Soft Lördag

Ikväll hade jag med min lilla J och min för tillfället inlånade extrapojke på halloweenfest. Stora J har varit hos en kompis och stora A borde vara på hemväg från en skatepark i grannstaden just nu.

Det är skönt att man inte längre behöver välja sina helger att umgås med goda vänner utifrån hur man har det med barnvakt, det funkar alldeles utmärkt att träffas över en bit mat och ett par glas vin tillsammans med alla ungar i varierande åldrar.

Har tagit en lång promenad i solskenet också och pratat om allt och just inget. Skönt med människor där det inte längre finns samtalsämnen som inte går att avhandla.

Imorgon firar vi födelsedag här hemma så jag har även hunnit med att baka tårta och fixat med lite småpresenter. Vi är drygt en vecka försenade med den födelsedagen så det är på tiden att det blir av nu!

Nu är jag så jäkla trött, vinet har väl gjort sitt till tänker jag.
Sov gott!


Trött mamma

Den tiden är förbi när jag kunde känna mig trygg över att mina små lövlingar var samlade i tryggt förvar på samma plats och jag utan problem kunde räkna in dom alla tre i mitt synfält.
Numera befinner dom sig inte långa stunder på samma plats, och om jag får frågan vad mina barn gör för tillfället så ska jag vara glad om jag vet var en av dom håller hus....

Ikväll har jag lånat in en extra pojke och han och lilla J gäspade ikapp strax före kl 22 och det var ingen konst att få dom att borsta tänderna och krypa ner i varsin lopplåda.
Stora J ringde strax efteråt och ville bli hämtad hos en kompis. Han är hemskt stor och tuff men inte när han ska gå hem på kvällarna, då vimlar hans värld av fula gubbar och hemska psycon och då är det ganska skönt att kunna ringa sin mamma.
Stora A och hans kompis har inte gjort många knop under eftermiddagen men likt vampyrer vaknar dom till liv ungefär samtidigt som övriga i familjerna börjar gäspa och släcka lampor.
Det är halloweenpartaj på stan och dom räknar inte med att komma hem förän efter 1 inatt.

Och här sitter jag och nästan längtar tillbaka till när dom var små och man hade sin egen stund på kvällen när alla tre låg i sina sängar och sov...




Hemma bäst!

Jag har precis kommit hem från jobbet, hällt upp en kopp kaffe, tänt lite ljus i hela lägenheten och sitter just nu och smular ner tangentbordet med mandelkubb.
Idag har jag inga måsten alls inplanerat!

Min lilla minisemester uppe i norr har varit lugn och skön, längtar tillbaka redan. Både lilla och stora J bestämde sig för att tillbringa några dagar till med sin pappa och stora A hann bara hem och packa en väska innan han försvann till tjejen för resten av veckan så egentligen hade jag ju kunnat stanna hos mormor ett par dagar till, fast det är rätt skönt att vara hemma också.

No Place Like Home, ni vet... ;)

Nervarvad

Nu borde jag jobba men arbetslusten vägrar envist att infinna sig idag.
Har ju semester några dagar efter helgen så det känns som att jag redan har börjat stänga av.
Tänker försöka stämpla ut nån timma tidigare idag men får se hur det blir med den saken, halva avdelningen har bestämt sig för att vara ledig så det lutar nog åt full dag för min del.

Imorse skickade jag iväg en liten spöktjej till skolan. Långa svarta lösnaglar med målat spindelnät på, svartsminkat fejs och touperat grönsprayat hår.
Min lilla Teen Queen to be älskar allt som har med smink att göra så det var en lycklig liten tjej som cyklade iväg till skolan idag....


Nähe... får väl ta och leta reda på den där borttappade arbetslusten och göra ett ryck om jag ska ha nån chans att komma härifrån över huvud taget idag....

Önskar en trevlig helg och på återseende om några dagar!

Tidsoptimist

Det var så mycket jag hade tänkt göra idag, städa undan, ta hand om tvätten, fixa halloweenkläder till lilla J, kränga på vinterdäcken på lilla Blå och börja packa lite för min lilla minisemester, men det blev några timmar på akuten med en son och en värkande tumme istället. Tack och lov var det inget fel på tummen och det är ju huvudsaken.

