv på en kaffe, och jag och M har återigen suttit och förundrats över hur stora barn vi har.
När man är nybliven förälder så finns det hur många olika forum som helst där man träffar andra nyblivna mammor och pappor och man uppmanas att delta i dom allra flesta. Man ska gå till BVC, på föräldragrupper, till öppna förskolan, till lekparken och massor av andra ställen för att få stöd i det det här ofattbart stora som det är att vara förälder.
Och det är jättebra!
Men sen går det några år, barnen blir tonåringar och skaffar sig ett eget liv och man har inte alls samma inblick i vad som händer i deras tillvaro, och vart vänder man sig då?
Man är ju faktiskt nybörjare även här och kan behöva lite stöd och hjälp, eller åtminstone nån att annan tonårsmorsa att prata med ibland.
Jag blir fortfarande lika krut-förbannad om nån är dum mot min snart 15-åriga son, men hur mycket ska man lägga sig i när han är osams med sina kompisar?
Jag är fortfarande lika orolig att något ska hända honom när jag inte är med, men hur mycket ska jag skydda honom?
Jag är fortfarande lika mån om att det ska gå bra för honom i skolan, men jag har inte samma koll på läxor och prov längre och förresten så är det inte allt jag klarar av att hjälpa honom med längre heller....
Man är ganska ensam i den här rollen ibland och jag är glad att jag har M, vi har en hel del tankar och funderingar gemensamt.

*

Jag är glad att jag har mina musketöser också! Idag har vi suttit i K´s kök och pratat, skrattat och ätit världens godaste muffins. Ni är världsbäst tjejer och ni skulle bara våga flytta från den här underbara lilla hålan, vet ni inte att
there is no place like home!

Smu Gnut!
XX

Beslut

Att aldrig någonsin fatta ett beslut
innebär inte att man för all framtid är befriad från konsekvenser.
Om man väljer att vara fullständigt passiv
och bara låter sig svepas med av andras beslut,
så måste man faktiskt kunna stå för det också.

//A

Virrig vikarie...

Idag har jag varit assisterande gymnastiklärare åt ett tjugotal nioåringar, och jag vidhåller att lärare är underbetalda!!!
Ordinarie personalen var sjuk och en något stressad och nervös vikarie var inringd för att sätta hela lilla J´s klass i rörelse. Att få ungarna att röra på sig var egentligen inget problem, men att få dom att göra det efter någon form av struktur och enligt lärarens instruktioner, det var knivigare....
Så där fick jag rycka in en stund som extramorsa och lärarassistent.
Men vi grejade det till slut med uppvärmning till discomusik, innebandy med snabba byten och så lite avslappning för att få ner kidsen på marknivå igen.
Nu är skoldagen slut och för mina troll väntar två veckors ledighet, först en vecka med pappa på semester och sen en veckas höstlov med mig. Jag skulle också vilja ha ett par veckors ledigt nu, men jag kommer nog att försöka jobba så mycket som möjligt nu när ungarna är borta, så kan jag med lite ljusare samvete gå hem i tid deras lediga hemmavecka istället.

Jag trodde en liten stund i eftermiddag att jag skulle få golvvärme i min lilla hall idag, men det funkade inte riktigt och dröjer kanske någon eller några veckor till.
Allt har sin tid. (...mmm, eller hur.....!)
Hoppas det blir under min tid i huset bara. :-)

Jag lyckades med konststycket att knappa in fel pin-kod tre gånger på mobilen också, så om någon av er kära vänner har skickat eller kommer att skicka sms eller försökt ringa mig, så kommer inte det att funka förän telefonbolaget skickat mig en ny kod i början av nästa vecka.
Jag känner mig lite rumphuggen och handikappad utan den, men det får gå.

Konstiga komplimanger

Idag blev jag på ett par timmar drygt 1000 kronor fattigare,
men mycket snyggare i håret!
Tillbaka på jobbet blev jag överöst med komplimanger,
och vissa av dom får man ta med ett visst mått av överseende....

