Vardag igen, och snart helg - igen

Tack älskade vänner för att ni vill få hem mig igen, trots att jag den senaste tiden varit en surtant och gnällt i överkant när det gäller det mesta.
Nu är jag hemma och det är skönt!
Och lite mindre gnällig tror jag bestämt.... ;)

Jag har mått så gott på spa-hotellet och hade gärna stannat lite till, men jag har hunnit sakna både er och lövlingarna.
Och trivs nog faktiskt bäst hemma.

Utbildningen har varit tuff och givande, en chefsutbildning som jag känner att jag kan ha nytta av på många plan i livet, inte bara på jobbet. Vi har fått verktyg att hantera kriser, hålla i presentationer, leda jobbiga samtal, jobba målfokuserat och massor av annat.
Och så har vi haft väldigt trevligt!
17 deltagare och två fantastiska ledare och jag hoppas jag kommer få möjligheten att träffa dom igen nån gång.

Imorgon är det Fredag, känns underligt för en som just haft tre Lördagar.... ;)


Selma Spa

Jag brukar oftast hålla fast vid att hemma är bäst, noplacelikehome ni vet, men om jag ska göra en lista på ställen som möjligen skulle kunna vara med och tävla om titeln bästa platsen så skulle denna utan tvekan kvala in!

Studieschemat är precis som förra gången ganska späckat, men den lilla tid som finns över har jag hittills disponerat ganska väl tycker jag.

Jag tog en simtur före middagen, inte en jättelång men tillräckligt för att känna mig lite duktig, och nu ikväll så har jag simmat lite till och dessutom njutit i både bubbelpoolen och bastun. Maten är kanon och sällskapet det bästa man kan tänka sig.

Kan inte garantera att jag kommer hem på Torsdag.....







Smu Gnut, det ska jag göra!!

På rätt spår

För varje dag som går utan katastrofer eller alltför mycket tonårsstrul så känns det som om dom där svarta molnen i mitt huvud skingras en aning. Jag har ju egentligen massor att vara glad och tacksam över, det är bara så svårt att känna det när man är arg mest hela tiden.


Stora A har blivit invald i KFUMs styrelse och är såklart jättestolt och glad över det. Det ska han vara, han har ju världens chans att vara med och påverka vad som händer och han är bland dom första att få reda på när det händer något nytt i föreningen. Dessutom får han chansen att åka på ledarutbildningar och annat spännande, och han börjar redan i sommar med att följa med till Danmark. Den resan har han betalat för alldeles själv och han längtar.

Lilla J och hennes kompis T har arrangerat en teckningstävling på skolan, där det vinnande bidraget skall målas i större skala på skolgårdens bollplank. Jag tror att alla som ville på hela skolan fick vara med och rita bidrag och sen har alla elever även fått vara med och rösta, och en mycket stolt liten J kom idag hem och berättade att hennes bidrag kom på andra plats och är en av dom två som skall avbildas på bollplanket! Gissa om hon är stolt och nöjd!?

Stora J spelade match med U20-laget i Söndags och trots en sur förlust (60-61....) så spelade han bra och gjorde poäng inte mindre än fyra ggr, varav en riktigt tjusig 3-poängare! 9 poäng av 60 låter kanske inte mycket, men är man 14 och övriga i laget mellan 17-20, då är det ganska bra gjort!

Själv åker jag till Selma Spa i några dagar för att gå utbildning, umgås med sköna människor och förhoppningsvis hinna unna mig lite feelgood.
 
Och framför allt så blir hela livet lite mer glittrigt av söta pojkar och hejdlöst flirtande..... ;)


Apropå vassa knivar i lådan.....

Tjej 1 på fb:
"Han: finns det mest upp- eller nerförsbackar i stan?
jag : Idiot, det blir ju lika många ;p"

Tjej 2 på fb:
haha ofta de finns lika många?
Haru gått och räknatalla? :D

Tjej 1 på fb:
men lilla du. har du gått upp för en backe är det ju nerför sen ;p haha du är inte smart :(

Tjej 2 på fb:
nej de kan ju vara så att man går upp för en ochså är de platt när man är uppe?
HAHA du är inte smart :)

Tjej 1 på fb:
men en uppförsbacke är ju en nerförsbacke också.. bara att man går ner ;p

Tjej 2 på fb:
Ahmen åh!