Lilla J, min fantastiska lilla hjälpreda, höll fortet här hemma och grejade middag till sig och storebrorsan här hemma så det slapp jag tänka på idag i alla fall.
Vinterdäcken kan vänta för jag byter bil med mor och far innan jag åker och dom har varit mer förutseende än jag, och tvätten sköter sig ju i princip själv om jag bara kommer ihåg att ladda maskinen med jämna mellanrum det närmaste dygnet.
Packa hinner jag göra innan jag sticker på Fredag och det får bli lightversionen av packning för jag ska ha med mig en pappa och några döda lamm med mig i bilen hem...

Nu väntar en ruskigt bra bok och en gudomligt skön säng på mig så bye bye så länge och smu gnut!




(Längtar norrut nu, både efter mormor och F...)

Speciell och utvald

Stora J fick ett stort kuvert i brevlådan idag, adresserat till honom och inte hans målsman som det så ofta är med brev som ser sådär viktiga och formella ut. Avsändaren var Statistiska Centralbyrån och bara det liksom.... man hör ju bara på det hur viktigt det är då...
Så vi satte oss vid köksbordet och jag läste upp brevet som var med och förklarade vad det gick ut på. Det gällde en undersökning kring ungdomars tobaksvanor och J´s ögon blev större och större alteftersom jag läste. Och när jag kom till stycket i texten där det står att han är en av sju tusen nånting ungdomar mellan 13 och 17 år som slumpmässigt valts ut, då höll han på att trilla av stolen.
"Vaddå... har inte alla fått ett sånt här? Är det typ bara jag och några till??"

Så i ungefär tjugo minuter satt han där med pannan rynkad av koncentration och kryssade så sanningsenligt han vågade på alla frågor om huruvida han provat att röka eller snusa och tittade bara upp då och då för att få hjälp med nån fråga typ "mamma är vi hög-, medel- eller låginkomsttagare?" eller "är jag född i Sverige?".
Till slut stoppade han varsamt ner frågeformuläret i det bifogade kuvertet och klistrade igen det med en belåten suck innan vi gick för att lägga det på lådan.

Den känslan av att vara unik och utvald är ju helt fantastisk och något man vill att ens barn ska få känna ofta, och jag har inte haft samvete att tala om för honom att han en vacker dag kommer vara så in i h*vete less på all jäkla skräppost som ramlar ner i brevlådan att han kommer skicka mer än varannan sån där statistikundersökning i soptunnan och muttra över att han har viktigare saker att lägga sin snålt tilltagna egentid på än korkade jäkla frågor om ovesäntligheter.... :)

*

Klockan är över åtta nu och jag vete tusan hur jag ska orka laga till nån slags middagsmat idag. Det blev sent med allt idag på grund av basketträningar och andra viktiga saker hela eftermiddan.
Jag tror det helt enkelt får bli korv och makaroner.
(No Shit!!)  ;)


Kanske lite fegt ändå....

Har bestämt mig för att inte alls låsa bloggen. Har jag skrivit en sak offentligt så får jag väl helt enkelt bara stå för det och hoppas att dom som läser ser och förstår att eftersom jag inte skriver hela namn ändå vill behålla någon form av anonymitet. Det är ingen tävling där det gäller att klura ut vilka alla är och vad jag menar med ditt och datt för att sedan sprida informationen vidare.

Altså. Jag fortsätter att skriva dom här raderna i hopp om att en vacker dag orka skriva Den Stora Romanen. :)

Uppbokad

Planen för den här helgen var för några timmar sen att göra ingenting.
Sånt har en tendens att ändras fort...

Imorgon skjutsar jag stora och A och hans flickvän hem till henne, sen hoppas jag hinna ta en fika med bror och svägerska innan jag och lilla J drar till badhuset i några timmar.
Och så ska vinterdäcken på.
Det där är ett jäkla göromål som alltid tar tre gånger så lång tid för mig som för alla andra, men det tillhör dom där nödvändigheterna man får stå ut med om man nu ska ha en bil.

Nu ska jag börja min "göra-ingenting-helg" med att åka och handla, för även om mitt liv den här helgen tyvärr inte alls är så innhållslöst som jag hade hoppats, så är mitt kylskåp det......

Analys

Jag har alltid överanalyserat allting, tror det är en sån där kromosomgrej F, ska börja gå på känslan nu.


Tror att slutresultatet blir bättre om jag helt enkelt låter bli att tänka... ;-)

Just nu....

