Utveckling eller invecklat?

På jobbet så sitter jag med i något som kallas för "nyckelpersonsgruppen". Vi är en grupp på drygt tio personer från olika avdelningar och befattningar på företaget som har fått lite olika uppdrag av ledningsgruppen, bland annat att jobba fram en jämställdhets- och karriärutvecklingsplan.
På ett mycket mansdominerat företag så har det här varit en fantastikt givande uppgift, och med tanke på den mångfärgade skara människor vi är som träffas så kan det inte bli annat än bra diskussioner.
Dagens uppgift var att fördjupa oss i det här med chefsskap och ledarskap, och det finns mycket att säga där med. Hela förmiddagen var bokad för detta ändamål, och dom timmarna gick jättefort och vi hade fantastiskt trevligt!

Tillbaka på min avdelning så berättade jag om jämställdhetsplanen för några av kollegorna, och hoppades på lite positiv respons från dom, men herregud - vad hade jag väntat mig...?!

"öööh... det är väl bra som det är...?"
eller
"vaddå jämställdhetsplan...? är vi inte redan jämställda eller...?"
eller
"jaha... ska ni protestera nu...?"
eller
"jämställss... vaddå??"

Sagt av en ganska homogen grupp bestående av svenska män i åldern 25-50 år med likartad livssituation, utbildning, bakgrund, umgängeskrets och intressen.
Sen fortsatte den vanliga svadan av sportkommentarer, bilprat och halvrasistiska och smått kvinnoförnedrande skämt. Jag tycker väldigt mycket om dom, och känner absolut inte att jag måste tvinga på dom en diskussion dom själva anser överflödig.

Men det händer allt oftare att jag tar med min lilla lunchlåda och går och äter på en annan avdelning,
för att inte riskera mental uttorkning....


Sveket

Ta tio minuter och läs den här bloggen. Man förfasas över att det handlar om vårt land, denna överbyråkratiska plätt på jordens yta som vi så gärna förknippar med trygghet....

http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html

Trögt nu...

Skrapade is från bilrutorna imorse,
känner mig fortfarande nyvaken och räknar inte med att den känslan går över förän i Maj,
behöver lämna in bilen på verkstad innan den ska besiktas,
tycker att jobbet är outvecklande,
har fortfarande inte fått besked om den eventuella förändringen
och automatkaffet på jobbet smakar mer kattpiss än vanligt...

Drömmer mig bort,
långt bort!

Höstmys

Jag är ingen höstmänniska, jag är en sommarmänniska! Trots blekheten, fräknarna och mitt lättbrända skinn så mår jag som allra bäst när solen steker från en klarblå himmel och det är för varmt för att man ska orka mer än lyfta glaset med den kalla drinken.

Men ok. Sverige är Sverige, och med tanke på att det mesta är fantastiskt så är det ju bara att gilla läget när det gäller resten. Nybakat bröd, levande ljus och myskvällar i soffan med bästa raggsockarna på fötterna är sånt som får göra livet lite lättare i brist på solljus.

Och det funkar faktiskt.

 

...resultatet av gårdagens långa väntan vid ugnen...

 

...och lyser gör det i nästan varje hörn i mitt hem!






Val(nötsbröds)vaka....

Jag är på väg mot sängen, och har varit i bortåt en timma snart, väntar bara på att limporna jag har i ugnen ska bli färdiggräddade.
Jag inventerade skafferiet grundligt innan jag knallade iväg och handlade vad jag behövde, läste receptet jättenoga innan jag började bakandet, och bestämde mig för att ta vara på kvällens alldeles för få timmar så gott jag kunde.
Däremot missade jag att läsa gräddningstiden på brödet innan det var för sent...
90 minuter....

Men det ser ut att bli bra!

