Sitter på balkongen i gassande morgonsol ...

Sitter på balkongen i gassande morgonsol med en kopp kaffe och väntar på att frukostbaren ska öppna. Funderar starkt på att inte sätta mig på det där planet idag, kunde nog livnära mig som getfarmare eller diskare ett tag. Ska fundera på det en timma till... Om jag väljer att åka hem så landar planet vid 16tiden...


Nu är det bara fråga om timmar innan den...

Nu är det bara fråga om timmar innan den här semestern är slut och jag har verkligen ingen hemlängtan! Finns det över huvud taget ett place bättre än home så kvalar nog detta... Vi har badat, solat, handlat och upplevt massor! Vädret har inte varit det bästa hela tiden men tillräckligt för att jag har lite ont i skinnet lagom till hemresan och semesterkänslan har varit på max hela tiden. Nu ska jag ner till poolen och njuta en stund innan det börjar bli dags att göra sig iordning för middagen. Imorgon bär det hemåt igen. Kram alla!


Kreta är fantastiskt! Starten hade ju kan...

Kreta är fantastiskt! Starten hade ju kanske kunnat vara bättre, syrrans bagage behagade aldrig infinna sig på det berömda bagagebandet utan hade blivit kvarglömt i Stockholm visade det sig, vårt rum var bara förberett för tre personer och när lilla J efter den långa resan ville ta sig ett bad i badkaret så bubblade avloppsvattnet upp ur golvbrunnen och över hela lägenheten... Men som kloka S skrev i sitt sms; efter den starten kan det bara bli bättre! :) Idag har jag bränt mig big time och fullkomligt njuter av den känslan! På parkeringen står just nu en fin bil som imorgon ska ta oss till Heraklion och på bordet framför mig står ett glas rött. Livet blir inte mycket bättre än så här! Nästa gång åker vi tillsammans hörni musketöser, man kan få massage på stranden och vad mer behövs för att det ska bli en spa-resa...? ;)


Rumsutsikten... :)

foto0607 (MMS)

Rumsutsikten... :)


Nerräkning...

Imorgon kväll bär det av mot Arlanda och framåt morgonen på Fredag sitter vi på planet på väg mot Kreta. Det känns nästan lite overkligt och vi längtar jättemycket nu både jag och ungarna.
Tänker prova att skicka lite bilder hit till bloggen under veckan som kommer så håll lite utkik. ;)

Inte många timmar kvar nu..... B-)

Peppar peppar

Har känt mig seg idag och lite nästan som ont i halsen. Försöker förtränga det dock och köpte mig en liten flaska Kan-Jang för att mota eventuella Ollar vid grinden. Funkar säkert inte lika bra som whiskey men jag behöver kunna köra bil och jobba så det kändes som det säkraste alternativet.
Har förresten en hägrande semester inom räckhåll så är det bara viljan det hänger på så ska jag nog mota fan själv om det behövs!

Trött är väl också en underdrift just nu, lite mycket den här tiden på året, men lite drygt tre dygn till nu så sitter vi på planet söderut och måtte jävulen ta alla askmoln som vågar sig fram längs vägen!!!!

Godisbegär...

Vad är det i Polly som gör att jag inte kan sluta äta förän jag nästan mår illa??
Och trots den vetskapen -  VARFÖR KÖPER JAG ALLTID DEN STORA PÅSEN???


Lånade ord....

En man på mitt jobb går i pension nu och tackar för sina 40 år på företaget med följande ord;

1970
Himlen var rosa.
Jag hade bara tänkt släcka pipan och göra ett uppehåll
från flower power och love, peace and understanding,
ta ett kneg och tjäna ihop lite kulor för att kunna dra vidare ut på vischan.
Det gick nämligen ett rykte om att någon levde livet.
Ja så var det faktiskt en gång,
man skulle leva.


Han fortsätter med varma ord om livet med kollegorna
och en liten reflektion över livet som det blev,
och lite vemodigt känns det tycker jag.

Man ska jobba för att  leva, inte leva för att jobba.

Slitna ord men dom tål att upprepas....

Det rullar på...

Just nu skulle jag vilja blanda ihop en bunke med chokladsmet, bädda ner mig i soffan under en filt, ladda dvd´n med en bra film och låta bli att ställa klockan på ringning imorgon bitti....

Istället ska jag fixa middag, ladda tvättmaskinen, hjälpa med lite läxor och ställa klockan på en kvart tidigare än vanligt.

Skulle behöva pausa ekorrhjulet några  dagar så jag hinner ikapp mig själv....

