Flyttrensning....

En kollega tittade förbi på mitt kontor igår för att höra om han kunde få en pall med ett par kragar, han hade lite packjobb att greja med hemma sa han, och behövde nåt som kunde rymma fyra st flyttkartonger.När vi pratat en stund så visade det sig att dom fyra flyttkartongerna ska rymma det som han och hans familj tar med sig när dom om några veckor flyttar till Kanada.

För gott.

Två vuxna och två barn, som samlat på sig grejer under ganska många år, ska nu försöka komprimera det man sätter värde på till att rymmas i en varsin flyttkartong. Herregud, hur väljer man då?? Dottern, som är 12 och står och väger mellan sina barbie och little petshop eller smink, plattång och cd-skivor, hur väljer hon? Packar hon sina barbiedockor så kanske hon slösar plats på något hon aldrig kommer leka med i sitt nya liv på en annan kontinent, men packar hon dom inte så finns inte det alternativet om hon skulle sakna dom.... En pojke på 10 som ena dagen leker med svärd och riddargrejer, nästa dag är ute och åker inlines, och en regnig dag spelar på sitt nintendo wii, hur väljer han?

Ok, klart jag fattar att det här är ett I-landsproblem av stora mått, och det finns ju såklart både barbies och inlines att köpa i Kanada också, jag bara undrar hur man tänker när man ska, så gott som, rensa bort större delen av sitt hem. Det är ju inte bara statusprylar det handlar om, det är ju mycket minnen i saker också, och för barn kan det finnas en trygghet i den gamla nallen, som man aldrig skulle erkänna att man fortfarande kramar om på kvällen trots att den tillbringar dagarna i en garderob och i allas ögon verkar bortrensad.

Och hur väljer en mamma vad hon ska packa i sin låda?

Barnens teckningar och minnesprylar? Favorit-kokböckerna? Gitarren? Handväskorna? Filmer och cd-skivor? Fotoalbum? Dom ärvda kaffekopparna eller sin älskade cykel?

Jag är medveten om att livet inte är en tävling i att samla så mycket prylar som möjligt och att en flyttrensning då och då bara är postitivt,

men ändå...


En flyttkartong...?


Fot-frys & brist på solljus = Mys-pys.... :)

Sitter på jobbet och tittar ut över gårdsplanen genom mitt fönster, och det börjar likna en mindre insjö nu.
Det har regnat nästan oavbrutet sen sent igår kväll och trots att det är varmt ute så får jag nästan en känsla av att sommaren är slut.
Vill hem och tända blockljus och ta på mig raggsockarna. Kanske baka bullar och sen äta dom i soffan tillsammans med lilla J framför en film.

Känner för att höstmysa.
Trots att det bara är Juli....

<3

När jag läser mina senaste blogg-inlägg nu så känns det som väldigt länge sen jag skrev dom, och inte alls så sent som i Fredags.
När jag tänker på helgen som var så är det inte nervositeten jag kommer ihåg utan allt annat, som kändes så bra.
Det har kommit in en ny person i mitt liv, och det sker inte på bekostnad av någon annan, jag vet att mitt hjärta är stort nog för alla som finns där nu, och mer därtill.



Sa till kollegan N på jobbet idag att jag hade svårt att samla tankarna, och det tror jag han förstår. Tar nog ett tag att sortera alla intryck...
Kompis N har varit här en stund ikväll och hon är, som alltid, ett makalöst stöd i allt. Otroligt att hon känner mig så väl så hon vet precis vad jag vill och behöver höra, trots 17 år på varsin kontinent...



Om två dagar slutar min lilla syster yster sitt sommarjobb hos oss och det blir tomt utan henne.
Å andra sidan tror jag hon längtar till helgen, för då kommer mamma och pappa hem efter nästan två veckor borta, det är ett stort hus att fylla med ljud och rörelse för en liten syster.
Jag längtar också efter dom nu, och ska bjuda på mat när dom kommer hem.



Har äntligen fått hem lövlingarna också, efter fem dygn ifrån varandra, och nu är dom inräknade och i tryggt förvar i fållan här hemma ett tag igen.



Resfeber...