 

Kommer vara trött imorgon, men förhoppningsvis inte hungrig... ;)



P.S Måste tillägga att jag numera har en mycket fin trappa, och dricker fantastiskt gott kaffe på mornarna! ♥

Snart helg

Idag kom pappa G för att hälsa på oss över helgen. Han har skämt bort mig och lövlingarna med en fantastiskt god middag idag, och imorgon har han lovat hjälpa mig att slipa på trappan...!! Det ni! Det händer äntligen något i mitt lilla evighetsprojekt.... :)

Imorgon åker stora J på konfirmationsläger. Det är nån slags teambuilding-resa dom ska åka på tillsammans för att lära känna varandra i gruppen, och han ser fram emot det väldigt mycket.
Stora A åker också bort över helgen, för att vara ledare på samma konfirmationsresa som lillebror ska åka på..... hmmm.... jag skulle inte ha planerat det på det sättet, men håller tummarna för att det funkar nu när det är som det är.... ;))

Jag hoppas att morgondagen går fort så det blir helg snart, och sen hoppas jag att helgen blir riktigt lååång!

Smu Gnut!

Simsalabim....

Jag vet ingenting alls om den den eventuella förändringen än, och kommer nog inte veta så mycket mer än så den närmaste veckan i alla fall, så inga nyheter idag heller. :)

Min stackars lille katt har varit till farbror doktorn idag och är nog lite sur på mig för det för han vägrar titta på mig när jag pratar med honom. Han stannar inte ens till när jag stryker honom över ryggen, utan bara blänger till och skyndar på stegen...
För två dagar sen kom han hem med en jättebula (typ tennisboll...) på sidan av huvudet, och jag som inte vet så mycket om katters anatomi har misstänkt både cancer, varböld och annat otäckt. Idag fanns det äntligen tid hos vetrinären, och dom senaste två dagarna har jag grubblat och funderat på hur vi ska göra med kattskrället... Han är inte försäkrad och jag har ingen kattfond att plocka pengar ur för att bekosta operationer och medicineringar, och alternativet avlivning har passerat mina tankar några gånger. I början var det en ganska odramatisk tanke, hur kallt det än låter, men ju mer jag har tänkt på det destu jobbigare har det känts. Mest för stora J´s skull.

Idag förklarade jag för vetrinären, med tårar i ögonen, att jag hemskt gärna ville ha min kissekatt med mig hem igen, men inte hade hur mycket pengar som helst, så om det skulle bli alldeles på tok för dyrt så skulle jag helt enkelt inte ha råd.
Katt-doktorn tittade på mig, log och sa att det var en ståtlig krigarkatt, och att det vore slöseri att avliva honom för en liten (!) böld. Sen grejade han lite (tänker inte dra några detaljer om det för det var rätt äckligt...) och gav katten en antibiotikaspruta och gav mig ett recept på medicin som ska ges i tio dagar.
Nöjd och lycklig tog jag min sura kisse med mig hem igen och är inte mer än några hundralappar fattigare.

Hela eftermiddagen har jag tänkt på hur tomt det hade blivit här hemma om katten hade varit jättesjuk och inte kommit med hem igen, och skickat en tacksam tanke till mannen med dom magiska händerna.
När jag lite senare läste namnet på receptet så tror jag att jag fick förklaringen på magin...
Vetrinären heter Aladdin.... ;)

Förändringar....

Det finns en liten möjlighet att det är förändringar på g....

Jag vet inte än, håll tummarna och låt mig återkomma i ärendet.... ;))


Säkerhetstänk ligger i tiden...

Jag är skyddsombud på mitt jobb och tycker för det mesta att det är roligt och lätt idag att jobba med miljö och säkerhetsfrågor. Vi lever i ett modernt samhälle med ett bra tänk kring frågor som rör skaderisker och olycksfall, och det finns ofta tydliga riktlinjer för hur man ska jobba, och bra lösningar på saker man ser som problem.

Brandsäkerhet är bara en av många saker man tittar på när man går skyddsronden en gång i månaden.
Finns det brandposter?
Är dom tydligt markerade?
Står dom öppet och lättillgängligt utan en massa saker i vägen?



Kan man svara Ja på dom tre frågorna så borde det inte vara något problem,
men ibland är det ändå svårt att bara godkänna den punkten i protokollet och gå vidare....



