Nämen titta...

...jag kan blogga på jobbet!
Vi har annars inte tillgång till mycket annat än eniro, smhi och facebook på våra datorer, vi är väl inte betrodda antar jag.... :-)

Nåväl, jag ska inte missbruka detta lilla kryphål i säkerhetsvallen genom att sitta och surfa på arbetstid, men än så länge har jag lunch och är inte instämplad så det är väl inte hela världen.

Ha en bra dag hörrni! Nu ska jag ta tag i mitt megapappersberg....

Ny vecka....

...och det har varit en ganska lugn och skön Måndag, inte just nån stress, och folk är tillbaka där dom ska vara på dagarna istället för att hålla på med en massa semestertrams!

S och hennes son var här och åt middag med mig och barnen idag och det var både gott och väldigt trivsamt. Det är både roligare att laga mat om man får gäster och godare att äta i trivsamt sällskap så det gör vi gärna om. Om jag bjuder hem alla mina vänner och familjemedlemmar en varsin veckodag på middag så kanske jag tom kan lära mig laga mat på riktigt till slut! :-)

Hämtade moppen idag och nånting är det som inte är riktigt bra med den. (och egentligen är jag inte förvånad, för om något i min ägo kan gå sönder så gör det det)
Men jag ger inte upp riktigt än, ska be pappa ta en titt på den och går han bet så får vi väl traska tillbaka till farbror moppdoktorn med den igen, för nu börjar stora A bli lite otålig.

Jag hade egentligen en massa jag ville skriva om här idag men hjärnan börjar gå ner i varv för dagen och jag har inte ord kvar så det räcker riktigt, känner att det blir mer pladder än vanligt om jag fortsätter.
Men tankarna finns kvar, tar dom en annan dag.

(Välkommen till min blogg R om du börjat läsa)

Sov gott!
XX


Plugg

Just nu sitter det fyra tonåringar i mitt kök och pluggar till ett prov, och förutom att jag då och då behöver sticka in huvet till dom och skrika "NU FÅR NI TA OCH DÄMPA ER HÖRRNI" eller i en högre tonart "VAD SA JAG NYSS????" så tycker jag att dom är väldigt duktiga.
Dom har kommit på nu att det inte finns nåt sen när det gäller betygen, det är liksom nu eller aldrig om det ska höjas några pinnhål, och det är skönt att det är deras egen insikt som fått dom dit och inte mitt tjat... :-)

Nu ska jag gå och skala lite potatis, skriver mer sen.

Skaffa hund??

Lite solsken och några streck uppåt på termometern nu skulle inte göra ont nu, toklängtar efter riktig vår!

                                               
   

Jag har varit hemma hos M & P idag och fikat och pratat ikapp lite som hänt sen sist, det blir inte så ofta men vi har väldigt mycket att avhandla dom gånger vi ses. Deras lilla Jack Russel-tik ska ha valpar vilken dag som helst och när M frågade om inte vi skulle överväga att ta en av valparna så sattes mina vovvedrömmar i rörelse igen...
Dom kommer vara leveransklara lagom till skolavslutningen och det vore inte alls omöjligt att ta semester då och sen är ju ungarna lediga resten av sommaren.
Än så länge så jobbar jag ju bara tio minuters bilväg hemmifrån så skulle jag behöva åka hem på lunchen så är det också fullt genomförbart nåt år till.

Oj, vad jag grubblar nu, och jag vet att om vi ska bestämma oss för att inte skaffa hund så måste det beslutet komma nu för när man väl sitter där med en lite hundbebis i famnen så är det inte så lätt.....

Filmkväll....

...med en romantisk komedi,
trodde vi att det skulle bli ikväll.
Romantisk?
Nope.
Komisk?
Helt kart en definitionsfråga!
Pinsam?
Ja, stundtals.
Det har helt klart varit en trivsam kväll, men det berodde inte så värst mycket på filmen...  :-)



*

Jag och S grejade hela melodikrysset i förmiddags - helt utan google,
jag simmade en dryg km och tog en kaffe efteråt utan minsta lilla kakbit,
och i sann earth hour-anda släckte jag ner hela lägenheten innan jag gick hem till K och PJ.