Jag är rätt trött nu men tror ändå inte jag kommer kunna somna på en stund. Har haft fjärilar i magen hela dagen och dom verkar inte vilja stilla sig bara för att jag går ner i varv, samma fart på dom iaf...
På jobbet har det varit lagom stressigt för att hålla tankarna på annat, och efter att jag skjutsat ungarna till sin pappa så köpte jag med mig pizza och åkte hem till en vän som bor mitt ute i skogen, för att prata bort ett par timmar och njuta av lugnet kring hans torp.

Nu ska jag packa klart det jag ska ta med mig och röja undan här hemma så det är fint tills jag kommer hem igen.
Och försöka sova några timmar....

Smu Gnut!


När livet tar nya vädningar

Imorgon bitti vid den här tiden sitter jag i bilen på väg söderut.

Jag ska träffa min far för första gången någonsin, tanken svindlar och känslan är fortfarande overklig.

Hur kommer det bli? Kommer han tycka om mig? Kommer jag tycka om honom? Kommer vi ha mycket att prata om? Är vi lika?

Om knappt ett dygn är jag på väg i bilen, och några timmar senare börjar en annan av mitt livs resor.
Resfebern är påtaglig, som den ska vara när livet tar oväntade vändningar,
och jag längtar.

Omplanering

Planen idag var solklar!

Vid 17-tiden skulle en tv lämnas hos oss av en snäll kompis som låter mig köpa deras gamla billigt.
Efter det skulle jag hinna röja här hemma och ta en dusch innan kollegan M väntades komma förbi på ett glas vin. Tänkte mig nåt lättlagat till mig och lilla J eftersom pojkarna var ute på egna äventyr.
Sen var tanken att N skulle titta förbi för att låna bilen.
Jag tyckte det lät som en trivsam Onsdag eftermiddag!

Vid 15-tiden ringde stora J och förklarade att jag var tvungen att hämta honom ett par mil utanför stan direkt efter jobbet, men han lovade ringa först för dom skulle ta en sväng med båten först.

*suck*
Ok. Omplanering.

Ingen tv-leverans idag, behöver hämta J innan matlagning, dusch och kompisbesök.
Kommer hem och börjar vänta på att telefonen ska ringa, och det gör den - gång på gång!
Får i uppdrag att köpa och leverera glass till sjuk lillasyster, leta bordsfläkt och köpa fika. Och så måste jag ta hand om tvätten som hänger ute innan regnet.
Inget samtal från stora J.

*suck*
Ok. Omplanering.

Ringer M och meddelar att moderskapet kom ivägen, blir ingen vinsittning i kvällssolen, dessutom hänger regnet i luften.
Hungriga barn behöver lite käk så det blir nästa punkt i min icke-planerade "lediga" kväll.
Inget samtal från stora J.

*suck*

Till slut, vid 19-tiden ringer han och då kastar jag mig i bilen för att åtminstone hinna hem och umgås en stund med N innan hon hämtar hem sina ungar och min bil.
Kommer hem en dryg timma senare och hinner precis kasta i mig själv lite mat, när stora A ringer och vill bli hämtad. "skulle cykla men jag har datorn med mig och det regnar...."

*suck*
Ok. Omplanering.

N kommer, tar med henne i bilen och hinner ta en pratstund medan vi tankar bilen och hämtar A.
Regnet öser ner.
Hemma igen vid 22,30
Tvätten blöt och behöver tvättas om,
Vinet orört,
Huset i kaos,
Trött.

Ska jag ändå tänka positivt angående dagen så är jag jätteglad att det inte var poliskontroll vid G-viks korset idag när jag blåste förbi i 120 på 70-sträckan! :)

Ett privatliv tack! :)

Det är lögn i h-vete att försöka hitta en plats i det här hushållet där man kan sitta och prata i telefon ifred!!

För en massa år sedan, när jag var tonåring, så kunde jag prata flera timmar, något som inte alltid uppskattades av övriga familjen eftersom det bara fanns ett telefonnummer till varje familj, och jag oftast bokade upp det... 
Å andra sidan så hade jag på den tiden ett eget rum dit jag kunde stänga dörren och prata ifred.