Nostalgi

Jag förundras över ungarnas film- och musiksmak, dom verkar aldrig riktigt ha utvecklat sin egen utan har helt enkelt kopierat min generations....

Just nu sitter lilla J och en kompis och tittar på Footloose och tycker den är "ba såååå braaaa, den typ ääääger...." :)
Stora J råkade höra Frank Zappas Bobby Brown igår och blev helt såld på den. (jag bara önskar att han lät bli att lyssna på texten....)
En av stora A´s favoritskivor är min "Old Skool Rock" med gamla 80-talsklassiker och jag kan ju bara hålla med om att den är grym, men jag undrar om jag hade kunnat växa upp till musik som spelades mer än tio år innan jag föddes...?
Skeptisk....

Men jag klagar inte!
Nu ska jag gå och titta på en ung Kevin Bacon och lyssna på Bonnie Tyler och bli lite nostalgisk,
får låta bli att lyssna på kommentarer som "fett najs" bara då jag misstänker att dom rimmar illa med min känsla av 80-talet.....

Nedräkning...

Nu har jag äntligen hämtat ut mitt pass så nu kan det få bli Fredag den 21 precis vilken minut som helst!!!
U på jobbet har precis kommit hem från Kreta och dom hade mellan 25 och 29 grader hela sin vecka och då börjar vi liksom snacka min trivseltemperatur... Det här blåsvädret vi har här just nu kan jag vara utan och jag behöver nog 25 och stekande sol för att få upp värmen ända ut i tårna.

Idag har jag anmält mig till att följa med lilla J och ungarna på musikskolan till Liseberg. Jag tycker nog att jag är med på väldigt mycket och känner väl egentligen inte för att åka den här gången, men när jag tänker efter så är det mest grabbarnas aktiviteter jag hängt med på hittills och lilla J vill så väldans gärna att jag ska följa med så jag gör det för hennes skull.

Trött är jag idag, fast ganska nöjd också. Fixade stora A´s cykel igår alldeles på egen hand (gud va bra jag är!!!) och idag visade godsvågen på jobbet att jag är tre kg lättare än senaste vägningen.
Och så är det bara 11 dagar kvar tills vi åker!! :)

Mitt feministiska jag har ordet....

Att kvinnor analyserar och tänker mer än män är väl ingen nyhet. Vi får ofta höra att vi letar problem där det ännu inte uppstått några och att vi ältar gamla saker och har svårt för att släppa taget medans män måste ramla på problemen för att se dom och glömmer dom så fort dom inte längre är högaktuella.

Det kan mycket väl vara så, åtminstone känner jag igen beteendet hos mig själv.
Fast jag kallar det inte att "leta problem", jag kallar det konsekvensanalys och när andra tycker att jag ältar så skulle jag snarare säga att jag bearbetar och försöker förhindra att problemet uppstår igen.

Jag fick lära mig igår att det kan ha att göra med att vi kvinnor har fler kopplingar mellan höger och vänster hjärnhalva och att vi därför är bättre på att se orsak och verkan.
Det går också under namnet kvinnlig intuition och magkänsla.

Och nu till min undran....
Varför har inte fler stora företag en majoritet av kvinnor i sina ledningsgrupper?
På företaget där jag jobbar så ska det hela tiden ändras och omorganiseras på grund av problem som ingen hade kunnat förutspå innan man implementerade det nya arbetssättet och ingen bryr sig om att gå vidare med gamla problem för att försöka mota dom i tid nästa gång det inträffar.

Behöver jag tillägga att ledningsgruppen består av 100% karlar?????






Mustaschkampen!

Nu laddar vi på jobbet för Mustaschkampen,



När Aschberh och Fylking kommer till stan ska dom få våra ihopskramlade slantar och jag hoppas bössan kommer vara full tills dess. Tills den riktiga sparbössan är färdigsvetsad så får min provisoriska mustaschburk funka.







Ok, åldersnojor.....

...vet inte om jag någonsin haft en kris som varit direkt åldersrelaterad,
tror inte det.
Däremot är jag nog lite kluven till det här med att bli äldre, inte alldeles odelat positiv i alla fall.

Min mamma, och många med henne brukar säga att med åldern så kommer "morgonpiggheten", man kommer vakna tidigare och tidigare på mornarna och ha väldigt svårt att somna om, och för mig som lever i ett slags komatillstånd från klockradions fjärde ringning fram till andra kaffekoppen så skulle jag välkomna en sån utveckling!
Istället har jag blivit kvällstrött, jag som alltid varit nattuggla, och inser att jag nog inte skulle ha några problem med att sova jämt.

