Söndag kväll

Jag har haft en superhärlig och, som vanligt, alldeles för kort helg. Trots jourjobb så har jag hunnit med både att umgås och vila, och snart ska jag krypa ner i lopplådan med en bok innan John Blund kommer och kastar grus i ögonen på mig, det dröjer nog inte....
Ska bara skölja ur färgen ur håret på lilla J så är det kvällen för mig sen.

Smu Gnut!


Facit! :)

foto0868 (MMS)

Facit! :)


Educated?

På jobbet har vi haft utbildning igen i det här fantastiska datasystemet vi jobbar i. Jag tror ärligt talat inte att det gör någon nytta, det enda man lär sig förstå, mer och mer för varje gång, är hur lite man egentligen kan... och den vetskapen kan man nog vara utan.

Men våra lärare, instruktörer eller vad man ska kalla dom, som har avlöst varandra dom senaste åren, är roliga typer, och om inte annat har vi haft trevligt under tiden vi lärt känna dom. Den senaste heter Tom och är från Texas. Om man blundar när han pratar så ser man framför sig en stor, kraftig och solbränd typ i cowboyhatt, boots med ett lasso hängande i byxlinningen... Öppnar man ögonen så är det bara hatten och lassot som saknas...
Han berättade idag att han nyligen varit i Finland och instruerat folk på våra sajter där, och han gjorde sitt bästa för att uttala namnen på städerna korrekt... Kokkola lät nåt i stil med cowcowlaaaa och Rauma blev nåt liknande raaaoowmaaaa. Sen skrattade han högljutt och bullrigt och började nynna på "Rom and cocacola"....

En rätt trivsam dag, men som sagt, så mycket smartare än igår....?
Nope.

Sista ordet...

Förutom jobb, big-time-shopping, hemmafix och maratonsamtal så hinner jag med lite facebook och bloggande också mellan varven, jag har ju hur mycket tid som helst om jag börjar räkna på det.... :)

Nu är det kvällen dock, för den här vampyrmamman har äntligen insett vikten av en god natts sömn!

*

Dagens ordspråk:
"Gräset är bara grönare på andra sidan om man glömmer vattna hos sig själv..."

Smu Gnut!

Kvitto från veckohandlingen...

foto0865 (MMS)

Kvitto från veckohandlingen...


Nominerad...

Egentligen är min arbetsdag slut men jag laddar om för en extra timma idag, ska ta hand om lite fakturor. Har egentligen hemlängtan men jag vet ju också att det är skönare att åka hem om jag hunnit klart med det jag påbörjat idag. Så lite kaffe, en chokladboll och lite internet-tid, så ska jag nog se till att ro den här jobbdagen i land också.

En kollega talade om för mig idag att han är full av beundran inför hur jag hanterar mitt liv. I hans ögon så är jag en alltid positiv, hårt arbetande, omhändertagande och omtänksam mamma som ändå har lust och ork att fixa med avdelningsfester och trivselprojekt ovanpå allt jobb jag gör...

Ni hör ju.... Jag skulle fan ha medalj med den motiveringen....!
Han skulle bara veta hur bra jag är på att fuska mig fram genom livet... ;))

Punkafton och bakissöndag....






Igår hade jag egentligen tänkt mig en lat eftermiddag i soffan med favvo-tofflorna och en påse chips, men det blev inte så.
Det är väl en himla tur att man fortfarande kan vara spontan och låta sig svepas med av infall, för det är inte sällan just dom gångerna man har som roligast. Det var mycket folk ute, och oavsett tidigare musiksmak så kan man inte annat än bli nostalgisk när man lyssnar till det här bandet.

Jag undrar om bandet är lika nostalgiska när dom blickar ner från scenen dock.... Publiken är väl tre gånger så gamla mot när dom klev upp på en plattform för första gången, och ljuset från alla mobilkameror som svävar ovanför dom numera medelålders och bitvis tunnhåriga gamla punkarna kanske inte heller är riktigt i synk med 70-talet.... ;)

Lördagmornar.... <3

Ledig!
Sovmorgon!
Kaffe!
Melodikryss!
Oplanerad förmiddag!
Kompisfika!

Underbart!!

Förändringar

Att livet ständigt förändras är ju ingen nyhet för någon tror jag, och man får det bara mer och mer bekräftat alteftersom åren går.
Man tappar kontakten med människor och man lär känna nya på vägen. Ibland kommer förändringarna helt naturligt, men det kan också vara omtumlande, eller rent av plågsamma perioder i livet som man måste ta sig igenom.

Min älskade lillasyster S (Fisen) skriver så fint om syskon här.
Det är aldrig någon som föds med löftet om ett enkelt och bekymmerslöst liv, men likafullt känner man sig lite lurad av det när det är som jobbigast.... 


