Outsourcing....

Nu har jag skjutsat iväg ungarna för helgen och pulsen börjar så sakta återgå till ledighetstempot.
En bulldeg står på jäsning och jag hoppas jag inte somnar innan jag är klar med bullarna för jag har lovat grabbarna lite mut-fika till inventeringsjobbet imorgon och det blir inte nådigt om jag dyker upp utan....

Fick reda på idag att hela min avdelning på jobbet eventuellt kommer outsourcas, det är ett sånt där tjusigt ord som är lite modern nuförtiden men jag kan inte låta bli att skrämmas av det en aning...
Vad händer med oss då?
Kommer vi att följa med eller flyttar dom hela bygget till centrallagret i Rotterdam?

Man ska ju inte måla fan på väggen säger ju alla, men vad fan - han sitter ju redan där mest hela tiden!!
Tänk om det kunde få lugna ner sig en aning och man hann landa i alla nya rutiner, affärssysten och organisationsförändringar innan man kastas in i nya.....

Lite tröttsamt det här tycker jag.


Det går i ett....

Vissa dagar är det är det bara fullspikat frånmorgon till kväll och det är ofta inget annat att göra än att gilla läget och flyta med liksom.
Först fick jag klämma in en hel dags arbete på lite drygt halva tiden och på eftermiddagen hade vi stormöte / kick-off på Folkets hus. Mötet började klockan två och följdes av middag direkt efter. Själva mötet var väl sådär men middagen tillsammans med mina goa kollegor var trivsam och inbjöd till en fortsättning på den centrala puben, och det hade gärna kunnat få fortsätta i samma stil om inte den här morsan haft ett till möte inbokat idag.
Vid halv åtta var det bestämt att vi basketföräldar skulle träffas och planera vårens cuper för grabbarna och jag kan lugnt säga att sånt är mycket rolgare efter två öl.... ;)

Nu har jag samlat ihop mina lövlingar så gott det går (i olika rum men åtminstone på samma adress) och nu ska stora J och jag tillbringa resten av kvällen i soffan och se klart filmen vi började på igår. 

Jag är rädd att morgondagen kommer gå i samma tempo (minus ölen dock) och det får nog bli kvällen rätt snart för mig om jag ska orka.

Smu Gnut kompisar, syskon, kusiner, kollegor, expojkvänner och mamma! ;)

Andningshål

Helgerna går alldeles för fort och den här har verkligen bara försvunnit. Solen har lyst upp tillvaron och fått snöhögarna att skamset dra ihop sig en aning och man har börjat känna att det verkligen finns andra årstider än det här kalla och mörka eländet.
Har inte hunnit njuta av vädret som jag hade velat, har haft ganska fullt upp med lite av varje, men allt det här lite-av-varjet har varit värdefullt och solen kan jag nog njuta av också tids nog.

Kalas igår och firat en liten prins och umgåtts med underbara familjen några timmar. Idag basket och tid på tu man hand med stora J, sällsynt och värdefullt. Jag har även pratat med kloka föräldrar om lilla J´s skolsituation och lilla J själv har haft en riktig kompishelg. :)

Det blev inte så många fräknar som jag hade hoppats men har tankat annan slags energi istället.
Känns bra i hjärtat!

Smu Gnut alla!

Mot ljusare tider

Har tagit en skön och uppfriskande promenad med två av musketöserna ikväll och jag tror det var precis vad jag behövde! Lite uppdatering och sommarplanering som kontrast till alldeles för mycket jobb och snö....
Är hur trött som helst och idag har jag inte ens orkat laga mat, ungarna fixade korv och bröd när dom kom från skolan och nu blir det ostmacka och varm o´boy, känns som att jag fuskar idag men jag har inte minsta dåligt samvete över det.