För inte lika många år sedan, när barnen var små, kunde jag också prata i telefon tills öronen var både röda och kokheta. Det var mitt sätt att umgås med mina vänner när barnen lagt sig på kvällen och man äntligen fick prata med andra vuxna utan tusen frågor från ungarna.

Numera borde förutsättningarna att prata i telefon vara som bäst. Det går att nå medlemmar i den här familjen på fem olika telefonnummer samt via skype och msn, jag har många rum att röra mig i och inga småbarn att springa och passa på.

Men icke!
Oavsett vilket rum jag väljer att stänga dörren till, så nog är det nån som har ett ärende dit alltid, inklusive toaletterna och vinden.
Går jag ut så kommer det antingen grannar, moppepojkar eller mc-folk som har nåt ärende till gårdshuset och svansar runt och verkar vilja delta passivt i samtalet.
För nån vecka sen satt jag i min lilla bil vid en återvinningsstation och pratade i mobilen, och just då tycktes en stor del av min bekantskapskrets ha ärenden i just dom krokarna för det tutades och vinkades, och efter en stund kom min kära lillasyster förbispringande och bytte några ord med mig.

Kanske första meningen är lite missvisande trots allt...
Det är lögn i h-vete att försöka hitta en plats i den här stan där man kan sitta och prata i telefon ifred!!


Hur tänkte dom här...?

Jag undrar jag....

I och för sig så är jämställdhetsfrågor viktigt för mig, men jag undrar verkligen hur tillförlitligt Aftonbladets test är...?
Och Piratpartiet så högt upp på listan??

Nej, jag hoppas verkligen inte att folk gör det här testet och verkligen baserar sin röst i höstens riksdagsval på det! :)


Rivstart

Jag har tillbringat tio timmar på jobbet idag, och det är lite i mesta laget tycker jag, men jag tror semester-slöheten har gått över för det var inte plågsamt jobbigt att ta sig an problemen som dök upp,
är nog på väg att varva upp igen tror jag.
Hem och vända för att skjutsa stora A med dator hem till kompisen,
hem och vända igen för att ta med lilla J och hyra film och köpa halstabletter.

Nu ska jag inte göra mycket mer nytta idag tror jag. N med dotter kommer om en stund så jag ska väl ta och slänga på en kanna kaffe.
Men det blir nog allt. :)


Välkommen till världen!

Titta här så ska ni få se något bland det finaste som finns....

Stort Grattis Lilla Jag och Stora Han!

Jubileum

Det är 20 år sedan som jag slutade grundskolan.
Jag blev påmind om det härom dagen när det damp ner ett inbjudningskort i brevlådan till en klassåterträff.

Jag vet inte hur jag känner inför det, ärligt talat. Vi hade ett väldigt lyckat 10-årsjubileum, där vi lovade bli bättre på att hålla kontakten allihopa, men inte har det blivit så. Dom jag vill ha kontakt med idag, dom har jag redan i mitt nätverk på ett eller annat sätt. Det är ett fåtal jag träffar, några jag har lite kontakt med på facebook och det är ett par stycken vars bloggar jag läser.
Och hade jag velat haft kontakt med resten så hade jag kanske haft det, på ett eller annat sätt.
Att fösa ihop 25 personer som inte direkt hade mycket mer gemensamt än att växa upp i samma del av stan, av den enda anledningen att det gått 20 år sen man sågs sist allihopa, jag tror inte på det riktigt.

Jag kommer inte att gå på den återträffen. Jag är inte särskilt nyfiken på hur det har gått för dom andra, och jag har inget behov av att berätta för alla hur mitt liv ser ut idag.
Det kan jag dela med mig av till andra, närmare vänner.
Som faktiskt bryr sig. :)

Snåla människor

Jag verkligen o-gillar snålhet! Det är en av dom o-charmigaste egenskaper jag vet.

Föräldrar som aldrig ställer upp och skjutsar barnens kompisgäng, som hela tiden säger; "Du ska få soppa-pengar" men aldrig har några på sig, dom har jag svårt för.
Om det hade berott på ekonomin så är det en helt annan sak, jag är själv rätt fattig och har inget emot mina fattiga medmänniskor, men när det handlar om snålhet så retar jag mig på det.

