:-D



Den här är väl bara för underbar!! Jag vill ha en!!

Lite stjärnglans

Jag har flängt runt endel idag, men ändå hunnit med en massa kvalitetstid med människor jag tycker om.
Jag har matat lilla T så hon hade fiskbullar över hela sig, och jag tror hon trivdes även om hon var lite skeptisk i början. Det är emot mina principer att lägga ut bilder på barn på min blogg, så ni får helt enkelt tro mig när jag säger att hon är bedårande! Världens finaste!
Jag har inte hunnit med någon shopping på stan men vi fick upp adventsgrejorma till slut, lilla J och jag, och när kompisarna var här förut på lite glögg så får jag nog säga att julstämningen låg på ♥♥♥♥♥ trots att vi missade skyltsöndagen.

  

Nu ska jag ta och kolla lottodragningen från igår, jag skulle ju kunna sitta här och vara miljonär utan att jag vet om det...
Fatta vilken julshopping det skulle bli om det var så...!!
Smu Gnut på er!

(P, tänker på dig! ♥)

Första Advent



Sitter här med en kopp kaffe och försöker känna in den rätta adventskänslan, men det funkar inte riktigt.
Ska försöka hinna med att få ner adventssakerna från vinden i eftermiddag och då kanske det känns lite annorlunda.
Alla pojkar sover fortfarande och jag och lilla J ska strax åka och hälsa på mitt lilla Fadderbarn som fyllde 1 år igår.

Ha en skön och julig dag!
XX

Lördag

Jag har två extragrabbar här i kväll som ska stanna tills imorgon. Just nu är dom ute allihopa och lilla J sitter på A´s rum och spelar One på guitarr hero, vi har precis ätit och vi ska strax kolla på film.
Det här är en sån där Lördag som både jag och ungarna njuter av, lagom doser av både kompisar och dötid.
Jag och grannen grejade julgransbelysningen tidigare idag och det lyser så fint, så trots gråväder så ligger julstämningen ändå på en skaplig ♥♥♥... och det är inte ens December än! :-)


Finanskris

Vi är så förb.... bra på att lösa melodikrysset! Tredje veckan i rad utan google... :-)

Vi konstaterade också att pengar egentligen inte är något annat än bekymmer, vare sig man har dom eller inte.
Just nu är det väl rätt tomt i plånböckerna hos dom flesta jag känner, men jag är övertygad om att vi kommer att få en skön jul i alla fall.
För riktig julstämning behöver inte kosta mer än en flaska glögg, en burk pepparkakor och en påse euroshoppers värmeljus.
Om bara man har den rätta känslan i hjärtat... ;-)



Idag är det förresten "Buy Nothing Day", och det passar mig utmärkat!
Hade inte tänkt shoppa just nåt idag i alla fall! :-D

Känns bra

Det finns stunder när jag känner att jag lägger mig i mina barns liv alldeles för mycket,
och så finns det stunder - som idag - när jag känner att jag gjorde helt rätt när jag lade mig i...
Även om 15-åringar är ganska stora och relativt färdiguppfostrade, så behöver man nog vara med och styra lite ibland ändå, och inte alltid bara sina egna 15-åringar...
Det som igår kändes som en jättekris framkallar idag lite försiktiga leenden hos alla inblandade,
och jag är mer stolt än någonsin över "mina" grabbar!

Jag har skrattat mycket på jobbet idag, och endorfinöverdosen har gjort mig ganska trött, fast på ett skönt sätt.
Ikväll ska jag värma lite glögg och tända ljus i hela mitt hem, och njuta av julkänslan,
som för övrigt ligger på en stadig ♥ ♥ ♥ ♥ idag! :-)


Livet i smått...

Så länge jag sitter på jobbet så har jag lust att göra så mycket när jag kommer hem, och när jag väl har klarat av dagen och släpar mig upp för trappan här hemma, då är jag för trött..
Jobbet får den bättre delen av mig, den pigga och skapligt trevliga människan som fungerar hyfsat,
det som blir över är den här trötta käringen som ungarna får lov att umgås med.
Och det grämer mig.
Om jag kunde sluta jobba, eller åtminstone jobba hälften så mycket, så skulle jag göra det.
Utan tvekan.

Ok, nu har jag gnällt färdigt.
Jag har hängt upp mina röda gardiner i v-rummet och tvättat ett täcke till S, så lite har jag fått gjort.
Och det har varit en bra dag på jobbet, trots mycket att göra.
Imorgon ska jag lämna in ett nytt 5-veckors-lotto, och med det växer förhoppningarna om en framtid på Hawaii och en ålderdom utan likstela och iskalla fötter.

Nu ska jag gåå och prata med en förvirrad tonåring och sen är det god natt!


Önskelista del 2...

Här kan man köpa lite av varje när det gäller balla prylar.
Julklappstips....



Eller dom här pepparkaksformarna......



Eller det ultimata toapappret!



Största Möjliga Tystnad...

Jag är ständigt omgiven av ljud.
Aldrig någonsin är det alldeles tyst omkring mig.
Just nu är det Simpsons på tv, guitarrhero från stora A´s rum och signaturen till 2 1/2 Män spelar på en mobiltelefon någonstans. På jobbet är det en massa ljud från maskiner, fläktar, truckar och människor, och på nätterna så hörs trafiken lika tydligt i mitt sovrum som om jag låg och sov på en trottoar....
Jag önskar mig lite tystnad, skulle vilja ha en vecka i den där stugan vid sjön som jag ska ha en vacker dag. Vid den här årstiden är det säkert jättetyst där, var det nu är någonstans... :-)

Det är en dröm som helt klart skulle bli lättare att förverkliga om vi kunde ta och kamma hem den där storvinsten någon gång. Vi skrapar triss så fingrarna blöder och går back lite varierande summor varje vecka. Men vi har väldigt trevligt när vi träffas så det gör egentligen inte så mycket.
Vi pratade om spa-upplevelser idag när vi träffades, och jag kunde känna hur jag blev alldeles avslappnad bara av att prata om det... Och jag är säker på att det skulle vara tyst där också....

