Respons

Jag tycker om responsen jag får genom era kommentarer, så länge någon läser så fortsätter jag att skriva.
Antalet läsare varje dag av det här opretantiösa - stundom fåniga - pladdret överstiger vid det här laget antalet människor som jag vet med mig att jag lämnat ut adressen till och det är en lite skrämmande och samtidigt upplyftande vetskap.
Om jag någonsin kommer mig för att skriva Den Stora Romanen, kommer ni att läsa den då?

Dom flesta barn drömmer någon gång om att vara kändis, stå på en scen inför tusentals människor och "bara äga" eller göra något fantastskt och hamna i tidningar och på tv. Endel vill bli superhjältar och rädda världen och andra vill helt enkelt bara vara snyggast eller bäst.
Det handlar om respons och bekräftelse.
Jag ville måla tavlor och skriva böcker när jag var barn, och jag skulle naturligtvis bara få fantastiska recensioner....
Bokdrömmarna lever kvar och sen några år tillbaka så finns det en annan liten dröm om en snickarverkstad också. Det handlar inte om huruvida jag är duktig nog inom nämnda områden för att lyckas, det är som sagt bara fråga om drömmar, och kanske kommer jag någon gång att ha mitt lilla snickeri eller en egen hyllplats på bibblan - förmodligen inte - men jag fortsätter att drömma.

Och så länge det finns nån som vill läsa min lilla blogg så får jag ju lite av den där bekräftelsen och responsen i lagom stora dagsportioner... ;-)


*


Idag somnade jag i solen och brände mina boobs.
Om jag står naken framför spegeln så är hela kroppen lika mörkrosa som en cykel jag hade runt -87 nån gång, förutom den kritvita "bikinin"....
Det ser för jävligt ut och gör skitont!

Smu Gnut i värmen.....


Föräldrar

Det är lite för varmt i mitt sovrum för att det ska kännas riktigt bra att gå och lägga sig. Brukar annars se fram emot den här stunden på dan när ungarna är i säng och det är min tur att göra kvällen, men i den här hettan ligger jag bara och vänder på mig och dricker en massa vatten och så blir jag kissnödig och får springa fram och tillbaka till toan hela natten och då är det lika bra att inte gå och lägga sig alls.

Imorgon måste vi ta tag i lite förberedelser för sonens resa till Färöarna, kan inte skjuta på det långre nu när han åker om fyra dagar. Vi behöver handla lite regnkläder och låna ryggsäck. Och så måste jag ringa reskompisens familj och göra upp om tider och lite praktiska detaljer.
Mamman till tjejen han ska åka med hade lovat att hämta ungarna på Arlanda nästa Söndag när dom kommer hem igen men nu är hon helt plötsligt ute ur bilden fick jag höra för några dagar sen så det blir jag som får både skjutsa och hämta i Stockholm. Vet inte vad som hänt och tänker inte spekulera i det heller, men jag är alldeles för hönsig för att låta två tonåringar på egen hand ta sig från flyget till centralen och sen på rätt tåg hem, så jag har redan sagt att jag hämtar dom, och då får det bli så.

Jag har funderat mycket på det här med hur andra föräldrar funderar nu i några dagar....

Stora A har en kompis (kompis 1) som aldrig äter middag hemma. Han är 16 år och alltid hungrig men hans föräldrar tycker inte att dom har tid att laga mat och enligt ungarnas version finns det aldrig mat hemma hos dom så det går att fixa lite makaroner eller nåt på egen hand.
Dom dagar han är här så äter han med oss, annars använder han sin månadspeng till att äta på stan.
Försök få 500 spänn att räcka till lunch på stan under 20 vardagar... (?)

En annan av hans kompisar (kompis 2) har föräldrar som tycker att den här killen snyltar om han äter hos dom, så dom har bestämt sig för att säga nej om kompis 2 frågar om kompis 1 får äta hos dom. "Av principskäl!"
Stora A däremot är välkommen på middag där.
Altså, killen som inte får mat hemma får inte äta hos dom medan killen som får mat hemma får äta där...
Logik?

Att vara förälder är världens svåraste jobb, det har sagts förut och jag och min kusin konstaterade det idag igen. Man gör en massa fel på vägen och när man väl sitter med facit på hand så är barnen för länge sedan vuxna och förmodligen i full färd med att försöka uppfostra en egen hög med ungar. Och dom kommer i sin tur att göra alla misstag innan dom också kommer på hur dom borde ha gjort.