S: "Oj, nyfriserad? Det blev görsnyggt!"
Jag: "Å men tack! Trodde inte karlar lade märke till sånt...?"
S: "Näe men jag såg ju hur jävlig du såg ut i huve innan du åkte....."

Dom är för söta dom små liven! :-)


*


Imorgon är jag ledig och ska tillbringa dagen med lilla J och hennes klasskompisar, och det ska bli jättekul.
Sen åker vi till K och hjälper till med lite ommöblering på eftermiddagen, sånt är också alltid roligt.
Och sen är det helg, äntligen!
Melodikryss, badhus, lördagsgodis, soffmys och sovmorgon!
Och fin i håret! ;-)

Kram! ♥

Musik, Ungar, Metal & Solsken!

I morse var det sådär vackert igen så man blir alldeles överväldigad. Vid åtta-tiden var jag på väg från jobbet till stället där jag har några av mina utbildningstillfällen förlagda, och när jag kom ut från stan så var jag tvungen att stanna till med bilen ett tag för att se allting ordentligt. Jag hade solen i ryggen och det gnistrade i allt det orangegula så man kunde tro att hela skogen och fälten brann, och på himlen framför mig lyste fullmånen fortfarande som ett nästan genomskinligt rispapper på himlen. Jag blir nästan barnsligt uppspelt av sånt där och kände mig smått lyrisk en bra stund in på förmiddagen. Jag älskar solen! Har jag sagt det förut? Okej, några gånger kanske, men det kan sägas igen;
Jag älskar solen!!

När jag kom hem idag så lärde jag mellan-J att steka pannkaka, och jag lovar, han är en riktig talang! Jag trodde inte han kunde ha sån styrsel på sina tremetersarmar att han skulle klara att vispa smet och hantera en stekpanna, men det han kan ha saknat i koordination tog han igen med vilja och passion istället, för pannkaka blev det och jädrars vad gott det var! Så från och med nu har jag lejt bort matlagningen två dagar i veckan, stora A gör världens godaste köttfärs och J från och med idag - en hejare på pannkaka!

Har varit på utvecklingssamtal med stora A och hans mentor idag också, och kan inte vara annat än stolt över honom. Den där lite vilsna, bortkomna och knappt kontaktbara tonårspojken som jag suckar över ibland verkar inte existera mer än här hemma under kvällstid och på helger, för grabben dom beskriver i omdömena är duktig, artig, ordningsam, positiv och engagerad. Tänka sig... :-) Och brevid sitter mamma såklart och pöser över av stolthet.

Imorgon gör jag sista jobbdagen den här veckan och på Fredag ska jag vara med lilla J i skolan hela dagen. Det gäller att passa på så länge ungarna tycker att det är kul att visa upp morsan för sina klasskompisar, för rätt vad det är så får man helst inte visa sig ens i skolans kvarter under dagtid utan att dom skäms.... :-)
Sen tar vi en shoppingeftermiddag hon och jag för på Fredag kväll ska hon på pyamasparty hos en klasskompis som fyller år.

P, när jag körde tillbaka till jobbet idag vid lunchtid så sjöng jag "våran" sång, högt och innerligt! Jag gör den inte riktigt rättvisa, det ska villigt erkännas, men den är helt fantastiskt bra! Skulle önska att jag hade den på skiva bara, och jag tycker det är dags att göra något åt det nu, du förstår vad jag menar, ska den hinna in till det vi pratat om så är det nu det gäller, annars får det bli en demo.
Den är för bra för att bara kväkas fram av mig i bilen! :-D

Och apropå musik....
Nu är det dags igen....
I MARS KOMMER METALLICA TILL GLOBEN, STOCKHOLM, SVERIGE!!!
Den 20´e släpps biljetterna och då tror jag att jag ska skolka från jobbet en stund för att sitta i telefon och på ticnet.
Jag åker med K&J, som f.ö redan grejat barnvakt till mitt lilla fadderbarn, och är det någon annan som känner att det suger i metal-tarmen så säg till så fort som möjligt, det finns alltid plats för en extra rumpa i bilen! :-)

Musik, Ungar, Metal & Solsken!
Det är MUMS!