*

Jag följde med lilla J till fritids idag och pratade med personalen om hur stämningen är bland barnen på skolgården. Dom vill ju gärna tro att allt är glitter och glatt hela tiden, men det var ändå ett bra samtal.
När någon av mina barn kommer hem och är ledsen så reagerar jag automatiskt som en hotad lejonmamma, och det tror jag nog att lärarna fattar.

*

Det är ganska fullklottrat i min feta kalender just nu, det är en sån där jobbig period igen när man får välja om man ska äta eller gå på toa när man har en stund över, för man hinner fan inte bägge delarna.
Jag längtar till jul nu, inte bara på grund av glögg, skinka och röda stearinljus, utan lika mycket för alla sovmornar jag kommer ha då!
Och förhoppningsvis några stunder då och då med riktigt skön tystnad!

Julstämningen idag:   ♥♥

Smu Gnut vänner!
XX

Vilsen mamma

Lilla J kommer ifrån skolan och är ledsen idag också, bråket med en klasskompis från igår har fortsatt. Hon berättar att dom fick sätta sig med en av lärarna och prata idag men att det inte hjälpte mycket, för på rasten så flög det dumma kommentarer igen.
Men tro inte att jag hör något ifrån skolan, det är knäpptyst från lärarna när ens barn råkar ut för något.
Mellan-J däremot opponerar sig ibland emot lärarnas sätt att undervisa och kan vara ganska uppkäftig när han inte tänker sig för, och då blir man uppringd av skolan direkt för fullständig rapportering!

Missförstå mig inte här nu, jag tycker att det är bra att lärarna ringer, och det säger jag ofta till dom. Om mina barn dummar sig så vill jag inte vara den sista att få reda på det.
Men jag vill ju självklart även få reda på om någon är dum emot mina barn! Och jag tycker att jag bör få reda på vad som hänt ifrån personalen om dom tycker att det är allvarligt nog att ha ett litet krismöte om det, och inte bara höra lilla J´s version.

Man kan ju tycka att man borde vara klok och erfaren efter att ha varit förälder i 15 år, det är ju en ganska bra merit när det gäller vilket annat arbete som helst, men faktum är att jag känner mig fortfarande lika bortkommen och nybörjare som jag gjorde när min äldste föddes.
Och jag kommer aldrig sluta bli krutförbannad på sådana som gör mina barn illa. Dom som inte är föräldrar kan aldrig i livet föreställa sig vilka ondskefulla tankar som far genom huvet på en mamma när någon bär sig dumt åt emot hennes barn, oavsett om det är barn eller vuxna, den värsta våldsfilm blir rena bollibompa i jämförelse....

Nu är jag sjukt snussugen så jag ska ta fasta på ett av alla goda råd jag fått och gå och borsta tänderna.
3 veckor idag!! Heja mej!


Måndagsfnitter och pysselglitter... :-D

När jag går omkring och småskrattar för mig själv en måndagmorgon så kan jag förstå att kollegorna tar för givet att mitt liv är mycket mer spännande än vad det är...
Men det är helt enkelt Måndag, och jag är trött. Jag blir lite fnittrig då... :-)

Det är en månad kvar till julafton och julstämningen ligger väl på sådär  ♥♥ av fem möjliga...
kanske ♥♥♥ för jag såg att det stod en jättefin julgran på våran gård när jag kom hem från jobbet idag.
Till helgen, när vi tänder första ljuset i adventsstaken, så kommer den att vara ♥♥♥♥♥
Jag och MM ska ta upp våran gamla julpysseltradition med våra barn igen, och vi ska nog kunna få även tonåringarna att klippa och klistra och dricka glögg med oss. Vi gjorde det varje år när ungarna var mindre, och även om det slutade med att jag och MM skurade köket hemma hos någon av oss och alla barn satt och tittade på Pokemon på tv så saknar jag det lite, det var en mystradition.



Nu ska jag gå och mysa i soffan en stund med en påse nyköpta chokladpraliner...

Smu Gnut!!
XX

Mys

Nu sitter ungarna och tittar på Livet är en schlager igen.  Om dom och jag skulle vara tvungna att samsas om en favoritfilm så skulle det bli den tror jag, en riktigt mys-skön feelgood-film som vi kan se om hur många gånger som helst.
Jag har haft en riktigt mys-skön feelgood-helg också, med sådär lagom mycket aktivitet inplanerat, typ inte nåt....
Melodikryss med S igår, vi börjar bli proffs nu, har klarart det utan google två veckor i rad... :-)
En nattfika och lite soffmys med M som jag inte träffat på evigheter, tack för besöket och välkommen till bloggen! ;-)
Idag har jag legat på soffan och tittat på tredje säsongen av Grey´s Anatomy, käkat kakor och druckit kaffe. Och mått som en prinsessa. En fika med K och P och en telefonstund med KD har jag också hunnit med. Det här är livskvalité!
Nu ska jag fösa lilla J i säng och jag kommer inte att vara långt efter.

Smu Gnut världen!

P.S Jag måste tillägga också att jag inte har snusat på 19 dagar!

