Små antidepp-piller....

Surhumöret är på väg att försvinna, känns som att det avtar i takt med att helgen närmar sig. Den här veckan har varit jobbig men jag käner att jag lär mig mer och mer för varje dag så förhoppningsvis har jag snart grepp om det här datasystemet också. Jag är inte så blåst som jag trodde... ;-)

Stora J hjälper upp mitt humör också på sitt alldeles egna vis. Idag när vi satt i bilen så sa han;
"Mamma, har du tänkt på en sak.... Om man har munnen stängd så kan man inte tänka på bokstäverna B eller P utan att munnen rör på sig...."
Altså, det är djupa tankar som rör sig i det huvudet..........

Han ringde mig på jobbet också för att tala om att han skulle steka pannkaka åt sig och syskonen. ♥

Jag skjutsade hem lillsyrran efter jobbet idag och passade på att ta en liten pratstund men mor och far. Dom underbara fantastiska människorna sa att dom ville hjälpa mig att spara pengar till en utlandssemester till våren.
Det vore en riktig dream-come-true om jag kunde ta med mina lövlingar på en riktig semester nån gång innan dom är så stora att dom inte vill längre, och med lite hjälp kanske det inte vore alldeles omöjligt.

Till helgen ska jag träffa en liten prinsessa, alldeles ny och bebisdoftande. Finns det nåt som är bättre!?

Humörmedicin


Hormonrubbad?

Har varit sur och grinig hela dagen och vet inte vad det beror på. Har kollat i kalendern och kan inte synka det med varken pms eller nåt annat hormonrelaterat så jag antar att det helt enkelt beror på mig.
Flera gånger idag har jag spelat upp ett litet scenario för mig själv där jag hårt och bestämt smäller till nån på käften.
Det är olika personer varje gång och dom behöver inte ha gjort sig skyldig till mycket mer än att ringa mig när jag precis lyft upp kaffekoppen för att få denna mentala bestraffning....

Hoppas det har gått över tills imorgon för det är jobbigt att vara förbannad,
jag blir ju skittrött.

Livets dryck



Jag kan inte fungera innan jag fått lite kaffe på morgonen.
Alla stressade orostankar man har när man kliver innanför dörrarna på det här dårhuset på morgonen avtar något bara jag får mig en kopp......

Tänk om...

Tänk om man en endaste månad kunde få behålla hela sin lön! Mitt bankkonto fyller samma funktion för mina pengar som järnvägsstationen i Hallsberg gör för en massa människor. Det är inte, och kommer aldrig att vara, en slutdestination i sig men en ständigt återkommande plats att mellanlanda några timmar på.....

Och tänk om man kunde vara säker på att när man väl har städat färdigt ett rum så kommer det rummet att förbli rent och snyggt, men det är lika sannolikt som att snö som faller i November ligger kvar i Februari.....
Är det konstigt att det är tråkigt att städa när det måste göras om och om och om igen så länge man lever??
Klart man tröttnar....

Och tänk om jag kunde gå till jobbet imorgon, ta min kopp morgonkaffe och vara säker på att inget oförutsett händer?

Ärligt talat är det större chans att något av två ovanstående scenarier inträffar.....


Smu gnut! <3

Redo för semester. Igen.

Slipdammet i min hall ligger tätare än dimman över Lützen, men nu är jag i alla fall lite på g...
Vet inte om vanligt golvlack är ok på en furutrappa (inomhus), nån som vet och vill berätta om det funkar...?

Trött är jag och längtar efter helgen gör jag, allt som överhuvud taget har kunnat gå åt h-vete på jobbet har naturligtvis gjort det den här veckan eftersom nästan hela Sverige utom jag och ytterligare ett fåtal har semester.
Så vad gör en stackars inköpare/allt-i-allo när allt kör ihop sig och ingen ansvarig finns på plats?
Man fattar lite beslut som egentligen ligger långt över ens befogenheter och sen ringer man och stör folk i deras semesterkoma. Det är vad man gör.
Jag har förmodligen fattat fel beslut i flera av frågorna men om någon besservisser har mage att komma och gnälla över det när dom är tillbaka så ska dom banne mig få höra ett och annat!

