semesterpackning

Idag vet jag inte vad som hänt med alla timmarna.
Jag hade massor av planer för idag, jag skulle städa överallt, vattna blommorna och börja packa bilen eftersom vi sticker imorgon igen, men inget av det är gjort än.
Däremot har jag tagit ett dopp med K och grabbarna och jag har fikat tillsammans med delar av min familj.
Jag tror det kallas semester! :-)

Tack för igår S! Det var varmt men vi är alla mycket nöjda med dagen.
Det känns som att ju äldre mina barn blir desto yngre blir jag när vi är i en nöjespark, det finns liksom mer tid och ork till att ha kul nu när man inte behöver dra på en barnvagn, vara petnoga med mattider och räcerspringa till toaletten med kissnödiga barn.

Imorgon tar vi Sommarland i Leksand över dagen och fortsätter längre norrut på kvällen. Räknar med att vara hemma igen på Fredag. Vi får se vilka aktiviteter som semesterkassan räcker till, men vi ska iallafall umgås och ta det lugnt.

Sonen hittade en skateboardhall i Östersund så vi får nog försöka klämma in två brädor i min mycket lilla bil förutom packning, badgrejor, sovkuddar och tre barn....
Om ni bara visste vad man med lite god vilja kan få in i en Renault Clio, jag har lyckats få in två barn, tre matkassar, en 20" tv och en julgran en gång, så lite semestergrejor ska nog funka.

Ha en skön vecka ni som läser, och håll tummarna för solsken imorgon!

Min vackra hall



Jag måste bara skryta lite innan jag gör kvällen.
Så här fint blev det i min pyttelilla hall!

Den som uppfann skoskåpen ska ha ett pris för det, jag har stoppat i 16 par skor i dessa två vackra skåp varav ganska många storlek 45....

Melodikrysset

God morgon världen! (eller åtminstone ni trogna få som läser min blogg)

Mitt skinn svider och bränns men jag mår som en prinsessa! Ser fram emot imorgon S.
Trots kraschade karuseller så ser jag fram emot att åka till Liseberg, jag känner på mig att det kommer bli en skön dag.
Jag har inte lyckats greja någon radio än så vi kan lösa melodikrysset men jag ska fråga runt lite.

Det här med melodikrysset har nog egentligen alltid funnits med någonstans. Ma och Pa löste det på Lördagmornar när vi var barn och K&J löser det varje vecka och likaså K´s föräldrar. När vi har jobbat extra på Lördagarna så har mina kollegor suckat lite överseende åt mig när jag skruvat upp radion, men tålmodigt hjälpt mig med all musik som härstammar från före min tid.

Men sen jag och S började lösa det tillsammans har det blivit en viktig del av mina helger, det perfekta sättet att börja en ledig dag.
Det är nog inte bara krysset som gör det, även om Anders Eldeman är trivsam att lyssna till, det är nog hela förmiddagen som gör det till vad det är.
S gör det godaste kaffet som finns och vi dukar alltid upp en riktig frukost.
Sitter vi här hemma så är det inte ovanligt att vi tar ett eller ett par parti back gammon efteråt, och sitter vi hos S så pratar vi ibland, S, hennes man och jag så vi missar frågorna...
Och alltid lika roligt!

En tjej på mitt jobb sa en gång;
-Oj, ni finns på riktigt altså!! Jag har hört talas om folk under 75 som löser melodikrysset, men aldrig träffat någon på riktigt....

Så inte ska man låta en sån bagatell som att man sitter på en buss hela förmiddagen komma ivägen för melodikrysset, vi ska nog greja en radio av något slag och packa ner kaffet och tidningen med veckans kryss.
Och vi kommer klara det imorgon också! :-)

Ang utomjordingar

Jag har också en teori om utomjordingar, dom finns ibland oss för att testa vårt tålamod. Det är Dom som knycker udda-strumporna ur torktumlaren, det är Dom som fäller ner järnvägsbommen när man har bråttom och det måste vara Dom som kissar på toaringen hemma hos mig för mina söner nekar och jag vet att det inte är jag eller dottern. Så Edgar Mitchell, jag tror dig!

En grillad med sand och lotion, tack.