Folk som säger; "Jag ska bjuda igen nån gång" gång på gång.... på gång.... är jag också allergisk emot. Då är det väl mer ärligt att säga "Jag kommer aldrig kunna bjuda igen för jag är ständigt pank"  så får jag åtminstone chansen att avgöra om jag ändå vill bjuda.

Om man går ut och äter några stycken och det börjar bli dags att betala, och någon drar upp en miniräknare för att se exakt hur notan ska splittas, då får jag kräk-känslor. Vad skulle det göra om nån betalar lite mer än nån annan? Om chansen finns att man någon gång i framtiden kommer att äta vid samma bord igen, så är chansen dessutom ganska stor att det kommer kunna jämna ut sig av sig själv.

Det finns dom som nästan går igång på att få prata pengar. "Jag bytte telefonbolag och tjänar 14:- i månaden på det" Jamen jätteroligt för den människan, men jag är lika intresserad av det som jag är av hur mycket pengar han eller hon har på sitt sparkonto eller vad skogen är värd som man en gång ska få ärva.

Det värsta av allt är dom som hela tiden letar efter egen vinning i allt dom gör. Som aldrig skulle hjälpa en kompis flytta utan att räkna ut timlönen, eller som bara byter tjänster rakt av, "jag är barnvakt åt er om du tvättar min bil" eller som ska räkna ut exakt hur mycket man lägger ut på andra hela tiden, som; "Förutom bensinpengar blir det 8:- milen i slitage-avgift"

Jag tycker nog att jag är ganska bra på att se folks bra egenskaper, även om det finns många sämre. Men om någon är direkt snål, då har jag svårt att se annat än det.

Städdag

Det regnar idag men jag och N hann med en morgonfika i solen i alla fall.
Nu har jag skjutsat stora J och tre av hans kompisar till Boda Borg, lilla J cyklade iväg i regnet för att krama på sitt nya lilla syskonbarn och stora A med sällskap ligger forfarande och sover. (!)

Själv tänker jag skruva igång Spotify på hög volym och ta ett riv-över med snabeldraken, man skulle väl kunna säga att jag har prioriterat annat än städning i några veckor, och nu börjar det bli plågsamt uppenbart.....

En stor dag idag

Jag valde verkligen rätt dag att vara ledig! Sommaren har visat sig från sin allra bästa sida och jag har njutit av varje sekund. Lilla J frågade mig idag om inte vi kunde ta en shoppingdag nån dag, och eftersom jag för en gångs skull var ledig en vardag så passade det ju alldeles fantastiskt bra att göra det idag.
Vi handlade lite blommor till mig och sommarkläder till lilla J, och hennes allra första BH! :) Av det vi handlade, söta tunikor och linnen, linnebyxor och underkläder, så var det just BH´n som var det bästa köpet idag, och en ganska stor händelse för mitt lilla ♥

Min utetrappa blev också nöjd med dagens shopping tror jag, för jädrars vad fin den blev.
Lavendel och Mårbackapelargoner.
Imorgon kommer N hit på frukostfika och vi ska dricka kaffe och tjuvröka, precis som in the good old days.... ;)

Smu Gnut familj och vänner!

Kloka vänner som gör att man växer... <3

Jag är omgiven av så fantastiska människor, det kan inte sägas nog många gånger! Jag har en familj och vänner med vilka jag kan prata poesi, kärlek, minnen, politik, Gud, döden och allt annat som hör livet till.

På jobbet idag pratade jag politik med min lillasyster. Hon är så otroligt klok och förståndig och pratar på ett mycket vuxnare sätt än jag gjorde när jag var 18. Hon ska rösta i valet i höst och jobbar verkligen på att ta reda på vad just hon tycker, utan att låta sig färgas alltför mycket av alla andra i sin omgivning.
Jag är stolt över min lillasyster!

Min kusin och jag har också delat tankar och funderingar ikväll, och det är alltid lika skönt att prata med någon som förstår hur man menar, och vi behöver inte alls tycka lika i allt för att förstå varandra. Vi pratar liksom samma språk.
Jag tycker väldigt mycket om min kusin!

