Internetbank och luspank

Sitter och betalar räkningar och det är en alltid lika kluven känsla.
Jag tycker om att ha ordning på papper och slantar och det är väl den positiva sidan av det hela.
Allt betalt, ordning och reda och så pappren in i pärmen! 
Sådärja! Vi grejade den här månadsbudgeten med! :))
Den mindre positiva känslan delar jag nog med alla jag känner, det vore trevligt att en enda månad få behålla sina pengar istället för att hiva ut dom till elbolag, telefonbolag, diverse försäkringsditon och alla andra som gör anspråk på min lön.

Och så sitter jag kvar en stund och kör min lilla hjärnkalkyl och konstaterar att det finns nog utrymme för passen också den här månaden, hmm.... kanske... och så ska bilen tankas.... undrar om.... jo men det funkar nog....

Och så kommer stora A ut ur sitt rum och säger; Mamma jag behöver nya linser....
Och precis då slår det mig att jag måste betala lilla J´s basket och hennes fiolbok....
Och stora J behöver nya jeans....

Poff!!!

Positiva känslor är så förgängliga... ;)


Det perfekta hemmet - ja jävlar....

Om man går på tillräckligt många Perfect Home-partyn så borde man väl få ett perfekt hem till slut, eller?
Det var min tanke innan jag gick hem till L men jag vete tusan, lämnade hemmets härd för två timmar sen och fixade disk och plockade upp tvätt innan jag gick. Samlade ihop lite papper och rättade till skorna i hallen, sånt där som man gör hela tiden utan att egentligen tänka på det. När jag kom hem så satt / låg alla ungarna på samma position som när jag lämnade dom men likafullt hade disken förökat sig, pappershögen spridit ut sig och kläder hamnat på golvet igen....
Och där hjälper inte nån liten fin ljuslykta från Perfect Home.... *suck*

*

Inatt är det tydligen hockey på tv sa nån och jag lovar att sova mig igenom hela matchen! Jag tänker inte ens ägna drömtid åt eländet. Skönt att OS snart är slut och folk kan vakna upp ur sin sportkoma....

*

Idag har jag träffat fler som går till Ica i pyamas då och då, en hade inte ens sinnesnärvaro att dra på sig termobyxor över och kom på sin pinsamma klädsel när hon tyckte det drog kallt om benen...
Sånt gör mig så lycklig att höra! ;))

After-Pulk-Party!

På Lördag eftermiddag blir det pulk-party några kvarter härifrån.
Jag är inte alldeles säker på hur ett sånt går till men jag tror vi kommer kunna improvisera om det behövs! ;)



Det hela går i stort sett ut på att åka pulka och hålla vätskebakansen på en stadig nivå.

 

Det kan bli antingen väldigt roligt eller fullkomligt livsfarligt,
men jag tror på det hela taget att det är mer hälsosamt än badtunnepartaj.......... ;))

Senil eller bara vintertokig?

Det kommer bara mer snö, och det blir bara kallare... Jag kommer bli galen av allt det här vita h-vetet, om inte jag fryser ihjäl innan dess...
Fast det kanske är kört med galenskapen om jag tänker efter....

Igår var jag på Ica Maxi och handlade i pyamas.
Det ni!
Kom på det när jag stog i kassakön och skämdes så jag trodde kinderna skulle brinna upp.....

Naturligtvis hade jag inte bara pyamasen på mig, den var väl dold under termobyxor och dunjacka, men ändå...
Tänk om jag blivit påkörd av en bil och varit tvungen att åka ambulans och läggas in på sjukhus och allt sånt där, shit... då hade jag ju fått skämmas på riktigt...

Förklaringen är helt enkelt den att jag direkt efter frukostkaffet kom på att jag nog behövde gå ut och skotta och slängde på mig ytterkläderna över pyamasen (jag vet, det låter underligt så här i efterhand....) och när jag väl var ute och hade fått upp ångan så tyckte jag det var lika bra att ta handlandet på en gång.

Och så står man där i kön och kommer på att man är klädd som en dårfink, bara att ingen ser det.....
Herregud!

Jaja,
Smu Gnut kompisar! ;)

Livet pågår...