Skymningsland

Klockan är strax tolv på dagen och det är väl i princip så ljust som det blir den här tiden på året. Solen skiner faktiskt, fast den har inte orkat klättra högre upp på himlen än strax ovanför hustaken. Det är liksom ett gryningssolsken, som om solen alldeles nyss gått upp, och om bara några timmar är det mörkt igen.
Det är ju inte konstigt att man är trött och längtar efter sommaren....

Tid



Det här med tid är ganska märkligt...
...eller kanske mer våran inställning till den.
Dom flesta människor jag känner önskar att dom hade mer tid.
Mer tid att sova, att umgås med vänner, att prata med sina barn och mer tid för sig själva.

Hur man förhåller sig till den tid man har är så olika.
Endel människor lever som om dom hade all tid i världen,  
"allt har sin tid" och "det måste få ta den tid det tar". 
Det måste vara fantastiskt skönt att ha den inställningen, så helt utan stress över något vi inte kan påverka.

Andra skyndar på med sina liv och gör allt dom kan för att pressa in så mycket aktiviteter och livskvalité som möjligt på sina scheman, och det ligger något ganska hoppfullt i det också faktiskt,
som om dom känner att dom har en chans att hinna klart med sina liv...

Men faktum är, att oavsett hur vi tänker så har vi bara 24 timmar på ett dygn,
det kommer aldrig att vara fler än sju dagar på en vecka,
och ett år kommer aldrig någonsin att vara mer än 12 månader.
Det är lika för alla, utan undantag.
Och det finns nog inga rätt eller fel sätt att förhålla sig till tiden,
men oavsett om vi ställs inför en obotlig sjukdom som unga eller om vi sakta tynar bort efter ett nästan hundra år långt liv, så tror jag att vi ändå delar några tankar och önskningar i det sista;

Jag skulle ha velat haft mer tid, och
Jag skulle ha gjort något mer av den tid jag hade....




vet inte...

Fredag imorgon och jag vet inte hur jag ska göra i helgen...
Ska jag åka eller ska jag inte?
Finns en massa anledningar till att jag borde stanna hemma, typ väglag, bensinpriser och helgvila.
Fast å andra sidan, förutom den rent uppenbara anledningen att åka, så behöver jag ha något att tänka på, det är så mycket tankar som poppar upp i skallen som jag önskar att jag kunde stänga av.
*suck*

Jaja... Ska fundera på det inatt.
Sov gott hela världen!

Skolfest

Idag är mina yngsta på skolfest. Mellan-J har ny frisyr , jeans och svart skjorta och är skitsnygg! Lilla J har en ny klänning, nyplattat hår och mascara, och båda två har haft rejält höga förväntningar hela veckan.
Jag hoppas att dom har fantastiskt roligt ikväll!!
Själv ska jag åka och lägga mig i solariet en stund nu när jag är helt utan ansvar en stund... :-)

Önskelista till Tomten....



.... det blir en båt i år tror jag.
Det vore väl något att putta ner i vattnet vid Kapurja.... :-)

Jag skiter i vad folk skulle säga, jag vill ha någon av ovanstående båtar!
(..fast jag tycker salongsinredningen har något glam-p-rulle a la 80-tal över sig.....)

Kaos och trivsel

Tisdag den här veckan stavas FRIHET,
Onsdag stavas KAOS.... 
En handbollsturnering, en friidrottsträning, ett hemprov, ett försök till middagsmat och lite annat som bara blev halvdant gjort idag.
Helst av allt hade jag hasat omkring i mina gamla raggsockar här hemma och plockat med lite av varje.
Jag trivs ju som bäst då, som ni kanske vet... :-)

Så här fint blev mitt kök!
Länge leve bondromantiken... ;-)



Och min fina röda lampa....



Smu Gnut!!
P&K

En bra dag

Det har varit en skön dag idag, bästa Tisdagen på länge!
Jag har kramat om mitt lilla fadderbarn, fikat med KD, handlat på IKEA, hunnit laga riktig mat, skrattat med lilla J, umgåtts med musketöser och hängt upp nya köksgardiner.
Jag vill ha fler såna här mitt-i-veckan-dagar....

Julkänslan börjar komma över mig också,
(en slags på-med-röda-mysbyxor-tända-ljus-och-dricka-glögg-känsla)
det var tydligt när jag packade upp mina shoppingfynd och jag märkte att jag nästan bara handlat röda saker... :-)

God natt och sov gott alla!
XX

Längtar....

Jag längtar efter riktig vinter nu, trött på det här gråa blöta vad-det-nu-är som lever rövare utanför fönstret om nätterna,
jag vill ha snö!!


Frihet

Imorgon är jag ledig!
En Tisdag, kan ni fatta?!
Jag kan det inte.
Men jag passar på att åka till K-stad och hälsa på KD,
och till IKEA och köpa gardiner,
så kanske det börjar gå upp för mig sen.

Permis från dårhuset mitt i veckan,
vilken lycka! :-D

Kanske ingen bra idé...?

När jag passerar tidningsstället i affären så får jag syn på någon jag känner igen men inte kan placera riktigt, en nästan olustig känsla av att jag borde veta vem det är....
Han tittar upp från Sweden Rock Magazine, höjer på ena ögonbrynet och ler...
Vi byter några artighetsfraser medans min hjärna jobbar på högvarv för att komma på vem det är jag pratar med...
När det slår mig så känner jag hur kinderna börjar hetta, jag visste att jag borde ha vetat....
Han ser att jag rodnar och tolkar nog det på ett annat sätt än jag menar,
för han frågar om han får höra av sig.

