Julstök

 

Det är inte förra årets skapelser, även om det ser snarlikt ut... :)
Borgen är jättestor och var rätt tålamodsprövande att få ihop. Fingrarna är fulla av blåsor från det smälta sockret, jag mår illa av alla non-stop och ryggen värker en aning, men nu står dom där och kommer krossas och ätas i början av Januari när dom hunnit samla på sig lagom mycket damm!

Helgen har innehållit sovmornar, melodikryss, kompisprat och hemmapyssel. Rätt nöjd!
Smu Gnut ni som läser!

Julstämningen idag:
♥♥

(och det är bara tack vare Jan Malmsjö...)

Första advent

Nu har jag varit och handlat smör och ingefära så nu ska det bli en pepparkaksdeg och imorgon ska det skapas! Adventsljusstakarna ska ner från vinden och lite städ kvar att greja.
Det brinner ljus lite här och där och snart kommer glöggen fram.

Julstämning:


Det är det jäkla regnandets fel....

Laster...

...har man väl,
och kommer nog alltid att ha...



Make it a duoble please.....

Lägesrapport

Trött, frusen och noll julstämning!
Tänkte försöka masa mig upp på vinden och hämta adventsljusstakarna men det tar emot på grund av alla tre ovanstående faktum.
Dom lär nog få vänta tills imorgon, ska fejsbooka lite till idag och försöka få stora A att inse att sommarlovs-schemat inte gäller i November, sen är det kvällen.

Jag kommer att ha mina älskade lövlingar hemma över julhelgen i år!! ♥
Deras pappa frågade om det var ok för mig, och om det är!!!? :))

Julstämningen idag:
-



(...men det kommer...)

Public service - ja jävlar....

I ett nyhetsinslag på den lokala tv-sändningen får lilla J´s skola kritik för att den ligger för nära en järnväg som barnen tvingas pasera varje dag för att ta sig till matsalen och gymnastikhallen.
Som förälder är man inte dummare än att man fattar att detta inte är det perfekta upplägget, men eftersom det är lite svårt att flytta en skola eller kröka om en järnväg i brådrasket så får man hitta lösningar som gör situationen hållbar. Jag tycker att skolan har lyckats med detta genom att följa dom små barnen över spåret och hela tiden påminna dom äldre om att se sig för och bete sig ansvarsfullt.
Bor man vid en sjö så lär man barnen simma istället för att förbjuda dom att vara vid vattnet, och går man i skola vid en järnväg... ja ni fattar min poäng.

Nu helt plötsligt har en kvinna på banverket fått för sig att det är livsfarligt att ha sina barn på den här skolan och för att tala om det för allmänheten har hon kontaktat tv för att göra ett reportage om det.
I nyhetsinslaget får man höra henne säga "Jag skulle sldrig låta mina barn gå på en sån här skola" och tv-reportern frågar skolchefen om "det är värt att riskera barnens liv på det här sättet"

Jag blir förbannad över vad jag upplever som ett vinklat inslag och skickar ett mail till svt där jag skriver bl.a följande rader:

"Placerar man en filmkamera framför en grupp ungar på det där sättet när dom precis är i färd med att korsa en farlig övergång, och på så vis får dom att tappa koncentrationen, så skulle jag vilja påstå att det är svt som sätter barnen i livsfara!"

Efter att jag fått svar från reportern så får jag även ett långt mail från han som är redaktionschef och utgivningsansvarig för regionsnyheterna och han skriver:

"Sedan anser jag också att det är mycket allvarligt att du riktar kritik mot oss när det gäller barnen som går över spåret när vi är där och filmar. Vi har självklart inte utsatt barnen för livsfara. Barnen gick över spåret när kameran var påslagen, men också när det var avslagen"

Nu behöver jag hjälp att svara på en fråga,
varför är det ok för tv-kanalen att anklaga oss föräldrar och skolan för att sätta barnen i livsfara men inte ok för mig att säga detsamma om dom?

Slutbloggat?

Jag har tröttnat på den här bloggen / dagboken men har lite svårt att släppa taget... Har ju som vant mig vid att summera lite tankar här då och då men less på att skriva bara en massa larv.
Ska ta tag i Den Stora Romanen nu tror jag.
Eller bli en arg krönikör... ;)

(Det står att den har ett bloggvärde på 4300 spänn, vad betyder det?? Någon som vill köpa den? ...Inte...?)