Nu blir det kyckling och ris och ikväll ska jag försöka hålla mig vaken till Independence Day tillsammans med stora J.

Lillan

Sommaren när jag var sjutton så fick jag reda på att jag skulle få ett litet syskon, och med tanke på att jag i åtminstone tretton av dom åren hade önskat mig en lillasyster så var det naturligtvis en världsnyhet i mitt liv.
Det var jättespännande, ganska overkligt och naturligtvis en smula pinsamt.... (mamma och pappa var ju JÄTTEgamla....) Och så vintern när jag var arton så föddes lilla S. ♥
Nu är hon sjutton och ett halvt, precis lika gammal som jag var när fick reda på att hon skulle komma till världen, och shit vad fort dom åren har gått....
När hon föddes så tänkte jag att jag skulle bli världens bästa storasyster och lära henna allt om livet, sådär som en storasyster ska göra, men arton år är en ganska betydande åldersskillnad och jag flyttade hemifrån bara drygt ett år senare så det blev inte som jag hade tänkt med den där systerrelationen riktigt.

Den här sommaren jobbar hon på min avdelning på företaget och hur märkligt det än kan låta så är åldersskillnaden inte så stor längre. Åtminstone inte hela tiden. Vi skrattar åt samma saker, stör oss på samma slags människor och vi jobbar jättebra ihop!
Och så finns det en fantastisk bonus med att ha en syster som är tonåring,
det gör mig jätteung! :-)

*

Idag har det varit en bra dag på jobbet. Utan större missöden.
Annat har det varit för S, hon råkade torrlägga en hel kanal.....
...och jag kan inte låta bli att känna mig lite avundsjuk, det är ju såna bragder man gärna skryter över när det gått ett tag.... :-D

Lycka

Stora A och kompisen hade spelkväll igår igen och i morse vid halv sju fick jag ryta i åt dom (med min hesa morgonröst och sura grinkärringmin) att det var dags att gå och lägga sig. Och nu får det nog vara slut med lankvällar för den här säsongen tror jag... vi har bara en månad kvar att jobba på att få in rätt dygnsrytm igen....

Men trots att han lider av akut sömnbrist så glömmer han aldrig bort när det är den 20:e och han får sitt barnbidrag, och vid tio i sex i eftermiddag kom hans kompis inrusande här och talade om att A var på väg till sportaffären för att köpa en ny bräda och "han-undrar-om-du-satt-in-pengarna-åt-honom???"
Det hade jag såklart glömt så det var inte mycket annat att göra än att stoppa visakortet i näven på kompisen, skriva upp koden på armen på honom och be honom köra försiktigt på moppen.
Och sen blev jag stående bland slipdamm i hallen en stund och undrade om det där verkligen var en bra idé.....?

Men en stund senare kom dom hem igen, stora A med sitt allra vackraste solskensleende, för att visa upp dyrgripen. Nu gissar jag att det blir fler kvällar ute i skateparken och färre framför datorn ett tag... ;-)

Stora J är överlycklig för bästa kompisen har kommit hem från en lååång semester på andra sidan jordklotet äntligen, och nu planeras det övernattningar för det finns en hel del att prata ikapp! :-)

*

Ytterligare ett trappsteg slipat,
runt åtta hundra kvar.....

"Ett steg i taget..."


...sa hon som slipade trappan.

Jobb och jobb...

Jag överlevde första jobbdagen!
Och är inte alldeles slut,
även om det känns lite som att sommaren är det....

Nu ska jag slipa ett par trappsteg,
måste konstatera nu efter ett år att det inte kommer att göra sig självt.
Och så ska jag försöka laga mina bänkskivor med lite nya kantlister,
har ingen aning om hur man gör och har ingen instruktion
men jag har hört att ett strykjärn ska vara inblandat på nåt sätt,
och hur svårt kan det va!?

Dagen efter och dagen före...

Idag har jag inte gjort något samhällsnyttigt över huvud taget. Enda gången jag tog mig längre från soffan än ett par meter var när K kom förbi och jag släpade mig ut i köket för att ladda perkulatorn.
Annars har jag legat på soffan och knaprat på chips från igår och slumrat framför ett par filmer, hur skönt som helst.

