Stora barn

Tog en shoppingtur tillsammans med K igår under tiden våra stora små lövlingar var på musikal alldeles på egen hand. Hittade jättefina skor till stora J som visade sig vara en fullträff, "snygga, sköna och helt perfa...", och jättefina och billiga termobyxor till lilla J som hon hade på sig inne hela kvällen igår för att dom var så sköna.
Såna gånger känner man att  man fyndat, verkligen.

Ibland blir jag avundsjuk på familjer där alla är korta och barnen inte växer som om dom badade i gödningsmedel. Nu har båda mina söner passerat skostorlek 45 och stora J närmar sig en kroppslängd av 190 cm. Det är fint att vara lång och jag säger ofta till dom att dom ska sträcka på sig, men det vore väldigt behändigt om dom kunde ha samma jeans och vinterskor i Februari som man införskaffade åt dom i November......
Min plånbok har helt enkelt svårt att hinna med i deras väx-tempo. Om jag köper termobyxor åt stora J på hösten så vill jag ju inte att dom ska vara så långa att han trampar på dom för då är dom snart trasiga, men köper jag lagom långa så är dom för små framåt sportlovet och en sån här vinter kan han helt enkelt inte vara utan.

Nu skulle jag helst av allt vilja öppna H&M-katalogen och börja titta efter sommarkläder istället, och drömma om sol och bad!

Frukostminnen

Idag tog vi en sen långfrukost med varma frallor och hela köket fullt av solsken. Jag är fortfarande ganska risig efter förkylningen men jag kan åtminstona känna vad maten smakar igen.

Har ni tänkt på vad mycket minnen det finns i smaker?
Om jag äter en tunnbrödsmacka med messmör och blundar så är det som att jag sitter i mormors kök och är tio år igen. Samma sak om jag äter en limpmacka med löksill, fast då sitter morfar på en stol brevid mig. :)
Om jag dricker ett glas riktigt mörk o´boy och blundar så är det också nästan 30 år sen och jag och brorsan sitter i köket hemma hos mamma och pappa och väntar på att dom ska vända sig bort så vi kan göra chokladröra....
Filmjölk och flingor, då är det skoldag nån gång på 80-talet och jag ska strax hänga på mig ryggsäcken och gå iväg till skolan.
När jag äter mannagrynsgröt så förvandlas stora A till en liten äppelkindad ettåring och jag sitter i det trivsamma lilla köket i vår första lägenhet.
Förstår ni att det är svårt att äta frukost utan att bli nostalgisk....?
Det är egentligen bara kaffet som inte har nåt speciellt minne, eller om det har tusen - jag vet inte.
Kaffe är bara gott och trivsamt.

Ha en skön Lördag kompisar, hoppas ni ätit en god frukost!


Konvalecent

Tog en hemmadag idag också, känns som att jag kunde behöva det. Ögonen gör inte ont längre och det funkar att kolla på film men det finns ju en gräns för hur mycket man klarar att ligga på soffan, och är väl lite för klen för att orka hitta på nåt annat så jag har lite långtråkigt just nu....
Går omkring som ett spöke här hemma och tänker på allt jag skulle vilja göra och dricker kopiösa mängder kaffe.
Ska åka hem till pappa en stund nu och få hjälp att fixa en grej med bilen så jag kan besikta om den på Måndag och sen får det nog bli Fredagsmys resten av dagen!


Lite synd om mig nu.....

Ögonen svider och rinner och huvet känns som det skulle vara fyllt med sån där gul, kliande isolering ni vet. Hjärnan har nog redan runnit ut genom näsan på mig, det kan omöjligt finnas nåt kvar där uppe vid det här laget. Orkar inte vara uppe och göra något just men kan inte titta på tv eller läsa med dom här ögonen heller. Och även om ögonen skulle funka så är det svårt för ludd-hjärnan att fatta och ta in information...

Var på affären igår med mina rinnande ögon och famlade mig fram mellan hyllorna för att hitta lite frukostmat att fylla kylen med, det gör sig ju inte självt hur sjuk man än är, och en gammal tant tittade medlidsamt på mig där jag med tårar i hela ansiktet försökte lokalisera mellanmjölken i kyldisken. Hade jag haft en röst som gick att prata med hade jag förklarat att jag inte alls var förtviblad över mjölkpriset utan bara snuvig, nu kunde jag bara försöka mig på ett leende med mitt svullna och påsiga ansikte och det fick bara tanten att se ännu mer förskräckt ut....

