Sol

Just nu sitter jag och lyssnar på "She Took My Breath Away" med Ian Gillan. Den låg på tracklistan i två veckor våren -88 och jag blev lite förälskad i hans röst. Just det faktum att jag blev förälskad i en röst säger kanske inte så mycket om rösten i sig eftersom jag då var en hormonbubblande fjortis som blev förälskad i både gulliga killar, bra låtar, romantiska filmer och sammetslena röster ganska ofta.
Men fortfarande, 21 år senare, så blir jag lite svag i knäna och intar en något drömmande position när jag hör honom sjunga. Och jag önskar att jag fortfarande hade lika lätt för att bli förälskad....

*

Summering av helgen, ja vad ska man säga.... sol, sol, sol och sol. Och varmt. Och ljuvligt underbart fantastiskt skönt.
Fredagskvällen bjöd på karuseller, godis, vin, goda vänner och glada ungar. Lördagen började med en välbehövlig sovmorgon, fortsatte med några timmar i solen och avslutades runt ett bord, en grill, en massa mat och högt älskade människor. Idag har det mest bara varit sådär semester-soft, med mjukglass i skärgården, sudoku i en baden-baden, badstrandssand mellan tårna och solbränt skinn.

*

Hoppas ni haft en ljuvlig helg och att ni får en skön vecka! //Kram

Gôtt!

Idag har jag inte tid för nåt bloggande, det är Fredag, solen skiner, termometern visar bästa möjliga och livet är fantastiskt! :-)

Detta är en av dom få dagar på året när jag inte fryser!



Ut i solen kära vänner!

jobb*~¨/%&*\?#£/%

Det är hysteriskt mycket på jobbet nu, det vet ni redan som läser och jag tänker inte gå in närmare på hur och vad och allt det där, det handlar om att släcka ner ett affärssystem, migrera över data och starta upp ett nytt.
Och alla får ta sin del av bördan, tror inte att det är värre för mig än för nån annan, men jag har svårt att få alla pusselbitar att passa ihop nu.... Man skulle kunna säga att mitt jobb inte är kompatibelt med att vara singelmamma just nu, tror till och med man skulle kunna säga att mitt jobb inte är kompatibelt med ett privat liv utanför grindarna över huvud taget.
(...och nej, det är fortfarande inte HInseberg jag sitter på, det bara känns så....)

Startade igång datorn 06,45 imorse, gick och hämtade en hink med kaffe, tog ett djupt andetag och började min arbetsdag. Först tog jag högen med inköpsordrar och började sortera och sätta in i pärmar, gick över till nästa hög och började mata in ordererkännanden och uppdatera leveransdatum och priser och efter det högen med fakturor som skulle attesteras.
Allt sånt här tycker jag är ganska roligt, så länge jag får sitta ifred med mitt kaffe och radio värmland så mår jag rätt bra.
Men så är det inte riktigt.
Telefonen, som är en helvetes jävla uppfinning(!!!) ringer oavbrutet, folk springer ut och in på mitt kontor och vill ha hjälp att hämta arbetskläder och annat, kollegor kommer in och vill ha hjälp med ditt eller fråga om datt och en liten orange lampa blinkar till längst ner på skärmen en gång i minuten för att tala om att jag har hunnit få ytterligare ett mail som jag inte kommer hinna svara på...

Idag hade jag bara förmiddagen på mig till allt som skulle hinnas med för eftermiddagen har varit bokad för utbildning.
Framåt niotiden hade jag, tack vara tredje hinken kaffe, jobbat mig igenom en ansenlig hög med papper och lyckats koppla bort telefonen en stund. Tyvärr minskar inte stressmomenten genom att koppla bort ett kommunikationssätt, för då blinkar den jävla lilla orangea lampan en gång var tjugonde sekund istället och dom närmaste kollegorna meddelar sig via mobilen, så stressen började göra sig påmind genom en sån där dunk-huvudvärk ni vet, som om det står nån liten tomte och bakar plåt bakom pannbenet på en.