Smu Gnut alla!
XX


Bästa dagen

Jag fick ett sms i morse;
"Antagligen visste du inte det här för det är en stor hemlighet,
men jag kan avslöja att det är en av världens bästa dagar idag.
Njut av den!"
Nej, jag visste inte det, och jag behövde verkligen påminnas. Tack vännen! <3


Och det har faktiskt varit en bra dag. Jag har varit på utbildning och kände mig inte jättekorkad för en gångs skull, jag lär mig nog det där så småningom. När jag var på väg tillbaka till jobbet vid 15-tiden så fick jag en sån sjuklig lust att skolka från jobbet resten av dagen och ta en lång promenad i blåsten och solskenet.
Jag gjorde inte det, men jag stämplade ut inte alltför mycket efter ordinarie tid idag i alla fall.

Har ni sett månen idag? Den är fantastisk, och jag undrar om den inte är lite magisk också... 
Det sägs att man kan bli rastlös, manisk och lite galen av fullmånen, inte vet jag men lite påverkad blir jag nog,
men jag tror det beror mer på att det är vackert än magiskt.
(Fast när man står i fönstret och ser den där jättemånen över hustaken så känns det inte som man skulle bli jätteförvånad om det kom en häxa eller drake eller något annat sagoaktigt och kryssade över himlen....)




Nu ska jag gå och förhöra lilla J på läxan innan det är kvällen för henne, och sen ska jag sätta mig med stora A och skissa på lite partyplaner en stund. Han har förärat oss med sin närvaro hela kvällen idag och det hör inte till vanligheterna så jag får passa på att umgås lite. :-)

Smu Gnut alla!
XX

Ingen rubrik....

Vet inte om det beror på vädret, jobbet eller om det är för att det är så mörkt, men idag har jag varit lite deppig mest hela dagen. Det kan vara pms också. Förmodligen lite av varje.
Jag har tagit min lilla solskenshutt och det hjälpte väl en aning, sen åkte jag och solade och det kändes också bra, men ändå känner jag mig lite sådär halvkymig. Fryser gör jag också och vågar inte ens tänka tanken att jag kan vara på väg att bli förkyld, det finns inte tid till det i mina veckoplaneringar den närmaste månaden.

*

J och J sitter just nu i soffan och knuffas och petar varandra i ansiktet med tårna och skrattar hysteriskt. Jag har ingen aning om vad som är så roligt men jag vet att någon av dom kommer att bli antingen ledsen eller förbannad om en stund, men dom får väl hållas så länge....
Stora A har träffat en tjej.  Dom umgås varje dag och tittar på film, kokar nudlar eller spelar tv-spel men om jag frågar så är dom inte ihop, men jag undrar det jag.... :-) Söta är dom i alla fall, det lilla jag ser av dom.

*

Nu ska jag göra ett sista ryck här hemma innan jag kokar mig en kopp te och kryper ihop i soffhörnet en stund.

Sov gott, det ska jag göra!


Äntligen hemma!

Nu är ordningen återställd och jag har fått krama om mina tre lövlingar ordentligt.
Älskar! ♥
Dom blev jättglada för kläderna jag hade köpt, det blev som värsta julafton här hemma en stund, och mellan-J blev riktigt nöjd med nya sadeln till hans cykel. Han fick ett nytt lås också så inte hans hoj går samma väg som storebrors...
Han är ute och cyklar nu, och visar upp sin nya outfit, mammas lille snobb! :-)
Stora A har med hjälp av farfar svetsat ihop nån grej som han ska ha när han skejtar, så han är ute och smäller runt med brädan för tillfället, och lilla J står och speglar sig i sina nya kläder.
Jag har varit ute och fyllt upp med ny spolarvätsaka och ny olja i bilen och vi ska snart sätta oss och spela på vårt nyinköpta kina-schack.