Vid 17,30-tiden ramlade mina söner in genom dörren och efter att ha småpratat med dom så somnade jag om igen.... :-)
Lilla J stannar hos sin pappa några dagar.

Nu är min semester slut.
Om 9 1/2 timma är jag tillbaka på jobbet på fulltid igen.
*suck*

"Efterfest..."

 

Det här är vad som mötte mig när jag kom hem för en liten stund sedan....

Men det är smällar man får ta... Jag har haft fantastiskt roligt ikväll, träffat nya vänner, pratat med gamla bekanta, druckit kopiösa mängder vin och dansat till vansinnigt dålig musik...
Och det är hela 28 timmar kvar tills jag ska börja jobba igen...

Nu ska jag gå ut och tjuvröka en sista gång och sen är det kvällen.

Jag fick beröm för min mycket opretantiösa, småfåniga hemmablogg idag av en människa jag träffade på krogen, så här kommer hälsningen som utlovat;
Hej M.F, kul att du har tittat in lite då och då, hoppas du fortsätter med det! :-)

Skate


Basket


Slutspurt

Idag är det min sista semesterdag för den här sommaren. Jag har några dagar som jag tänker försöka ta ganska snart för att åka och hälsa på min mormor, men förutom dom så får jag vänta ett helt år innan jag kommer ner i samma lågvarv som jag gått på nu....
Fast det känns inte så illa att börja jobba, faktiskt. Tror det kan bli roligt till och med!

Idag har jag varit till soptippen och slängt ett badrumsskåp och annat gammalt bråte jag sparat på ett tag, och så tog jag en tur till stans möbelvaruhus för att införskaffa en badrumsspegel.
Om jag bara kommer mig för att måla lite också så kommer min lilla toa att bli skitfin! :-)

Nu ska jag ut och lapa i mig det sista av semestersolen!!!!!!!!!!!


Höstplanering

Den 4 November spelar Lars Winnerbäck i Karlstad och då kommer jag vara där!
Jag får gott sällskap, hittills är vi fyra, men jag avvaktar med biljettköp några dagar till om det finns fler som vill följa med. :-)

*

Känns som att semestern varit extremkort i år, och inte har vi gjort hälften av vad jag hade hoppats på.
Känner mig lite snuvad.
I år igen.
Jag vet ju att livet inte tar slut bara för att man inte får sova hur länge som helst fram på dagen men just nu känns det lite så faktiskt. Jag går omkring i min lilla semesterdimma och mest bara trivs, och vill inte att det ska ta slut.

Så, det är nu man måste börja planera in roligheter under hösten så att man hela tiden har nåt att se fram emot!

Till att börja med så kommer jag att bli faster igen vilken dag (timma...) som helst och det toklängtar jag efter!
(okej, medger att jag inte har så mycket med den planeringen att göra men det är hur som helst ett stort event)
Sen blir det party på Lördag! Då kommer vi (som vanligt) vara vackrast, roligast och alldeles fantastiska!
Lördagen därpå tar jag nog med mig fyra skategrabbar till Avesta över dagen, där finns landets näst största betongramp. (och altså porten till himmelriket enligt pojkarna...)
LW kommer att göra att jag överlever hösten och sen är det bara att börja längta efter jul! :-)

Kommer nog klara mig från djupare höstdepressioner i år också!

Vindsröjning

Har varit hemma hos mor och far och plockat lite bland bråten på vinden, och trots att det mesta åker direkt till soptippen så blir det ett och annat nostalgifynd också.
Jag kom på att jag kunde ha ett eller annat gammalt Michael Jacksson-album kvar nånstans så det var det jag var på jakt efter när jag började gräva, men när jag väl börjat rota i allt gammalt skräp så var det svårt att sluta så nu har jag varit där två dagar i rad och fått med mig en massa grejer hem.
Det mesta åker raka vägen opp på min vind men skivspelaren fick flytta in i köket direkt.

Ungarna höjer bara frågande på ögonbrynen när jag leende frågar om dom hör knastret men det bryr jag mig inte om,
jag blir bara härligt nostalgisk! :-)



 

Smu Gnut!
XX

LW

Yyyyyeeeeeeyyyy!!!!

=)


Vart kommer allt ifrån....?