Man brukar säga att säkerhetstänket ligger i tiden, ibland undrar man VILKEN tid bara.........


Rasister i Sveriges riksdag...

...Ingen bra dag för svensk politik idag.
Att var tjugonde röstande i det här landet tycker att Åkesson och co ska vara med och bestämma kan ju inte ses som något annat än ett fett misslyckande av dom övriga partierna.

Jag hoppas det är som F säger, att det kan bli en väckarklocka för svensk politik och att vi tar lärdom av det till nästa val.


Städdag!

Idag måste det bli av!
Man kan bara till en viss gräns skylla på att man måste vila också, till slut inser man att man inte blir så utvilad av att slå sig fram mallan damm-monster och prylar överallt, och att själva atmosfären i ett städat hem är så mycket bättre för humöret.

Köpte lite fint pynt när jag och lilla J var på coop i förmiddags, varken dyrt eller särskilt märkvärdigt, men det känns genast så mycket roligare att börja med tråkjobbet när man vet att man kan avsluta med lite förnyelse.

Ger mig själv dataförbud tills jag är klar,
återkommer (förhoppningsvis...) innan helgen är slut!

SD

Jag blir orolig när jag ser att det går framåt för Sverigedemokraterna och att dom mer och mer verkar bli ett etablerat parti. Jag tycker inte att dom har i Sveriges riksdag att göra.

Däremot tycker jag att det är självklart att dom ska få komma till tals, vi bor i ett land med åsiktsfrihet och det ska respekteras, av alla! 
Att Ung Vänster-anhängare står och hojtar och ropar när SD har torgmöten tycker jag blir pinsamt, är man bara lite påläst så är det ju bättre att ta en diskussion med dom och deras argument är inte så solida hela vägen att man behöver vara orolig att förlora den debatten.

Jag läste ett citat av en docent från Karlstads universitet i en dagstidning igår som lyder:
"Bland SD´s väljare finns en överrepresentation av yngre, lågutbildade män som bor på landsbygden, är emot etablissemanget och som känner sig misslyckade..."

Då är det ju ännu konstigare att dom har det stödet dom tycks ha...
Har det här landet verkligen så många korkade, motsträviga och misslyckade bondpojkar...?


Livet pågår

Basketproffset mår bättre i sin arm idag, det gör ont men han har varit i skolan och på konfirmationsträffen så det går åt rätt håll.
Lilla J har medvind i skolan just nu, mycket aktiviteter och kompisar varje dag.
Stora A´s liv tuffar på i sakta mak, inte fort på något sätt men framåt och stabilt. ;)

Idag kände jag för första gången lite jul-längtan, och det är bara september... Va blire...??? :))

Terapi

Tog en lång promenad med bästa K igår, en välbehövlig för både den fysiska och den mentala hälsan.
Vi avhandlade rädslor och konsten att övervinna dom, eller åtminstone våga möta dom, och allt annat som poppar upp i huvet när man har två timmar utan barn och jobb inom räckhåll.
Idag har jag grym träningsvärk i benen, och det känns bra!

Hösten har verkligen rivstartat, med allt vad det innebär. Schemat är konstant fulltecknat ett par veckor framåt, jag fryser och känner mig blek och grå och jag går hela tiden omkring och längtar hem till min soffa och påsen med värmeljus.

Den stora skillnaden mot andra höstar är att jag inte kännt av ens antydan till höstdepression, och jag som annars brukar ha både planer på ljusterapi och sparade semesterdagar kvar i min lilla "katastrofplan" varje åt vid den här tiden....

Jag mår kanon!


Vändningar

Att livet inte blir som man har tänkt sig, eller att ens planer och drömmar krossas lika fort som man hinner säga hoppsan, det vet vi redan. Saker händer, som att barn blir sjuka, bilar går sönder, man blir av med jobbet eller drabbas av olika former av "katastrofer" i livet. Men man lär sig att ta det mesta,
och allt som inte dödar - härdar, det håller jag bestämt fast vid.