Helg!!!

Sitter kvar på jobbet och försöker sy ihop det sista, men känner att hjärnverksamheten gått ner på lågvarv... Har haft "en sån där" dag idag, när det mesta har strulat. Dom här dagarna kommer med jämna mellanrum, och oftast på Fredagar, men jag är ändå aldrig förberedd.
Droppen var när jag tog med mig två kollegor till andra sidan stan för att emballera en jättepryl på 36 ton med hjälp av krympplast och vi lyckades skada gasslangen till varmluftspistolen.... Då kände vi att någon nog försökte tala om för oss att ta helg nu....
Så det är precis vad jag tänker göra nu.
Har skrivit en kom-ihåg åt mig själv som talar om exakt var i arbetshögen jag ska börja igen på Måndag morgon, men det är ganska exakt 63 timmar kvar dit så nu skiter jag i det här!

See u later!

Paintballfest?



Med jämna mellanrum så är det någon på mitt jobb som kommer på att vi ska hitta på nåt kul tillsammans, och efter en stund så kommer frågan "Kan inte du greja det A?"
Ibland är det önskemål från en kollega och ibland är det delegerat från högre instans.

Och varje gång är jag jättepeppad och tycker att det ska bli skitkul,
och varje gång får jag nästan övertala några av kollegorna om hur roligt det kommer bli,
och varje gång är det i stort sett samma personer som bangar i sista minuten,
och vi är i slutändan i stort sett samma lilla kärntrupp varje gång....

Det här är sista gången jag är festfixare!

Igen.... :)

Tjuvlyssnat....

Jag hörde en konversation i lunchresturangen på jobbet idag som gjorde mig lite fundersam....
Naturligtvis minns jag inte hela snacket ordagrant men jag ska försöka återge så att innebörden inte går förlorad...

Man 1: Jobbar XX kvar här? Inte sett honom på länge...?

Man 2: Jorå, han har varit ledig ett tag bara, pappaledig...

Man 1: Jahaaa... Hur länge då?

Man 2: Sen före midsommar och fram till September nån gång tror jag...

Man 1: Förra midsommar?? Fy fan... får han behålla jobbet...?

Man 2: Inte förra... sen FÖRE midsommar....

Man 1: Ja jag tänkte väl... haha... inte fan kan man va hemma ett år utan att riskera att bli av med jobbet....?
hahaha....


Jag lade mig aldrig i själva samtalet, men jag hade en liten tyst dialog med mig själv efter det...

Å ena sidan så ville jag tala om för dom att om kvinnor kan vara borta från jobbet ett år så kan det väl inte vara så svårt för männen att vara det heller, vad är skillnaden liksom...?

Å andra sidan så har han ju så rätt.... Idag när folk sägs upp från sina tjänster och uppmanas att söka samma jobb, fast via en konsultfirma, så har arbetsgivaren större frihet att sålla bort dom som inte passar, däribland småbarnsföräldrar som ju riskerar att vara hemma endel....

Det är sjukt hur det är.... Det som i mina öron först lät som en kommentar av en mansgris som inte vet bättre, är i själva verket en sanning. Man kan idag inte vara hemma från jobbet, trots att man har rätt till det, utan att riskera att bli av med det..!

Här skulle man ju nu avrunda lite fint med en logga till nåt vänsterpolitiskt parti, men det ska jag inte göra, just idag är det inte meningen att jag ska vara politisk.
Idag blev jag bara lite upprörd i allmänhet! ;)

Jag har väntat sen 1988 och nu äntligen ...

foto0856 (MMS)

Jag har väntat sen 1988 och nu äntligen har jag den!!! Nr 136 av en begränsad upplaga på 1000 ex... Funderar på om jag ska beställa en till, för den här kommer jag lyssna sönder... :)


Dålig karaktär...

Jaha... då var man tillbaka i en tillvaro med kopiösa mängder skräp-kaffe och alldeles för nära till godisautomaten....

Det är två av dom stora nackdelarna med att semestern är slut...

...fördelen är att jag inte längre kan "semester-röka"..... :)

Superhjältar...

Har precis tittat på Hulken med min älskade stora J. I en scen så är det en man som får en injektion med nåt gift för att han ska bli starkare och klara av att besegra Hulken, och när mannen grimaserar av smärta så frågade jag J varför han trodde att det bara är män som är actionhjältar trots att kvinnor många gånger klarar smärta och blod bättre, och ni skulle sett blicken jag fick av honom....
Efter en stund så suckade han lite åt mig och mina - i hans tycke - fåniga tankar.
Eftersom jag missade början på filmen så berättade J att Bruce Banner hjälpte Betty från att hamna i strålningen som gjorde honom till Hulken, och lade till kommentaren "annars hade du haft din tjej-hulk mamma" samtidigt som han tittade på mig och log...