Back on track

Den här helgen började inte som jag hade tänkt, övertid på jobbet i Fredags, saknade kramar från lövlingarna, en utebliven fikadejt och ett surhumör som väl inte riktigt hade passerat....

Idag har jag fikat och pratat politik med min underbara bullriga familj och snart är musketöserna på ingång och helt plötsligt är livet sådär trivsamt!
Det står en blåbärspaj i ugnen och ett glas vin på bordet framför mig och alla mina sinnen är med igen! :)


Försöker mig på avancerad matlagning här....

...men är väldigt tveksam till att gå och lägga mig medans det står en tjälknul-to-be i min ugn...?

Nåväl, det värsta som kan hända är att jag får hitta på nåt annat kulinariskt tills imorgon om det skiter sig....

Smu Gnut allihopa!

Försöker med en humörhöjare....


Jaha....

...det blev en sån där dag igen!
Ungarna skulle åka vid kvart över fyra och jag hade hoppats på att komma hem tidigt och hinna kramas en stund och säga förlåt för att jag har varit en sur-mamma den här veckan, men som vanligt när det är Fredag så uppstod ett litet kaos precis när jag var på väg från jobbet och det blev en och en halv timmas övertid istället, och jag kommer hem till ett tomt hus.

Blir lite tjock i halsen när jag ser att dom lagat mat och sparat åt mig...
...och armarna värker ikapp med hjärtat och vill bara krama dom....

:'(

Regn ute, sol inne

Jag är inte sur på insidan längre, hormonerna har stabiliserats för den här gången och min omgivning kan andas ut! Nu blir man sur på utsidan istället av det här eviga regnandet... Tycker inte om!
Men lite tända ljus, kompisprat och lugna ungar gör tillvaron alldeles tillräckligt ljus just nu så jag mår rätt bra ändå.

För övrigt är jag glad att jag inte har allt jag önskar mig, då skulle jag sluta längta och det vore en hemsk tanke.

Jag är också glad att jag är vuxen och inte en av dessa tretti-pluss-ungdommar som världen är så full av numera.

Sur

Det finns få saker som är så frustrerande som när man blir förbannad på nån som är för dum för att fatta hur arg man är, som tror att man bara skämtar och lämnar diskussionen med ett leende och en blinkning!
Jag undrar om min åsikt skulle framgå tydligare om jag helt enkelt klippte till honom??

Idag är ingen bra dag.
Mitt kontor luktar illa av antingen ett trasigt avlopp eller ett ruttnande lik i en av väggarna, vet inte vilket men jag mår illa av stanken och vill bara gå hem. Utsikten från mitt fönster består av blöt asfalt, plåtväggar, en silikongrå himmel och ett skymningsmörker som ligger som ett skitigt täcke över alltihopa. Jag har mensvärk, är trött och grinig och har kört fast i vårt fenomenala datasystem!!!!

*muttrar för mig själv och biter av en nagel*
Fan!





(fast jag är fortfarande glad över min fina filofax! ♥)


Lite Lycklig

Det är nåt särskilt med böcker och skrivgrejer som gör mig lite lycklig.
Jag har nämnt den där skolstartkänslan förut, ni vet när man får köpa nya pennor, skrivböcker och kalendrar och liksom börja om med livet litegrann. Jag tror att man behöver starta om lite då och då, åtminstone behöver jag det.
Det handlar inte om nån storslagen nystart eller att jag vill gå vidare från stora misstag utan mer bara en känsla av lite nya tag.
Jag har återigen införskaffat mig en riktigt fin filofax som än så länge har blanka fina sidor och inte utsöndrar stress så fort jag öppnar den.



Och så luktar den så fantastiskt gott! :)
Jag supportade lilla J´s jultidningsförsäljning med att köpa Millennium-triologin som jag forfarande inte läst trots att alla säger att den är så bra, så nu skulle jag utan problem kunna mysa ner mig i soffhörnet och glömma omvärlden i ett par veckor...

 

Det blev en ny Sudokubok också för att klara vintern!

Som sagt,
det går ibland alldeles utmärkt att köpa lite lycka för pengar!