En kollega som fyllde 60 ganska nyligen sa till en annan kollega som närmar sig 50 att det är ingen idé att han börjar vänta sig att livet ska ta några spektakulära vändningar för "Det blir inte bättre än så här..."
Jag tyckte när jag hörde det att det lät allt annat än upplyfande, men jag och N konstaterade på jobbet idag att även om det här är "as good as it gets", så är det helt ok. Vi skrattar väldigt mycket och jag har - trots mitt periodvisa gnäll - gott om happy moments i mitt liv.

Om drygt två veckor ställer vi om klockorna och sen är det SOMMARTID!!!!! :)

Att vara mamma...

När man blir förälder för första gången så är det en ganska omtumlande upplevelse och man drabbas av en massa nya känslor som det inte är alldeles lätt att hantera.
Rädsla var en av mina. Jag var rädd att inte räcka till och att jag skulle göra en massa fel, och rädd att andra skulle genomskåda min bluff och inse att jag inte alls var en så bra mamma som jag försökte ge sken av.
Rädd att mitt bästa inte var bra nog.
Beskyddarinstinkt var en annan känsla som jag förvånades över hur stark den var. Det här med att kunna offra sitt liv för en annan människa fick en helt annan betydelse.
Jag ville skydda dom från olyckor, från sjukdomar, från att vara ledsna, från att frysa och en massa andra saker som jag inte ens hade vetet att små barn behövde skyddas ifrån.
Och så är det den här ofattbara kärleken som det inte finns ord nog för att beskriva. Jag hade verkligen ingen aning om att det var möjligt att älska en liten människa på det sättet.

Ingenting av det här går över.

Min känsla av otillräcklighet finns där fortfarande, jag är fortfarande rädd att göra fel många gånger, jag önskar att jag kunde skydda dom mot allt otäckt och sorgligt så länge dom lever och jag älskar dom mer än nånting annat.

Så när stora J är trött och trulig och lärarna tycker att han verkar frånvarande och nonchalant så älskar jag honom precis lika mycket som när han var nyfödd och hjärtat svämmade över sådär tokmycket.
När stora A blir mer och mer självständig och vuxen så är jag - förutom stolt över honom - fortfarande livrädd att något ska hända
och när lilla J går till skolan med mungiporna pekande neråt och tycker att livet är jobbigt nu så skulle jag helst av allt vilja hämta hem henne igen, krama om henne och säga att hon får stanna i mammas famn resten av dagen.

Så är det.


Tjockisgnäll... (har ni lessnat på sånt så sluta läs här)

Altså, jag trodde inte att det var så illa, men nu har jag provat alla sommartunikor jag beställde från HM och det är nog bara att konstatera faktum.
Det räcker tydligen inte att sluta mata godisautomaten med pengar och tro att chokladavgiftningen ska lösa alla mina problem, det är förbränning som måste till nu!

Tror att jag får ladda mobilen med lite skön tempomusik och helt enkelt låta lilla Ebba stå parkerad under veckorna.
Inget godis, mycket vatten, snabba promenader, inget skåpätande på kvällarna och ordentlig frukost,
SKA DET VARA SÅ SVÅRT!??


Skitjobb.....

...kan jag väl inte påstå att jag har, men jädrars vad bra jag mår när jag inte tillbringar all min kreativa tid där!!!



Internationella Kvinnodagen

Några kollegor satt och läste kvällstidningen på nätet tidigare idag och muttrade över något feministiskt uttalande i nåt sammanhang. Jag vet inte vad det handlade om och med tanke på deras ordval i kommentarerna så kände jag väl att det kanske inte var värt att lägga på minnet heller....
Jag vet inte varför dom över huvud taget tycker att det är värt att slå ner på, det kan ju omöjligt vara så att dom känner sig hotade över könsfördelningen hos oss när den består av en kvinna och ett tjugotal män...?

Om man slår upp ordet feminism i svenska akademiens ordlista så står det:
"Feminism är en intellektuell och politisk rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen"

Det står ingenstans att det är en grupp missnöjda militanta manshatare som vill ta över herraväldet och förinta alla karlar och jag har aldrig någonsin hört eller läst att det skulle finnas en sådan baktanke.