På jobbet pendlar vi mellan skämt och allvar hela tiden, och gränsen mellan ytligheten och bråddjupet är ibland hårfin. Vardagsterapi kallar vi det, och jag tror på fullaste allvar att den är mer värd än den sorten man betalar en terapeut dyra pengar för, för här pratar man med människor som känner en, som man faktiskt delar större delen av sin vakna tid med Och vem vet bättre än dom, om man är ute och snurrar i mentala rondeller, vilken väg man ska ta...?
Det är mina kollegor som gör att jag trivs på mitt jobb!

Behöver trötta ut mig...

Idag tog jag en promenad hem från jobbet. Det är inte långt, tar 25 minuter kanske, men när jag kom hem så var det som om nån klubbat mig i huvudet. Slängde mig i soffan och somnade...!!
Vet inte när det hände senast men guuud så skönt det var! Enda nackdelen är att jag kommer få jättesvårt att somna ikväll, så nu får det bli en lång powerwalk med lite upptempomusik så jag är trött ikväll...


Dags igen då...

Första jobbdagen var helt ok. Lite segt att komma upp i tempo, men jag skäms inte ett dugg över att ha gått på sparlåga så här första dagen. Jag hann med det jag skulle utan större problem, även om jag inte ens iddes titta i min flitigt hopsamlade problemhög på skrivbordet... Det tar vi en regnig dag istället.

Däremot är jag förundrad över att ingen av grabbarna verkar ha sett berget av disk och sopor som växt till skrämmande proportioner under dom här två veckorna.... Alla muttrade över invasionen av bananflugor, som spred sig som bruna moln runt diskbänken så fort man hämtade en kaffekopp eller smörkniv, men ingen verkade kapabel att koppla dom till alla odiskade matlådor eller kartongerna med frukt som bara stått i evigheter...

Tur att "mamma" är tillbaka och kan styra upp ett och annat nu då.... ;)

Nervarvad

Jag är varm och svettig och inte det minsta trött, och om sex timmar ringer klockhelvetet igen som vanligt.
Slut på den korta friheten man kallar semester.
Ett helt år kvar till nästa gång.
*suck*

Jag har fler dagar att ta ut, men det är ju den här lite längre ledigheten som är så värdefull, när man stänger av rutintänket så till den milda grad att det känns hektiskt om man kommer på att man både ska sminka sig, köpa mjölk och ringa ett viktigt samtal - PÅ SAMMA DAG!

Jag bara älskar att vara lat och o-produktiv, det känns verkligen som mitt rätta element... ;)

Fotomodell för en dag

Jag hade aldrig kunnat ana att det skulle vara så roligt att stå framför kameran! När man har en fotograf som utbrister "wow" eller "vilken blick, det här blir kanonbilder" så känner man sig rätt snygg faktiskt. ;)
Om man bortser från att det har varit varmt, att vi har väntat mest hela dagen och att man hann bli ordentligt hungrig, så har det faktiskt varit jättekul.

Problemet med kläder löste sig också, jag fick med mig två ombyten som funkade ok.

Garderoben på bilden nedanför är inte min, tack och lov - den hade varit sorgligt tom i så fall....


I-landsproblem!!

Jag har inget att ha på mig idag!! Jag tycker, när jag öppnar garderobsdörren, att det faktiskt hänger kläder på galgar och ligger i högar men när jag behöver kläder för ett visst ändamål så är det likförbannat tomt!
Hur kommer det sig!??
Tyvärr stod det i info-mejlet att dom inte tar nakenbilder eller alltför lättklätt, så jag lär ju få rota fram nåt i alla fall, men det hade ju varit roligt att kunna ställa sig framför kameran och vara NÖJD!!

Och jag lär ju definitivt inte hitta nåt när jag sitter vid datorn så det är väl bäst jag letar på......


Fredagslugnet...

Trots att man är dagvill när man har semster och alla dagar flyter ihop till en enda lång Lördag så är det något visst med Fredagkvällar.
Jag har haft två av mina syskonbarn här idag, en liten prins och en liten prinsessa, och vi har bakat bullar och haft picnic i lekparken. Mina egna har väl inte gjort mycket väsen av sig idag, mest varit hemma och softat, men det är ju ändå lite fix som ska göras hela tiden som matlagning och lite allmänt plockande.
Och så kommer kvällen när dom lånade barnen är återlämnade, mina egna skjutsade till pappa och jag får sjunka ner i soffan och känna hela kroppen går ner på vilopuls en stund.
Ljuvligt!