Sitter på mitt kontor och fryser och vänder papper. Idag har jag tagit reda på en hög med fakturor och det känns bra, det finns en del tråkjobb som man helt enkelt bara får lov att bestämma sig för att göra klart, och ju motigare det känns innan - destu skönare är det när man är klar..

Från mitt fönster har jag just nu utsikt över en stor asfalterad gårdsplan, en ljusblå container, en dieseltruck och en lastbil som det står Schenker på. Där står ett hemmasnickrat fikabord också, precis framför mitt fönster, men det vill jag helst inte titta på för det påminner om hur långt det kvar tills man kan sitta ute och dricka sitt två-kaffe igen.....

Lars Winnerbäck sjunger i lurarna "Jag får liksom ingen ordning på mitt liv" och det är väl bara att instämma. Svårt att få både tid, pengar och energi att räck till just nu.
Och så fryser jag och längtar efter sommar!!!

Nu är kaffet slut, dags att hugga nästa pappershög.....


Inkorgen: (1)

...och det hoppar till i magtrakten en aning... :)

Väntan

Sitter här med ett glas vin och väntar på att degen ska jäsa färdigt så vi kan äta frallor till kvällsmat idag.
Vet inte om jag ska känna mig duktig som bakar eller slarvig som dricker vin en Tisdag....

Kommer på mig själv att kolla mailen hela tiden också.... 
Kan inte bestämma mig för om det här är en bra idé eller inte, men det kommer med största sannolikhet visa sig förr eller senare så jag låter bli att analysera så länge.... :)

Tankar

Nu kan jag nog säga att jag tagit igen en hel del av mitt borttappade sociala liv den veckan jag var sjuk. Den här helgen har innehållit alldeles lagom mycket av allting. Långa sovmornar, bästa vänner och mycket skratt.

Och en hel del insikter också.
Någon som jag trodde var på väg att bli en kompis igen efter många år visade sig vara en felbedömning.
Det är jättesorgligt för vi har en lång historia och det har känts dom senaste månaderna som om vi varit på väg att bygga upp nånting igen, men det var tydligen inte lika mycket värt för henne som för mig....


Stora A vill följa med hem till flickvännen och hennes familj över helgen som kommer. Hon bor ett par mil från stan och planen är att dom tar bussen på Fredag och stannar till Måndag då hennes föräldrar ska skjutsa in dom till skolan.
Naturligtvis kommer jag inte säga att han inte får åka men en nojig mamma som jag är så känns det inte helt bra att släppa iväg honom till en familj som jag aldrig har träffat eller ens vet var dom bor.
Nu har jag erbjudit mig att skjutsa dom dit på Fredag em så får jag chansen att presentera mig för dom och bara få en liten känsla av hur dom är.
Jag har sagt att han gärna får säga till E att det hans fjantiga mamma som har ett sjukligt behov av att lägga sig i hans liv, det är ok för mig, men han bara skrattar och skakar lite på huvet åt mig. :-)

Stora J har förvånat mig genom att vara på gott humör hela tiden sen dom kom hem från pappa i eftermiddags.
Vi har tittat på film tillsammans och det händer inte så ofta numera. Han befinner sig i den mest förvirrade stadiet av sin tonårstid nu tror jag, åtminstone hoppas jag det för blir det mycket värre vet jag inte om han kommer att hitta hem från skolan ens... :-/

Lilla J är min lilla prinsessa och trots prepubertala humörsvängningar så är hon min ständigt tillgivna följeslagare och den som hjälper till mest här hemma. I Fredags var det hon som hade städat undan här hemma, dammsugit av golvet och laddat diskmaskinen för att det skulle vara fint när jag kom hem. ♥


Nu ska jag ta mina insiker och tankar och göra kvällen,
man blir förbannat trött av att ha så här roligt en helg... :-)

Smu Gnut kära vänner!


Längtar bort

Det finns dagar då jag vill flytta hemifrån, när jag känner att jag gör vad som helst bara jag får vara ifred.
Här hemma är det liksom happy hour oavbrutet, ungar som kommer och går och tar det dom vill äta och dricka och sen drar dom vidare några timmar innan dom kommer hit igen.
Det sitter grabbar i köket och spelar kort, det sitter några till i stora A´s rum och spelar dataspel och det sitter ytterligare ett par ute på trappan som "är på väg hem" och har så varit i nån timma.