Imorgon är det Måndag igen och ännu en vecka med stress väntar, men det blir kortvecka så jag överlever nog! :-)

*









12 oktober idag.
Fatta vad ett år går fort......

Heldag

Igår var vi i Ullared och handlade kläder och en massa annat. Köksbordet är överfullt med jackor, tröjor, byxor, motorolja och annat, och jag längtar efter att barnen ska komma hem så jag kan visa dom.
Som vanligt när vi umgås, jag och musketöserna, så tar det aldrig slut på samtalsämnen och själva bilresan är minst lika viktig som målet när vi åker någonstans. (Vi har sagt ett par gånger att vi borde spela in oss när vi har våra maratondiskussioner och spara för att lyssna på om en massa år, för spela upp det för någon annan vore inte stor mening tror jag, ingen annan skulle förstå hela sammanhanget....)
Jag är jättenöjd med mina köp, det tror jag dom andra är också, men framför allt så behövde jag en heldag med kompisarna!

Nu ska jag öppna alla fönster och släppa in lite solsken och plocka undan lite här hemma innan jag hämtar hem mina älsklingar!


God morgon

Det är länge sedan jag var vaken så här tidigt om inte det har berott på att jag varit uppe sent....
Det ser väl inte ut som på bilden, men jag känner ändå att det blir en bra dag!



God morgon på er!!

Tröstgodis

Halv sju fick jag ge mig iväg igen och jag kom nyss hem, och nu sitter jag och tröstäter dumlekola.
Jag satte nästan en i halsen så det hjälper inte riktigt mot mitt sur-humör.... 
Jag ska glo på tv en stund och sen gå och lägga mig,
för imorgon kompisar är det seriös shopping som gäller!!!!
Och det kommer garanterat att få bort all jobbirritation, det vet jag.

Smu gnut!
xx

Dumma jobb!

Det här jäkla jobbet jag har...!!
Hela förmiddagen och större delen av eftermiddagen har det varit jättelugnt
och dum som jag är så konstaterade jag högt att;
"jag går hem lite tidigare idag..."
Men nej.
Inte idag.

Strax före fem kunde jag äntligen dra det jäkla plaskortet genom kortläsaren och springa ut till bilen.
Och körde för fort hela vägen hem för att hinna krama om ungarna innan dom åker till pappa.
Men här hemma var det tomt när jag rusade in genom dörren,
han har redan hämtat dom och ingen kram blev det.
:-(

Jävla jobb!
Fan!

Höst-trött

Jag var in på hälsokostaffären idag och köpte en flaska Chi-san, det är det bästa "solsken-på-flaska" som finns. En liten nubbe en eller ett par gånger om dagen och man blir som en ny människa, eller åtminstone en lite piggare variant av den där trötta, gråbleka käringen jag ser i spegeln varje dag....  :-)
Prova!

Det här mörkret på mornarna kan ju verkligen ta ner humöret på en, och fryser gör jag trots att jag sitter här i min tjockaste morgonrock och mina hemstickade sockar.
Folk kan säga vad dom vill om hösten, att det är såååå vackert i träden och såååå mysigt att tända ljus och sååååå roligt att köpa ny höstkappa, men jag är sååååå mycket mer en sommarmänniska!
Det är jättemysigt att tända ljus men ännu mysigare att tända grillen, jag tycker om mina raggsockar men älskar mina sandaler och visst är det roligt att handla kläder, det är tom roligare att köpa en höstkappa än bikini, men det kan inte hjälpas...
Jag tycker ändå bättre om sommaren!!!