Hela hallen är full av nätkablar,  vattenflaskor och brödsmulor efter nattens wow-spelande. (Dom var bara två grabbar som satt här till morgontimmarna men det ser mer ut som ett internetcafé som nån försökt spränga i luften än en hall....)
I köket ligger det kortlekar och sällskapsspel trots att ingen spelat, pärlor och smyckesgrejer, regnkläder och badbyxor, en hockeyklubba och ett lass med brödsmulor.
På vardagsrumsbordet, där fjärrkontrollerna borde ligga, står några saftglas, en vattenflaska och en tallrik med brödsmulor.
Inga fjärrkontroller.
I badrummet ligger det kläder, badlakan, vattenpistoler och några svettband. (inga brödsmulor tack och lov...)
Ungarnas rum ska vi inte tala om, vattenflaskor, brödsmulor och en miljon saker.

Jag ids inte.
Solen skiner och jag tänker gå ner på stan och köpa mig en klänning!

Egentid

Jag lägger ner väldigt mycket tid, energi och tankar på mina barn. Ibland kan det nästan kännas som att jag lever enbart för deras skull, på gott och ont....
Jag jobbar för att kunna ge dom det dom behöver, förtjänar och vill ha, jag lagar mat, skjutsar, hämtar, servar och ordnar vårt liv så gott jag kan.
Och jag gör allt med en känslomix av glädje, kälek, stress, frustration och mer kärlek.
Och det är ju bara som det ska vara, jag är förälder och då går det mycket tid till barnen.

Trots det är jag övertygad om att jag inte kommer ha några som helst problem att fylla min tid med meningsfull sysselsättning när dom inte längre bor hemma.
Faktum är att jag ibland längtar lite efter den dagen....

Då kommer jag att kunna sätta mig vid datorn när jag vill, inte bara när den råkar vara ledig, 
Då kommer jag kunna lägga mig och läsa en bok eller tidning mitt på dagen utan att behöva lägga bort den för att avvärja ett mindre världskrig,
Då kommer jag kunna ta ett glas vin kl 17 utan att behöva tänka på att jag behöver kunna hämta hem nån unge nånstans ifrån,
Då kommer jag kunna sitta på toa utan att en hel hög med ungar hänger på dörrhandtaget och måste gå just då....
Då kommer jag inte behöva bära hem ett ton mjölk från ica varje månad,
Då kommer jag kunna åka till Stockholm en helgförmiddag utan att behöva agera distans-koordinator på mobilen,
Då kommer jag med gott samvete kunna planera in semesterresor med mina vänner utan att ta med ungarna eftersom dom då förhoppningsvis har egna semesterplaner.

Som sagt, kommer inte ha några som helst problem att fylla dagarna.
Allt ovan kan låta som simpla saker, men är i själva verket för det mesta en onåbar lyx.......

Stora A

Jag visste att stora A skulle befinna sig på svensk mark igen runt 23-tiden ikväll men kvart i kunde jag inte vänta längre utan var tvungen att prova att ringa. Mitt mammahjärta höll på att gå i bitar av lycka när han svarade, och ännu lyckligare blev jag av att höra att han klarat veckan utan linsvätska och glasögon alldeles utmärkt!

Nu ska han och reskompisen ta igen sig på hotell inatt och imorgon bitti åker jag till Arlanda för att hämta honom.
Både lilla och stora J har saknat sin brorsa jättemycket och längtar efter honom lika mycket som jag.



Sov så gott!

Mys

På spisen står just nu en kastrull med grönsakssoppa och puttrar och på bänken brevid står en bunke med deg som ska bli frallor om en stund. Det luktar ganska gott i hela lägenheten, lite mysigt på nåt sätt. Soppa och varma ostfrallor är mysmat som passar en kall och regnig dag som den här.
Två tjejer har bytt om från sina blöta kläder till mysbyxor och munkjacka och sitter just nu under en filt i soffan och myser framför en film. Det är också en aktivitet som passar en sån här dag.

Ikväll landar min son i Sverige igen och jag längtar efter att krama om honom nu, det ska också bli väldigt mysigt!