Precis när jag reste på mig för att släpa bort min hink till kaffeautomaten en fjärde gång så kommer en lasbilschaufför in genom dörren för att få sina fraktsedlar påskrivna, och precis då börjar jag blöda näsblod.
Det händer när jag är riktigt stressad och det är väl i och för sig en jäkla tur att det är näsan det rinner ut igenom och inte rätt in i hjärnan när det blir högtryck i tankebanorna, men det är förbannat opraktiskt. Men jag lyckades både skriva på fraktsedlarna och häva mig upp i trucken med en papperstuss för näsan och lossa pallen han hade med sig.

Sen rullade det på med telefonkonferans under lunchen så det fick bli en McD på väg till första eftermiddagskursen, utvecklingssamtal med lilla J och hennes fröken (som tycker att jag borde börja omprioritera - jo tjena...) mellan 15-16 och sen tre timmar utbildning till innan jag var klar med mina pass.
Jag vill poängtera här att den här övertiden inte på något sätt är frivillig, det är beordrad för alla och utbildningarna är obligatoriska, och när jag ringer till min chef med en papperstuss i näsan och med ett nasalt läte kväker fram att jag inte pallar det här tempot, att jag inte gör ett bra jobb och att jag behöver hjälp (!) så får jag till svar att det är likadant för alla och "ring om det blir panik" !!
(japp! att jag ringde nu vara bara för att säga heeej och prata bort en minut.....)

*suck*

Nu ska jag gå och kramas med mina lövlingar en stund och tanka energi för morgondagen!
Puss och Kram



Skyll mig själv!

Jag antar att jag får skylla mig själv, jag visste att det var en dålig idé redan från början, trodde bara inte att det skulle bli en sån långdragen dålig idé....
Men det är väl den där karman, vågskålen eller vår herre, eller vilket det nu är som jämnar ut oddsen åt oss, som är med och ser till att jag får igen för mitt tanklösa beteende.
Jag tycker bara inte att det är riktigt rättvist!
Det hände bara en gång, det var jag som såg till att det inte blev mer än en gång och det är jag som upprepade gånger talat om att det inte kommer att bli mer än så.
Och nu får jag dras med en stalker, och en mycket märklig sådan.....

Sommarlovet närmar sig med stormsteg och jag toklängtar!!!
Oavsett väder så kommer det serveras kaffe i det rosa huset så gott som dagligen hela sommaren, ni är välkomna när ni vill.
Det finns ett talesätt som jag verkligen hatar av hela mitt hjärta, "Allt har sin tid", men om det över huvud taget ligger någon sanning i dom orden så är det nog att sommartid är tid för att umgås!

Smu Gnut! XX

Lite lat idag...

Jag går och väntar på att jag ska översköljas av en massa energi för då ska jag städa vinden, laga mat, ta hand om tvätten och plantera om mina växter. Det verkar inte hända dock så jag fortsätter att göra ingenting så länge....

Annars har det varit en skön helg. Fixade fint på gården i Torsdags, festade med vännerna i Fredags och softade hela Lördagen. Idag kommer lövlingarna hem igen och sen väntar ännu en lätt hysterisk vecka.
Kanske lika bra att jag sparar på energin.....