Trögstartad

Jag har massor att göra idag men vet inte hur eller var jag ska börja riktigt. Plockade nyss en plåt med frallor ur ugnen så jag börjar väl med lite brunch så får vi se sen.
Har litegrann tröttnat på att bo i en rövarkula och det vore bra om jag kunde engagera mina lövlingar i dagens arbete lite.
Jag ska få låna två lövlingar till ikväll och det är ju mysigare att Lördagsmysa tillsammans om det är lite städat.

I förrådet står det även fyra vinterdäck och väntar på min arbetslust...

*suckar tungt*

Förväntan

Imorgon är det skolfest på lilla J´s skola och det är sådär lagom pirrigt i magen, som det ska vara. Vi ska fläta håret ikväll så det är lockigt imorgon, min syrra har lovat hjälpa till med kläder och smink och hennes pojkvän kommer förhoppningsvis kunna skjutsa dit och hämta hem lilla J.
Jag kommer inte att vara hemma men tror nog att jag förberett så mycket det går. Nu hoppas jag bara att inte hennes förväntningar är så höga att det blir en tokbesvikelse med allt imorgon, det brukar kunna bli det med min lilla prinsessa....

Själv har jag börjat längta efter jul nu.
Såg en annons i lilla lokalblaskan om en pepparkakshus-tävling, och varför inte... det gick ju skapligt förra året... ;) Det var nog snöfallet idag som triggade igång det tror jag, och dom röda blockjlusen jag har köpt.
Inte en aning om hur jag ska sy ihop den ekonomiska delen med julklappar och allt annat men jag kommer nog på nåt. En flaska glögg och några stearinljus är egentligen allt jag behöver för att få den riktiga känslan.
Och min underbara familj och Karl Bertil Jonsson såklart! ♥


Oops...

Nu snöar det.
Och jag som inte bytt till vinterdäck än....
Slarvmaja!

På väg att bli sjuk igen....?

Vid två-tiden i eftermiddags, när jag satt vid datorn och uppdaterade priser och pysslade med annat tråkjobb, så blev jag helt plötsligt bara så trött. Jag kände hur ögonlocken föll ihop gång på gång och blev tvungen att hämta en kopp kaffe och ta en snabb promenad ute för att inte somna. Nästan på en gång kände jag hur det började göra ont i halsen också.
Så när jag åkte från jobbet idag så tog jag en sväng förbi hälsokostaffären och köpte mig en flaska Kan-Jang och en liten flaska Chi-san, för nu ska det kureras. Jag har inte tid att vara sjuk igen!
Och nu, två panodil och en kopp te senare, så känns det bättre, peppar, peppar.... Kanske har jag lyckats mota Olle den här gången...?
Håll tummarna!


Fåniga fakta :)

* Efter jobbet idag har jag hunnit laga mat, förhöra engelska-läxa, förhört på sjuans gångertabell, slipat två trappsteg, tjatat på mina barn, tvättat två maskiner, fyllt, kört och tömt en diskmaskin, sorterat ren tvätt, suckat över alla udda strumpor och suttit en stund på Facebook.

* Jag har fortfarande inte bytt däck på bilen.

* På mitt nattduksbord ligger just nu sex böcker. (inte sexböcker, jag kan det här med särskrivning...) Syndafall av William Diehl, Signal av Stephen King, Edward Finnigans upprättelse av Roslund & Hellström, Iskallt och Stenhårt av Rickard Flinga, Kulla-Gulla av Marta Sandwall-Bergström och en bok som heter Bättre Arbetsmiljö.

*
Har fortfarande inte gått ner ett kilo trots att jag börjar ett nytt liv stup i ett.

* Har klarat av att inte tjuvröka trots att jag ibland har velat....

* Gillar inte att det bara blir mörkare ett par månader framåt och tänker gå och sola solarium trots cancerskräcken bara för att få lite konsgjord sol.

*Orkade inte tvätta bort sminket och borsta tänderna innan jag gick och lade mig igår.

* Tänker gå och lägga mig så fort jag bestämt vilken av ovanstående böcker jag ska läsa.

Smu Gnut! <3


...tyst det är i huset....