Trötta

En rätt tråkig dag blev till en väldigt trevlig kväll med hjälp av kompisen K och en låda vin, det var inte svårare än så! ;-)

Ungarna har varit rätt nöjda med dagens tempo, eller snarare brist på....  Liseberg kan vara rätt tröttande trots att det är roligt. Lilla J har en kompis som sover över och jag trodde nog att dom skulle kunna hålla igång till framåt småtimmarna men det tystnade inne på hennes rum för ett par timmar sen redan. Mellan-J körde jag i säng för en halvtimma sen och om några minuter är det min tur.

Hade inte tänkt mig några vildare eskapader imorgon heller mer än lite bullbak och en promenad.
Kaffe finns om någon känner för en fikastund imorgon! :-)

Tråkdag!

Jag har tråkigt!
Och jag fryser!!

Trött på regn nu....

Sex i bilen...

...då är det en Renault Clio man ska ha fick jag höra igår.



Enligt säker källa (Aftonbladet....) så är det den i särklass bästa bilen att sätta på varandra i!
Jag kan inte för mitt liv föreställa mig vad dom grundat det uttalandet på, det är ju ingen rymlig kärra vi snackar nu.....
Jag hade nog lagt min röst på ett riktigt hångel-åk om nån hade frågat mig, fast å andra sidan har jag aldrig haft sex i en clio och kanske det vore läge att prova innan man uttalar sig....

(bara apropå inget alls.....)
;-)

Utflykt

Liseberg är inte en av mina favoritplatser.
Jag mår lite illa bara av att gå omkring där inne faktiskt. Jag vet inte varför, om det är känslan av karusellerna eller alla dofter som gör det, eller om jag kanske blir lite stressad av att hålla ordning på ungarna....
Trots det så hade vi väldigt roligt idag, mina båda J och jag! Och så små är dom ju inte längre, vi kan utan problem gå åt varsitt håll en stund och bestämma mötesplats lite senare. Lilla J vågade till och med åka Lisebergsbanan i år.
Och jag och mellan-J var ju tvungna att åka höjdskräcken och uppskjutet! :-)

Naturligtvis körde jag fel trots att jag hade gps´en med mig. Mitt i Göteborg kom den lilla dosan på att den inte fick nån signal så det blev till att improvisera.
Och det går ju aldrig bra....
Men nu är vi hemma i alla fall, trötta med nöjda!

Lite orolig

Nu är det kvällen och mina två lövlingar sover gott.

Jag har fortfarande inte hört ifrån den stora lövlingen så jag vet inte hur det gått för honom med linserna när han åkte iväg utan glasögon och linsvätska, men jag måste väl tro att det ordnat sig på något vis, jag är bara lite mamma-nojig.... Föreställer mig hur han sover med linserna i och vaknar och har mer ont i ögonen för varje dag eller att han tappat en lins och går omkring med huvudvärk och är halvblind.... och så kanske han inte ringer hem för att han tänker att "jag-vill-inte-oroa-morsan-och-förresten-är-det-inget-hon-kan-göra-åt-det-iallafall....."

*suckar*
Ja ja... jag kan ju inte göra så mycket.
Men det är mitt jobb att oroa mig.

Om sådär en åtta timmar glider vi ner mot Göteborg, jag och mina båda J.
Tänker försöka att inte noja så mycket utan ha vansinningt roligt!

Smu Gnut!
XX

MJ memorial

Det här är rätt fräckt.... :-)


Lata dagar

Har varit och lunchat med några av mina jobbarkompisar idag och fick ett sms av en annan kollega att han saknar mig.
Och faktiskt, hur skönt det än är med semester så saknar jag mina kompisar och ser fram emot att börja jobba igen om knappt två veckor.

En massa människor säger att det ska bli värsta ovädret imorgon med hur mycket regn som helst, och det är ju lite typiskt eftersom jag hade tänkt åka till Göteborg, men nu har jag kollat SMHI och det ser helt ok ut runt västkusten så vi åker nog ändå.
Om inte annat så finns det ju regnkläder.

Jag har legat en stund på spikmattan nu och jag skiter i vad "experterna" säger, nog blir jag avslappnad av den allt.
Jag somnar ju till och med trots att det känns som att piggarna ska perforera skinnet på mig, och nu efteråt är jag superpigg.

Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen en stund innan den försvinner och lyssna på en talbok och ta en kopp kaffe.