Förnedring

Jag borde ju ha vant mig kan man tycka, men likförbannat blir jag bara arg och ledsen när svaret är detsamma varje gång...
Idag har jag köpt skolavslutningskläder till ungarna, och hur roligt jag än tycker att det är och hur otroligt fina dom än blir, så tar mina resurser slut alldeles för fort. Det är dyrt med kläder och skor till tre barn, särskilt som två av dom inte har kunnat ha kläder köpta på barnavdelningen på ett bra tag...
Så, jag ringde barnens pappa för att be om hjälp. Jag visste egentligen att det inte skulle funka och jag borde ha nöjt mig med den tanken, men när hundra människor har fällt kommentaren "men barnens pappa hjälper väl till...?" och höjt lite frågande på ögonbrynen, så börjar man till slut tänka att det kanske inte vore alldeles otroligt.
Men det var det altså.
Och förnedringen är total.
Jag vet inte om han kommer att vara med på skolavslutningsdagen, men om han gör det och om han följer med hit efteråt för att fika tillsammans med sina barn och fira sommarlovet så tänker jag fan inte bjuda honom på nån jävla smörgåstårta, han kan ta med sin egen! :-(

Tempo

Jag känner mig något svävande i min tillvaro just nu och det känns inte som att jag kommer landa förän framåt slutet av Juni, eller för att uttrycka det lite simplare; det är mycke´nu!


Igår hjälptes jag och mellan-J åt att baka till fixardagen på skolan idag, hans klass hade i uppdrag att sköta caféet.
Lite loppisgrejer hade jag också plockat ihop i ett par påsar till klassen som hade det på sin lott.
Så dagen idag började kvart i sex för att hinna packa ihop allt som skulle med ungarna till skolan och en timma senare ställde jag av ett par kassar på skoltrappan.
Direkt efter jobbet åkte jag och fixade växelkassa till café, loppis och korvgrillning, jag misstänker att jag tömde maxis hela myntväxel, åtminstone ville den lätt irriterade kassörskan få mig att tro det.
Hem och rasta jycken, som mina förståndiga barn tack och lov kommit ihåg att ge mat, och redan klockan fem infann vi oss på skolgården. Då hade jag först ordnat skjuts till fotbollen åt mellan-J som (naturligtvis) hade två matcher inbokade idag. Sen skulle jag dela ut växelkassa, bära ut bord till caféet, packa upp fikabröd, måla hopphagar och klätterställningar och samtidigt se till att lilla-J fick i sig ett par korvar med bröd, det fick nämligen bli dagens middag.
När det värsta förberedelsekaoset hade lagt sig så köpte jag mig en kopp kaffe, och sen var det dags att infinna sig på informationsmötet om stora A´s lägerresa i sommar.
Jag hann precis tillbaka till skolan en dryg timma senare för att ta hand om pengaräkning och städning och peta i även mellan-J och stora A ett par grillade med bröd. Sen var det bara att släppa av ungarna hemma och ta en promenad med vovven igen.
Traskade förbi hos mor och far för att mata katter och kanin och vattna blommorna.
Hem med vovven och iväg till affären för att köpa festis och köttbullar - mellan-J har nämligen friluftsdag imorgon.

Dagar som den här så går jag på autopilot, jag stänger av alla stressrelaterade känslor och bara gör det jag ska, som en robot. Och det funkar så länge inget rubbar min inprogramering. Och bara under en begränsad period.

Inte alla dagar i Maj ser ut som den här - tack och lov - men det är några till med samma tempo och för varje passerad sån dag så kommer jag närmare det efterlängtade sommarlovet, som just nu är lika efterlängtat som regn i Sahara.....


Stiliga killen

När barnen var små och det skulle handlas finkläder till något speciellt happening så var det bara att knalla in på Kapp-Ahl eller HM och spendera en halvtimma och några hundralappar, och ungarna var helt ok med att dom inte hade så mycket att säga till om.
Det funkar inte så längre....