Imorgon är det meningen att jag ska ta bort min lilla knöl men jag tror det får vänta.
Tror inte dom karvar i ryggen på nån som har feber och dessutom skulle jag aldrig klara av en halvtimmas bilfärd dit eftersom det förutsätter att man kan se....

Smu Gnut!

Till slut så....

...blev det helg även för mig! Hade tänkt börja jobba runt 6 i morse för att ha jobbdagen avklarad men jag sov så ljuvligt skönt och vaknade inte förän ett par timmar efter det så det blev en något utdragen arbetsdag för mig.
Unnade mig en rejäl paus mitt på dagen dock och gick på kondis med en kompis. Har även hunnit med en gnutta handboll och ytterligare kompiskaffe och nu blir det soft resten av kvällen.

Kolla vad jag hittade på hälsokostaffären härom dagen!! ♥
Trodde inte mina favvostrumpor fanns att köpa längre så jag blev alldeles lycklig när jag såg dom på hyllan.
Ibland behövs det inte så mycket... ;)


Utebliven belöning

Jag har haft en rätt så körig dag på jobbet,
sen stressade jag ner på stan för att fixa några ärenden,
skjutsade ungarna till deras pappa,
tog en långpromenad
och slutligen in på affären för att handla lite förnödenheter.

Tycker nog att jag varit duktig idag och skulle gärna haft en liten belöning i form av en godispåse eller nåt annat fredagsmysaktigt, men duktig och karaktärsstark som jag var inne på affären så köpte jag inget sånt och det suuuger just nu!

Får liksom ingen fredagsfeeling....


Inte på topp men fortfarande på banan...

Igår fick jag min tid till kirurgmottagningen äntligen, och knölen som jag så flitigt försökt förtränga blev plötsligt skrämmande påtaglig igen.
Den är inte alls lika stor och cancerskräckframkallande som den var för några veckor sen men den sitter där den sitter och gör sig påmind.

Kirurgen kommer förmodligen skratta åt mig och tycka att jag nojjar över nåt så patetiskt men det skiter jag i,
ska bli skönt att bli av med den.

*

Gick till jobbet idag igen, totalt en timmas promenad och jag lider av sockerabstinens av allt godis som jag lyckats avstå ifrån.... Trött och aningen deppig.
Imorgon åker ungarna till sin pappa över helgen och jag måste hitta ett sätt att aktivera mig om jag ska klara av att inte däcka i soffan med en godisskål och en flaska vin brevid mig....

Smu Gnut.

Förvirrad

...landade i soffan en stund efter middagen för att titta på lyxfällan. Där talar dom om att man ska spara sina pengar och sälja sina möbler, kläder och smycken på loppis och auktion för man behöver inte alla prylar.
Zappar över till nån annan kanal en stund och landar mitt i nåt heminredningsmecka där dom peppar folk att verkligen byta ut allt man har för att göra fint.
Man ska tydligen må bättre då.

En annan kväll tittade jag på Du Är Vad Du Äter där Anna Skipper sågade varenda matbit som fanns i kylen hos den här människan för att påpeka att hon skulle må bättre om hon istället åt saker som proteinpulver, jordärtskockssoppa och Raw Food.
Halvslumrade mig fram till reklamen som talade om att jag spar tid om jag äter Felix färdigmat.
Och Fredagsmyser allra bäst med Olw-chips.

Ena dagen läser jag på löpsedlarna att tidningarna innhåller reportage om hur man får bättre självkänsla, hur man gör för att bli nöjd med sig själv precis som man är och slutar sätta upp en massa mål och planer för Ett Nytt Liv. 
Nästa dag haglar bantningstipsen på samma löpsedlar.

Så hur gör jag?
Jag vill spara pengar men jag måste erkänna att jag påverkas av program på tv som "Sveriges fulaste hem" när jag känner igen mina trasmattor och begagnade möbler....
Jag vill leva ett långt och hälsosamt liv men helst utan att behöva försaka fredagsmyset...
Jag skulle jättegärna gå ner några kilo men önskar att jag kunde säga att jag är perfekt som jag är....




OBS! Viktigt!

href="http://www.aftonbladet.se/nyheter/haiti/article6450835.ab" alt="">
Jag jobbar en timme för Haiti

Vintertrött...