Jag borde egentligen inte sitta här och ha åsikter om hur andra föräldrar fostrar sina barn med tanke på hur många fel jag själv gör, men jag tänker att kanske kan det vara en nytta med det också.
För varje gång jag tycker att andra föräldrar beter sig skruvat så blir jag själv lite mer medveten om mina brister och försöker lite mer att bli en bättre mamma, och kanske kan andra se mina tabbar och tänka samma sak...?

Hur som helst så gör dom här föräldrarna en hel del rätt också för det är förbaskat goa killar, stora A´s kompisar!

Nu har jag analyserat klart för ikväll och måste nog göra ett seriöst försök att sova, för imorgon bitti får jag celebert besök av två små lövlingar och jag tänkte bjuda dom på nybakade frallor!

Sov gott!

SEMESTER!!!!

 Semester!!!!

...och inte har jag laddat för nån bikinisäsong i år heller....

...men GB-gubben är lika tjock som vanligt han också och verkar inte lida för det, så jag tar en glass till med gott samvete! :-)

Leva lånsamt

jaha, nu är klockan över midnatt och jag har inte kommit i säng som jag tänkt ikväll heller....
Jag förstår inte vad som händer med all tid jag har när jag går ner i varv så här...? Jag jobbar fyra ynka timmar av dygnets tjugofyra, jag har inte städat på gud vet hur länge, sopsorteringssäckarna är så många och överfulla att jag snart behöver hyra en lastbil för att kunna åka till återvinningen med allt, jag har en tvätthög som börjar ta sig pinsamma proportioner och vi har levt på snabblagad mat och smörgåslunch i ett par veckor.
Och ändå går dagarna så fort så jag inte hinner med hälften av vad jag tänkt....

Fast å andra sidan har vi badat, solat, ätit glass och tittat på film nästan varje dag den här veckan och det är mer än vad jag lyckas klämma in på två veckor när det är som intensivast.
Och jag har haft tid att rycka ut som jourhavande kompis vid fler än ett tillfälle den här veckan och det är nog det bästa med att leva långsamt som jag gör nu.

Det här är rutiner som jag skulle vilja leva med jämt!

Nu ska jag sova, och det får jag nog göra destu fortare om jag ska hinna tillgodogöra mig en hel natts sömn på dom knappt sex timmarna jag har på mig innan klockan skräller igång för sista gången på drygt tre veckor.

Smu Gnut!
XX

Hönsmamma

Jag är extramamma nu några dagar åt en kille som inte verkar vilja flytta härifrån. Det är jättekul att han vill vara här men jag undrar lite vad hans föräldrar tycker och om jag borde börja bli orolig snart...?

Jag väntar nån dag till innan jag börjar bekymra mig tror jag för han verkar må alldeles förträffligt och det är världens gulligaste grabb,
men klart man undrar lite......


P.S.
Kan tillägga att stora A inte befann sig så långt bort igår kväll när jag satt här och undrade, han bara väntade på att jag skulle somna så han kunde smuggla in sin kompis, som nu sover här för tredje natten, eftersom han vet att jag egentligen inte vill ha fler än mina egna tre hemma när jag ska upp och jobba.
Men nu är kompisen altså officiell nattgäst och killarna är hemma och i tryggt förvar! :-)

Apropå just int´ nö´.....

....vad heter Cocker Spaniel i pluralis?

Det här med stora barn....

.....är ju ganska behändigt för det mesta. Dom är ganska självgående, tar en hel del ansvar, hjälper till med ditt och datt och det går att föra vettiga diskussioner med dom.
I stort sett så är det bara fördelar med att barnen blir äldre.

Förutom kvällar när dom tagit moppen för att sticka och bada och inte hört av sig på flera timmar och nu är det kvällen och mamma är orolig och så har han inte ätit mer än frukost på hela dagen för han sov till ett eftersom han och H satt och lanade till fyra i morse och jag tänker att han kanske har kört för fort och krockat med någon för att han är okoncentrerad för att han är trött och hungrig eller så har han drunknat av samma anledning eller nåt annat hemskt och visst kunde jag ringa till honom på mobilen men jag är redan stans nojigaste morsa och herreguuuud han har sommarlov och nu får jag fan skärpa mig......

Smu Gnut på er!


P.S nu ringer jag till honom i alla fall......


Uppsägning

Det blev två från vår avdelning som får gå hem.
Jag klarade mig den här gången men just idag vete tusan om det känns så bra faktiskt....
En kollega har jobbat där i 37 år, aldrig gjort nåt annat, och nu är han altså uppsagd.
Tack och hej!
Den andra är inte med i facket och har således bara en månads uppsägningstid och får inte hjälp med eventuella utbildningar om det skulle behövas.
Tack och hej!