Stora A talade om härom dagen att han vill ha kavaj på skolavslutningen, och med tanke på att han annars lever i trasiga jeans och ännu trasigare dojor så tänker jag absolut inte säga emot honom här, vill han ha en ny kavaj till denna stora dag när han slutar nian, då får det bli så!
Så, idag tog vi oss ner till herrekiperingen, och lika säker som han var över sitt klädval innan - lika osäker såg han ut där inne bland kostymer, skjortor och slipsar. Han hör inte till den skara människor som bryr sig så jättemycket om vad han tar på sig annars, om det bara ser någorlunda rätt i tiden ut och inte sitter alltför slimmat runt kroppen så funkar det för honom, och här ska han helt plötsligt försöka välja bland kostymkläder som han aldrig annars använder.
Förvirringen var total hos denna stora lilla pojke, ända tills han fick syn på en kompis där inne bland galgarna, en kompis i samma slags förvuxna en-och-nittio-meters gestalt och lika förvirrat rödmosiga ansikte. Och killarna blev så lättade av att träffa på en likasinnad i denna för dom fullständigt främmande miljö att dom började skratta och krama om varandra.
Och sen var det inga problem att prova kavajer längre.

Och jäklar vad snygg han kommer va på skolavslutningen! :-)

Summering

Tog en lång promenad med jycken ikväll tillsammans med P för att reda ut en massa tankar och frågor, och det känns bra. Nu har jag varit jättetydlig och tror nog han förstår vad jag har försökt säga i ett par veckor... Men det visar sig.

Helgen har varit fantastiskt lugn och skön, har haft tid att umgås, sova och pyssla här hemma, och med pyssel menar jag att jag har grejat med en massa utan att egentligen få så mycket gjort... :-)

Imorgon är det Måndag igen och halva Maj är avklarad.
Längtar efter sommar nu!!


Rätt låt vann!

"I´m in love with a fairytale......"



Ja det är jag också rätt ofta, vet hur det känns.... :-)

Det är mycket nu....

För flera månader sedan, redan i höstas faktiskt, erbjöd jag mig att följa med mellan-J och hans klass på deras skolresa den 5 Juni. Jag visste att jag skulle ha en jourdag att ta ut, jag visste att min kollega N inte var jourledig den dagen och jag visste att vi inte skulle vara live med nya affärssystemet förän Måndagen efter.
Så, jag tänkte inte annat än att det var grönt ljus, att det här bara var ytterligare en av alla små lösningar som vi jobbar fram själva utan att blanda in cheferna.
Men attans vad jag bedrog mig!
Tydligen så är jag alldeles oumbärlig just dom här dagarna och fick ett bestämt NEJ när jag talade om mina planer för personen över mig i hierarkin. Jag frågade igen - och berättade att det gäller en skolresa med 25 ungar - och fick NEJ en gång till. 
Men skam den som ger sig.
Jag ringde chefen nu i eftermiddag och talade om att den här skolresan litegrann står och faller med mig och att jag är beredd att jobba igen den Fredagen och hela helgen vid något annat tillfälle, och jag tror vi kom fram till en lösning.
Hela den veckan och veckan efter ska jag jobba ett par timmar extra varje dag för att liksom kompensera att jag har ett liv utanför firman.
Det är ju egentligen rätt sjukt, men jag får väl ändå vara nöjd med upplägget eftersom det var jag som bad om en alternativ lösning.

Alla människor säger att Maj är den vackraste månaden på året och det är nu man ska passa på att njuta av naturen och ljuset.
Vore skönt om man finge uppleva det nåt år.................. ;-)


Kommunikation

Stora A sitter sisådär en fyra meter ifrån mig, bakom en dörr som inte är gjord av mycket mer än papper. Vi skulle lätt kunna prata med varandra i normal samtalston trots att både tv´n och datorn ger ljud ifrån sig.
Men det gör vi inte, vi "pratar" på msn......
Men jag antar att det är ett sätt att kommunicera lika bra som nåt annat. :-)

Nu längtar jag till sommarlovet! Verkligen längtar!!!!

Triss i Ess

Jag hade tänkt avsluta dagen med att spöa ungarna i lite pokerspel men lilla J (som aldrig har spelat förut...) drämde till och vann hela skiten, så idag är det tre rätt nöjda älsklingar som gör kvällen i det här huset och jag känner mig ganska tillfreds med livet jag också.