Dagens temaord får helt enkelt bli DUKTIG! ;-)

Sov gott med er! <3

Uppdatering

Stora A har klippt av sig sitt hår och trots att det var lite svårt att se tidigare så bodde det en väldigt söt kille under den där kalufsen, killkompisarna tycker han är olik sig, tjejkompisarna tycker han blev snygg, hans mamma tycker han är jättefin och själv tycker han att det blev kallt om huvet.

Igår tog jag en sväng till badhuset med P och våra små och det blev en kilometer i bassängen, och jag är ganska nöjd med det. Trodde nog att det skulle kännas en aning i armarna idag men det gör det inte så det får väl bli en km till på Lördag fm, och då hoppas jag på lite fikasällskap på bassängkanten också.

Jag hade tänkt ta en after-work med I imorgon, men jag ska skjutsa ungarna till deras pappa så jag blir npg tyvärr tvungen att avstyra krog-planerna. Lika bra det, jag vet hur det brukar bli när jag "ska-ut-och-ta-en-öl-och-sen-tidigt-hem-för-jag-har-inte-riktigt-råd-och-så-behöver-jag-sova"............. ;-)

Jobbet idag har varit allt annat än logiskt och lättarbetat, hela dagen har bara varit krånglig och osammanhängande, och jag är skittrött! Jag har handlat för ett par hundra tusen, jobbat undan en jättehög med papper, kört ut flera pall med grejer ut till verkstan för att sedan köra tillbaka dom till pallstället lite senare, planerat pensionspartaj, pratat med norrmän i telefon, pratat med tusen andra människor i telefon, ägnat mig åt lite konflikthantering, plastat in ett jätteverktyg med krympplast och värmepistol, startat om datorn hundra gånger, kört truck, åkt sparkcykel och sprungit runt som en nackad höna.
Och så får jag väl erkänna att jag har rökt, men det gjorde jag enbart med syftet att klara av ovanstående aktiviteter utan allvarligare men.

Imorgon är det Fredag och jag kommer sakna mina överinformativa vänner som båda är lediga då.
Vem ska jag nu sitta och prata hångel, sex och helgplaner med när det Fredagsbubblar i kroppen framåt eftermiddagen...?

Nu får jag nog gå och hjälpa till med lite matteläxa i köket hör jag.
Smu Gnut och ha en trevlig helg!

Nu jävlar!

Jag och J på mitt jobb har utmanat varandra idag.
Vi ska träna minst två gånger / vecka annars får man böta med en tia-lott för varje missat träningstillfälle.
Han tränar på gym och jag ska ut och kuta i skogen, och klarar vi det här ett par veckor så ökar vi till tre dagar sen.

Och det är ju inte det att jag inte skulle kunna köpa mig fri med två ynka tia-lotter i veckan,
men en utmaning är en utmaning och det skulle svida ordentligt om det visade sig att jag är den som bangar.
Så nu jävlar, Beach-09, here I come! :-)

Musik, Vårstädning & Vänner

Sitter och letar efter konserter och evenemang i sommar, Lars Winnerbäck står högt på önskelistan om nån vill följa med. Och så lite allsång eller diggiloo med kära vänner, får se vad och när, men jag hoppas att det blir i alla fall.
Här hemma är det numera ganska svårt att rocka loss till musik jag valt själv, vi är så många viljor och musikstilar som gör anspråk på datorns mediaspelare... :-)
Lilla J lyssnar på High School Musical och Jonas Brothers och mellan-J försvinner bort i tanken till riktigt pimpad hip-hop och inget av nämnda musikstilar triggar igång nåt hos mig direkt.
Stora A däremot har skön musiksmak, rock och metal som snurrade i LP-format när jag var i hans ålder, men han envisas med att spela dom själv på gitarr, och (detta sagt med all respekt...) jag föredrar orginalversionerna.....

*

Jag har försökt göra ett litet riv-över på vinden idag och det är lättare sagt än gjort, men jag måste börja nånstans.
Jag har så mycket skräp som bara ligger och samlar damm och döda flugor och det känns inget vidare att bära upp nytvättade vinterkläder dit just nu, så en liten rensning har det blivit så här långt.
Får ta lite då och då så är jag kanske klar innan det är dags att bära ner allt igen....