Så länge vi är på stranden så njuter jag bara. Visst känns det att det drar och sträcker i skinnet lite men det går att bortförklara med att hela kroppen är täckt av ett lager sand blandat med lotion. Men jag hinner inte mer än hem så är känslan mer att jag har legat på en gigantisk grill dom senaste fem timmarna...
Och jag hör inte till den välsignade skara människor som blir vackert brun.
Jag blir röd och sen efter några veckor är jag ljust beige-rosa igen!
Men innan jag återgått till min vanliga vit-beige-skära kroppsnyans så har jag ganska ont och det kliar över hela ryggen!

Trots det så njuter jag bara, skulle aldrig falla mig in att klaga nu när det verkligen är sommar på riktigt, och jag fortsätter att helt utan respekt för alla larm om hudcancer att sträcka ut mig på första bästa solfläck, och jag gör det inte i första hand för att ändra kroppsfärg, utan mer med känslan av att solen pumpar ut något slags knark som kryper in i porerna på mig och gör att jag kan andas och fungera resten av året.
Och att döma av folkstormningen på stranden idag så är det fler som går omkring och är höga på solsken nu....

I kväll är mina två yngsta utlånade till andra hushåll så jag ska passa på att ta en riktigt lång skogspromenad.

Trixig planering...

Det är inte helt lätt att försöka planera en dag med mina tre älsklingar!

Jag är verkligen glad att dom har kompisar och en varsin alldeles egen vilja, men ibland vore det praktiskt om dom inte hade det.
Nej det menar jag så klart inte, men jag önskar att min vilja ibland var deras vilja.

Imorgon tänkte jag packa ner mat, glasspengar och badkläder och åka till en strand.
Stora sonen tänkte träffa gänget och skejta.
Mellanpojken ska till kompisaens sommarstuga ocxh sova över och får helst inte komma dit före lunchtid för då sover familjen.
Lilla J vill ta med en kompis till stranden och kompisen ska vara hemma vid 13-tiden igen.
Stranden mellan 12-13 altså.
*suckar*

Ska försöka skjutsa ut sonen till stugan till runt 11-tiden, stora grabben får göra som han vill och ska J´s kompis med så får hon stanna så länge vi gör det eller inte följa med alls.

Punkt slut!

P.S Jag har bränt mig på ryggen men kan inte få nog av solen iaf, har ett nästan sjukligt begär efter mer solljus och massor av värme....

Äntligen sol!

Nu är vi hemma igen, jag och barnen, efter ett dygn i svensk sommaridyll. Har varit hos K och grabbarna i deras stuga och vi har solat, badat, lekt och fikat. Helt fantastiskt härligt!
Nu kom ju sommaren helt plötsligt och vi förtsätter väl våran soldyrkan på någon annan playa imorgon.

Ska försöka komma ur sängen tidigt imorgon så jag hinner min skogsrunda innan det blir för varmt, jag har slarvat några dagar nu och det har jag inte tid med.

Nu ska jag ut och tända grillen.

Tonåringar....

Det här med mat och matrutiner har jag nog nämnt i den här bloggen tidigare. Matlagning hör inte till mina favoritsysselsättningar och mina bekymmer börjar redan vid planeringen.

Vad ska vi äta?
Ok, det här är inget jätteproblem, man kollar vad som finns hemma och tar det.

När ska vi äta?
Nu börjar det bli knivigare... min tonåring och övriga moppepojkar har sin alldeles egna dygnsrytm när det är sommarlov till att börja med. Frukost vid 14-tiden, lunch runt 17,30... Ja ni hör ju...
Men ok, vi brukar kunna samlas någon gång under dagen.

Hur många ska äta hemma?
  Det är nog den tuffaste biten. Är det bara jag och dom yngsta så räcker en halv falukorvring om vi ska äta korv. En dag som idag så går det åt tre korvringar! Tonårspojkar kan äta en varsin helstekt oxe om bara någon dukar fram åt dom. Idag bestämde sig gänget alldeles nyss för att äta här, och på sätt och vis är det bra - jag vet att dom äter och jag får umgås med dom en stund - men å andra sidan spricker min veckoplanering lite. När jag stod i affären och funderade så hade jag nog tänkt att korven och 6 liter mjälk skulle räcka till mer än en middag....