Dagar som den här känner jag mig som en rätt bra mamma! ♥

Smu Gnut med er!

Det löser sig

Det har varit lite småstrul med moppen, inget allvarligt men är man inte särskilt teknisk och vet hur man ska göra så kan till och med en punka kännas som ett jätteproblem. Stora A har gått omkring och småsuckat lite över att han återigen varit tvungen att ta sig fram i livet till fots, och jag har påpekat att han har två händer och en fungerande hjärna och inte ska ge upp innan han ens försökt fixa mopeden.
Idag kom jag hem från jobbet och mötte två stolta tonåringar på uppfarten med skitiga händer och dom bredaste leendena man kan tänka sig. Och en moped som återigen rullar och går som den ska.
Dom kan ju, mina pojkar! :-)

Jag har jagat fotbollsskor åt mellan-J i några dagar nu (tror inte ni har missat det...) men inte hittat några.
På Maxi finns det billiga fotbollsdojor, men bara upp till stl 39 - J behöver 44-45.... Har kollat på blocket men det är samma sak där, folk säljer bara fotbollsskor när någon växt ur dom och inte många människor i detta land tycks växa ur stl 44.... Jag har tom bett stora A kolla på loppisen där han jobbar, men nope.
Jag har inte ens brytt mig om att titta i sportaffären efter ett par nya så jag vet inte riktigt vad dom skulle kosta, men det spelar ingen roll - jag köper inte spritt nya dojor för tre veckors fotbollsspelande!
Idag när jag var och handlade lite annat så hittade jag ett par vanliga streetskor, svarta, skitsnygga och med en ännu finare prislapp, så jag köpte dom och mellan-J blev jätteglad!
Tänk vilken tacksam son jag har! ♥

Minnen och vänner

L var min allra bästa vän när vi växte upp. Vi bodde grannar i ett villakvarter med bara en syrénhäck mellan våra hus, och när vi inte sov över hos varann så satt vi i våra fönster och ropade till varann över syrénhäcken och äppelträden. Ni vet hur det lätt blir med barndomsminnen - somrarna var alltid varma, man badade och fiskade varje dag och sommarloven varade i hundra veckor - man kommer liksom bara ihåg det som var positivt. Vi kunde vara osams som fan emellanåt, men för det mesta hade vi vansinning roligt, och det är liksom bara det som betyder något när man tänker tillbaka.

För några veckor sedan blev vi kompsar på Facebook (jag har ändrat mig där, tycker att Fb är fantastiskt!!) och idag bjöd hon mig på fika, och det känns inte alls som att det faktiskt är nästan tjugo år sedan vi satt sådär och pratade sist.....
Vad lustigt det är med människor, hur endel liksom tappas bort efter vägen och en och annan faktiskt dyker upp i ens liv igen.

*

Idag tror jag inte att det blir någon trappslipning, har haft fullt upp med fika, minnen och moppe-fix, och klockan börjar bli lite mycket för att underhålla grannarna med oljudet.

Förresten, ingen som råkat snubbla över ett par fotbollsdojjor - 44?
Bara kollar....
(det är inte jag som ska ha dom, men det fattar ni va...?) :-)

Studiedag

Att det i ett överinformativt samhälle som det här ska vara så svårt för skolan att påminna om att det är studiedag imorgon...!!? Tydligen så har jag fått en lapp nån gång i Januari där det stod att ungarna var lediga just idag, men jag tror jag har nämnt det här med papperslappar från skolan tidigare - är det så konstigt att det kommer bort en och annan informationslapp när skolan skickar hem en miljon?????

Så, eftersom jag missade den här luckan mitt i veckan så har jag ju såklart inte fixat käk till mina lövlingar tills imorgon, och altså får det helt enkelt bli pizza.

Nu äre natta för mig, smu gnut alla!

Nu är det dags!