Igår blev det en shoppingtur till grannstaden med K, ytterligare en sväng till samma stad en stund senare för att umgås med K-M en stund (tack för tofflorna, jag älskar dom!) och idag har jag suttit hemma hos mor och far och druckit kaffe, tittat på kort och pratat minnen.
Och allt sånt är mycket viktigare än städning! :-)


Smu Gnut!
XX

LW, Kom änglar



Det vackraste han gjort,
jag nästan gråter när jag hör den

Helg

Igår tog jag med mig ungarna till Boda Borg och lekte i flera timmar, och det får jag lida för idag - jäklar vad jag har ont i knäna!! Mellan-J hade en kompis med sig och dom två och lilla J har ett helt annat tempo än jag och stora A när det gäller att klättra och krypa runt banorna, men vi gjorde vårt bästa för att hänga med och det känns idag som sagt...

Den här dagen började med kaffe och meloikryss, fortsatte med promenad i vårsolen och loppis och nu ska jag följa med på en liten shoppingtur till grannstaden.
Det känns som början på en bra helg!

Skadad

Tiden läker alla sår,
Jag vet.
Men alla fula ärr då?
Man kan inte plastikoperera själen....

Jag tackade nej till en date idag.
Och jag vet inte om jag gjorde det för att det är honom det är fel på,
eller mig....?

"Earth Hour" 2009-03-28 Kl 20:30-21:30

Då släcker jag alla lampor, stänger av alla elektriska prylar och tänder några värmeljus en stund.

VAB

Hemma med lilla-J och hennes förkylning idag. Tisdag och Onsdag gjorde jag bara halvdagar på jobbet för att åka hem till henne, idag tar jag hela dagen och imorgon är jag jourledig.
Blev inte mycket jobbat den här veckan, och jag känner på mig att det kommer slå tillbaka nästa vecka istället....
Men, men.... Jag kan inte påstå att jag mår dåligt över att vara hemma en dag när solen är på sitt mest strålande humör.
Jag ska sitta på min trappa och dricka morgonkaffet om en stund.
Det ni! :-)

Det går i ett....

Nu har jag halvlek i min något hektiska eftermiddag.
Jag har varit på utvecklingssamtal med stora A, (stolt blir jag...) till apoteket åt S, stekt pannkakor till ungarna, (vi kommer få skörbjugg av all pannkaka och makaroner...) levererat pannkaka till lille S, ringt en verkstad om en mojäng till en högtryckstvätt åt f.d svärfar, (den kan hämtas på Fredag...) köpt en bensindunk, lämnat moppe-förgasaren till farbror moppe-doktorn (den blir klar imorgon...) och handlat dojor till lilla-J. 
(puh...)

Nu ska jag ta en movie-timeout med mina lövlingar och sen är det dags för lite barnvaktande till lill-prinsen.

Och solen har skinit på varenda stag jag har tagit idag och jag bara trivs! :-)

Mek...

Med lite tur kan jag ta moppen till jobbet imorgon, håll tummarna.... :-)

Vårrus



Det är så här jag vill att mitt liv ska se ut nu.
Jag vill känna mig som den tavlan,
jag vill bli tokkär!

Glocalnet - så lågt.....

Idag har jag pratat med en av alla dessa begåvade fjortonåringar som jobbar på Glocalnet.
Dom där trötta, sluddrande prepubertala tonårspraktikanterna kan verkligen få en att känna sig ålderdomlig!
Jag fick reda på att anledningen till att jag betalar mer för mitt långsamma bredband än grannen gör för sitt snabba är att jag "surfar på scannovas port..."

Jaha...??
"Då vill jag byta port"  förklarade jag för det halv-vuxna barnet i andra änden av linjen.
"Altså... haha... ja, hur ska jag säga....."   svarade tonåringen.

När jag förstod att just den här killen inte kunde hjälpa mig med mitt problem så lade jag på luren, ringde upp igen, blev kopplad till en annan (lite smartare) tonåring och nu gick det jättebra att byta port.

*

Idag avslutade jag min arbetsdag runt halv elva och åkte hem till lilla J, hon sitter just nu invirad i sitt täcke i stora A´s soffa och hostar och skräller och tittar på tv med feberblanka ögon.

Nu ska jag göra mig lite kaffe och försöka ta vara på dom här extra timmarna jag fick helt plötsligt.