Ok, det äts inte lika friskt ur mitt kylskåp längre som tidigare, det har blivit bättre, några extra matgäster har vi varje vecka och det går fortfarande åt misstänkt stora mängder mjölk och limpa, men det är inte lika illa som det har varit. Det är dessutom väldigt rara ungdomar som tillbringar sin tid i vårt hem, det är inte det....

JAG VILL BARA VARA IFRED!
(Jag kan ju för f*n inte ens fisa som jag vill i mitt eget hem utan att titta mig omkring först!)

Vart ska jag ta vägen? Nån som vet?

Back on track!

Jag är alldeles för trött för att sitta och flumma framför datorn vid den här tiden egentligen, måste bara tala om att min första jobbdag efter flunsan har gått bra.
Jag har varit trött hela dagen och lite stressad över alla mail som har hopat sig den senaste veckan men det är lite roligt att vara tillbaka också, saknar ju mina kära kollegor när jag inte är där.

Jag känner på mig att det blir en bra vecka! Imorgon ska jag på möte och prata med lokala politiker så jag kommer nog vara politisk och aningen uppskruvad om jag orkar skriva nåt imorgon.

Fridens lijor!

Mina söta pojkar

Dom är för söta mina små pojkar...

I två veckor säkert har jag bett stora J tömma papperskorgen han har i sitt rum. Jag har bett snällt, jag har tjatat, jag har skrämt med bananflugor som kryper in i näsan på honom när han sover och jag har hotat med indragen månadspeng, och ingenting har funkat.
Papperskorgen har stått kvar på samma plats hela tiden, full av bananskal och godispapper.

Idag har stora A två kompisar hemma som ska sova över och stora J vill hemskt gärna vara i samma rum som dom stora killarna och lyssna på allt dom pratar om. Jag har fått jaga bort honom från brorsans domäner flera gånger ikväll. Till slut tog stora A och hans kompisar på sig sina jackor och gick ut och satte sig i uterummet för att få vara ifred och prata en stund. Inte så mycket för att samtalsämnena är speciellt hemliga tror jag utan mer för att slippa en efterhängsen lillebror.

Lillebror nöjer sig såklart inte med den situationen utan försöker smyga efter. När jag hör hans tassande steg i trappan och går för att stoppa honom från att smita efter brorsan så tittar han på mig med sina stora ljusblå ögon och säger med sin allra lenaste röst;
"Men mamma, jag ska bara gå ut och tömma papperskorgen...."

Håhåjaja.....

*

Jag är mycket piggare idag och det är inte så synd om mig längre. Nu hoppas jag det dröjer innan jag blir förkyld igen för jädrars vad det tar på orken. Var på loppis i förmiddags och sen hos min kusin på en fika, och resten av dagen har jag mest softat och ändå känner jag att jag inte kommer ha några som helst problem med att somna ikväll.

Nu är det filmtajm! Smu Gnut! ♥

Prosit...


Proffsigt!

Det finns inte så mycket att skriva om när hela ens värld den senaste veckan har decimerats till soffan och tv´n och utflykterna inte sträcker sig längre än till köket eller på sin höjd brevlådan.

Jag har varit hemma i en vecka nu och behövde ett sjukintyg för att slippa infinna mig på jobbet imorgon så jag ringde vårdcentralen och fick en tid nu på eftermiddagen.
Jag är ingen flitig besökare på vårt lilla sjukhus, dom hinner byta både telefonnummer, rutiner och läkare mellan gångerna, så det var ett litet företag bara att ringa och få en tid.

Först fick jag vänta en bra stund i telefonkö och sen kopplades jag fram till en mycket trevlig sköterska. Efter att jag berättat precis hur jag mår, inklusive alla charmiga detaljer som ingår när man är sjuk, så utbrister hon; "meeeen, det är ju duuuuu, guuuud va roligt, vi käääääner ju varann..."
Altså, Hallå!?? Är det inte meningen att man ska vara lite diskret när man har ett sånt jobb??
Tänk om man ringer för att boka tid för ett riktigt penibelt besvär och man mitt i sin utläggning om ändtarmsbölder eller vad det nu må vara får höra "men nuuuu vet jag ju vem du är, kommer du ihåg mig? guuuud va länge sen!!!"

*suck* den lilla lilla staden i ett nötskal....

Jag hade inte svininfluensan i alla fall och det var ju skönt att höra!

RSS 2.0