Jaa, va fan, skulle det göra nåt då?? ;-)

La familia

Min familjekonstellation placerar mig ibland i aningen surrealistiska situationer, men jag måste säga att jag hanterar dom rätt bra.
Jag har smajlat, varit supersocial, svarat på märkliga frågor och lyssnat på ännu märkligare diskussioner, 
mina strumbyxor kliar,  jag har ätit för myckat kakor och jag skulle kunna döda för en snus!
Det är skönt att vara hemma igen,
skulle man kunna säga.

Om någon vill komma och hälsa på mig idag så är ni mer än välkomna, jag måste umgås med normala människor en stund....

Tomma rum

Jag drömde om hus i natt, eller en lägenhet - jag vet inte så noga, men jag och ungarna skulle nog bo där tror jag.
Det var nästan tomt i alla rummen utom lite tavlor på väggarna och några enstaka möbler, och för varje rum vi gick in i så var det så tydligt vem av oss som skulle bo där.
Som om huset var byggt just för min lilla familj.

Jag har drömt om tomma hus och lägenheter förut, jag gjorde det ofta för en fyra, fem år sedan, innan vi flyttade hit där vi bor nu.
Det är alltid många, stora och vackra rum, och jag går omkring med en känsla av förväntan och nystart, sådär som man kan göra när man tittar på ett ställe som kan komma att bli ens nya hem.
Men alltid finns det något lite skrämmande och olustigt i dom här husen, som till exempel en dörr som leder rakt ut i en okänd dimension och inte går att låsa, eller så är det spöken och andar som delar rummen med oss.
Men den starkaste känslan i drömmen är positiv förväntan.

Jag har alltid haft dom här drömmarna när det har varit någon form av förändring på gång i mitt liv, som nytt jobb eller en flytt, och det är ju inte så svårt att förstå varför.
Framtiden är ju som en massa tomma rum som det är meningen att man ska fylla, det är upp till oss själva att se till att det blir som vi vill ha det. Sen är det inte allt vi kan påverka själva, saker kan hända som vi inte har någon kontroll över, och det är väl det som är spökena i mina rum.

Det som är annorlunda med den här drömmen är att det inte finns några spöken, bara en massa vackra rum som vätar på att vi ska flytta in.
Och jag kan inte se några större förändringar i mitt liv inom den närmaste framtiden heller....
Så jag tänkte,
kanske det är en undermedveten önskan om förändring...?
Jag kanske behöver börja om med mitt liv litegrann...?
Jag vet inte....

*

Smu Gnut alla!
XX

Rapport

En liten charmör har tillbringat ett par timmar hemma hos oss, och han åkte nyss härifrån efter att ha skickat slängpussar och solskensleenden omkring sig. Han är som ett litet lyckopiller, lånar honom gärna igen.

Om en stund får vi besök av en annan liten charmör, en mörkbrun och fyrbent liten pjke som ska sova över hos oss i natt, får se hur det kommer gå, hoppas han inte har alltför mycket hemlängtan....

Imorgon ska vi på dop. Det är ungarnas lillebror som ska döpas och vi ska dit allihopa och uppvakta honom. Lilla J ska bära ett ljus i kyrkan och M undrade om någon av grabbarna ville bära på lillebrorsan, men mellan-J, som älskar när alla tittar på honom och gärna vill vara i centrum, han känner sig obekväm i kyrkan, och stora A, som tycker om att vara i kyrkan och blir lugn av stämningen där, han avskyr att bli tittad på av en massa folk..... så jag tror inte någon av dom kommer vilja göra det.

Nu har jag kokat mig lite kaffe och ska gå och softa en stund innan vovven kommer.


Trött

Jag fuskade med middagen idag och köpte pizza, väldigt gott men det är knock-out-mat, man blir ju inte pigg på det direkt.... 
Jag skulle behöva massor av energi nu, för det är så mycket jag vill göra. Jag skulle vilja måla klart min hall och slipa färdigt trappan, sen skulle jag städa vinden och kasta en massa gammalt bråte som bara ligger där och skräpar, och sen skulle jag behöva tvätta och vaxa bilen och städa ur den invändigt.
Allt det här står på min prio-lista, men när jag har tid så är jag för trött och tvärt om...

Det är för få timmar på ett dygn och för få dygn på en helg... Någon annan som har det problemet?
Om jag bara fick så skulle jag ta ett par veckor ledigt nu,
jag har komptimmar så jag skulle kunna vara hemma i tre veckor tror jag.
Om jag bara fick.

Nu har jag lite guitarrhero att spela innan det är kvällen!

Smu gnut och puss & kram




Lite mindre arg nu....

Nu har värsta arghumöret gått över, men jag är fortfarande lite uppskruvad efter den här eftermiddagen.
Jag gissar att jag kommer drömma en massa osammanhängande i natt om arga chaufförer, trasiga tätningar, arbetsoveraller utan tryck, borttappade inköpsordrar, utgångna truckkort, felvägda pall, borttappade lådor och saldofel på miljonbelopp.... det är några av dom saker som jag inte hunnit med att fixa idag, och då kommer det ikapp under nätterna istället...

*

Mitt beslut i Måndags att inte äta mer godis sprack redan igår, Tisdag.
Men jag behöver ha något roligt kvar också, så godis och kaffe kommer att intagas även fortsättningsvis, bara i mer måttliga mängder! :-)

Nu har jag varit snusfri i 8 dagar och K har varit rökfri lika länge!
*stor applåd för oss*

Arg och avundsjuk!