Den dagen någon har kommit på att man inte behöver äta mat utan det räcker att man stoppar i sig ett litet piller, då ska jag fira!
Jag ska fira genom att bjuda mina barn och alla deras kompisar på mat ur en liten burk.
Och jag kommer känna mig jättegenerös!

Semesteraktiviteter

Jag har börjat skruva ihop mina ikea-fynd med hjälp av diverse "follow me" och några väl valda svordommar.
Men det blir ganska bra.
Nya lampan är uppe i hallen, jag fick slå av och på strömmen några ggr för att testa så det funkade, men till slut fick jag den på plats och fick inte mer än en stöt.
Sonens tv-bänk var det lättaste hittills, tappade mina lösnaglar men dom går att limma fast igen.
Imorgon ska jag montera sko-skåp och måla färdigt en vägg.
Om man saknar allt vad organisationsförmåga heter och är lat av naturen, då blir såna här saker som smårenoveringar ganska långdragna... Jag har hållit på och måla en 1,5 kvadratmeter stor hall i ca 4 veckor.
Men jädrars vad snyggt det blir när det blir klart!

Jag hoppas på solsken imorgon! Då åker vi till K och grabbarna i deras stuga. Hoppas P och S är där också.
Det behövs lite sommarsol nu, jag börjar snart mögla i detta eviga blötväder....

Ska ta någon dag den här veckan och åka och hälsa på mitt lilla fadderbarn och mina vänner K&J, går alldeles för lång tid mellan gångerna, kan ju inte låta lillan glömma bort sin gudmor!

Pratade med M förut idag, hon, P och barnen har kommit hem från sin tre veckor långa Europasemester och jag är jättenyfiken på hur dom har haft det. Vi hann inte prata så länge men hon sa att dom tagit hur mycket bilder som helst så jag får ta med mig en flaska vin dit nån kväll och titta på kort och höra om deras äventyr.

Nästa vecka åker vi norröver, ska tillbringa en vecka i skogen bland mygg och knott, längtar faktiskt! Tänkte göra några utflykter när vi ändå är där, bla ska jag klå F i go-cart i år igen. =)
Lovade ungarna att vi skulle stanna en dag i Leksand också och prova Sommarland med alla aktiviteter dom har, vi hoppas ju kunna pricka in en varm och solig dag men blir det inte det så kommer vi säkert kunna ha görskoj ialla fall, det ser ut att finnas en hel del att göra där.

Lördag blir det Liseberg hela dagen, tar en bussresa med S och hennes son och alla mina barn + en till.

Ja.... Det känns som att vi kommer att ha att göra den här semestern...
Men det känns fantastiskt bra.

Bilterapi

Det är i bilen man oftast har dom djupaste diskussionerna har jag märkt. När jag åker någonstans med barnen,
jag ensam med någon av dom eller alla vi fyra tillsammans, då pratar vi om ledsamheter, pinsamheter eller andra allvarliga saker, och man vet att man kan prata ifred.
Och samma sak är det om jag åker med någon kompis.
När man sitter hemma hos någon så är det inte så lätt att prata om vad som helst, barn i 8-10 års åldern verkar ha en radar på som talar om när vuxna behöver få prata ifred, och vanligtvis är det just då dom behöver vistas i det rummet....
Men i bilen, utan barn, är det lättare med förtroliga samtal.
Och vuxna behöver få prata vuxenspråk ibland.
Eller bara prata barnsligheter utan barn.

En annan sak som vuxna behöver (oftast kvinnor har jag märkt....) är att shoppa! Oj vad bra jag mår när jag har bränt lite lagom med pengar på lite lagom nyttiga prylar.
IKEA äger!

Tjejfest!

Om det mot förmodan finns någon som läser detta som inte vet hur mycket jag älskar min familj så talar jag om det nu.
Jag älskar min familj!
Dom är bäst!
Allihopa!
Och så har jag dom bästa vännerna man kan ha också. Fatta vad bra jag har det.