Jag tänker försöka ta tag i det här förbannade trapp-slipnings-projektet jag har gett mig på, så jag skriver det här klart och tydligt så att ni alla kan se att jag förväntas jobba hårt och ni kan fråga då och då hur det går för mig.
Jag behöver liksom ha den pressen på mig om det ska bli klart nån gång....

För övrigt har jag gått omkring och känt mig snuvad på en helg eftersom jag var oförståndig nog att dricka alkohol både Fredag och Lördag och inte känner mig sådär alldeles utvilad....
Mitt eget fel - jag vet.
Ville bara klaga lite... :-)


P.S Jag behöver desperat få tag på fotbollsskor i stl 44-45, någon som kan hjälpa mig? Spelar ingen roll om dom är gamla eller bara till låns, vill bara slippa köpa nya för några veckors amatörspelande.....

Livet är en fest!

Det blev inte mycket av alla måste-grejer jag hade listat igår, jag gick på fest istället.
Och ärligt talat, livet är för kort för att inte ta chansen att umgås och ha roligt tillsammans med människor man tycker om när man får chansen, och trots att jag nu har ett litet mount everest av tvätt att ta tag i och köksgolvet behöver skuras rent ifrån saftspill och annat så känner jag att jag valde rätt igår!

Dom har lustig musiksmak, mina bröder och deras vänner, det är väl i stort sett det enda jag skulle kunna ha att anmärka på gårdagskvällen... :-)
Är det fest så kan jag lyssna på det mesta - och jag menar verkligen det mesta!
Jag har varit på fester med technomusik strömmande ur högtalarna, fester med en trubadur som sitter och plinkar Cornelis och Bellaman på gitarr och fester där Metallica och annan hårdrock dominerat musikanläggningen. Jag kan lyssna på Creedence, Beachboys och Elvis, jag spelar mer än gärna dansvänliga töntlåtar som Sofia Dansar Go-Go eller Mannen med Mustachen.

Det här grabbgänget är fullständigt immuna mot bra partymusik! Dom satt och diskuterade politik till Foo Fighters och analyserade hockey-semin till The Proclaimers, men när någon av dom hittade Nationalteatern på Spotify,
då jäklar!

Så, när inte nånting annat funkar för att komma i rätt feststämning
- släng på en platta med kommunistisk kampmusik -
och du har ett sjujäkla partaj på g... :-)


Vart ska jag börja....?

Jag funderar på om jag ska åka till jobbet och försöka få undan en av alla pappershögar jag har på skrivbordet,
jag skulle behöva åka och handla för det är slut på både kaffe och kattmat,
jag skulle gärna åka till badhuset och simma en km,
jag skulle definitivt behöva städa här hemma,
jag har ett berg av tvätt som väntar på att jag ska få tid att ta hand om det
och jag skulle hemskt gärna vilja umgås med syskon och vänner idag.

Men huvet är inte riktigt med än efter vinet jag drack igår, och melodikrysset står närmast på agendan,
så jag skjuter upp alla beslut ett par timmar till....
Tror nog att det blir en bra dag trots beslutsångesten! :-)


Ja va fan säger man...? :-)

Varför män inte skriver rådgivningskolumner

Fråga:

Kära Walter,

jag hoppas att du kan hjälpa mig. Härom dagen när jag åkte iväg till jobbet, lämnade jag min man i huset tittandes på TV, som vanligt.

Jag hade inte hunnit långt när motorn la av och stannade. Jag promenerade hem och bad min man om hjälp. När jag kom hem kunde jag inte tro mina ögon! Han var i vårt sovrum med vår grannes dotter. Jag är 32 år, min man 34 och grannens dotter 22. Jag och min man har varit gifta i 10 år.