Med åldern så kommer även vishet, mognad, självförtroende och ett lugn.
Har jag hört.
Jag blir bara surare och grinigare med åren och inte vet jag om jag är kapabel att samla på mig visdom över huvud taget, känns inte så alltid...
Istället för att bli en mer tålmodig och harmonisk människa så tycks jag alltid leva med någon slags hormonrubbning. Ägglossning, pms eller mens.
Och matchande humör till det.

Det är väl dom sakerna som jag gärna kunde vara utan.
Tröttheten och grinigheten.

Nej nu drar det i ögonlocken och imorgon ska vi upp tidigt och sjunga för stora J på hans 14-årsdag.
Sen är det helg igen och jag får äntligen sova och kommer förmodligen vara lite mindre sur.... ;)

Tjugosexton....

Har pratat åldersnojor idag och där finns mycket att säga märker jag, endel tar sitt åldrande med ro medans andra på ett närmast hysteriskt vis försöker hejda tecknen på mognad och visdom.
Jag pendlar nog mellan båda sidor har jag märkt men skulle för det mesta önska mig helt andra ålderstecken än dom jag har...

Nu ska jag baka bullar och fixa lite födelsedagsfint här hemma, återkommer med nojjorna senare.

Tycker om min nya handväska! <3

Jag blir glad av handväskor i allmänhet men den här i synnerhet.... :D


Mitt-i-veckan-mys

Sitter och tjuvlyssnar på stora A´s Skypesamtal bakom dörren en meter ifrån mig, :) jag hör inte allt som sägs men det verkar inte vara några statshemligheter eller större draman i alla fall, mest trivsamt småbabbel med en kompis.
Idag har dom varit mest hemma mina söner och det är väldigt ovanligt numera, alteftersom deras värld växer.
Jag tycker om att höra hur det bubblar och pratar runt omkring mig och vi behöver inte nödvändigtvis umgås i samma rum för att känna att vi har kvalitetstid tillsammans.
Jag får ha dom omkring mig och dom vet att jag finns här. Mys. ♥


Nu borde jag nog gå och lägga mig, är ju sjukt morgontrött och just den detaljen verkar inte bli bättre av penicillinet...
Imorgon ska det bakas bullar och packas in presenter för på Fredag blir basketproffset fjortis! :)
Så god natt alla!

Moral?

Jag vet inte varför endel människor tror sig vara så moraliskt överlägsna alla andra? Jag har folk i min omgivning som aldrig är förbannade, som aldrig skäms över något, inte har några fördommar, aldrig flirtar, aldrig är kåta och som definitivt aldrig fattar fel beslut!
Guuuuud så tråkigt!!!!!
Jag är alldeles övertygad om att när jag en vacker dag ska summera mitt liv och sätta plus och minus på mina upplevelser och erfarenheter så är det dom "moraliskt tveksamma" sakerna som kommer få mig att le och dela ut pluspoäng.
Helt bombsäker!

2010-05-04 - Summering

Stora J är fortfarande ledsen över mormor och morfars hund men inte lika förtvivlat som igår. Morfar har hjälpt honom skriva ut några riktigt fina foton på vovven och dom går han och bär på som om det vore dyrbara klenoder.

Stora A firar att snön är borta för den här vintern genom att tillbringa all sin vakna och lediga tid ute på en skateboard och konstaterade idag att han nog måste ta en vilodag imorgon så att den värsta träningsvärken får ge sig.

Lilla J har sparat av månadspengen och tappade-tand-pengar så att hon idag kunde konstatera att hon har råd att åka till Liseberg med musikskolan i slutet av månaden.

Jag själv ska ta min andra penicillintablett och inbillar mig att jag redan känner skillnad. Förmodligen inbillning men allt är bättre än hur jag mådde förut idag....

Blev en bra dag till slut!
Smu Gnut

Tur man är frisk så man orkar vara sjuk....

Jag har varit kissnödig i över en vecka och sen igår morse så har jag kissat taggtråd,
och för den som aldrig haft urinvägsinfektion kan jag tala om att båda delarna är ganska oskönt...

Vid halv åtta i morse började jag ringa vårdcentralen för att få hjälp med mitt dilemma och det visade sig vara lättare sagt än gjort.