Söndag och jag ska strax iväg och titta på NBA-proffset och kompisarna när dom spelar.
Helgerna går så ruskigt fort, och den här helgen verkar inte bli nåt undantag. Just nu är det bara jag som är uppe/hemma och det är alldeles tyst i huset förutom ljudet från tangenterna när jag skriver. Lilla J sover hos en kompis, stora J har gått till idrottshallen och stora A med sällskap ligger och sover än.

Det är ganska mycket jag skulle behöva få gjort idag, det sitter en lista på kylskåpsdörren och det finns en ännu längre lista i mitt huvud men jag väntar med allt sånt ett tag till tror jag.
Såna här stunder önskar jag att jag kunde pausa hela världen och bara sitta här i tystnaden hur länge som helst....

Humörsvängningarna fortsätter....


Träffade stora A på stan på lunchen idag för att handla skor till honom. Vi hittade ett par riktigt fina i rätt storlek och till ett alldeles makalöst bra pris. Stora A blev så glad att han kramade om sin mamma nere på stan och jag var rätt nöjd med mig själv när jag satte mig i bilen för att fortsätta mina lunch-ärenden.
Kommer hem för att lämna medicin till sjuka lilla J och möts av ett bombnedslag! Stora J och hans anhang har varit hemma på lunchrasten och lekt krig i vardagsrummet med varenda leksak dom hittat på våran vind, ätit upp allt bröd och pålägg som fanns i huset och sen bara lämnat ett kaos efter sig när dom gick tillbaka till skolan.

*suck*

Jag tycker inte om att byta humör så här fort!!
Det gör mig trött!!!

Låg

Det har inte varit nån höjdardag.
Vaknade i skaplig tid trots att det blev sent igår och gick och smågnolade för mig själv hela förmiddagen, men på nåt vis har det inte behövts mycket för att ta ner mig idag.
Jag har ingen aning om ifall det helt enkelt är hormonrelaterad deppighet, skulle kunna vara så, men jag blir inte mindre deppig för det i så fall, känslan är fortfarande densamma. :(

Jag skulle behöva en kram.
Och jag skulle behöva få känna mig vacker och fantastisk en stund.

Skulle verkligen behöva det.

Konsert

Jag har varit på en fantastisk konsert ikväll!
Det finns nog inte en låt med Lars Winnerbäck som jag inte tycker om, dom bara berör mig på olika sätt och olika mycket. När han helt ensam på scenen och enbart med hjälp av sin gitarr sjunger Hugger I Sten så blir jag salig och hela världen liksom försvinner en stund.
När han sjunger Jag Får Liksom Ingen Ordning På Mitt Liv och alla lampor exploderar i hur många färger som helst så kan man bara hålla med, jag får inte heller nån ordning på särskilt mycket men det är rätt fantastiskt ändå, mitt lilla kaos....




Jag är fortfarande rätt upprymd men måste nog ändå försöka sova nu, försov mig imorse och lovade kollegorna att jag ska vara på plats senast kl sju imorgon (idag...) istället.

G´natt!


Somna inte osams med dej själv.
Drick vad jag har sagt med lite socker.....

?

Det är så mycket jag inte förstår.
Och vill inte fråga för jag är rädd att verka dum.... :(

Minns...

Nu har jag varit på kyrkogården och tänt ljus för min farmor och farfar. Det blir inte att jag åker dit så ofta, det är mest inför stora helger som jul och allhelgona, och varje gång slås jag av hur mycket jag faktiskt saknar dom. Det var min farfar som alltid höll tal på födelsedagar och andra högtidliga tillfällen och min farmor kunde skapa fest av vilket kafferep som helst med sitt skratt och sitt oändliga tålamod med oss barnbarn.
Det blir liksom inte helg på samma sätt längre när dom inte är med.

Jag tände ett ljus för M också och vid hennes grav sitter en liten pokemon och påminner om hur saknad hon är av sina barn. Dagen när hon begravdes så var naturen i sitt allra vackraste. Det var strax före skolavslutningen, solen sken och hela kyrkogården doftade av blommande hägg, idag låg det blöta höstlöv runt gravstenen och trots att klockan inte var mer än halv fyra så var det nästan skymning ute.
Som en påminnelse om att allting fortsätter trots att människor dör.


Det lyste så fint på kyrkogården och jag tänder ett litet ljus här också.
Och minns dom som inte finns längre.


RSS 2.0