Hade en helt ljuvlig dag hemma med lilla J igår, önskar att jag hade fler såna dagar då man hinner ikapp sig själv lite och har tid att tanka både energi och dagsljus som båda är bristvaror just nu.
Vi hann både mysa i soffan och jag fick en massa gjort, och idag var hon på benen igen mitt lilla solsken. Idag kom jag hem till ett nästan nystädat hem och det händer inte alltför ofta. Ska bära upp dom sista julsakerna på vinden idag och vika lite tvätt och sen ska jag ta ett varv här hemma och bra njuta för jag vet att det förmodligen bara är fråga om ett par dagar innan det välbekanta kaoset är tillbaka.

Just nu sitter jag och är lite kall om kinderna efter en skön promenad med kompisarna. Det är lite ont om roligheter att se fram emot just nu och livet är inte bara glitter och rosa skimmer men jag är säker på att det kommer med vårsolen om några veckor.
Tycker det börjar bli läge att fila på en sjujäkla fest!
Skulle verkligen behöva lite rosa skimmer just nu.....

VAB

Lilla J är sjuk så idag är vi hemma hon och jag. Hon skulle nog kunna klara sig själv en dag, värre sjuk är hon inte, men ärligt talat är det ganska mysigt att vara hemma och det är bara ett år kvar tills alla mina barn är så stora så jag inte längre får vara hemma med dom, så vi passar på.

Just nu ligger hon i soffan under ett täcke och tittar på Grease och jag mjukstartar dagen med en kopp kaffe. Förutom att mysa i soffan med lilla J hade jag tänkt försöka hinna med lite tvätt och annat trivsamt hemmapyssel.
Eller så skiter jag i fixandet och kryper ner under J´s rosa täcke på en gång.... :)

Sköna Måndag....

Pausar i arbetet en stund mellan tvättberget och julsakerna. Tog en promenad till jobbet idag och det känns i hela kroppen, en halvtimmas rask promenad åt vardera hållet har gjort att jag liksom hållt ångan uppe idag men förmodligen kommer slockna som en klubbad om nån timma....
Är inte ett stort fan av Måndagar men den här har varit helt ok. Skönt med rutiner och lagom mycket måsten på en dag.
Det bästa av allt är att det faktiskt bara är fråga om några futtiga veckor innan man kan börja känna av våren! :)

Aldrig riktigt tyst...

Ofta när jag är omgiven av ljud så längtar jag mig nästan tokig efter total tystnad.
På jobbet är det fläktbuller, maskiner, trucktrafik, telefoner och ett ständigt tjötande, när jag kommer hem är det tv´n, spotify på datorn, syskontjafs och dessa evinnerliga tv- och dataspel och befinner jag mig nån annanstans så är det oftast aldrig riktigt tyst där heller.
Jag säger ofta att jag längtar till den dagen då jag har mitt eget lilla skogsparadis vid nån sjö nånstans med insynsskyddad tomt och massor med skön atmosfär.
Jag hoppas det kommer bli så nån dag, men fram till dess är det nog bara att bita ihop, skaffa hörselskydd och sålla ljuden.
Tre grabbar sitter just nu i soffan och tittar på nån dålig skräckkomedi och allt - ALLT - som händer på tv-skärmen måste analyseras högljutt....
Hade jag haft mitt skogsparadis så hade jag tagit med mig lilla J och rymt dit över helgen!


Inte så höga krav...

Sitter och slösurfar och funderar på hur man bäst tar tillvara på den här Fredagkvällen...
Tänker nog inte lägga ner mig så mycket på matlagningen,
behöver nog gå ett varv med snabeldraken,
unnar mig en öl kanske,
hoppas att jag orkar läsa några kapitel i min bok 
och tänker definitivt tillbringa minst en timma framför dumburken.

Låter inte som värst mycket helg men bara tanken får mig att le just nu! :)))


Tonårsattityd

Idag fick jag äntligen med mig mina söner ner till fotografen för att ta ID-kortsbilder.

Stora A slår sig ner på pallen framför kameran och rör inte en min när fotografen säger att hon ska ta bilden.
"Le!" säger fotografen och strålar med hela fejset.
"Hm..." säger A och blir ännu lite stelare i ansiktet.
Om jag skulle försöka mig på en gissning om vad som rör sig i huvudet på honom just då skulle jag utan tvekan gissa på något riktigt långtråkigt, typ som om han satt och klurade på varför icas plastpåsar har så taskig kvalité numera.