Riktiga män... jo jävlar....

Jag läser just nu en bok som heter "Pittstim - 15 berättelser om att vara kille", köpte den i pocketshopen på järnvägsstationen i Uppsala.
Om det är någon som vet fler instruktionsböcker om hur män funkar så ge mig lite tips snälla!

Fick just ett erbjudande från en man på Fb om att tillbringa kvällen med honom.
Han tyckte inte att hans sambo behövde få reda på att han inte alls skulle jobba ikväll.

????????????????????????????????????????????????????????????

Finns det inga trogna män kvar????????

Planer

Funderar på om jag ska ta med mig mina två J och åka till Liseberg nån dag den här veckan.....
Ganska skönt när det inte är jättevarmt och så får vi något gjort när stora A har sitt roliga.

Idag är det städdag här hemma, det är också rätt skönt faktiskt! :-)

Cruising

Nu är snart min son på väg till Färöarna, gissar att deras väckarklockor ringer om sådär en tre, fyra timmar då det är dags att bege sig till flyget. Jag hoppas verkligen att veckan blir minnesvärd och lever upp till hans förväntningar.
(Och att han inte glömmer passet eller pengarna nånstans......)

Vi passerade Västerås idag där det tydligen är nån slags cruising eller bilträff idag, och man kan ju inte bli annat än lycklig av alla dessa gamla fina bilar.
Endel ser ut som om ett gäng ungar fått i uppdrag att leta delar på en bilskrot och tejpa ihop dom till motormonster med enda krav att göra dom så fula det bara går, medans andra glittrar och blänker som om det vore överdimensionerade smycken som rullar omkring på vägarna.

Man skulle ha en sån här hörrni, "Pink Ladies"........ ;-)



eller en sån här.....


...

Pratade med en ledsen mamma igår, deras bil har pajat och det kommer kosta runt 15000 att laga.
Lagen om alltings jävulskap ser till att dom aldrig nånsin får behålla mer än absolut nödvändigt av sina finanser,
nu har dom unnat sig en resa till Grekland under våren och då ska det naturligtvis straffa sig....

Önskar att jag hade en pengasjö att ösa ur ibland men jag har ärvt deras tur med pengar och kommer nog heller aldrig bli rik.
Nu är jag övertygad om att det kommer lösa sig för mor och far ändå, som det alltid gör, lider bara lite med dom just nu....

*

Nu åker jag till Uppsala för att lämna en supernervös stora A, ska bli spännande.... :-)

Back to Basics....

Stora A har kommit in på nästan alla gymnasieprogram han sökt och jag är såklart väldigt stolt över min begåvade son!

Idag har vi suttit och gått igenom vilka program han ville tacka ja till och vilka han skulle avstå.
Ett av svaren skulle man lämna genom att logga in på en internetsida, uppge ett lösenord och klicka ja eller nej.
Inga som helst problem, det grejades på några sekunder.
Resterande svar skulle återsändas i pappersformat och vi tyckte det var lika bra att greja det också ikväll, så vi passade på att köpa frimärken när vi ändå skulle till affären för en stund sen.

I bilen på väg tillbaka så sitter A och tittar på frimärkena han håller i handen och så säger han;
- Eeeh.... hur sätter man fast dom här...?
Jag förstår inte frågan så jag bara tittar på honom med höjda ögonbryn.
A:  - Amen... är det typ klistermärken eller...?
Jag: - Jamen lille vän.... Frimärken?!  Du har väl klistrat frimärken förr??
A:  - Öööh... Nej...?

Och då börjar jag skratta så jag nästan kör av vägen, och det slår mig att det kan nog faktiskt stämma...
Vi skickar just aldrig julkort och han har aldrig haft nån gammal hederlig brevkompis, och all kommunikation i hans liv, som inte är verbal, sker via sms eller mail.
Han är helt enkelt en produkt av en digital tidsålder och har således tappat sådana basala funktioner som att sätta fast ett frimärke på ett kuvert.

Och jag vet inte om jag ska fortsätta skratta eller bli lite bekymrad över min mycket begåvade son...? :-D


Resfeber

Vilket åskväder som drog förbi här tidigare idag, jädrars i helskotta vad det small....!
Och det förde med sig lite syre så nu kanske det hjälper lite att öppna fönstren inatt.