...står det på en profilsida på Facebook idag, och det gör ju det, och rätt fort också...
Har suttit vid köksbordet idag och filosoferat med mina barn och pratat lite minnen. "När jag var liten..." säger dom, och jag ler lite och tänker tyst för mig själv: "ja, typ igår..."
Men dom är ju faktiskt inte så små längre, snart vuxna faktiskt....

Lånar ett citat till idag:
"Barn borde aldrig behöva gå och lägga sig - dom vaknar alltid en dag äldre"


Fet-Tisdag!

Jag köpte med semlor hem till mig och lövlingarna idag för att mysa till det lite en vanlig tråkdag mitt i veckan. Blir inte mycket till middagsrutiner när jag jobbar mina elva-timmars-dagar men det är ju fettisdag och allt idag så jag tyckte vi kunde unna oss nåt gott.

Fast om jag tänker efter så är det väl inte nåt stort undantag från övriga dagar i min kalender just nu, hade en Fet-Måndag igår... som föregicks av en Fet-Söndag.... och innan det en Fet-Lördag....

Så man kanske kan säga att jag följde redan invanda rutiner och köpte fettisdagsbullar åt oss idag!? ;)

Annars har det varit en jobbig dag, jag har ont i ryggen och fötterna, jag är trött i både kroppen och huvet och det surrar och piper i öronen.
Men fan vet om inte det ändå är på väg att hända nåt här för jag har inte kvar mitt surhumör!! Kan inte säga när det hände men insåg imorse att jag är gladare än på länge och har inte varit arg på flera dagar.
Kan det vara så att man kan börja känna doften av vår?


<3

"...Jag tänker sällan på dig ifall du undrar,
nästan inte alls, bara när jag blundar...."


Alla hjärtans dag

Jag ska strax traska iväg och köpa socker för att kunna baka bullar och bjuda mina lövlingar på som alla hjärtansdag-fika. Annars är det intre mycket inplanerat den här dagen, jag sitter fortfarande här i pyamasen och har just avslutat dagens andra kaffekopp.
Funderar på att slipa ett par trappsteg, funderar på att starta tvättmaskinen och funderar på att gå ett varv med dammsugaren.
Men det blir nog inte mer än funderingar av det, njuter av att göra ingenting idag!
Kaffet står på om någon känner för att komma och göra mig sällskap i bakandet, annars serveras det nybakat om några timmar... ;)

Ha en underbart skön Alla Hjärtans Dag!


(Märker ni att det är vår ute idag?? Tror banne mig att värdens hokuspokuspulver funkade...!) :)

Jourhelg

Vilken vecka det har varit, fy helskotta... Trots att jag var hemma med lilla J i Måndags så har jag jobbat en bra bit över 40 timmar och nu är jag helt färdig. Jag hade planerat in lite bowling med två av lövlingarna vid fyratiden idag, och precis när vi fått på oss bowlingskorna och lagt upp kloten så ringer jourtelefonen...
Det blev till att spela fort och sen ta med ungarna till jobbet en sväng.
Imorgon hoppas jag att telefonen är tyst och sen är det åtta veckor kvar innan det är min tur igen.


Fredag! <3

Idiotdag på jobbet idag igen, elva timmar, tur att jag jobbar med världens bästa pojkar annars skulle det vara outhärdligt.
Tror varenda jäkla fartyg i hela världen har haft haveri idag och måste ha reservdelar......

Idag har hyresvärlden varit här och strött ut trolleripulver över isbergen i trädgården så imorgon ska jag sitta på trappan och dricka förmiddagskaffe och titta på snödropparna på gräsmattan! ;)


Anar ljuset i tunneln...

Har jobbat nästan tolv timmar idag, lagat mat, vikit tvätt och färgat håret. Nu befinner jag mig i ett zombieliknande tillstånd och skulle helst av allt vilja dra täcket över huvet och försvinna från världen i några timmar tills klockhelvetet ringer vid halv sex men jag kan inte för jag har en tonåring som inte behagar komma hem!!!

*suckar djupt och aningen förtvivlat*

Men resan är bokad.
Den 21 Maj åker vi till Grekland och bara tanken gör det lite lättare att existera nu. :)
Lite less på vardag (kan ha nämnt det....) och behöver lite rosa skimmer i min kalender.