Jag känner att jag har missat endel i min uppfostran av den här unge mannen, han borde veta att världen är full av kvinnliga hjältar, speciellt med tanke på att han härstammar från ett långt släktled av dom.... ;)

Rastlös...

Om en liten stund ska jag hämta hem ett par basketpojkar från lägret dom varit på hela veckan, lite senare kommer lilla J hem från sin farmor och farfar.
Jag behöver fixa matlåda och leta rätt på jobbnycklarna för imorgon är det dags igen.
Om en vecka ska lövlingarna börja skolan och jag ska försöka få tid med lite shopping innan dess, behöver försöka få pengarna att räcka till inomhus-jumpadojjor, block och pennor, hänglås, frisörbesök, kläder och möjligen nån skolväska...

Så trots att solen skiner och det är alldeles lugnt omkring mig just nu så har jag svårt att njuta av det,
lite samma känsla som tystnaden som är mellan en blixt och åskknallen som kommer efter....

La Familia

Har umgåtts med underbara familjen ikväll och frossat i diverse läckerheter i både fast och flytande form. Vi har ätit räkor, kräftor, surströmming, ostpaj, kantarellpaj och vitlöksbröd, druckit öl, vin och snaps och som avslutning en blåbärspaj och "farmors vinbärstårta"
Vi börjar bli en stor familj, vi var 14 stycken ikväll, och då saknades ändå tre....

Planerar en resa i vinter med hela stora familjen till Särna-trakten. När pappa fyllde 60 så bjöd vi honom på en långweekend med hela familjen på ett vandrarhem i Fulufjället. Vi hade några fantastiska dagar med mycket umgåsing och lagom mycket aktiviteter, och ända sedan vi satte oss i bilarna för att åka hem den gången har vi sagt att vi ska återvända. Nu ser det ut som att det kommer bli av, i Februari nån gång.

Jag älskar min familj, tror jag har den bästa som finns! ♥

Tiden går...

Min kära stora J har jag inte pratat med sen igår, men jag antar att det faktum att han inte hört av sig betyder att han har det bra på basketlägret. Vill ju inte ringa och kolla läget hela tiden, man kan lätt betraktas som en pinsam morsa om man visar att man bryr sig för mycket...
Stora A tycker ibland att jag ringer och tjatar lite väl ofta, bara för att fråga var han är eller om han ska komma hem och äta, men jag jobbar på att ge honom lite större frihet.
Jag minns hur det var att vara 16 och i mitt tycke -då- var jag ju vuxen.
Såklart. ;)

Pratade med en gammal klasskompis idag som jag inte pratat med på flera år, och hon häpnade över att jag hade så stora barn, och det slog mig igen då också - som det så ofta gör - att dom är ju snart vuxna på riktigt...
14 och 16...
Herregud, när hände det??

Jag är ju inte mycket äldre själv...?!

Egentid!

Stora A är ute och skejtar, stora J är på basketläger och lilla J har precis följt med en kompis till bowlinghallen.
Jag är ensam hemma för ovanlighetens skull, och har ett stort lass med nybakade bullar att festa på. För någon timma framåt är jag dessutom enväldig härskare över fjärrkontrollen,
så so long!! :)

Sommaren som var...

Den här sommaren blev något helt annat än jag hade kunnat föreställa mig.... Det är ganska precis två månader sen jag skrev dom första raderna till min biologiske far på fb, och efter det där första trevande mailet har det blivit många tusen fler ord, både skrivna och talade.
Han har precis åkt, efter några dagar i vår lilla stad, och tillvaron känns lite ödslig och tom just nu,
det är långt mellan här och där....

Några få semesterdagar kvar, skolan börjar om drygt en vecka och värmen verkar ha försvunnit för den här sommaren.

Det blev höst helt plötsligt.....


Äntligen!!

Nån gång under 80-talets andra halva hörde jag en låt på trackslistan som jag förälskade mig i, eller rösten som sjöng rättare sagt. Jag hade ingen aning om vem det var eller vad låten hette, och bara någon vecka efter att jag hörde den var den borta från topplistan.
Allt jag kom ihåg var en kort strof, men på den tiden visste ingen vad "googla" var och det fanns begränsat med sätt att leta med så knapphändig information.

För något år sedan hittade jag låten på Youtube och blev överlycklig!
She Took My Breath Away heter låten, och dom som gör den heter Ian Gillan och Roger Glover.
Men sen var det stopp igen, för den fanns bara på Youtube. Kunde inte hitta den i någon skivaffär, varken på nätet eller i butikerna i stan.