Fredag imorgon.
Det känns lika bra oavsett årstid, och jag tror jag ska stanna till på bageriet imorgon bitti och köpa med lite fika-gott till mig och mina kollegor, det har vi gjort oss förtjänt av den här veckan!

Smu Gnut!
XX

Mitt politiska jag (#3)

Jag tycker om att diskutera politik, det har jag alltid gjort, men inte på ett politiskt sätt om ni förstår vad jag menar...
Jag har åsikter om ganska mycket, även om sådant jag inte vet så mycket om, och det får mig inte alltid att verka jättebegåvad, det fattar jag ju....
Men åsikter har jag i alla fall och brukar inte vara rädd för att ge luft åt dom.
När jag växte upp så var köksbordet vid middagstid vårt debattforum, det mesta har nog avhandlats där i både intelligenta och mindre smarta diskussioner, och jag är övertygad om att jag och mina syskon lärde oss massor av det.
Framför allt så har vi nog lärt oss att man kan se saker på väldigt många olika sätt, det är sällan något är alldeles svart eller vitt i en åsiktsfråga, eller rött och blått om vi pratar politik.
Och man måste vara öppen nog att kunna ändra sig i en fråga om det visar sig att den man pratar med har rätt eller helt enkelt kan mer än en själv.
Precis som i dom flesta familjer så har vi säkert blivit färgade av våra föräldrars politiska åsikter, men vi har även lärt oss att ifrågasätta, vara kritiska och tänka själva, så den färg vi har idag är helt klart vår egen.

Politiska debatter i dagstidningar och på tv är jag rätt ointresserad av, då tycker jag det är mer intressant att höra vad folk i allmänhet tycker.
Och det är ju faktiskt viktigt med politik, det är ju i slutändan oss det handlar om allting.
Och så ska man komma ihåg att ingen människa är sina politiska åsikter, man måste kunna skilja på sak och person!
:-)

Uppdatering

Lilla J och mellan-J har gått på marknaden idag, lilla J för första gången utan någon vuxen med, och dom har shoppat godis, smycken och lite av varje. På Lördag är det min tur att göra av med lite pengar och jag längtar! :-)
Längtar efter en riktig sovmorgon också, så på Söndag stänger jag av alla telefoner och väckarklockor och gör mig okontaktbar hela förmiddagen tror jag, jag är så trött! Hela tiden!

Idag lyckades jag klämma in lite bowling på eftermiddags-schemat också. Några på jobbet behövde en reserv till korplaget och jag är ju den alltid så pålitliga kollegan som ställer upp såklart, och jag tror inte jag gjorde bort mig alldeles, spelade över skamgränsen på två av tre serier iall fall... :-)

Stora A, som har prao den här veckan, gjorde ett matte-teknik-prov härom dagen och hade bäst av alla i klassen.
I gymnasieklassen han praoar hos.
Och han går i nian....
:-)

Min mormor är nästan hundra år, eller 96 i alla fall, och har haft en dunderlunginflammation och blodförgiftning, men hon är på bättringsvägen! Kan ni fatta!? Jag hoppas jag har fått lite av hennes stålgener. Jag längtar efter henne och skulle vilja åka och hälsa på snart igen. Man kan ju aldrig veta....

God natt och smu gnut mer er!
XX


Något djupt och poetiskt...

...får det bli en annan kväll.

Jag tog med mig dom yngsta upp till jobbet förut och lyfte av den där lådan, det var gjort på tio minuter men sen kom jag liksom av mig med det jag höll på med här hemma.
Men jag har fått till en inköpslista till Ullared i alla fall att ta med på Lördag, och jag ser fram emot bilresan lika mycket som den hejdlösa shoppingen.