Så blir det stora J´s tur att posera och det är inte direkt något happy-face han bidrar med han heller....
Men han ser inte uttråkad ut på samma sätt, där är det mer som om han tillhör en militant protestgrupp och sammanbitet sitter och väntar på en uppmaning om anfall. Axlarna aningen höjda och ögonbrynen lätt rynkade.
Den leende och kvittrande fotografen frågar vilken av bilderna han tycker bäst om och J svarar med ett hummande och en nick åt den ena bilden.
Utan att röra en enda ansiktsmuskel.

(Jisses grabbar.... Akta er, nån kan ju tro att ni är, typ... GLADA!?)

Hade jag haft med lilla J dit hade hon lagt huvet på sned och fyrat av ett leende som om det vore en hovfotograf som stod framför henne och just hade tilltalat henne med Ers Kungliga Höghet.... :))

Hur som helst...
Fick en hel del uträttat idag. En massa bankgrejer och lite annat.
Nu ska jag baka frallor som lilla J ska ha med sig på skolutflykt imorgon.
Sen sova!!!


En skön dag...


...givande möten på förmiddagen,
trivsamt småprat på jobbet,
lönesamtal med chefen med ett påslag som följd,
klarade av middagen i tid,
tog en långpromenad idag igen,
hittade plånboken jag trodde jag hade tappat
och han soff-mysa med lilla J en lång stund ikväll.

Har ont i fötterna och är sjukt trött men kommer sova inom fem röda så det gör inget.

Smu Gnut!


Vad som är värt nåt....

Jag skyndade mig från jobbet idag för att hinna hem och gratulera en gammal granne på 85-års dagen innan middagen serverades på hemmet där hon bor. Jag hann precis men det blev ingen lång stund där.
Hon var jättenöjd med dagen som hade firats tillsammans med ett 15-tal av hennes närmaste vänner, och är det någon som förtjänar en alldeles makalöst fantastisk födelsedag så är det hon!

När vi satt där och småpratade så kom jag helt osökt att tänka på några av dom människor som finns i min närhet och jag kan inte låta bli att tycka synd om dom när jag jämför deras inställning till livet med tant B´s...

Det finns dom som jobbar och jagar på en hel livstid för att kunna handla så mycket som möjligt och fylla sitt hem med dyra prylar eller bara fylla kontot med pengar och investera i dom fonder som ger bäst avkastning.
Det finns dom som ständigt strävar efter nya karriärmål och bara vill uppåt och vidare utan att nånsin stanna upp och se efter vad dom redan har.

Om jag får leva så länge som 50 år till och fortfarande har mina sinnen i behåll så är jag ganska säker på att det inte är min gamla arbetsgivares årsbokslut eller implementeringen av något nytt datasystem som kommer att ta upp det mesta av mina tankar.
Jag tror inte heller att jag kommer sitta på hemmet och summera hur många arbetstimmar jag klarat av under min karriär och hur mycket pengar som under åren samlats på mina konton.

Om jag får behålla mina vänner, och om jag har min stora bullriga familj omkring mig så tror jag att jag kommer vara ganska nöjd om det finns tillräckligt med pengar för att bjuda dom alla på öl och smörgåstårta på min 85-års dag.
Och allt det andra man så blint stressar upp sig över kommer att kvitta alldeles fullkomligt!


Mina kära kollegor... <3


Summering

Jag har precis kommit hem från en fantastiskt trevlig tillställning med underbara människor, har just fixat ett par mackor för att återställa balansen i kroppen, och min aningen luddiga hjärna liksom bara bubblar av ord och kloka formuleringar.
(Har ni tänkt på hur kreativ man blir i tankebanorna efter några glas vin?)
Jag kommer inte ens att försöka återge vad som avhandlats ikväll, det räcker inte mitt ordförråd till för, men jag har umgåtts med åtta underbara kvinnor med helt olika livserfarenhet och öden, och för en kväll befunnit mig i ett sånt där sällsynt ögonblick då man känner att man växer som människa. Det har varit både mycket skratt och nära till tårar.
"Tjejfest" var det jag var på väg till för några timmar sen men det visade sig bli mycket mer än så.

God natt kära vänner och sov gott!

Bejaka era olikheter,
förlåt era egna och andras gamla synder,
lär av dina misstag,
lev i nuet och
älska så mycket du kan! ♥

Jaha... upptempo nu då... :)

Sitter här med Melody Club på Spotify och ett glas vin framför mig och jobbar på lite feststämning. Den infinner sig alltid efter lite hjälp på traven men efter en vilodag i ett snigeltempo kan det vara lite knivigt att få upp pulsen... (som om inte det vore nog att jobba på att hålla kroppstempen på en överlevnadsnivå just nu...)