Moppe-mek....

(Altså, min blogg stiger bara i värde när jag inte skriver nåt i den.... Betyder det att det är bara värdelöst skitprat jag får nerpräntat...?)

Igår lossnade gasvajern på mopeden och det tror man ju inte ska vara så svårt att fixa, jag brukar inte tycka att jag är alldeles oteknisk.
Där fick jag tänka om.
För trots att jag fick hjälp av PJ och det bara var för mig att skruva ihop det sista så sket det sig i alla fall.
Men jag ger inte upp så lätt, ska fortsätta imorgon, och det var väl fan om inte jag ska kunna skruva fast en stålvajer i en förgasare utan experthjälp, jag menar, hur svårt kan det vara?

Idag har jag firat min mamma som fyller år.
Jag hade gjort i ordning en korg åt henne med lite olika må-bra-saker. Idén fick jag av mina kära vänner och den här korgen blev minst lika uppskattad som den jag fick! Jag hade fyllt den med böcker, choklad, doftande tvålar, en fleecepläd och lite annat vardagslyx, och hon blev jätteglad för den!

Nu ska jag mosa ner mig i soffan om en stund och titta på film, ett stillsamt avslut på en lugn helg!

Smu gnut när det blir så dags!
XX

:-)



Japp!
Så här ser den ut!
Nu ska jag ut och köra igen!
:-)

Typ femton bast....

(Min blogg är snart värd 3000 kronor, och jag har ingen aning vad den informationen baseras på....?)

Det har varit en oväntat lugn och behaglig vecka. Inte för att jag hade väntat mig något spektakulärt eller så men jag går och bär på jourtelefonen och man vet ju liksom aldrig då. Enligt lagen om alltings djävulskap så brukar den ringa precis när man har satt sig ner för att ta en fika med någon, två minuter efter att man klivit in i duschen eller mitt i en behaglig dröm tidigt på morgonen. Men den har, som sagt, varit förvånansvärt tyst och jag hoppas den kniper igen åtminstone ett dygn till för imorgon tar jag med mig pappa och åker och kollar in en moppe! :-)
Om den visar sig vara så bra som den nuvarande ägaren påstår så tar jag med mig den hem imorgon kväll, och risken är att jag kastar mig ut bland stans övriga moppe-teens och stör pensionärer en stund.

Nu ska jag gå och titta på lyxfällan och förundras en stund igen.... :-)

Handen på bibeln....

Det finns människor som tycker att man alltid ska säga sanningen, hela sanningen och ingenting annat än sanningen.
I alla sammanhang.
Jag är inte en av dom!
Ibland blir man serverad sanningar fast man kanske inte är riktigt upplagd för det. Om jag till exempel är trött, ledsen eller lite deppig nån dag så blir ingenting i min eller någon annans tillvaro på något sätt bättre och ljusare av en kommentar som "vad grinig du ser ut..." 
Det handlar inte ens om vita lögner, jag tycker nog att man ska säga sanningen i dom flesta fall, men det finns även tillfällen då man gör sina medmänniskor den största tjänsten genom att bara hålla käften.
Man behöver inte på liv och död ge luft åt allt man tänker.

*

Kollade på Bygglov ikväll och blev nästan gråtfärdig av altaner, uteplatser, vidöppna dörrar, gröna gräsmattor och ljusa sommarkvällar.....
Nu längtar jag efter våren så det gör ont i kroppen, jag vill att det ska lukta daggvåt jord när jag öppnar ytterdörren på morgonen, jag vill sitta ute och dricka kaffe och tjuvröka med grannen och jag vill nypa gräs med tårna!