Träffade tjejerna igår och tillbringade några mycket trrevliga timmar på min balkong med god mat, goda drinkar och vansinningt fånig musik. :-)
När vi var mätta och alla fyra befann sig i olika grader av trivsam alkoholpåverkan så gick vi vidare ut och fortsatte med några färggranna drinkar till på krogen.
Bandet som spelade där igår är jättebra och spelar det mesta i musikväg. Sist dom spelade på det stället så var det sorgligt lite folk ute. Jag, K och sångarens flickvän var faktiskt deras enda publik den gången och trots deras tappra försök att plöja igenom hela låtlistan så slutade det med att vi satt och drack öl tillsammns nedanför scenen....
Igår log dom igenkännande åt oss när vi rockade loss på dansgolvet. :-)

Idag har jag väl mått lite som jag förtjänar, men det var det värt! Hade skitkul igår, och fick en mycket uppskattad komplimang! ;-)

Nu ska jag gå och mysa med ungarna i soffan en stund innan jag somnar.

:-D

3 km och en skiva som heter "kvart-i-två-dansen" full av störtsköna tönt-låtar!
Och nu är jag på världens partyhumör!
Shit va snygg jag ska va i kväll!!!

Medicin

S och jag grejade krysset i morse! :-)  Ok... lite hjälp fick vi, men vaddå, även solen har fläckar!

Nu är det meningen att festhumöret ska infinna sig, men jag vet inte... Det regnar och är kallt och  jag sitter här i mina raggsockar och är lite småfrusen och ganska trött.
Vad ska man göra?

Lite shopping hade hjälpt, det vet jag, men affärerna stänger snart så det hinner jag inte.
Planen var att vi skulle till IKEA idag och göra av med lite pengar, men vi bestämde oss för att ta det på Måndag istället.
En springrunda i skogen skulle också få upp pulsen med några slag, men hur kul känns det när det regnar...?
*gäsp*
Ingen som har nån annan idé?

Ska nog ta den där skogsrundan iallafall innan jag åker och handlar, om inte det hjälper så vet jag att jag har ett barskåp fullt med medicin som kan råda bot på tråkhumöret!



Ses om några timmar kompisar! //kram kram


Liseberg... #%&*#@§%#*


Men allvarligt...
Jag och ungarna har inte varit på liseberg på ett par år och laddat som tusan för att åka dit i sommar,
men hur sugen blir man egentligen...?!
Först kraschar en attraktion i backen och dagen efter fastnar en annan på 50 m höjd, det är ju liksom dom två mardrömmarna man har när man tar med barn till ett ställe som det.

Äldste sonen har bokat en bussresa med en kompis och jag och S med våra yngre har nyss bestämt oss för att ta samma resa ner, men allt det här tar ju liksom bort lite av förväntningarna....

Skansen-stämning...



Skansen Tisdag 15/7 2008, Runt 20:45
....lôv is in the air! :-)

Tele-TanTer, Trallala och alTan-Terapi

Nu har jag bytt telefonoperatör igen.

Det ringde en kvinna från Optimal Telecom (eller nåt sånt) och började prata i takt med en speedad hackspett.
Jag sa att jag inte var intresserad.
Hon förklarade hur billigt det var och jag skulle slippa den fasta avgiften.
Jag sa, igen, att jag varken var intresserad eller hade tid med henne.
Hon fortsatte prata om billigt och pålitligt.

Jag - i lätt irriterad ton: "Jag blivit övertalad att byta så många ggr att det borde vara gratis för mig att ringa vid det här laget..."
Hon - jätteglatt: "Ja du, ha ha ha... det blir inte långt ifrån"
Jag: "Tror ändå inte..."
Hon: "...och bredbandet påverkas inte alls, du har kvar samma säkerhetspaket som innan, fast billigare..."
Jag: "Du, jag har verkligen inte tid..."
Hon: "...och automatisk väckning är GRATIS, bra om man är morgontrött ha ha ha..."
Jag: "Nej, jag tror inte..."
Hon: "blablabla blablabla blablabla... ha ha ha....blablabla blablabla... ha ha...blablabla................................................."

Men hon måste ha gjort något rätt, för nu sitter jag här och är "optimal telecom´are" istället för "glocalnet´are"...
Vet inte vad som hände..?!?
Men nästa gång nån jäkel ringer mig på min fritid och vill pracka på mig nåt jäkla talefonpaket så ska det fan i mig va gratis, annars kommer jag att börja bli riktigt otrevlig i luren!