Stora A håller på att röja lite i sitt rum så det är skapligt fint innan han åker och sen ska vi iväg och handla lite resgodis och skavsårsplåster och lite annat bra-och-ha.
Han är jättenervös för lägerresan och det är även reskompisen hans som jag pratade med för nån timma sen.... :-)
Och jag är lite avis på dom, vill också vara 16 och åka på läger igen....


Sällskap

Super Snälla Silver S följer med mig till Uppsala imorgon för att skjutsa tonåringarna.
Och så tar vi hennes bil där vi kan lösa melodikrysset eftersom hon har en fungerande radio.

Låter som en riktigt bra dag!! :-D

Nervarvad

Det har varit ytterligare en varmkvalmig dag och det allra skönaste med dom dagarna är att det inte finns några måsten. Om man är ledig då vill säga. Jag har lånat mitt lilla syskonbarn idag så att hans mamma skulle få vila lite, det kan fasiken inte vara helt lätt att vara gravid i den här hettan....

För övrigt har vi gjort minsta möjliga. En av ungarna följde med en kompis till playan, en annan åkte hem till en klasskompis som har pool och den tredje har legat på soffan och softat större delen av dagen.
Och jag läser böcker!!! :-)
Har börjat i en bok av Jens Lapidus (tack för tipset E) samtidigt som jag slöläser I Blodbokens Skugga av Maeve Binchy.

Det blir en kopp kaffe och en stund med en bok, sen en stund i solen, sen några minuter vid datorn och så en påtår och en glass.
Och så ungefär samma procedur igen... :-)

Det här är livet!

Värme

Det är rätt varmt nu....

Tänker inte klaga på värmen,
jag har hellre det här än det där mellantinget till väder vi snart kommer att ha i sådär nio, tio månader.

Det är bara lite svårt tt sova....


Små barn - ibland stora bekymmer

Imorgon ska jag få låna en liten prins några timmar.
Hans mamma är så trött, så trött för prinsen kommer få ett litet syskon inom ett par veckor och hon behöver få vila och spara sina krafter så gott det går.

Jag minns precis hur det var dom sista veckorna innan mellan-J kom till världen. Jag var stor som ett hus och hade svårt att hänga med i stora A´s (då två och ett halvt) tempo. Han hade precis slutat med blöjor och det hände att man fick jaga honom med pottan för att förhindra olyckor, och det är lättare sagt än gjort när man har en kroppshydda i klass med en mindre familjebil.....
Nu hade jag det ganska bra ändå för vi var fyra mammor i samma bostadsområde som var hemma på dagarna, M och jag båda höggravida, och vi hjälptes åt med mycket. Även att jaga barn på rymmen... :-)

När jag väntade lilla J så var jag sjukligt trött, jäklars, jag hade kunnat sova dygnets alla timmar men det kan man inte med två barn som är 2 och 5 år gamla.
Vi överlevde den perioden också, fast jag ibland undrar hur....
Det fanns en massa människor som älskade att säga till mig; "Vänta du, små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer..." Och så log dom som om dom ville tillägga: "Det kommer bara bli VÄRRE! MOOAAAHAHAHA...."

Det blir inte jobbigare.
Ens bekymmer och orosmoment förändras allteftersom barnen blir äldre, men den största skillnaden som gör att man klarar av att tampas med dom är att man får sova om nätterna.
Sömnbrist är en av småbarnsföräldrarnas  värsta dilemman, och när man upplevt såna perioder själv så är det bara självklart att man hjälper någon med lite avlastning som lider av den bristvaran.

Och dessutom kan man glädjas åt den stora förmånen att få spendera dagen med en prins! ;-)

1 år och en dag

Allt ego-prat om bekräftelse och rosa skinn igår fick mig att glömma att jag faktiskt har ett litet jubileum här.

Min blogg fyller 1 år! :-)




Mina båda söner är vakna och igång med dagen trots att klockan bara är 12 och lilla J håller på att baka Lördags-mums till eftermiddagsfikat.
Själv ska jag gå och sätta mig i solen och andas in lite sommar.

Ha en skön dag!


RSS 2.0