När jag konfronterade honom bröt han ihop och erkände att de hade haft ett förhållande de senaste sex månaderna. Jag ställde ett ultimatum: Bryt med henne eller så lämnar jag honom. Han har blivit av med jobbet för sex månader sedan och säger att han har känt sig deprimerad och värdelös sedan dess. Jag älskar honom väldigt mycket, men sedan jag gav honom mitt ulitmatum har han hållit sig på sin kant. Han vill inte gå på familjeterapi och jag känner att jag inte når fram till honom. Var snäll och hjälp mig!

Vänliga hälsningar

Sheila


Svar:

Kära Sheila

En bil som stannar efter att ha körts en så kort sträcka kan bero på en massa olika fel i motorn. Börja med att kontrollera att det inte är några stopp för bränslet. Om det är okej, kolla insprutningen och att det inte finns lösa kablar. Om inget av detta är fel, kan det bero på bränslepumpen, att det är för lågt tryck till motorn.

Hoppas att detta hjälper,

Walter


Politik och Kärlek!

Så har vi firat en födelsedag då, och med min familj så är det som vanligt mycket av allt. Mycket fika, mycket väsen, mycket skratt, mycket diskussioner och mycket kärlek!
Stora A tröttnade på familjesnacket och drog iväg till en kompis, lilla J tog med sig lilla M ut en sväng och jubilaren själv kom på att han hade en viktig basketträning idag så jag, mina föräldrar och min bror och svägerska har suttit och pratat politik och kommit fram till att vi har regnbågens alla färger på våra politiska åsikter.
Själv är jag vackert LO-röd, riktigt kärleksröd skulle jag vilja säga, :-) men det bästa av allt är att vi har en underbar frihet att tycka och rösta precis som vi vill utan att riskera liv och hälsa.



Den här tidningen, IF-Metalls medlemstidning, damp ner i brevlådan idag och där kan man tydligt se att det är bland dom vackert politiskt röda som dom vackert blanksvarta hårdrockarna finns, och där har vi ju mina färger! :-)

*

Jag har känt mig sådär omotiverat stressad och smågrinig idag, helt utan anledning. Det kan vara pms-störningar, sviter efter Skåneresan eller oron över jobbsituationen, jag vet inte, men det gör detsamma - jobbigt är det i alla fall att gå omkring och vara sur. Men så fort jag umgås en stund med mina barn och övriga familjen så försvinner alla såna känslor på en gång.

Nu har jag disk att ta hand om och sen ska jag sätta mig och uppdatera min almanacka för nästa vecka.

FödelsedagsFix och FramtidsFunderingar

Alla ungarna är i säng nu och jag fixar med dom sista förberedelserna innan morgondagens födelsedagsfirande.
Jag och stora A har slagit in paketen, lilla J har hjälpt till att städa och nu är även en tårtbotten klar, den ska bara fyllas och dekoreras och sen är det kvällen även för mig.
Vid sjusnåret imorgon bitti står vi och skrålar med morgonhesa stämmor som kan väcka upp dom döda för att fira mellan-J på hans allra första dag som tonåring.

Jag har haft ett par riktigt härliga dagar med kollegor och leverantörer och kommer att ta första bästa chans att följa med igen om tillfälle ges.

Vi har umgåtts, ätit god mat och lyssnat på presentationer i lagoma doser och framför allt har jag mått gott av lite omväxling i vardagsrutinerna. Restaurangen på bilden heter m/s Swea och ligger på en båt, där tillbringade vi några fantastiskt trevliga timmar igår.

Som en blixt från en klar himmel fick jag igår nyheter om varsel på mitt jobb, och trots att jag gång på gång försöker intala mig själv att jag inte ska vara orolig förän jag hör något mer så är det inte så lätt.
Jag är orolig och jag vill verkligen inte börja om igen med livet som det var dom där fattiga och lätt kaosartade åren för snart tio år sedan.....