************

Men men... inte ens en påstridig tele-tant kan förstöra mitt goda humör idag,
njuter av allsångens efterdyningar i kroppen.
Går fortfarande och nynnar på En Roddbåt Till Kina och Varmkorvsboogie. :-)
Tack för igår P, det där gör vi om! Och nästa gång med hela gänget.

Har suttit hos K på hennes uteplats idag och njutit av kaffe och solsken efter en promenad i skogen.
Vi har konstaterat för oss själva idag det vi har sagt till våra barn i flera år,
att man måste va lite deppig och uttråkad ibland för att uppskatta dom dagarna när man är på topp desto mer.
Imorgon blir det 3,3 km-spåret igen, får inte ge upp nu när vågen varit så snäll i ett par dagar...

Hej hej!



Kompisar <3

När jag vaknade i morse så var det med ett litet vemod i kroppen som lixom inte har velat försvinna idag, inte ens promenaden i skogen hjälpte riktigt. Drömde om A inatt och sen har han suttit där på en pall i mitt huvud hela förmiddagen. 
Saknar....
Men nu har jag tillbringat ett par timmar med musketöserna på P´s altan, och det hjälpte en hel del.
Ni är bäst kompisar!!

Imorgon åker jag och P till Stockholm med alla ungar för att gå på "Allsång på Skansen".
Det ser jag fram emot, jag ska sjunga så det hörs hela vägen hit!
På Lördag är det partykväll med alla tjejerna och då ska jag sjunga så det hörs hela vägen till Skansen!

Hemma bäst! :-)

Idag har jag äntligen fått hem min lilla prinsessa, hon har varit hos farmor och farfar en vecka och blivit lite bortskämd och ompysslad. Dom har fyra, snart fem, barnbarn och är trots sin växande familj fantastiska på att ge sina barnbarn egen tid, och alla ungarna känner verkligen att det är deras tid när dom är där. Är så glad att dom har dom mor och farföräldrarna dom har!
Sånt är så värdefullt, både för mig och barnen.
Och för farmor, farfar, mormor och morfar.

Nu är vi hemma hos min lillebror och ska snart njuta av grillad lax i kvällssolen.
Jag känner verkligen i hela kroppen att semestern har börjat, och skulle absolut inte vilja tillbringa den någon annanstans än här hemma.
Älskar hemma!!!
Välkommen hem från Götet K, skönt att ha er hemma igen.

(3 km idag oxå, och 1,5 timmar i skogen med S och hennes hund.
N, bara så du vet, jag kommer att vinna vadet! :-) )

Allsångsväder!

 http://www.smhi.se

Jag har blivit helt besatt av vädret. Kollar SMHI ett par gånger om dagen,
P och S; det ser fint ut i Stockholmstrakten på Tisdag kväll! :-)


Massor av tid!

Idag har jag tagit en runda i skogen, läst tidningen och sminkat mig.
Saker som jag inte anser att jag hinner när jag jobbar.
Och helt plötsligt är klockan halv fyra...!!!?
Och det är i princip allt jag gjort idag, promenerat, läst tidningen och sminkat mig.

Men jag njuter! Och det bästa av allt är att jag börjar inte jobba förän om en månad, så jag har massor av såna här dagar kvar!
Imorgon ska jag lösa melodikrysset med S. En av veckans höjdpunkter, På Tisdag åker förmodligen jag och P till Stockholm och går på "Allsång på Skansen" med alla våra barn. Längtar!

Nu ska jag steka pannkakor till mina grabbar!
Lillasyster är hos farmor och farfar den här veckan, ska ringa henne sen.

Kram kram

Semester - och ett hårt arbete väntar...

Sista jobbdagen idag, och jag räknade minuterna hela eftermiddagen.
I tankarna har jag varit rätt långt borta större delen av dagen, softat, tagit sovmorgon, druckit vin på balkongen med mina vänner och sovit lite till...
Det är så jag har föreställt mig min semester under hela våren när jag har längtat.

Och så ska jag gå och slå vad sista timmen...
...om vem av mig och N som kommer klara att gå ner 5 kilo under sommaren....
Och jag kan ju inte låta honom vinna!
Så nu är det hårt arbete som gäller.
Jag har sprungit / traskat 3km-spåret nu i kväll och tänker börja dagen imorgon med detsamma, och minst 15 morgnar till av min 4 v långa sem, och faktiskt njuter jag av tanken!