Det senste året har vi blivit bjudna på tårta av firman upprepade gånger för att det går så bra för oss, vi redovisar rekordsiffror gång på gång men tydligen så har det inget med saken att göra.
Okej, jag är inte dum i huvet, jag fattar ju att det är aktieägarna som styr och jag skulle nog också sälja av det jag hade i min portfölj om jag visste att en nedgång låg runt hörnet 
- jag kan bara inte låta bli att känna av den bittra ironin.....

Tårta är gott men Nej Tack!
Jag behåller jobbet istället......

Öland

I det här huset bodde vi. Jag och ungarna och brorsan och hans familj.



  

Borgholms slott låg bara några kilometer bort så det blev naturligtvis ett besök där. Jag hade gärna tagit en promenad runt Solliden och spanat efter kungligheter (sann royalist som jag är till min familjs stora nöje....) :-) men parken hann stänga så det blev en glass i det gröna utanför slottsparken istället.



Vädret var ganska spännande, vi hade i stort sett alla vädertyper utom snöfall och permafrost, men det hindrade inte ungarna från att kasta sig i havet när tillfälle gavs.

Nu jobbar jag fyra halvdagar till innan jag går på tre underbara semesterveckor!


Missômmer!

Det är midsommarafton imorgon och jag skulle kunna namnge några tonåringar som tänker bli fulla i helgen, det har nämligen langats alkohol utanför mitt hus.
Det är inte mina tonåringar, dom tar jag med mig till Öland imorgon bitti, och det är inga jätteunga tonåringar heller - då hade jag givetsvis lagt mig i affärerna.
Men dom är trots allt tonåringar, och med tanke på att det inte var deras föräldrar som öppnade bagageluckan på bilen och hivade ut systembolagspåsarna så får man väl anta att dom här ungarna inte har delat med sig av sina planer till mor och far...?

Jag tycker det är jättesvårt att veta hur mycket jag ska lägga mig i när det gäller andras barn! Om "ungarna" är 18 så är det inget att orda om, dom får visserligen inte handla sprit själva men dom är vuxna och jag kan inte säga så mycket om det. Men om man vet att en av tjejerna är 16, hur mycket lägger man sig i då...?

Jag vet i alla fall att jag skulle vilja veta om min 15-åring planerade att dricka alkohol en sån här kväll, definitivt!
Gällde det några öl tillsammans med kompisarna framför ett guitarr-hero så är det inte säkert att jag skulle lägga nån jätteenergi på att avstyra det hela, men om det är fråga om en midsommarhelg och den mängden alkohol som har bytt ägare här den senaste veckan, då skulle jag lägga mig i, och jag skulle vilja att nån annan förälder gjorde det om jag inte visste något!

Nu ringer min väckarklocka om några timmar och jag ska försöka leta mig söderut i vårt avlånga land imorgon.
Midsommar på Öland, tror det kommer bli jättebra!
Sköt om er kompisar, kör försiktigt, drick med måtta och älska i massor!

Feel-good-moments

Lappidus, Rudberg, Roslund och Hellström, har skrivit en liten fusklapp och ska försöka klämma in ett besök på bibblan nån dag. Tackar för tipsen!
Ska köpa mig en ny sudokubok också, och ett par nya solbrillor, så är jag redo för sommaren oavsett i vilken skepnad den kommer!

Jag njuter av halvdagarna, och just idag njuter jag lite extra mycket för jag har varit och lyxat mig på dag-spa! Ryggmassage, ansiktsbehandling, handmassage och handinpackning. I två hela timmar blev jag ompysslad och bortskämd, och jag hade lätt kunnat stanna några timmar till.
Det här är inget som min hushållsbudget skulle tillåta alltför ofta men jag ska boka in mig till hösten igen när den där tråkkänslan över att sommaren är slut kommer över mig och jag börjar min nio månader långa frysperiod.
Då blir det ett par timmars lyxbehandling igen! :-)

Ikväll har jag tittat på film med mina söner. Vi såg American History X, och den kan varmt rekomenderas!

Imorgon gör jag mina sista fyra timmar för den här veckan, det är nästan så det känns onödigt att gå och jobba med det schemat.... :-)
Och sen packar vi ihop det vi behöver för några dagar på Öland.
Det ser jag fram emot!


Fakirfasoner

Idag jobbade jag från 7,30 till 11,30 och den längden på arbetsdagar passar mig perfekt!
Kommer att traska hem vid den tiden varje dag dom följande två veckorna, och saken är den att när jag vet att jag bara ska jobba fyra timmar så blir jag ruskigt effektiv och hela grejen att gå och jobba blir så mycket roligare.