Kommunikationsfel

Att det ska vara så svårt att få den här kommunikationen mellan män och kvinnor att fungera!?!
När jag sitter och pratar med mina tjejkompisar så behöver jag inte avsluta alla meningar, dom vet ändå vad jag menar och det som aldrig ens uttalas kan dom ändå läsa mellan raderna och förstår likafullt vad jag vill ha sagt.
Men karlar, ibland känns det som att man behöver bokstavera för att dom ska fatta vad man vill ha sagt, och detta fenomen är något jag aldrig riktigt lär mig....
Jag tycker att X borde förstå att jag inte har samma intresse som han när jag säger; "Tycker inte att vi ska fortsätta det här..." Jag tycker väl även att det faktum att jag bara svarar på sådär vart tredje sms han skickar borde säga honom något.... (?) Nu har jag försökt sätta punkt genom fraser som "Jag vill inte..." och "Vi ska inte..."
Och telefonen har faktiskt varit tyst den senaste halvtimman..... Men det visar sig väl om det funkar....

Fö har det varit en lugn och skön helg med lagom mycket umgåsing, shopping, solande och sovmornar.
Jag verkligen trivs med lediga dagar, synd att dom är så få bara....

Tisdag till Onsdag åker jag till Helsingborg och Landskrona med jobbet. Jag ser fram emot det även om det kanske,
i mitt tycke, hade passat bättre med vilken annan månad på året som helst än just Maj. Den här månaden är värre än tom December när man har barn och är en "engagerad förälder". Har svårt att få det att stämma överallt, trots min stooora och dyyyra filofax.....

Nu är det kvällen i mitt hus, bara den stora tonåringen som sitter och chattar på sitt rum, och John Blund är inte många minuter bort....



 


Lite av varje

Nu har jag hittat dom ultimata (hoppas jag...) födelsedagspresenterna till mellan-J. Han ska få en gigantisk radiostyrd bil som egentligen var lite för dyr, men förutom dator och cykel (och ett fett miljonkontrakt med LA-Lakers...) så är det bara det han önskar sig.
En ny basketboll och lite kläder inhandlades också.

Lilla J är på tjejfest ikväll och att hon håller på att förvandlas till en pre-teen-drama-queen är det ingen tvekan om längre, det räcker att jag har minsta lilla att anmärka på hennes klädval så kastar hon sig storgråtande på sängen och lyckas till och med pressa fram några tårar. Men är det fest så är det, man ser inte ut hur som helst när man ska gå bort till någon som lagt ner tid och pengar på att fixa, städa och laga mat, och jag tycker nog att jag har rätt att lägga mig i ett litet tag till när det gäller henne....



Det fortsätter att ramla in små sms med jämna mellanrum, och jag vet inte hur jag ska bete mig längre....?
Förmodligen har jag inte varit tydlig nog, men jag vill inte behöva bli otrevlig för att han ska förstå......

Soldyrkan

Nu sitter sommardäcken på bilen och jag har införskaffat mig några nya fräknar, allt är precis som det ska vara med andra ord! :-)
Jag bara njuter såna här dagar, kan sitta i min solstol hur länge som helst och glömmer både tid, rum och hudcancervarningar.
Får dessvärre inte mycket gjort så imorgon hoppas jag på lite regn så jag kommer ikapp med min tvätt och mina dammråttor. Tisdag till Onsdag åker jag till Landskrona med jobbet och på Torsdag fyller NBA-proffset år så ska det bli lite kalasfint här hemma och presenterna hinnas inhandlas så får jag lov att fixa det nu under helgen.

Men så fort jag har fixat klart så får gärna solen titta fram igen!

God morgon!

Och det är det verkligen!
Jag har tagit en kopp kaffe med mina grannar ute i solskenet och nu ska jag laga lite helgfrukost åt mig och ungarna.
Rostat bröd, juice och stekta ägg, det är lyx för oss som till vardags knappt har tid att sörpla i oss en tallrik mjölk och flingor.....

Sen ska jag umgås med solen hela dagen!! :-)

RSS 2.0