Man skulle kunna säga att jag är missnöjd med min arbetssitation.
Och det vore en underdrift i grövsta laget.
Jag tänker inte gå in på detaljer här, jag antar att jag får sparken om jag blir för ärlig på en blogg och någon skulle få reda på det, och dessutom är det knappast intressant för någon annan som inte vet vad det handlar om.
Men jag har ruskigt varierande arbetsuppgifter för att vara inköpare.....

Jag har skyllt den senaste veckans alla vredesutbrott på nikotinbristen och abstinensbesvär, men ärligt talat så är det jobbets fel att jag är sur, för jag mådde bra hela helgen.
Och jag vill inte vara sur och arg när jag är på jobbet, jag vill trivas!!

*

Lilla J behöver nya träningsskor till friidrotten och mellan-J behöver basketskor.
Jag behöver nya jumpadojor och stora A behöver skate-skor.
Alla fyra behöver nya vinterskor.

Och jag är fattig som en kyrkråtta.

Med risk för att låta som en avundsjuk gammal bitterkärring nu;
VARFÖR FÅR INTE JAG EN NY BIL, ETT HUS ELLER EN MASSA PENGAR FÖR ATT JAG HAR SLUTAT SNUSA????


Lite av varje

Utvecklingssamtalet med mellan-J och hans lärare idag gick bra! Han är en duktig elev och en bra kompis. För det mesta. Och det räcker för att göra mig stolt och glad. Han svävar fortfarande iväg ibland med både tankar och ord, och kan ofta låta mer uppkäftig än han hade tänkt bara för att han vill vara rolig, men han är medveten om det och han jobbar på att tona ner lite.
Och så har han lovat sin fröken att äta frukt varje dag, får se hur länge det håller.... :-)

Jag har utmanat stora A, för varje dag som jag inte snusar så ska han redovisa 10000 steg på stegräknaren han har lånat från fritidsgården, och baske mig - han grejar det!
Och jag med verkar det som.... :-)

*

Min mormor är sjuk. Jag vet inte exakt på vilket sätt, men hon är 96 år och då fattar man ju att oddsen inte längre är på hennes sida. Hon har varit skarp i tankarna i hela sitt liv men nu har hon börjat prata om att åka till sin mamma och sina syskon, och längtar hon efter dom så är det väl dags för henne att släppa taget och gå och möta dom, det tycker jag nog.
Men bara för att man är gammal och sjuk, och det liksom är dags att lämna in, så betyder inte det att det blir mindre tomt för dom som blir kvar.
Shit, jag har svårt att föreställa mig gården där hon bor, eller livet i största allmänhet, utan henne, jag vill inte ens.

Sov gott alla, och utan mardrömmar och annat hemskt!
P&K

Favvosidan...

Kolla Tjuvlyssnat förresten om ni inte gjort det på länge, den med en million singlar är min favorit.... :-D

Rätt trött

På de flesta arbetsplatser finns det människor som ofta och högljutt konstaterar att "det är min rättighet!"
"Jag har rätt att få betalt för det och det..."
"Det är min rättighet att få åka på studieresa dit och dit..."
"Jag har minsann rätt att kräva det här!"

Och visst är det väl så ofta, att vi har rätt till både det ena och andra,
men dom här människorna tycks inte alls vara medvetna om sina skyldigheter.
Och det kan vara så enkla saker som att göra sitt bästa på jobbet eller komma i tid.

Man blir lite trött ibland......


Stolt mamma!

Idag har jag och stora A haft ett möte med studievägledaren på skolan för att få lite mer information om gymnasieutbildningar och vilka valmöjligheter sonen har. Det där är en djungel, och jag vet inte om jag känner mig så mycket klokare än innan. Och inte är det helt lätt att vara 15 och fatta beslut som kanske kommer påverka större delen av ens framtid. När vi sitter och pratar så låter han ganska säker på vad det är han vill göra, men det gjorde han å andra sidan för ett halvår sedan också, och då var det helt andra saker som stod på agendan,
så vem vet vad det är han allra helst vill göra om ytterligare ett år...?
Men okej, när jag tänker efter så vet jag inte många i min ålder som jobbar idag med det dom läste i gymnasiet så det går ju att ändra inriktning om man gör fel val. Ingenting står ju hugget i sten.

Imorgon ska jag på utvecklingssamtal med mellan-J och hans lärare, det ser jag fram emot. Hittills den här terminen så har inte lärarna ringt hem en enda gång för att påpeka hans uppförande, (eller brist på....) Och det är ett gott tecken! :-)
Jag vet ju vilken fantastisk kille han är, och kan han bara uppföra sig och inte låta humöret eller spexandet bära iväg för mycket, så kommer alla lärarna att se det hos honom också!

Lilla J vet jag nog vad dom kommer att säga om när det blir hennes tur nästa vecka... "Hon är duktig, optimistisk och en glad tjej för det mesta, men hon är så känslig...."
Men
hon är så känslig... Som om känslig vore något negativt?!
Hon är jättekänslig och väldigt personlig i allt hon gör, och hon är alldeles fantastisk och perfekt, precis som hon är!
Jag hör att jag låter aningen obstinat när jag säger så, och det är inte det att jag inte kan lyssna på lärarna och ta till mig det dom säger, och om dom kom och sade att "din dotter är elak mot andra barn" eller "hon är uppkäftig mot lärarna" eller "Lilla J verkar olycklig" då skulle jag reagera på riktigt. Men "hon är så känslig".....
Att vara känslig och lättrörd är en del av hennes personlighet och sån hoppas jag hon alltid kommer att vara!

Sov gott världen!!
XX


Värsta hälsogurun... :-D

...och häromdagen läste jag i någon tidning, sagt från Norrtäljeanstalten; "Sköter dom sig inte så åker dom ut!"
Ja kära nån.....