Och så får lärarna kritik för att kunskapsnivån hos eleverna sjunker, men man kanske måste ha med i beräkningen själva råmaterialet dom jobbar med....
En svetsare kan ju knappast bygga en stålkonstruktion av glasspinnar, hur jävla bra han än är på sitt jobb, om ni fattar vad jag menar..... ;S

Stora barn

Stora A kom aldrig hem igår kväll. Jag smsade honom vid halv ett i natt och frågade var han var och han svarade att han lite spontant beslöt sig för att sova borta.

Och det är ok.

Att jag kan gilla läget bara sådär är många vuxenpoäng ska ni veta, inte bara till stora A, som faktiskt är på väg att bli vuxen, utan till mig, som faktiskt börjar inse det....

Stora J störtade in här nyss för att hämta basketskorna. Han har match om en stund och det är andra helgen i rad som jag över huvud taget inte är involverad i att skjutsa, hämta eller påminna om saker han ska ha med.

och det är ok.

Jag kan släppa taget och inte vara involverad i varje minut av barnens liv, och det är så obeskrivligt skönt att ibland vara den föräldern som kan välja om jag bara vill åka och kolla på matchen för mitt eget nöjes skull och inte för att jag inte har något val.

Jag klipper band kan man säga.


Sommartid

Jag somnade mitt i filmen och missade slutet, jäkla skit. Men sova kan jag tydligen göra dygnet runt numera. En gång i tiden tillhörde jag dom kvällspigga, som alltid kom igång med min dag framåt eftermiddagen nån gång och var som mest kreativ och social timmarna runt midnatt. Det hade varit trevligt om jag som kompensation kunde få bli lite morgonpigg istället men det har inte hänt än. 

Vi slog av strömmen en dryg timma tidigare ikväll och anslöt oss till Earth Hour. Det är egentligen ganska fånigt med den här manifestationen med tanke på hur vi misshandlar den här planeten och allt liv som finns på den annars, men å andra sidan så vore det här klotet en ännu sorgligare plats om vi tappade den gnutta framtidstro och det engagemang som finns kvar, så jag anslöt mig för en timma till den hoppfulla skaran som fortfarande tror att det finns något att kämpa för.
Och jag och lilla J lördagsmyste med tända ljus och sällskapsspel en stund.

Nu är klockan två, eller tre.... två? tre? och vi har precis gått över till sommartid.
Och jag känner för första gången på väldigt länge att det sakta men säkert går mot ljusare tider.

Filmtips

Äntligen!
Jag har väntat på den här filmen, den är grym!
22,40 på tvåan, ingen jäkla reklam som stör.

Kan rekomenderas!



P.S Först släcker vi lampor och stänger av all elektronik och deltar i Earth Hour såklart!

Mental vila

Stora J pausar från sin mamma lite i helgen och har åkt till sin pappa, och lilla J har stuckit iväg på tjejkväll med övernattning hos bästisen. Kvar i huset, förutom jag, är stora A och hans trogna följeslagare. Dom sjunger falskt och berättar dåliga vitsar men tillför ingen större stressfaktor i mitt liv just nu, så trots att jag ska jobba imorgon så sitter jag faktiskt och njuter av lite fredagsfeeling.
Jag tror jag skiter i middagen idag och poppar mig en hink popcorn och tar soffhäng istället.

Tar mig en välbehövlig mental vila.

Lite pirr....




Kärlek


Jag tittar på "En unge i minuten" och gråter,
och tänker att dom där nya föräldrarna vet inte så mycket än.
Tur är väl det, annars skulle dom kanske inte skaffa barn alls...

Jag kom på en sak idag.
Anledningen till att det gör så ont att föda barn är för att man för all framtid ska förknippa smärtan med kärlek.
Man kan komma att behöva den kopplingen typ femton år senare....








Nära gränsen

"Every man has his breaking point....."

....men vi kvinnor har inte tid för det alltid nåt föräldramöte eller familjekatastrof som kommer emellan.

Jag bryter ihop imorgon istället.

Om inget oförutsett inträffar.

Summering

Idag skolkade jag från jobbet dom sista timmarna och for och klippte av mig håret istället.
(Tänk Britney Spears psykbryt så har ni bilden....)

Hela kvällen har jag tillbringat i en tjusig loge i Löfbergs Lila arena med god mat, öl, hockey och trevligt sällskap. (Dom som förstår sig på det här med sport säger att vi nu är i.... semifinal...?)