Den här veckan blir det mycket jobb, jag har jouren och mycket att göra, men nästa vecka är jag ledig på Fredag och då är det vårdagjämning!
Underbara härliga vårdagjämning!
Och det sticker upp små gröna pluttar i vår rabatt!! :-)

Planer

Lördagskonserten i Globen var fantastisk har jag hört från säker källa, K-M var lyrisk när hon berättade, och jag hade kunat offra mycket för att vara med där....
Fast å andra sidan var hälften av biljetterna jag tittade på för två veckor sedan till Söndagens spelning och jag är ju glad att jag inte åkte då!
Men nästa gång, då ni........  \m/(-_-)\m/

Till sommaren kompisar så tar vi en helg i Kristianstad, det har jag och S bestämt idag!
Vi måste ju se var S har växt upp och var hon har hängt, partajat och bara varit när hon var tonåring.
Och så finns det en massa annat jag är nyfiken på i den stan.
Vad säger ni? :-)

Nu har lilla J en msn-dejt så det är bäst jag lämnar över datorn en stund..... ;-)

Lördag

Den lille prinsen vaknade vid sju-tiden i morse och då var det full kula direkt, ner med en vällingskvätt i magen och sen påbörjades ett fem timmar långt träningspass tills hans pappa kom och hämtade honom vid lunchtid.
Han är ett charmtroll som man blir glad bara av att titta på och det är en förmån att få låna honom så här för en kväll.
Imorgon åker vi dit för att fira hans två års-dag.

Nu ska jag ta ett snabbröj med lite tvätt och disk och ett tag med dammsugaren, sen är det helg på riktigt.
Ikväll blir det melodifestival och godisfrosssa.

Och jag kommer att skicka en tanke till James Hetfield som kommer att stå i globen och sjunga ikväll utan att jag är där.....


Metallica

Ikväll står Metallica på en scen mitt i Globen och levererar kärlek och metal till flera tusen lyriska fans, och K-M och J kommer att vara där och lyssna även för min räkning.

Hörrni, även om det kanske inte kommer att kunna mäta sig med Ullevi-04 så hoppas jag att det blir fantastiskt i alla fall, jag ska tänka på er ikväll!!

\m/


Drömprins

Bara några meter ifrån mig ligger en vacker prins och sover just nu.
Han säger ganska ofta att han älskar mig och jag blir alldeles varm i hjärtat.
Han har stora blå ögon, ljust lockigt hår och ett riktigt charmör-smajl.
Och han fyller två år om några dagar.

:-)

I´m having a bad hairday....



Ha ha ha....
Kollade på Lyxfällan idag och fick ett sms från S där det stod:
"Hur fan kan man lägga 8000:- på skönhet och ändå se ut som ett skåp?"
Ja jag har inte den blekaste, jag fixar det alldeles gratis!! :-)
Min platt-tång är min bästa vän, behöver jag påpeka det...?

Stora A kom hem och talade om att han blivit medbjuden på ett läger på Färöarna i sommar och mellan-J har betalat in pengarna till sin basketcup som är om några veckor,
så det ser ut som att jag även fortsättningsvis kommer ha en skönhetsbudget på 0:-

Men men, snart kommer vårsolen, och fräknar är i alla fall gratis! ;-)

Sov gott, Smu Gnut och Dröm nåt fantastiskt!
X

Chat

På jobbet har vi fått en ny intern chatfunktion i vårt mailprogram. Lite då och då poppar det upp små rutor med meddelanden som "God morgon gullet" eller "Ska du med ner i arkivet...?"
Även om jag aldrig skulle flirta på allvar med någon på jobbet eller göra något annat än leta pärmar i arkivet, så måste jag medge att dom där pratrutorna funkar som små humörhöjare under dagen!
:-)
Inte allt som har med internet att göra är av ondo!

*

Nu ska jag ta med mig lilla J och åka till badhuset en stund.
Det blir en simtur, en solariestund och lite umgåsing med K och hennes prinsar.

Facebook, för fan....

Jag är nog en av ytterst få människor i västvärlden som inte upptäckt det roliga med facebook...
Jag tycker det är grötigt och svårbegripligt. Jag skiter väl fullständigt i vad någon av mina vänner skrivit till någon annan av sina vänner i diverse gästböcker och vilka interna communitys alla människor är med i, jag vill att det ska vara enkelt och seriöst och lätt att hitta igen folk, men det där är ju bara komplicerat.....

Nu har jag suttit på msn en dryg timma och chattat med en kollega, ett ex och en kompis och under tiden skulle jag försöka hitta igen den ena av dom på facebook, titta i den andres album och se om den tredjes profil fanns kvar.
Jag lyckades inte med något av det.
På en timma.