Imorgon ska jag sluta äta godis!
Nu har jag skrivit det på ett offentligt forum med ett så sakteliga växande antal läsare, och då blir det liksom mera sant.
Mitt problem just nu är att jag byter ut nikotin mot socker, och det är ju bara ett byte av beroende och inte egentligen ett steg mot ett sundare liv. Jag misstänker att jag får lov att ställa mig på godsvågen på jobbet imorgon, kollegorna har sett tendenserna och rycker in för att mota Olle i grind... :-)
Så, inget mera godis för min del!
Och sen kommer nästa stora utmaning, nedskärning av kaffeintaget, det kan bli den allra värsta biten är jag rädd, så det drar jag på ett par veckor till....
Nu tror jag bestämt att det är dags att skaffa sig ett liv också! ;-)

Smu Gnut på er vänner och andra!

Tidningsrubriker... :-)

Tidningar och deras rubriksättning:

Sydsvenska Dagbladet:

Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv
(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:

Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:

Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.
(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:

Inga spår efter skidåkare.
(Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.
(Nähä...?)

Ölandsbladet:

Mindre poliser till Borgholm.
(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:

Vi skriver alt dåligare.
(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:

Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.
(Inte undra på!!)

Expressen:

Svältdöd blir vardagsmat.
(Vad blir då festmat?)

Dagen:

Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:

Arbetslösa har rätt till dagisplats.
(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.
(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.
(Yeah right!)

Östersundsposten:

Krockade med älg på motorcykel.
(Åker älgar motorcykel...?)


Metro:

Yrkesmördare misstänkt för mord.
(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.
(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på
Finlandsfärjor??)

Inga triss-miljoner...

Imorgon är det vardag igen. Helgen har varit jätteskön, med precis det jag behövde för att komma ner i mitt eget varvtal igen, men jag önskar att den hade varit längre.
Balans är ju vad alla vill ha, lagom mycket av allt, och hos mig väger jobbdelen lite för mycket just nu för att det ska kännas riktigt bra. Och jag vet inte hur jag ska ta mig ur det riktigt, som det ser ut just nu så är jag glad att jag har ett jobb!
Ännu gladare hade jag varit om vi hade vunnit big time på trisslotterna våra idag, men vi blev inte miljonärer idag heller.
Fast den som väntar på något gott... :-)
Tallin Royal Spa, very soon....

Söndag



Jag började den här dagen i kyrkan.
Det är något jag borde göra oftare tror jag, för det är rätt skönt att sitta där och lyssna på lite visdomsord, och på Frälsningsarmén är det dessutom störtskön mustik! :-)
Idag var det familjegudstjänst med scout-tema, och jag kände mig otroligt nostalgisk, det var ju nyss jag stod där framme och tände ljus och läste scoutlagen. Idag var det R som gjorde det, och han gjorde det så bra att inte bara hans mamma, utan även undertecknad, nästan blev lite tårögd av stolthet!
Jag följer gärna med igen!

*

Firade pappsen på fars dag idag med trisslotter och tårta. Jag har världens bästa pappa och jag önskar så att jag kunde ge honom något riktigt fantastiskt nån gång, men han önskar sig ju aldrig något så det är svårt att veta vad det skulle vara. Den bästa present han har fått tror jag är när vi åkte till Särna hela familjen i vintrars. Han hade ingen aning, vi bara tog han med en Fredag eftermiddag långt norrut för att umgås hela helgen, han och mamma med alla barn, barnbarn och fosterbarn. Det är sånt han gillar.
Men trisslotter är ju också lite småkul... :-)

*

Igår klarade jag av att sitta och dricka några öl utan att snusa.
Jag tror jag kan nästan allt! :-)

ensamt

En hel dag med vänner, syskon
och älskade människor i största allmänhet,
och sen hem till tomma rum och lite för högljudd tystnad.
Jag tycker ju om att vara för mig själv!
Fast ibland mindre än annars tydligen....


Lördagsgodis

Fyndade ett par böcker på loppis idag. Det var stora A´s kompis som jobbade där idag och han tyckte som jag, att 5:-/ st är ett lagom bokpris.... :-) Tycker om att gå på loppis. Tycker om billigt!
Sen en fika med trevligt sällskap på K´s jobb. Jag känner precis var på kroppen dom kakorna satte sig....

Nu ska jag ta en promenad bort till Affären Med Det Billiga Godiset och köpa mig en fetstor påse med lakrisgodis, jag behöver det som snus-substitut idag!

Ha en skön Lördag!

Mini

 

Jag gissar att jag kommer att få äta upp det här.... så mycket som jag har pikat mina vänner för rosa och dödskallar, :-)
men jag vill ha den här väskan! Trots bjärta färger och bilar, eller kanske just därför.
Och jag skulle inte tacka nej till plånboken och paraplyet att stoppa i väskan heller, eller bilen som är avbildad...

Smu Gnut på er!
XX

Uppvaknanden...

...finns det en film som heter, har ni sett den? Med Robin Williams och Robert DeNiro. Den handlar om patienter som levt i ett komatillstånd i många år tills en läkare (RW) testar ett nytt läkemedel på dom, och dom så sakta börjar vakna till liv igen. Den är verklighetsbaserad och väldigt gripande.
Vad jag vill komma fram till är att jag har levt lite i en bubbla dom senaste dagarna, som ett slags svävande strax under det normala medvetandet.... Jag är fullt medveten om att det låter vrickat, men så är det.
Man skulle kunna säga att jag har gått omkring med huvet i en plåtburk, det är så det känns....
Och nu sitter jag här och kollar Aftonbladets nättidning och det slår mig att det har ju fortsatt hända grejer i världen trots att jag inte varit riktigt delaktig i den....
Någon slutade dricka 10 liter coca-cola om dagen (!) och gick ner i vikt.... (nähä...?!)
Dag Finn har tydligen hittat fram ur rock-garderoben.... (jag hade glömt att han existerade....)
Och USA fick en ny president till slut. (puh... äntligen!)