Min middagsdejt igår var mycket trevlig!
(och det är all information jag ger er om det ämnet just nu!) ;)

Skål kära vänner, och ha en trevlig Lördagkväll! ♥

Tur det är kortvecka...

Tillbaka på jobbet efter en veckas ledigt och det känns redan som om jag har hela insidan av huvet fullklistrad med post-it-lappar.....
Tur det är Fredag imorgon! Jag blev helt plötsligt barnledig och fick tillfälle till en middagsdejt, det ser jag fram emot! ;)

Fryser

Jag får nog sluta läsa kvällstidningarna på nätet innan jag går och lägger mig.
Först en rubrik som säger "REKORDKALLT" som följs av information om att det kommer kunna bli ännu kallare i hela Sverige, sen ytterligare en rubrik där det står "STORT PÅDRAG EFTER FÖRSVUNNEN 79-ÅRING" med en eftertext som säger att han kan ha varit borta sen igår kväll.
Själv drar jag mig för att gå ut med soppåsen för att det är så kallt och den här mannen är nästan åttio år och ensam och vilse i en skog i den här kylan... stackars farbrorn.... :(
Om det gick att skicka lite kroppsvärme med tankeöverföring så skulle jag göra det, kan inte ens föreställa mig hur han måste må vid det här laget, om han ens lever.....

Jag lider med alla stackars hemlösa som inte har ett hem med varma element och värmeljus, jag lider med utekatter när jag ser någon sitta och jama på en trappa nånstans, jag lider med barn som traskar iväg till skolan på mornarna och ser både trötta och frusna ut, jag lider med brevbärare, tidningsbud och andra utejobbare när det är så här kallt och jag tycker till och med synd om min lilla bil som inte har ett varmt garage att stå i!

Nu längtar jag efter våren så det är lite behagligare för gamla farbröder att gå vilse i skogen och man äntligen kan stuva långkallingarna långt ner i en byrålåda!


<3

Kollar man tidningarna så är det kallt i Sverige just nu.
Och då menar jag inte bara på kvicksilvermätaren.
Det bråkas om vargar, kändisar slåss och är otrogna, barn kidnappas och unga kvinnor mördas.

Här hemma är det dock varmt och skönt.
Med en familj som min är det liksom vårsol hela året! ♥


Jag föddes kl 00,44...

....natten till den 5 Januari 1974, vilket betyder att jag inte är 35 längre...

36.
Trettiosex....
"Närmare fyrtio...."

Jäklar ni, vad händer med tiden?
Hur fan kan jag vara snart fyrtio som nyss passerat tjugo????
Jag har ingen åldersnoja vad jag vet, inte än i alla fall, och det känns inte jobbigt att jag blir äldre.

Jag är mest bara jävligt förvånad.

Gott Nytt År!

Det nya året är alldeles färskt, inte mer än drygt tre timmar gammalt, och jag har tackat av det gamla och firat in det nya på bästa tänkbara sätt. Fantastiska vänner, mängder med god mat, fyrverkerier och bubbelvin. :)
Jag har inga nyårslöften, det går åt pipan med dom ändå, men väl några nyårsönskningar.

Jag önskar att jag kan vara en bra mamma med mer energi och mindre humörsvängningar.
Jag önskar mig tillräckligt med karaktär för att börja träna och sluta äta godis.
Jag önskar att jag och alla i min familj får fortsätta att vara friska och klara oss från olyckor.
Jag önskar att jag blir sådär riktigt galet förälskad så hela världen börjar snurra och skimra lite i rosa.
Jag önskar att jag får den där remissen till kirurgen så dom kan ta bort min knöl och tala om för mig att det inte är nåt farligt.
Jag önskar att jag och ungarna äntligen kan komma iväg på den där efterlängtade utlandssemestern i år.
Jag önskar mig världsfred och lycka åt alla människor.
Jag önskar revanch åt alla som lever i ett förtryck.
Jag önskar mat åt alla hungriga barn.
Jag önskar styrka åt alla kämpande föräldrar.
Jag önskar kärlek åt alla ensamma människor.
Jag önskar mer empati åt dom stackare som inte har någon.
Och jag önskar att jag kunde sluta bita på naglarna.

Okej, några önskningar är kanske mer verklighetsförankrade än andra men det är som sagt önskningar, och bara stjärnorna och evigheten kan sätta gränser för såna.

Jag önskar er som läser ett fantastiskt år 2010!


RSS 2.0