Det bästa av allt är nog dock att jag idag köpte mig en ny dammsugare!
(och då förstår ni direkt hur skruvad jag är när rena golv slutligen blev dagens höjdpunkt....)

Smu Gnut

P.S Imorgon kan bli en jobbig dag, tänk gärna på mig vid 10-tiden......

Små steg...

Idag har lilla J och jag varit hemma hos mamma och pappa och firat deras födelsedagar med kaffe, tårta och bullrigt prat. ♥
Det är faktiskt först nu jag börjar inse hur mycket dom egentligen kan och vet om saker, som det här med att vara tonårsförälder. Jag får mig en dos aha-upplevelser då och då när vi pratar, och känner att det nog finns hopp om min arga stora lilla pojke också.

Och så är det skönt med kompisar när man inte mår helt hundra i huvet och magen. Kompisar som lyssnar, som inte lägger några värderingar åt nåt håll och som peppar, oavsett vilket beslut man kommer fram till.

Aj löv jo allihopa!!  ♥



Fick ett mail idag....

Så här stod det:

Hej, Gry Forssell här!

Någon har nominerat dig till Mix Megapols Tjejplan 2011 där jag tar med mig ett härligt gäng tjejer till solen på Fuerteventura.

Lyssna nu på Mix Megapol för din chans att vinna en plats på Tjejplanet, den 14:e mars börjar vi fylla planet - LYSSNA SÅ ÖKAR DU DIN CHANS ATT VINNA.

Kram Gry



Tack, vem det än är, och Pliiiiiiis, håll tummarna för mig!! :)

Nytt försök....

Idag har jag ambitionen att städa igen, åtminstone allt som inte innefattar en dammsugare för den har lagt av, men det finns att ta tag i ändå.

Solen skiner och det är en ljuvlig dag!!! :)


Tappade ambitioner

Städlusten som kom över mig förut försvann lika fort som alla andra såna där infall, typ motionera, spara pengar och sluta äta godis.
Man har en fantastisk karaktär altså....

Lilla J åkte till sin farmor och farfar för en stund sen och imorgon försvinner även pojkarna hem till sin pappa, och jag är äntligen barnledig en stund.
För att inte chocka kroppen med för mycket fritid så har jag bokat in mig själv som barnvakt ett dygn den här helgen, men jag hinner i alla fall med en sovmorgon och några timmars tystnad, och det känns som välbehövligt nu.

Idag har det varit vår i luften och imorgon är det Fredag.
Me like!

Vårkänslor

Solen skiner idag och det är nån grad över nollan, en kombination vi inte haft sen i höstas tror jag.

Helt plötsligt, från ingenstans, kom värsta städlusten över mig....

Vad händer?? :)

Finns fler som jag.... :)

Hade en trivsam fikastund med tjejerna på kontoret idag istället för att sitta med grabbarna och lyssna på skidåkning, bilmärken och annat tråksnack. Jag promenerar dit oftare och oftare för att få en dos skvaller och mätta behovet av tjejsnack, och dessutom bjuds det då och då på hembakat fika. ;)

Dom här kvinnorna är också mammor, några år före mig i uppfostringsstadiet bara, men dom vet precis hur jag har det. Dom har varit med om dom flesta varianter av mödraskapet själva, och kan dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Även bristen på kunskap och total avsaknad av rutin kan vara en tröst att lyssna på, när man får bekräftat att man inte är ensam om att simma omkring i fullständig okunskap om vad man håller på med....

En av dom berättade om kompisar till ungarna som kom hem till dom och stannade kvar trots att hennes egna barn inte var hemma. Hon hade inte hjärta att be dom gå så hon lät dom vara kvar.
Jag berättade att jag då och då beordrar ungarnas kompisar att gå hem! och stanna hemma! och kom inte hit på ett tag! men utan egentligt resultat. Dom kommer tillbaka som om jag hade sytt fast gummiband i röven på dom....

Jag har kapitulerat och tillbringar min tid med att försöka ignorera alla främmande varelser som rör sig i mitt hem. Ibland gör det mig lite skraj och jag undrar hur jag skulle reagera om det kom en inbrottstjuv hem till oss mitt i natten....?
Förmodligen skulle jag ryta åt den stackaren;

Ställ in i diskmaskinen efter dig, duscha max tio minuter och lämna inga blöta handdukar på golvet!! OCH VAR TYST FÖR JAG SKA SOVA!!!!!

RSS 2.0