Men nu är jag med igen! Nikotinfri och snart nere på en normal stressnivå.
S, frallor imorgon bitti! Du är välkommen!

Surhumör....

Jaa, vi kämpar på med nikotinabstinensen K, men det känns som att vi kan greja det här! Jag har berättat för så många med stolthet i rösten att jag har slutat snusa, så det skulle ju liksom inte funka att börja igen,
jag skulle ju få skämmas fett mycket! :-)
Så det är ju bara att köra på.

Det är pappa-helg för ungarna och vilo-helg för mig, det enda inplanerade är melodikrysset imorgon, och så ska jag upp på vinden och leta skridskor nån gång under dagen. Men sen ska jag bara sova och försöka låta bli att snusa resten av helgen, och det räcker gott känns det som nu...

Jag klarade av att svara på revisorns frågor idag utan att ljuga, men det var klurigt ibland att försöka spåra artiklar och förklara varför, hur och när..... Jag har varit jättenervös för det här besöket hela veckan.
Dessutom kom han inte iväg förän klockan var närmare 11 och då var det för sent att logga in på ticnet.se för att försöka komma över Metallicabiljetter som jag hade tänkt.
Irritation!
Blev inte som jag tänkt här hemma heller, för jag skjutsar inte barnen förän vid 21-tiden ikväll, så fram till dess får jag bita ihop och stå ut med ljud från tv, guitarrhero, dataspel och småtjafs....  Och jag biter ihop så käkarna krampar.....
Mer irritation!

Stackars den telefonförsäljare som ringer mig ikväll...... "grrrr...." >-I

...och det bara fortsätter....

Jag tror att mina arbetskamrater kommer att börja undvika mig framöver, eller ducka om dom råkar säga mitt namn,
för jädrars vad grinig jag har varit idag.... Och jag trivs inte med att vara sån här!
Min tanke var den, att jag skulle klara mig utan sluta-snusa-hjälpmedel som tuggummi och nikotintabletter,
men jag vet inte..... Ska det här sur-humöret hålla i sig så måste jag nog ta till andra medel än bara nagelbitning...
Jag vill snusa hela tiden, kan inte tänka på så mycket annat, men jag kan inte säga att det är svårt att låta bli.
Det är humörsvängningarna som är värst!
Jag är skitarg!
Hela tiden!
Om inte jag skrattar åt något, för det är verkligen antingen eller......

Men mina ungar är jäkligt stolta över mig, och när jag tänker på det så känns det lättare på en gång,
och jag får rätt mycket pep-talk också på jobbet, inte bara förskrämda blickar.... :-)

Abstinens!

Det känns inte så självklart längre det här med att sluta snusa, jag håller på att bli galen, hela tiden!
Jag är irriterad och lättstött och fräser åt folk, och allt jag vill är att åka och köpa en dosa snus! Och så kan jag inte koncentrera mig, jag tappar tråden när jag ska förklara något och ger nog sken av att vara antingen full eller vrickad, jag vet inte..... Och jag har bara varit utan snus i 30 timmar än så länge.
Men jag ska inte ge upp riktigt än, en dag till......


Snus

Nu har jag inte snusat sen lunch, och det är redan jobbigt, vill bara äta hela tiden,
Godis, mat, naglarna.....
Men jag ska greja det, det känns faktiskt så!

Funderingar

På Fredag kommer revisorerna för att kolla så jag skött inventeringen som jag ska, och jag vet inte om jag ska skratta eller kräkas när jag tänker på det....
Tänk om det felar på miljonbelopp? Det skulle kunna hända....
Tänk om jag får sparken? Det tror jag inte skulle hända. Tyvärr....

*

Hela eftermiddagen har mina grabbar härjat och småbråkat och gjort allt för att överrösta varann med glåpord och gapflabb. Och dom är näst intill okontaktbara när dom väl sätter igång, tittar lite oförstående på mig när jag säger till, som om jag pratade ett annat språk.

Jag:  J, ta rätt på dina kläder i badrummet! A, låt din syster vara ifred, hon ska sova!
A:      Vilka kläder???
Jag:  Inte du. J, ta rätt på dina kläder!!
J:      Jag har inte gjort nåt...!!??
Jag:  Inte du. DU ska ta rätt på dina kläder, det är A som ska sluta bråka!!!!
A:      Va? Vad har jag gjort...?

Men nu, nu sitter dom framför tv´n och kollar på en skitdålig komedi, och jag lovar att dom kommer att ha memorerat hela manuset innan dom går och lägger sig. Vad är det som gör att viss information rinner av dom som smör i en het teflonpanna och annan, helt onödig sådan, sätter sig som klister i deras förvirrade hjärnor?


Mitt undermedvetna.....

...vet nog något som inte jag vet tror jag, för inatt gifte jag mig. Barfota på en gräsmatta, precis som jag alltid har sagt att jag ska göra, och solen sken mellan regndropparna.

I helgen så spöade jag upp en tjej rejält för att hon hade varit dum mot ett barn på sonens skola, jag pucklade på henne så ursinnigt att jag vaknade med sammanbitna käkar och en puls långt över det normala....

Varför drömmer man som man gör, och vad betyder det?
Efterlyser lite analyser här....

Gammal och trött?