Smu Gnut kära vänner!!!
XX


Gamla bilar

(En Volvo LV 340, årsmodell -52 (ungefär) med en ED-90-motor..... :-))



Den här lastbilen har stått på min morbrors gård i säkert ett par år, kanske väldigt mycket längre, och jag har väl aldrig riktigt lagt märke till den. Det kan bero på att det står en hel massa gamla bilar och bildelar lite överallt i skogen och runt hans hus, och har gjort så länge jag kan minnas.
Men när jag var dit över midsommar så kunde jag inte låta bli att ta lite kort,
och visst är det vackert med den rostiga men fortfarande charmiga gamla volvon och allt det gröna runt om?!

   

Jag blir glad av dom här bilderna och jag skulle vilja veta hur bilarna såg ut en gång och vilka som körde omkring i dom.
Och så är det så vackert med all sommargrönska!
Jag får sommarlängtan!!




Jouren

Jaha, hade tänkta skriva något riktigt långt och poetiskt ikväll men det ringde en chaufför som kört från Haugsund idag och vill lossa en pall på mitt jobb,
så jag återkommer lite senare.

Ja vad säger man...

Dagens Puckokommentar:
" Du, det är nåt fel på faxen, alla papper jag försöker skicka kommer bara ut igen... jag har nog försökt hundra gånger..."

Dagens Idiotkommentar:
" Se inte så glad ut stumpan, det är bara ett päron...."

*suckar djupt och aningen förtvivlat*

Längtar hem... och bort!

Idag har jag längtat hem hela dagen!
Inte av någon särskild anledning, har bara kännt att hemma är bäst, lite mer än vanligt.
I förmiddags satt jag som ett pucko på den första av många utbildningar,
men det kommer nog att klarna bara vi kommer in i det lite mer.

Stora A är borta hela veckan, och trots att han inte gör så mycket väsen av sig så är det tomt när han inte är hemma, men fördelen är att det blir lättare att planera middagarna några dagar när inte han och hela gänget kommer ramla in framåt kvällen och vara tokhungriga....
Mellan-J kom precis hem och lilla J sitter och finputsar på läxan, så om bara en liten stund kan jag med gott samvete stänga ner allt för dagen. 

Har suttit i soffan och druckit te med S i eftermiddag och vi konstaterade att vi behöver - verkligen behöver - en kompisdag snart. Det behöver inte kosta en massa pengar, faktum är att det vore en fördel om det inte gjorde det... Huvudsaken är att vi kommer bort en dag och slipper undan ansvar och barn och allt sånt.
Vi får fundera ut något bra.

Sov gott alla!
XX

(kaffeberoende....)


Ibland blir det lite väl mycket kaffe och jag har tänkt ett tag att jag behöver skära ner på konsumtionen,
men jag vet hur det blir om jag bestämmer mig för en kopp om dagen....


Förr gick man i kyrkan, nu fikar man!

Jaha, då var det snart Måndag igen då, men en skön helg har jag haft!
Idag har jag varit hos min svägerska och fikat, hon gör oanständigt god kladdkaka, jag och ungarna så gott som slickade faten efter oss.... Och sen har jag fikat med ungarnas farmor och farfar. Dom kom för att hämta sora A som ska praoa på farfars jobb en vecka, och jag bjöd dom på toscakaka.
Sen var K här på en snabb terapifika.
Förr gick man i kyrkan, och inte bara för att få sin veckoranson av andlig spis tror jag, utan kanske lika mycket för att träffa folk och få en uppdatering av varandras liv och allt som hänt under veckan.
Numera så träffas man över en kopp java för att höra lite skvaller, ösa ur sig lite bekymmer och berätta senaste nytt om livet i stort.
Och man behöver det, för sen är det Måndag innan man hinner blinka och det är bara att ta ett djupt andetag och hålla andan till nästa helg, när man återigen har tid att andas ut.
Och ta några fikastunder igen.

Jag hoppas att ni alla som läser har haft en lika skön helg som jag, och att ni får en bra vecka!

*skickar kramar ut i cyberrymden*

Livskvalité

Melodikryss hos S
T´s kaffe till frukost
Badhuset med ungarna
Fika och musketöser
Kompis på middag
En påse äpplen från mamma
Filmmys i soffan
Varm choklad och ostmackor
Och mina röda mysbyxor!