Vardagsrutiner och längtan!

Idag är det skönt att vara tillbaka till jobbet igen!! Har massor att göra idag och vete tusan hur jag ska hinna med allt men det känns bra att få tillbaka vardagsrutinerna.

Nu längtar jag efter våren och den planerade Greklandssemestern, och så hoppas jag på att det där fantastiska som jag väntar på ska hända, så är livet komplett sen! :))

Mot bättre tider?

Kanske jag och stora J klarar oss från magbacillerna, känns bra än så länge i alla fall. Stannade hemma idag med lilla J och stora A, och även om ingen av dom gjort så värst många knop idag så känns det skönt att kunna vara hemma och serva med lite cola eller nåt att äta, även 16-åringar är lite små när dom är sjuka.
Nu hoppas jag det dröjer innan nån av oss åker på nåt skit igen, har varken tid eller råd att vara hemma mer nu och det är helt klart skönare att vara ledig när alla är friska.

Det är fortfarande alldeles för kallt för min smak men om man känner efter riktigt noga kan man börja ana lite vårluft ute. Dom stunder solen tittar fram så är det inte lika kallt längre och det är ljust tillräckligt länge för att det med rätta ska kunna kallas dag och inte evig skymning.
Längtar efter riktig vår!!!

Längtar till jobbet nu

När man kliver in hos den lilla kvartershandlaren klockan halv åtta på morgonen, iförd mysbyxor, pluffsigt ansikte och rufsigt hår och köper en tvåliters cocacola så kan man nästan känna hur butiksbiträdet backar en aning och tänker för sig själv "Det var en jävla tid på dygnet för groggvirke..."

Men så roligt har vi inte,
ungarna har magsjuka och jag sitter här och försöker låta bli att känna efter hur jag själv mår...


Bergochdalbana....

Ingenting blev som jag hade planerat den här helgen men i förmiddags, när vi satt på en kylig läktare i en skolidrottshall, så kände jag att det nog blev ganska bra i alla fall. 
Hittade inte ork till varken promenad eller att simma igår men en trivsam pratstund i badhuset vägde upp det. Hade en körig eftermiddag igår men avslutade dagen på bästa tänkbara sätt med bästa tänkbara familj.
Var jättetrött imorse men hade en trivsam dag med stora J och övriga basketkillar trots förlustmatchen.
Så långt tycker jag nog att det var överhängande pluspoäng på den här helgen.
Men så ringer lilla J och vill att jag kommer och hämtar dom tidigare för dom mår inge bra, och nu sitter jag här med två vinterkräksjuka barn....
Jahopp.

Det är ju för väl att man har sina små toppar så man orkar med resten.....


Mitt humör stiger i takt med termometern...

Om sex timmar ringer väckarklockan och då är det frukost och peptalk som gäller. Jag har två något uppskruvade grabbar här hemma nu som är lite nervösa för matchen imorgon. Jag är säker på att dom kommer vinna, svårt att övertyga dom om att det behövs sömn för att greja det bara...
Utanför huset står den stora Chryslern jag har lånat för att transportera ungarna i och det är jag lite nervös över, den är visserligen automatväxlad men det är också den enda likheten den bilen har med min egen lilla Clio...
Nåväl, jag har lånat den för att köra basketkillar tidigare och vi kom fram helskinnade då så det ska väl gå vägen den här gången med!

Nu är det nästan så att man kan börja ana att det finns ett slut på den här evighetslånga vintern. Igår värmde solen faktiskt en aning trots att graderna på termometern visade lite för kallt och idag har det droppat rejält ifrån taken. Monsteristapparna har börjat släppa taget äntligen.

Jag har varit ute med mina syskon och deras respektive ikväll och njutit av varje minut i deras sällskap. Vi har bowlat, pratat. ätit och umgåtts. Och smidit planer för nästa vinter.

Nu äre natta! Smu Gnut!


Lite i ofas än...

Har varit i badhuset idag och solat och fikat. Jag var nere i vattnet och försökte mig på några vändor också men det blev så lite simmat så det är inte ens värt att nämna.
Men prata och sola är inte heller så dumt.
Nu ska jag strax hämta en minibuss så jag har något att frakta grabbarna i till Askersund imorgon och sen blir det bowling och mat med mina kära syskon.
Jag känner mig fortfarande lite lurad på min helg men det känns bättre än igår, och basketen ser jag faktiskt fram emot.