Är det ett tecken på att man börjar bli gammal när man går och väntar på att ungarna ska bli trötta så man själv kan gå och lägga sig?
I mitt tidigare liv (när jag var ung.... huga....) var jag en kvällsmänniska, utan tvekan. Jag vet inte hur många gånger jag har påbörjat storstädning vid 23-tiden på kvällen eller tagit en telefonfika med någon kompis runt midnatt. Jag har alltid hört till den sista tappra skaran på fester, och har jag velat se soluppgången vackra sommarnätter så har jag aldrig ställt klockan på ringning - jag har helt enkelt inte gått och lagt mig.
Men nånting har hänt med tiden, jag tror bestämt att det är (och det bär mig emot att säga.....) åldern!
Och det känns inte riktigt rätt, är trots allt bara tjugofjorton.

Nehej, nu ser jag snart inte skärmen för grus i ögonen (eller så är det närsyntheten... åldern igen....),
så Smu Gnut allihopa!
X&O

Köksbordspolitik

Politiska debatter vid middagsbordet idag, precis som förr i tiden. Kloka ord varvat med idiotiska utspel och gapflabb, och så en massa "men hallå, lyssna på MIG nu..." Idag handlade det om skolreformen och betygens vara eller icke vara.
"När jag var barn...." och "Det var bättre förr...." var återkommande fraser. Lärarnas kompetens och förmåga att sätta rättvisa betyg "på den gamla goda tiden" sågades direkt när pappa plockade fram sina gamla betyg och visade på A i både sång, teckning och uppförande... :-) Det tar vi med en nypa salt!

Nu har jag äntligen varmt golv nere i hallen! Jag trodde inte riktigt på det förän vi kom hem för en stund sedan, men det blev ju bra till slut.
Nu behöver jag göra ett ryck med trappen och väggarna också så kanske det kan bli klart så småningom. Jag kan behöva lite terapijobb att sysselsätta mig med framöver om jag ska greja det här sluta-snusa-projektet som jag gett mig in i.... Vete tusan om det kommer funka, men jag har lovat K så jag ska iaf göra ett allvarligt försök!

Nu ska jag ta en snus och gå och sjunka ner i soffan ett tag.
*suck* Känner redan nu vad fattigt mitt liv kommer bli......


...

Jag hade hoppats få klart golvvärmen i min lilla hall idag, inte väntat mig egentligen, men hoppats som sagt....

Jag har bytt däck på bilen idag och känner mig så nöjd!
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och läsa tidningen och vid 15-tiden är vi bortbjudna på middag.
Ser ut att bli ännu en softardag!

Soft-dag

Sitter och småfryser en aning, men på ett trivsamt sätt, sådär som man gör när man har varit ute och gått en solig och frostkall höstdag.
Jag har hällt upp ett glas vin som nog alldeles strax har hjälpt upp kroppstemperaturen en aning.

Melodikrysset var en lätt match i morse, och som vanligt över en god frukost och trivsamt sällskap. T & S, jag skulle vilja bjuda på mat nån gång som tack för all frukost och kaffe som jag blir bjuden på varje Lördag.
Efter det gjorde jag och lilla J den stora missen att tro att affärerna var öppna idag, vi hade tänkt att köpa lite pysselgrejor att sysselsätta oss med resten av dagen, men självklart var det stängt överallt, det är ju helg!! Så vi köpte gravljus och åkte till kyrkogården istället. Det var väldigt mycket folk där och egentligen hade jag velat åka ut nu på kvällen istället för att se när alla ljusen brinner över gravarna, det är så otroligt vackert.
Vi tände ett varsitt ljus för min farmor och farfar och ett för M. På farmor och farfars grav lyste det så fint redan, jag gissar att mamma och pappa varit där före oss. På M´s grav hade ingen hunnit tända ljus än, men det var fint dekorerat ändå med lite pärlhalsband som hennes yngsta dotter lagt dit. Jag blir ledsen när jag tänker  på att när lilla J kommer hem med pysselgrejer från fritids och ger till mig, så får hennes kompis åka till graven för att ge sina konstverk till sin mamma.
När vi kom hem så satte vi oss och pysslade och tillverkade lite av varje med det vi hade hemma, pärlor, filt och tändsticksaskar, fick nästan lite julkänslor av att sitta där vid köksbordet med ungarna och knåpa.
Efter det så har jag hunnit med en promenad i solen med K och P och sen bjöd jag brorsan på lite käk när han kom från jobbet. Nu väntar vi bara på att mellan-J ska komma hem från en kompis så ska vi kolla på film, och den här gången blir det en Indiana Jones och inte nån skräckis med 15-årsgräns....

Skräckfilmsnatt...

Nu har jag nog sett till att mina söner får nattsömnen förstörd av mardrömmar i flera veckor framåt, dom behöver neutralisera sina tankar med lite tönt-komedi på tv en stund innan jag har hjärta att fösa dom i säng... :-)

Vi har tittat på The Mist. Jag har inte riktigt hunnit smälta den och göra mig en uppfattning om huruvida det var en bra film eller inte, men jag har i alla fall suttit fängslad och tuggat på knogarna, och det är förmodligen ett bra betyg.
Men den var helt klart inte lämplig för en känslig 12-åring, och när tom en annars rätt tålig 15-åring högljutt hävdar att "det var det sämsta jävla slut jag har sett på en film...!" Ja, då får man lite halvdåligt samvete över filmvalet.... :-D

Nu är Halloween i alla fall över för den här gången och morgondagen kommer bestå av lite melodikryss och annat trivsamt Lördagsgöromål.

Sov gott! (igen...)

RSS 2.0