Idag trivs jag!


Smu Gnut! <3


Känslor

Det mesta i livet vore så mycket lättare att hantera om det inte var så många känslor inblandade.

Jobbet skulle vara lättare om jag inte behövde gå och känna dåligt samvete över att jag tillbringar så mycket tid där, och jag skulle ha mer energi att lägga på arbetet om jag aldrig någonsin hamnade i konflikter eller om jag hade förmågan att fullständigt ignorera hur människor runt mig mår.

Ibland tror jag att jag skulle kunna vara en bättre förälder om jag inte älskade mina barn så mycket. Det finns inga jag älskar så mycket som dom och det finns heller inga människor som kan göra mig mer ursinnig, gråtmild, överlycklig eller frustrerad som dom....

Det skulle vara lättare att gå ut på krogen och flirta om jag slapp det dåliga samvetet som så tydligt talar om för mig varje gång det är fel person jag flirtar med, och det vore fantastiskt skönt att kunna stänga av alla känslor jag har för någon som jag ett litet tag trodde var rätt person....

Jag tror, faktiskt, att allt som jag upplever skulle vara mycket lättare om jag inte kände någonting, om jag hade förmågan att stänga av allt som får mitt hjärta att öka takten, som ilska, irritation, medkänsla, sorg, glädje, uppgivenhet, kärlek och förälskelse....

...men fan vad mycket tråkigare allt skulle vara!

Som att surfa på ett spegelblankt hav.
Tryggt men meningslöst.
Så jag fortsätter allt att ta vågorna allteftersom dom rullar in, trots kallsupar,
bara för att få uppleva den där hissnande känslan när man är högst uppe. ;-)


Lite trasig....




Jag (#2), en blyg exhibitionist....

Ingen övertid idag men möte med brukarrådet på barnens skola. Jag blir kanske vald som ordförande på årsmötet om ett par månader, jag lovade att fundera på det. Det är ju inte så att jag har för lite att göra och behöver fylla en massa timmar, men å andra sidan så kommer jag att gå på dom där mötena iall fall i några år till, så vilken roll jag har kanske inte spelar så stor roll....

Fast jag har funderat över det där nu i eftermiddag lite, jag är egentligen inte en människa som tycker om att synas och höras i offentliga sammanhang, men lik förbannat hamnar jag i den ena situationen efter den andra där det är jag som både hörs och syns mest.
Varför?
Teamleader, jag som får rysningar vid tanken på att leda gruppmöten och vara språkrör för fler än mig själv gör just det varje vecka.
Jag är festfixare minst en gång om året och är den som ska planera, organisera och sen tala om för alla var, när och hur...
Och jag är innerst inne en rätt blyg och försynt person. :-S
Eller åtminstone brukade jag vara det, jag vet inte vad som hände.
Men väldigt smickrande är det ju i och för sig, att jag får förtroendet att prata för fler än mig själv, även om jag aldrig kommer att förstå riktigt varför...?


*


Imorgon ska jag lämna bilen på verkstad för lite allmän omsorg och småfix. Det ska bli skönt att få ordning på oljedroppandet, jag bara hoppas att det inte kommer att kosta hela Ullared-kassan....

Lång jobbdag imorgon också och sen information på stora A´s skola om gymnasievalen dom ska göra i höst.
Hade velat gått på bio men det får bli en annan gång....

Fredag blir det bowling och middag med jobbet, hade mycket hellre suttit i soffan med ungarna och spillt saft och drällt popcorn, men det är ju jag som har ordnat den jäkla firmafesten så jag borde nog vara med en stund....

Tre dagar den här veckan har vi ätit middag vid halv nio-tiden på kvällen för jag har farit runt som en galning på olika möten och aktiviteter, idag blev det McD...

Säg mig, är det livskvalité att ränna runt så här???


RSS 2.0