Varför kan man inte ställa upp på att kvinnor och män är lika mycket värda?
Vi är olika, och det är väl en himla tur att vi är, men att sträva efter att vi ska värderas lika högt kan ju aldrig vara fel.
Eller?

Kramar till er alla fantastiska kvinnor! ♥
(och eftersom jag älskar karlar så skickar jag med en kram till er också ;) ♥)


Vårlöften.

...och så är det Måndag igen och jag vet inte vad som händer med helgerna...? Sitter på jobbet och startar upp med en kaffekopp och försöker vakna till liv. Det är kallt idag igen men solen skiner och det känns som att det kan bli en skön dag idag. I Lördags satt jag faktiskt ute en stund vid en vägg och njöt av värmen från solen, det är inte vår på riktigt än men det är i alla fall på väg åt rätt håll i full fart.

Idag har jag två nystarter på gång, jag ska sluta bita på naglarna och jag ska sluta jobba över så jäkla mycket. För ett tag i alla fall. Det är ohållbart att fara runt så här, är ju helt färdig när helgen kommer och så tar det två dygn bara att komma på rätt köl igen och sen är det dags att infinna sig på dårhuset igen. Jag behöver börja spara lite energi till mitt eget liv utanför grindarna.
Ska börja med det nu.

Hörde fågelkvitter i morse innan jag åkte till jobbet, det måste vara ett slags löfte om att det snart är slut på denna eviga vinter......

Vårsol!

Tappade all energi efter min monsterdag igår men idag ser det ut som om det går att fylla på lite igen. Ska ta och sätta mig i solen en stund och hoppas på lite fräkenbonus under ljusterapin!

06:22.......

...och jag har redan varit på jobbet i nästan en halvtimma.
Ska alldeles strax leta rätt på handskar och skyddsglasögon och ge mig ut i verkstan och förbereda lite för containerlastning men tar mig en kopp kaffe och facebookar lite först.

Det är länge sen jag njöt så mycket av att det är Fredag, inte en enda basketmatch eller andra inplanerade aktiviteter på hela helgen.

Näpp, dax att jobba lite så man gör skäl för månadspengen sin....

Typiskt kvinnligt - my ass!

Som enda kvinna på min arbetsplats får jag ganska ofta höra "...du som är tjej och kan göra flera saker samtidigt...." men det säger jag,
inget kunde vara mer fel!!
Jag gör många saker och jag varvar mellan uppgifterna snabbare än jag själv alltid hinner med, men försöker jag prata i telefon samtidigt som jag fixar till nån transaktion i datorn så har jag snart inventerat in eller ut för några miljoner för mycket, och ska jag nödvändigtvis sitta och blippa på handscannern när jag kör truck, då riskerar jag livet på både mig och alla runt omkring...

Nej, en sak i taget räcker alldeles utmärkt om man vill kunna stå för resultatet av det man gör, och det gäller nog både män och kvinnor.

Antingen är det där ljug som nån man med prestationsångest kommit på när han insåg att han inte hann med allt han tänkt eller så är det en kvinna som kom på att det där var nåt att brelijera med bara för att försöka knäcka den där mannen med prestationsångest....

Nu blir det en öl och soffan en stund. Sönerna kom hem i skaplig tid idag och vi ska kolla på film  och umgås lite för en gångs skull! ;)

Sommarminnen.....



Jomen faktiskt, det kan se ut så här i vårt vackra land trots att det är svårt att tro just nu...



Känslan av att nypa sand med tårna känns just nu som nåt man tror att man drömt för länge sen men inte riktigt kommer ihåg...



Och den där ljuvliga känslan när kroppen är alldeles kokhet av solen och vattnet är alldeles lagom ljummet när man kastar sig i från bryggan känns ruskigt avlägsen...



Men det måste vara på gång snart, längtar!

RSS 2.0