Den första jag fick tag på talade om att hon inte kunde hjälpa mig med tidsbeställning eftersom hon sitter på ett journummer och bara kan boka om man ringer på natten eller är jättesjuk, men om jag väntade till klockan åtta skulle dom hjälpa mig.
Klockan åtta ringde jag och en telefonsvarare talade om att telefonkön var för lång, "försök igen senare"
Jag försökte så många gånger jag hann mellan jobb och toalettbesök fram till klockan tio.
Då var telefontiden slut, "öppnar igen klockan 13-15"
Började ringa igen vid ett-tiden och kom efter ungefär 40 minuter fram till en kvinna som gav mig ett långt föredrag om alla nackdelar jag hade av att jag inte listat mig till någon av dom vårdcentraler som öppnade igår.
"Det kommer att kosta dig 100 kronor extra"
Till slut fick jag avbryta tanten med hög röst och tala om att "Jag pinkar rakblad och betalar vad som helst för att få hjälp!! PÅ VILKEN VÅRDCENTRAL SOM HELST!!"
Då blev jag bortkopplad.
Strax före tre kom jag till slut fram till en hjälpsam människa som gav mig en tid hos läkaren kvart i fyra.
Äntligen!!
Kommer in på vårdcentralen tjugo i fyra och får höra att jag inte kan betala där utan måste gå till stora entrén på andra sidan för att göra det, såvida jag inte väntar till klockan fyra när det helt plötsligt går bra att betala direkt där.
Jag sket i vilket just då och satte mig för att vänta på doktorn.

Om precis allting annat är överbyråkratiskt när det gäller vården i Sverige idag så är själva läkarbesöket destu effektivare måste jag säga, på en minut blankt hade han både konstaterat urinvägsinfektionen, skrivit recept, gett direktiv om medicinen och försvunnit ut i korridoren igen, snabbt som en vind.
Men ok, jag hade ialla fall fått min hjälp.

Går tillbaka till kassan och säger att eftersom klockan är över fyra så vill jag betala direkt hos dom men får beskedet att deras system ligger nere just då pga av dom nya vårdcentralerna och det går absolut inte, så det är bara att ta en promenad runt hela bygget.
Kan tillägga att det inte är så långt men är man jävulusiskt kissnödig så känns det så....

Ok. Nu hade jag betalat och fått mitt recept mailat ner till apoteket och då tror man ju att det liksom ska vara klart, men icke!
Systemfelet visade sig påverka även där så när jag kommer ner till apoteket så finns inte mitt recept där.
En halvtimma till fick jag vänta (förbannat jävla idiot-kissnödig nu....) innan jag kunde ta mina tabletter och åka hem.

Som slutsats av den här dagen har jag väl egentligen bara en fråga,
hur bär sig folk åt som är riktigt sjuka????

Sista dagen....



Hon är tio år och har varit min pappas trogna följeslagare varenda en av dom dagarna.
Om sådär en timma skulle jag tro så går dom nog på sin sista promenad tillsammans och sen åker dom till vetrinären för att avsluta hennes liv.
Och trots att hon är sjuk och man vet att det är för hennes bästa så gör det ont i hjärtat på en.
Förutom mina föräldrar och lillasyster så är det nog stora J som lider mest just nu.
Idag behöver han inte gå till skolan,
man slipper det när man gråter så hjärtat nästan går sönder.... :(

Det goda i livet...

Hade en liten tanke om att jag skulle vara riktigt utvilad efter den här helgen men vila är överskattat, det finns så mycket roligare saker att ägna sig åt...  Och som det känns nu kommer jag gå omkring och gäspa en vecka till.
Men jag kommer gäspa med ett leende i hela ansiktet! ;)

Nu måste jag göra ett ryck med lite fixande och handling för lilla J har bjudit hem några tjejkompisar på tacos i eftermiddag och innan det ska vi hinna med bowling och lite annat, bara ungarna kommer hem.

Och så skiner solen och jag ska ta mig en stund på trappan med en kaffe och njuta lite.....
....till!

Bakis

Det fanns en tid när man kunde gå ut på kvällen och dricka vin och dansa halva natten,
fortsätta med efterfest, hem och duscha och sen gå till jobbet.
Jag menar inte att det hände ofta, tvärtom så är det lätträknade gånger, men dom enda konsekvenserna som blev av det beteendet var att man var ruskigt trött och hade huvudvärk dagen efter.

Idag har jag legat som ett kolli på soffan och bara tanken att resa på mig och göra någon som helst nytta har varit på gränsen till skrattretande.....
Men nu när jag börjar piggna till så känner jag att det var precis vad jag behövde, har inte haft en kompishelg på länge och även om jag är trött och sliten idag så är det ändå sånt som ger energi i längden.

Dessutom hade jag väldigt trevligt igår,
och i natt....
och i morse.... ;)

RSS 2.0