Nu ska jag inventera garderoben och prova kläder för imorgon ska det fotomodellas... fy fan, vad har jag gett mig in på...?? :S


Njuter...

Stora A har sovit hos en kompis inatt och är ute på egna äventyr, stora J har haft en kompis här inatt och tillbringar dagen i baskethallen och lilla J och två kompisr grejar i köket och fixar godis.
Ingen av mina lövlingar är längre särskilt intresserad av att åka och bada,
och jag njuter!
Tiilbringar min tid i solen, i soffan, på någons uteplats eller på valfri brygga,
alldeles efter egna önskemål.
Ikväll kan det bli en stund på puben med favoritkusiner! :)


Tidsperspektiv

Planen var att packa kaffe, mackor och ett urval av pocketböcker och sudokun och parkera mig på en strand idag, men solen har bara gluttat fram i små glimtar och vindarna har varit lite kalla så playan får vänta.
Tog en sväng på stan med K istället och provade klänningar och fixade håret.
Och sen har jag inte gjort mycket mer...
Jag tycker om det här tempot, (eller snarare brist på... )
Det ska ta en halvtimma att dricka ur en kopp kaffe, den ska man inte kasta i sig mellan arbetsuppgifterna. Middagen behöver få planeras i en timma eller två, även om resultatet inte är mer avancerat än pommes och några grillskivor.
Och man behöver få sitta och prata i telefon i flera timmar ibland utan att avbrytas av en massa måsten.

*

Jag har pratat med min biologiska far i telefon idag, och hur konstigt det än kan låta så har vi massor att prata om, trots att vi inte känner varandra och aldrig har setts under mina 36 år.
Det känns lite som början på en resa, och jag som annars inte är mycket för resande i någon form har med glädje hoppat på det här tåget utan att ha en aning om vart det bär....
Men det är spännande och det känns fantastiskt bra!

Pratade även med min kompis N från Over There och vi ska ses i helgen. Det hinner gå ett år eller två mellan gångerna, men när vi ses över en balja kaffe eller en flaska vin så tar vi bara vid där vi slutade senast....
Det är skönt med vänskap där tiden fullständigt saknar betydelse.


Nu har jag slösat bort en värdefull timma av min semester framför datorn, ska gå ut och njuta av kvällsljuset en stund... ;)

Home sweet home...

Igår körde jag dom nästan 50 milen söderut och hem igen från en underart skön vecka i Jämtland. Det kändes vemodigt att sätta sig i bilen och åka men nu när jag är hemma igen så är det ganska skönt det också.
Kändes konstigt att vakna i sin egen säng i morse och veta att det är en vanlig vardag och jag inte ska jobba.... Svårt att komma in i semesterkänslan, och lika bra är väl det eftersom jag börjar jobba på Måndag igen...

Ikväll ska jag tända grillen, är det semester så är det och då ska man äta utomhus varje dag det inte regnar!

Och så kom då äntligen sommaren på riktigt...

foto0693 (MMS)

Och så kom då äntligen sommaren på riktigt... Idag har det varit varmt, så där så man helst av allt skulle ha velat tillbringa dagen på en badbrygga med en kylväska med kall dryck och en bra bok inom räckhåll. Men en solstol på gården och några gamla Allers funkade också. :) Kvällen har tillbringats hos F med gott grillat och sen lite fiske. Alla fick fisk utom jag, men jag lever på Gocart-segern tidigare idag så jag är nöjd ändå... ;)


I morse såg det som om det skulle bli en ...

I morse såg det som om det skulle bli en alldeles strålande vacker dag, och även om det helt klart är bättre än igår så vill inte den riktiga sommaren infinna sig riktigt... Det blåser och är lite kyligt fortfarande och jag bara längtar efter den där riktiga sommarvärmen när man är tvungen att kasta sig i sjön med jämna mellanrum för att orka med dagarna... :) Men, den som väntar på något gott... Har jag hört... Vi ger väl inte upp om sommaren än.


RSS 2.0