Kan berätta att jag har fallit för alla säljtrick och köpt mig en spikmatta idag. Har inte en susning om huruvida den kommer att göra mig piggare, starkare, friskare eller rentav förändra mitt liv men jag fick mig en liten gratisfylla i form av en endorfinkick och blev av med huvudvärken på en kvart.
Definitivt värt några försök till! ;-)

Sov gott!
XX



Bokmal

Det ser inte ut att bli sol och tropisk hetta så här direkt på sommarlovets början, men det kanske inte var vad man hade väntat sig heller, det hinner nog bli riktig sommar med bad- och picnicväder också vad det lider.
I två veckor till så ringer klockhelvetet runt 06,15-snåret och då är det väl egentligen detsamma om det är lite småkyligt, jag får i alla fall användning för alla mina fina jackor!

Jag efterlyser tips på bra sommarläsning nu.
Jag är snart klar med Flyga Drake och sen står Underdog på listan, men jag vill inte riskera att sitta i min badenbaden utan pocket när värmen kommer så jag känner att det är lika bra att ladda upp med en rejäl hög.
Ge mig lite tips på bra böcker, jag läser allt!

Den här har jag funderat på att köpa, den har åtminstone en titel som tilltalar mig.... ;-)



Hoppas ni haft en skön helg och att ni får en bra vecka!
XX


REA

Tog en sväng ner på stan idag för att köpa mig en ny bh,
det råkade bli två stycken,
och en tunika,
och en kofta,
och tre jackor...!

Man klagar ju ibland på att man inte har någon jacka som passar säsongen men om ni någonsin hör mig säga att jag inte har nån bra höst / vårjacka så har ni min tillåtelse att ge mig en fet käftsmäll! :-)

School´s out!

Nu är det sommarlov och min puls är nere på normal nivå för första gången på ett par månader!

Nio underbara veckor utan bortglömda lappar i ryggsäcken,
utan sista-minuten-handling av matsäckar,
utan "gå-och-lägg-dig-du-ska-upp-tidigt-imorgon!!"
och utan stressen att hinna med läxor och middag mellan alla aktiviteter.

Och detta har vi firat med glass och jordgubbar som traditionen bjuder,
och jag förklarar härmed sommarlovet invigt! :-)


Trögstartad

Att det ska vara så svårt att komma igång med städningen...!!!
Jag vet ju att om jag börjar nu så är jag klar om sådär en timma drygt. Jag har grejat all tvätt och disk så det är i stort sett bara golven och lite plock kvar. "Lite plock" säger i och för sig inte så mycket, den tidsaspekten beror helt och hållet på hur noggrann jag är, men jag är lite sent ute så jag kommer tillåta mig själv att fuska en aning...
Men det var ju det här med att komma igång....
Hade jag börjat för ett par timmar sen så hade jag varit klar nu, jag hade lugnt kunnat sitta i soffan och titta på film, lösa sudoku eller läsa en bok.
Men som sagt, skjut upp allting till sen som du inte på liv och död är tvungen att göra nu....
Det är mitt motto det.



Jaha, nähä.... om man skulle.....

Vi får se.....

Smu gnut på er då! XX


Personligt

Jag har nu klarat mig igenom tre dagar på jobbet i det allmänna kaoset som råder och för det tyckte jag att jag hade gjort mig förtjänt av ett glas vin, men det vete fan om det var en så bra idé egentligen för jag kommer somna innan första reklampausen i Grey´s anatomy.....

(Och hur många kalorier är det i ett glas vitt? Har jag sabbat promenaden nu...?)

Jaja, skit samma, skål på er!

*

K-M, snart har jag semester, från och med Måndag jobbar jag faktiskt bara halvdagar i två veckor och då lovar jag att jag ska bli bättre på att ringa. Jag vet att jag är hopplös men ha tålamod med mig älskade vän....

K, kanske jag inte har så många kloka ord att komma med men jag finns här och kommer alltid att vilja lyssna!

P, kom hit och gråt en skvätt istället, kanske jag inte har så mycket klokt att säga till dig heller men jag är bra på att kramas!

Och slutligen till Lilla Jag, grattis till examen! Du är fantastisk!


Helgvila....?