Dom förändringar som är svårast att hantera är när människor man tycker väldigt mycket om försvinner ur ens liv. Jag har fått mitt hjärta krossat av någon jag trodde var drömprinsen, och det fanns nog stunder då när jag inte trodde att jag någonsin skulle bli riktigt glad igen. Jag har haft en riktigt nära vän som jag trodde att jag skulle dela alla tankar med för resten av våra liv, men som det visade sig att jag inte ens skulle prata med på över tio år. Jag har förlorat ett fåtal nära på det mest slutgiltiga sätt som går. Cancer är en jävla människotjuv.

Varje gång det händer, så blir jag lite mer försiktig med att släppa in människor i mitt liv. Åtminstone nära inpå mig. Bränt barn, ni vet....
Men ibland möter man ändå människor som tar sig in i ens hjärta, och det konstiga är att i ens innersta mjukdelar blir man aldrig härdad. Tvärtom, så gör det nästan mer ont för varje gång man tror att man är på väg att förlora någon, och gamla ärr som rivs upp läks inte lika fort som dom gjorde när såren var färska en gång.

Jag har förhoppningsvis ett långt liv kvar att leva, och många fler människor att lära känna, och det vore orimligt att hoppas att jag aldrig någonsin kommer att känna mig övergiven av någon annan människa så länge jag lever.

Men jag hoppas att det dröjer länge innan det händer....

mer poesi...



I love to cook, but leave the dishes to someone else,
I love to dance whenever I get the chance,
I love to travel, but hate beeing apart from the ones I love,
I dream of summer when the snow is making cold sounds underneath my shoes,
I love my children with all of the thunder in the sky and with every whisper in the night,
I try to enjoy life every day, but some days I just give up and have ice cream instead...


//okänd


Omprioriteringar

Man planerar och planerar och lurar sig själv att tro att man har koll på läget, men som mrs N säger; In the end - life happens...." Och det är väl så när det gäller det mesta. Omprioritera är ett av chefens favvo-ord och något hon tycker jag skulle kunna bli lite bättre på enligt dagens utvecklingssamtal, hon skulle bara veta hur jävla bra jag är på just det!!

Göteborg by night fick vänta, en bruten arm kom emellan.
Och det är så det är, saker och ting kommer alltid att få vänta för att annat kommer emellan, och det är lika bra att gilla läget.

Så är det.
Life happens!

Poesi

Om i ödslig skog
ångest dig betog
kunde ett flyktigt möte
vara befrielse nog.

Giva om vägen besked
därpå skiljas i fred:
sådant var främlingars möte
enligt uråldrig sed

Byta ett ord eller två
gjorde det lätt att gå.
Alla människors möte
borde vara så.

- Hjalmar Gullberg



Schemaläggning

Jag tycker nog att jag så här långt in på höstterminen har koll på det mesta som händer runt omkring mig och ungarna. Jag har koll på min tid hos bilprovningen, har inte missat ett enda möte på jobbet eller en tanläkartid än så länge, det har deltagits i fritidsaktiviteter och jag har fyllt i lappar till skolan och svarat på mail i tid.
Och jag lever och har en ganska normal puls, och magkatarren har inte gjort sig påmind. Än.

Idag krockade det lite men jag gjorde ett snabbt val och det visade sig att jag tog rätt beslut. Valde bort ett möte på skolan för lite kvalitetstid med underbara familjen istället.
Drygt tre pall (i runda slängar 2,5 ton...) med pellets flyttade sig med hjälp av tio par armar från garageuppfarten ner i källaren på mindre än tjugo minuter hemma hos ena brorsan. Vi tokskrattade hela tiden och bjöds på mat som tack.

Imorgon krockar det igen, lilla J´s första gymnastikträning mellan 18-20, och jag ska på avtackningsmiddag kl 19. Fredag däremot, då är jag ledig, och det enda jag behöver komma ihåg då är att jag ska åka söderut mot Göteborg nån gång under eftermiddagen, och jag är inte så orolig över att missa en sån sak... ;)

Livet är rätt skönt, trots kaoset!
Smu Gnut!