Jag tror att jag kan börja bli för gammal för sånt där modernt.... =)
S och jag konstaterade idag att åldern mest bara är en siffra och inte alltid stämmer överens med hur man känner sig, och det kan väl vara så att jag ibland känner mig som sjutton, arton eller därikring,
men en sån här gång, när jag ska försöka förstå en internetsajt fullproppad med överinformation, då är jag närmare hundra.............

God natt kompisar!

Yoga? - Inte jag!

Jag zappade förbi en såndär tröttsam yogafantast på tv´n härom dagen, ni vet en sån där rosenkindad människa som pratar i viskande ton med halvslutna ögon och nickar förståndigt och ler hela tiden när hon pratar.
Hon hade några riktigt bra (!) råd för att få harmoni och balans i livet!

"När du vaknar, fortsätt att blunda en stund och tänk goda tankar innan du sakta öppnar ögonen och möter en ny dag"

Vaddå fortsätta blunda?? Om inte jag tvingar upp min stela kropp ur sängvärmen direkt när klockradion skräller igång så somnar jag bara om igen.
Och goda tankar? Dom första tio minutrarna i "vaket" tillstånd så är det fan inte lätt att kontrollera sina tankar, om jag har drömt om nån elak jävel så är jag förbannad när jag vaknar, så är det bara!

"Sitt kvar på sängkanten för en stunds meditation"

Altså, det låter rätt skönt, men jag har inte tid. Ligger konstant tio minuter efter schemat på morgonen....

"Ställ dig framför spegeln och säg till dig själv: Jag älskar mig - Jag är vacker, tio gånger"

Jag tittar över huvud taget inte i spegeln innan jag har duschat och druckit kaffe, det är en regel jag har, och jag skulle definitivt inte komma på tanken att prata vänligt med surkärringen bakom spegelglaset.

Jag tror inte yoga är något för mig, jag är morgongrinig av naturen och det går inte att ändra på, jag skulle lika gärna kunna försöka tänka bort mina fräknar....
Dessutom vill jag ha mina laster ifred och jag tror inte att sex koppar kaffe om dagen och en cigarett då och då är i enlighet med yogans renlevnadsstil....

I lilla lokalblaskan står det idag några kloka ord av Ernest Hemingway:
"Jag har alltid hyst djupt misstroende mot folk som varken röker eller dricker. De har förmodligen några fruktansvärda dolda laster"


*

Jag har nu bestämt mig för att lägga Metallicaplanerna på hyllan.
Har suttit och mailat med Blocket-annonsörer idag och bl.a hittat en skaplig sittplats för 600:-,
och jag har vägt hit och dit och haft lite jobbigt med att bestämma hur jag ska göra.
Men nu är det som det är, jag väljer att prioritera andra saker.

Jag kanske kommer att behöva lite moraliskt stöd på Lördag kväll när ångerkänslorna kommer krypande.....

Beslut, beslut.....

Hur ska jag göra?????
Jag har hittat Metallicabiljetter, 1500 för båda....

Jag har varken tid eller råd, men jag är rädd att jag kommer ångra mig till döddagar om jag inte tar chansen.....

Alla dessa beslut!
Dilemma!


Sportlovssummering

Det har varit nio ljuvliga dagar och trots att det känns lite snopet att dom passerade så fort så ska det ändå bli lite skönt att jobba imorgon igen.
Ungarna är nöjda med lovet, det har sportats alldeles lagom mycket med lite basket, tennis och skateboardåkning, men framför allt har dom softat och umgåtts med kompisar.

Umgåtts med mina kompisar har jag gjort ikväll och det är som vanligt ett lyckopiller i verbal form.
Vi ger inte upp om den där spa-resan, och vilket år som helst kan det bli av, för även åttio kronor sådär var fjärde vecka blir mycket pengar så småningom. Kanske inte på den här sidan pensionen, men vi kommer att komma iväg till slut, det är jag övertygad om! :-)

Det har varit en bra vecka, ett i mina ögon alldeles perfekt sportlov! Det blev inget av förkylningen som jag trodde var på gång i början av veckan och jag har tillbringat mycket tid med mina barn utan att vi har blivit osams.
Och idag är det faktiskt vår!
Det är den 1 Mars och definitivt på väg med räcerfart åt rätt håll!!

Låtkopia



S & T, här är låten som dom plagierat!
Refrängen är ju precis...!!!!

RSS 2.0