Har tänkt på skivan lite då och då, funderat på att efterlysa den i nåt mediesammanhand, typ fb eller radio... men det har inte blivit av.
Igår skickade jag ett sms till oraklet (118100) och frågade var man kan få tag på albumet, och tro på fan om inte han / hon hade svaret!!?

"Det fantastiska albumet Accidentally On Purpose kan du köpa på cdon.com för 169 kronor, trevlig kväll"




Nu är ett ex av skivan på väg hem till min brevåda, as we speak, och jag är bara så lycklig!!

God Morgon Världen!

Idag är ännu en fantastisk dag, solen skiner och det är Fredag! Och jag har semester nästa vecka!
Semester, fattar ni!?? :) En hel vecka till att disponera som jag vill, till att sova, fika, umgås och bara vara. Ljuvligt!

Igår fick vädret tokspel och bar sig väldigt underligt åt, men jag håller tummarna för lite stabilare väder-psyke idag, vi behöver torka upp efter den här regnperioden nu!

Vet inte om det är bara jag som känner mig ovanligt uppåt idag, men till och med automatkaffet smakar mindre kattpiss än vanligt.... :)


Inlåst...

Idag skiner solen och det ser ut att bli en sån där underbart härlig sommardag, och jag sitter fast innanför både grindar, låsta portar och några stadiga plåtväggar....
Det enda jag ser genom mitt fönster här på kontoret är asfalt, containrar och en glimt av en underbart blå himmel.

Ska hämta mig en balja kaffe och beklaga mig lite tillsammans med kollegorna en stund.

Lugnet efter....

Jämfört med hur det har varit här under eftermiddagen är det väldigt tyst och lugnt just nu. TV´n står på, stora A står på balkongen och ropar till någon, stora J sitter och pratar med en kompis och jag lyssnar på Spotify, men det är rena klosterlugnet jämfört med för några timmar sedan.
Allt är relativt....

Jag har en bra bok som väntar på mig och John Blund står nog bakom sovrumsgardinen och väntar.
Bästa stunden på dagen!

På Lördag kommer min far hit och hälsar på mig.  Det var förra helgen vi träffades för allra första gången, då visade han mig bitar av sitt liv och sin vardag, nu är det min tur att ge honom lite glimtar ur mitt.


Sömnbrist

Jag har varit sjukt trött idag, och det är inte särskilt konstigt...

Stora J hade två kompisar här hemma igår som skulle sova över, och jag sa att det var ok, men villkoret var att dom höll sig lugna och tysta eftersom jag skulle upp tidigt.

"Lugn och tyst" är en definitionsfråga när man är 14, har sommarlov och totalt saknar eget sömnbehov medans solen är nere...... Jag ska inte påstå att dom direkt väsnades, men mitt rum ligger vägg i vägg med J´s och även småskratt och lite tv-brus är ljud som kan hålla en vaken.

Tror att jag slumrade till framår två-tiden nån gång, bara för att vakna igen en timma senare av telefonen!
Jag var rätt väck i skallen men ändå såpass med att jag märkte att det ringde flera gånger. En eller två signaler och så tystnade det.
Jag var alldeles för trött för att orka bry mig om det så jag låg kvar i sängen och försökte ignorera, trots att det fortsatte ringa upprepade gånger.
Strax efter tre kommer J och bankar på min dörr och hojtar att det är nån som bus-ringer till oss, och tänk - det hade jag också fattat, och då vaknade jag till på riktigt.
Bad att få telefonen, och nästa gång det ringde svarade jag med min argaste röst, men allt jag hörde i luren var - upptaget-ton... (?)
Jag tryckte av luren.
Ny signal, och när jag svarade - upptaget-ton.
Samma sak igen,
och igen,
och igen.....

Ok, nu kan man ju tycka att jag borde ha fattat att det kanske var läge att helt enkelt dra ur telefonjacket, men jag måste få tillägga att jag inte är jätteskärpt när klockan är kvart över tre på morgonen och jag nyss har somnat.....

När vi var uppe i kanske tjugonde påringningen, och jag hade kunnat konstatera att ingen människa kan ringa upp så snabbt mellan gångerna och lyckas få till upptaget-ton sådär bara, så bad jag J lägga av luren på telefonen med sladd så jag kunde få sova.
(en ganska trögjobbad, men ack så enkel, (!) lösning på ett problem som började kännas lite jobbigt....)

Kanske somnade framåt fyratiden eller så - för att på en gång väckas av biltrafiken utanför fönstret.
En stund senare började solen göra sig jobbigt påmind och det var som inte så stor idé att försöka somna,
och då klev jag upp.

Som sagt,
jag har varit lite trött idag......


RSS 2.0