Ha en skön Lördagskväll mina kära vänner!

Snuvad på min refill-helg

Jag har toklängtat efter den här helgen hur länge som helst. Första barnlediga helgen på sisådär en fem veckor och min plan var att sova, fika och umgås med mina syskon.
Låter inte så märkvärdigt men otroligt värdefullt och en väldigt viktig energirefill.

Jag älskar att ha mina barn omkring mig och vill inte ha livet på något annat sätt än det är just nu, men jag behöver dom här andningshålen när jag kan släppa allt som har med lövlingarna att göra i fyrtioåtta timmar. Inga lappar att fylla i, inga telefonsamtal från nån skola, ingen som behöver skjutsas på åt nåt håll, inga matsäckar att förbereda inför friluftsdagar, inga läxor att förhöra, inga pubertala humörsvängningar, inga basketmatcher, inga sena nätter när jag väntar på att den äldste ska komma hem och inga extra nattgäster som sitter och lanar till kl fem på morgonen.
Bara mig själv.
Och så blir det inte som jag hade tänkt då,
den här helgen heller...
Stora J stannar hemma hela helgen för han har basketmatch på Söndag morgon och det finns ingen annan förälder som kan skjutsa dom tio milen, och så fick jag höra att det är "min tur".
Jahopp.

Kanske jag låter lite gnällig när jag beklagar mig, kanske jag borde vara tacksam att jag har friska barn och allt det där, kanske jag borde vara medveten om att det finns många som har det mycket tuffare.
Kanske det.
Men det hjälps inte, jag känner mig lite lurad på min refill-helg.
Och toklängtar tills om två veckor.

Lite insnöad

Jag skottar och skottar och vet snart inte vart fan jag ska göra av alla snö!??! Man skulle ha en jättekupévärmare och ställa ut på gräsmattan nu, så kanske man kunde locka fram en och annan liten vårblomma också....
Toklängtar till våren!
Mer än jag nånsin gjort tror jag.

Den här dagen har varit lång och rätt rörig. Vaknade tidigt och var inställd på en lång skön promenad till jobbet men redan på väg ut genom dörren fick jag mitt första mini-utbrott. Snöhelvetet hade blåst upp i meterhöga drivor på trappan så jag fick pressa mig ut genom ytterdörren. Hade bara tänkt ta några tag med skyffeln innan jag traskade iväg men det tog sin lilla stund bara att skotta mig fram till brevlådan, och sen var det lite för sent för den där långpromenaden så jag tog bilen.
På jobbet har det snurrat på med problemlösningar och telefonsamtal precis hela dagen och inte förän närmare halv fem var jag tillräckligt klar med allt strul för att börja göra min ordinarie uppgifter, men då var jag så less att jag sket i allt och gick hem.
Gissar att jag kommer behöva bosätta mig på jobbet nästa vecka när jag har jour för att komma ikapp mig själv lite....

Fick i alla fall ett skönt avslut på dagen idag. När jag kom från jobbet hade stora A skottat en del av uppfarten och stora och lilla J hjälpte mig med resten. Sen bjöd S på middag så jag stuvade in alla ungar och två glasspaket i bilen och åkte dit ett par timmar.

Nu ska jag leta fram reflexvästen och lurarna till mobilen för imorgon blir det apostlahästarna igen!
Smu Gnut i snökaoset!

Återhämtning

Nu är jag riktigt trött på snön!! Tog en promenad till jobbet imorse för att tanka lite frisk luft efter min inomhus-vecka men det är inte skönt att gå när man sladdar hit och dit med dojjorna på dåligt skottade trottoarkanter och spåriga väggrenar. Ser ju lagom muppig ut också med ryggsäck, ollonmössa och reflexväst...
Längtar efter takdropp och lukten av asfalt och blöt jord!

Surhumöret börjar sakta gå över.
Idag har jag bara blivit irriterad när det hänt nåt, som att telefonen ringt, nån har tilltalat mig lite för högljutt eller nån bil har kört förbi.... Däremellan har jag känt mig nästan balanserad! ;)

RSS 2.0