Idag har jag verkligen fått jobba hårt på att hålla mig vaken, kan inte påstå att det har varit en direkt vilosam helg även om vi haft fantastiskt roligt.
I Kloten, strax utanför Kopparberg, ligger en gammal skola som numera används till att arrangera äventyrsläger för skolungdommar. Det finns även aktiviteter för vuxna som behöver träna på det här med teambuilding och samarbete.
Vi var tre föräldrar som frivilligt (vi visste inte bättre då....) hade tagit på oss att åka iväg tillsammans med tjugofem sjätteklassare.
Det är ju ett ganska stort förtroende man får när så många föräldrar lämnar över ansvaret för sina barn på en och då vill man ju inte gärna att det blir svinn på kidsen, har man 25 barn med sig dit så är det ju bra om 25 barn är med hem.
Och gärna rätt barn.
Så, det är ett ständigt passande och inräknande hela tiden, speciellt under alla aktiviteter vid sjön och uppe på klippor i skogen.
Man vill ju inte heller att nån ska känna sig utstött eller bli ledsen så det är ett konstant lyssnande, medlande, tröstande och peppande hela tiden, och det är inte alldeles lätt när det gäller trettonåriga tjejer...
Klarar man av att avvärja alla konflikter under en sån här helg så är man direktkvalificerad att lösa konflikterna i mellanöster, det säger jag bara!
Och så vill man ju gärna att dom ska uppföra sig ordentligt och visa respekt för varandra och alla som jobbar på att det ska bli en så bra helg som möjligt, och i och med det så blir det även endel skällande och förmanande.
Och allt det här blir man ruskigt trött av!
Om man sen lägger till det lilla faktum att man - på grund av dom pubertala små livens benägenhet att rymma - inte får nån direkt nattsömn att räkna med, så förstår ni kanske hur jag känt mig idag... ;-)

Men, jag kan ta allt ovanstående för helgen har även varit fantastiskt rolig och givande och efter vad jag hört så är så gott som alla tjugofem ungar nöjda med sitt val av skolresa.


Helgen avslutades med födelsedagsfirande hos P som hade överträffat det mesta i fikaväg! Kakor, Kaffe och Kompisar är alltd ett vinnande koncept, och här pratar vi top-of-the-line när det gäller allt! :-)
Grattis igen vännen! ♥


Sista ordet....

Hade lite soffmys med ungarna under värsta hagelskuren förut, stängde av datorn och släckte alla lampor och bara tv´n tilläts vara på när åskan gick. Och trots att både jag och stora A satt och nickade till så var det ganska mysigt att sitta och trängas i min lilla soffa.
Men hur trött jag än är på eftermiddagen så har jag svårt att komma i säng på kvällen ändå, det är så mycket jag tycker att jag ska hinna klart och alldeles för nyfiken på fb och maillådan för att bara stänga ner och göra kvällen. Och det här är mitt sociala liv just nu, hur sorgligt det än låter, för jag har inte ork till nåt mer aktivt sätt att umgås.
Det är nog tur att jobbet finns, annars vore jag helt avsocialiserad nu.....

Näpp, det blir inte mer än så här idag.
Har så mycket att skriva, så många ord, men det får bli en annan dag.
Sov gott! XX


Nerräkning

Så har jag varit på utvecklingssamtal med mellan-J och hans lärare och gnällt lite i år igen, men jag antar att dom kan ta det när dom ber oss föräldrar vara ärliga och säga precis vad vi tycker.

Dom tycker att mellan-J ger sken av att vara trött och oengagerad i skolan, men ska man vara rättvis i den bedömningen bör man ta hänsyn till följande fakta;
-Han är 13 och mitt i en pubertetschock,
-han har växt 15 cm på ett år och legat vaken många nätter det senaste halvåret med växtvärk,
-hans klass har tvingats byta klassföreståndare för fjärde gången under 2 år på grund av omständigheter dom inte rår över
-och det är 1,5 vecka kvar innan sommarlovet.

Så, när läraren talar om att J är duktig i skolan, klarar alla målen och är en omtänksam och empatisk kompis men han ser sååå oengagerad ut och verkar såååå trött för jämnan, då kan jag inte låta bli att säga emot!
Jag är full av beundran över att han klarar sig så bra som han gör trots ovanstående lägesbeskrivning, faktiskt över att han över huvud taget kommer ur sängen vissa mornar... :-)

*

Stora A mötte vi i dörren när vi åkte iväg på fotboll för ett par timmar sen och jag skulle tro att han för tillfället ligger och glassar på en handduk på en badstrand nånstans. Lilla J och lilla M sitter på lilla J´s rum och mellan-J tar igen sig i soffan framför Simpsons.
Och nu är det inte många dagar kvar innan sommarlovet börjar!!

Jag längtar ut....

....känns som bortkastad tid att sitta inne en sån här dag.

Men som vanligt när arbetslusten inte infinner sig sådär spontant så har vi rätt utflippade samtalsämnen... :-)

RSS 2.0