78 kg idag.
Måndag v 34 ska jag väga 73 kg!
Japp!

Nu ska jag och mellansonen mysa i soffan och titta på film,
utan chips för min del. :-)

Man ska va två!

Alldeles för ofta får jag frågor som;
"Hur har du det med kärlekslivet?" eller
"Jaha...? Träffat någon?" eller det lite mer rättframma
"Skaffat nån karl än?"    

Och mitt svar är alltid detsamma;
"Jag väntar tills jag träffar någon jag verkligen älskar och som älskar mig lika mycket, tänker inte nöja mig med mindre än en drömprins!"   

Okej... är jag för kräsen här eller? För till och med instruktionen som medföljde min nyinköpta Jysk-hylla hånar mig och säger på sitt alldeles tydliga språk: "Man ska vara två!"

Så fan heller! Jag väntar tålmodigt på prinsen!! :-) 


Midsommaridyll!


Balsam för själen

Jag har en granne som inte kan sluta prata.
Om jag går ut efter tidningen så går hon strax bakom och pratar,
om jag ska skynda mig till affären en kväll så står hon på pass utanför min dörr för en pratstund,
när jag kommer från jobbet så står hon vid grinden och frågar om jag vill ta en kopp kaffe och prata lite skit
och försöker jag någon enstaka gång lägga mig i en solstol och faktiskt tillbringa lite tid i min trädgård, ja, då kunde jag lika gärna ha en mp3 i örat med inspelat pladder på. Hon har liksom bara ett läge.

Jag tycker faktiskt väldigt mycket om den här människan, hon är genomsnäll och eg så vill jag inte byta ut henne mot nån annan granne i hela världen,
men ibland vill jag vara ifred!

Så idag när jag kom hem från jobbet så klättrade jag upp på taket, och där har jag nu suttit och solat i en timma! 
Helt underbart skönt.
Och så tyst....
Solsken och tystnad, som balsam för själen.

Laga mat...

Jag försökte lägga in en bild på min halvmonterade grill igår utan att lyckas nåt vidare...
Lyckades dock få ihop grilleländet till slut, men då var det för sent att börja elda så det blev inte som vi tänkt oss med maten igår.
Idag har jag jobbat 12 timmar så äldste sonen grejade spagetti och köttfärssås, så fantastiskt gott, vet inte hur han bär sig åt, men han får gärna göra det ofta!

Det finns familjer som äter varierad, bra och näringsrik mat enligt tallriksmodellen varje dag vid ungefär samma tidpunkt, och som serverar grönsaker och sallad och tycker att hela proceduren är rolig, jag vet det för jag har träffat flera stycken, men jag kommer aldrig bli en av dom.
Det är verkligen inte roligt att laga mat!


6 arbetsdagar kvar till semestern.....

Skateboardgymnasium?!?

Kommer hem från jobbet vid 17-tiden, parkerar på uppfarten och hinner inte ur bilen en gång förän sonen kommer emot mig och halvt ropar med anklagande röst;
"VARFÖR får jag inte gå på skategymnasium i Avesta??"

*suck*

Jag måste börja ta tag i det här nu känner jag. Jag har aldrig sagt att han inte får gå på gymnasium där,men jag har heller aldrig sagt att han får, inte utan att jag vet mer om skolan och hur vi kommer kunna lösa rent praktiska detaljer.
Att jag drar ut på det kanske är mitt inre jag som inte vill medge att jag har så vuxna barn...? Jag är inte säker på att han skulle fixa saker som att laga mat och få pengarna att räcka en hel vecka. Och vem ska påminna om läxor och prov och se till att inte all fritid går till brädan och kompisarna??

Nu är det ju i och för sig ett välkänt faktum att ungdomar klarar dubbelt så mycket som dom tror själva och tio gånger så mycket som mamma tror....
...men frågan är om jag klarar av att han flyttar hemifrån innan han fyllr 16....?

Jag ska be honom hjälpa mig att skruva ihop den nyinköpta grillen nu och passa på att prata med honom.
Och i kväll ska vi leta info på nätet om skolan!


RSS 2.0