I rest my case....

Jag tycker om att prata politik, det vet ni redan, och jag säger ofta att jag tycker att olikheterna får en att växa, och att jag hellre diskuterar med dom som tycker tvärtom än med dom som aldrig har några åsikter alls.

Men, ska man föra en vettig dialog med någon som tror att svaret på problemen med invandringspolitiken är att asfaltera alla arabländer, och att Sveriges motto borde vara "sköt dig själv och skit i andra", då blir det svårt....


*


P.S Imorgon, Onsdag, tycker jag att ni ska köpa Expressen!

Aldrig nöjd

Jäklar vad korta helgerna är numera! Det känns som alldeles för få timmar mellan Fredag eftermiddag och Måndag morgon. Och hur jag än väljer att tillbringa mina helger så känns det ändå efteråt som att jag kunde disponerat dom få lediga timmarna på något bättre sätt...

Om jag umgåtts med vänner och familj en hel helg, och njutit av sällskap, fika och skvaller, så finns ändå den där känslan av att det hade varit skönt med lite egentid och absolut tystnad.
Har jag varit ute och rört på mig, sprungit, simmat eller bara promenerat, så kan jag inte låta bli att tänka på vad skönt det hade varit med en soff-helg och chips-frossa.
Om jag tillbringat helgkvällarna på krogen med fuldans och cider-race så följs dom alltid av en liten ångertanke att jag borde sovit istället...

Och naturligtvis är det samma känsla om läget är precis tvärtom...
Den här helgen har jag sovit, och känner nu att jag borde ju ha kunnat haft så mycket roligare dom timmarna.
Jag har frossat i godis och inte rört mig onödigt många meter från husets ytterväggar och jag har verkligen haft tid för mig själv, och den överhängande känslan idag är dåligt samvete över bristen på motion.
Och jag borde ju såklart ha passat på att umgås med kompisar när jag för en gångs skull haft tid med det.

Nästa helg bär det av till Göteborg, och Lördagen blir det en utflykt till Ullared för lite shopping.
Sånt däremot, kan aldrig slå fel!!

"Livet är inte dagarna som passerar, det är dagarna du minns"

Ibland upplever man såna där dagar som kommer att arkiveras i minnesbanken som om dom vore markerade med färgglada post-it-lappar. Dagar som inte alls smälter ihop med alla andra som en diffus massa, utan lyser av sig själva för ganska lång tid framöver.

Citatet ovan kommer från en reklamfilm för Fritidsresor, och när man sitter i soffan och är närmast medvetslös efter en lång arbetsdag så kan Your Song med Billy Paul (i kombination med Mads Mikkelsen i badbyxor.....) lätt få en att tro att man behöver tillbringa några dagar Siambukten för att ha några minnesvärda dagar att lägga i den där banken,
men så är det inte.

Ibland räcker det med att gå några kvarter neråt gatan och tillbringa ett par timmar med människor man aldrig träffat förr. :)


Tjugosexton? Nope, nittisex!!

Tant A kommer att gå och lägga sig tidigt idag med, precis som varje kväll den här veckan.
Tant A kan inte sova gott om det inte är alldeles precis rätt temperatur i sovrummet och hon behöver ha ett vattenglas på natduksbordet, hon blir hemskt torr i munnen nämligen. 
Tant A förstår sig inte på dagens ungdom och föredrar musik som varit med i några decennier.
Tant A tycker inte om att frysa om fötterna och började redan i Augusti använda hemstickade sockar på fötterna.

Det här med åldrande är underligt, och helt naturligt såklart. Jag kan ta både rynkor och gråa hår med ro, och tycker man om att sova, som undertecknad, så är inte tröttheten något större problem heller.

När goda vänner får problem med hjärtat däremot, då är det inte roligt längre.
Då vill man bromsa åldrandet och spola tillbaka tiden till då när man fortfarande var odödlig och fullständigt opåverkad av tiden.

Smu Gnut. (japp, redan!)

Tant A

RSS 2.0