Jackpott

Den här helgen blev inte som jag tänkt mig - vilket det för övrigt väldigt sällan blir - men den blev bra ändå!

Jag har alla tre lövlingarna hemma för en gång skull. Vi har ätit pannkaka och julgodis och pratat om djupa saker, som när viljan att överleva överstiger oddsen för att göra det, en diskussion som kom av filmen Alive som låg i stora J´s paketkalender idag.

Ibland blir tillvaron tio poäng bara sådär, utan att man ens behöver anstränga sig!

Trött

Jag önskar att jag hade jullov!
Barnen räknar ner nu, om en knapp vecka börjar deras ledighet och nästan tre veckor efter det kan dom börja om på en ny termin, en nystart mitt i mörkaste vintern.
Jag skulle också behöva en nystart, eller en omstart kanske, som en gammal dator som hängt sig...
Istället har chefen bestämt att vi ska klämma in två övertidsdagar mitt i det som för många andra är en vinterpaus. Den 27 dec och 4 jan jobbar vi 7-20 och jag lovar att jag letar anledningar att slippa undan!!

Jag är trött, har förätit mig på gårdagens chokladfudge och mitt hem är skitigt och o-juligt.
Men, imorgon är det fredag och bara det kan få upp humörbarometern några snäpp!


VG-liv

Efter att jag har krigat med min älskade stora J i ett och ett halvt års tid om skolan och betygen så kom han idag hem och meddelade att han kommer få VG i engelska, och mitt mamma-hjärta växte till tredubbel storlek på en sekund.
Jösses vad jag älskar den gangsterpojken, och vad stolt han kan göra mig!

*

Idag har jag och lilla J gjort julgodis med kära kollegorna M och D. Fudgen blev en burk med osymetriska stora smulor, men jäkligt goda.
Julstämningen är inte på topp än men på god väg.

Lite mys med kollegan J på lördag kommer hjälpa tror jag! ;)

Smu Gnut!


Söndag kväll

Jag har tillbringat större delen av helgen i soffan och inte fått särskilt mycket nyttigt gjort, och helskotta vad skönt det har varit!
Jonte är sjuk och ligger på kökssängen och tittar på film och kommer nog stanna hemma från skolan ett par dagar. Lite typiskt med tanke på att han för tillfället befinner sig på ett litet uppsving i betygstänket, men är man sjuk så är man. Om vi ska bli sjuka allihopa så hoppas jag vi blir det nu så vi har piggnat till innan vi åker norrut över jul i alla fall.

Jag har handlat klart dom flesta klapparna, bakat både kakor, bullar och julgodis och plockat fram det mesta av julpyntet. Städningen är det väl sådär med men julen kommer nog även om fönstren är skitiga och dammråttorna svullar på sig under soffan.

Julstämningen idag:

♥♥♥


Sista ordet

Inne på Coop stod en man och bjöd på skinksmörgåsar och försökte få oss att köpa den högt skattade bakdelen på grisen, vakumförpackad och sirligt dekorerad med julmotiv och nån fläskig leverantörslogga. Det var årets finaste skinka berättade han. Och han pratade om insprängt fett med samma inlevelse och passion som om det vore rena magin.

Helt plötsligt hör jag mig själv säga;
"Vi köper nog vår skinka från ett gårdsbruk utanför stan i år"
Han tittade på mig med lätt höjda ögonbryn, som om han inte riktigt kopplade vad jag pratade om.
"Det känns mest ekologiskt" fortsatte jag.

Sen följde en kort diskussion om huruvida man kunde betrakta grisarnas resa från gårdarna i Värmland till slakteriet i Skara som lång eller inte, men jag hade en liten känsla av att jag med min medvetenhet om matens ursprung och vikten av eko-tänk drog hem några pluspoäng i den korta debatten.

Tills gris-rumps-försäljaren tittade ner i min varukorg.
Där det låg ett paket Lithells varmkorv och skämdes tillsammans med en låda pinsamt pulvermos.
Och vips så hade alla poäng bytt ägare och jag smajlade fram ett "Trevlig helg" och drog därifrån så fort jag kunde.


ooooops......


Onsdagsmiddag och kompisfrukost

Jag har kollat lite gamla blogginlägg för att se om jag kan klura ut när vi började med våra onsdagsmiddagar, men jag kan inte hitta nåt om när vi kom på den alldeles förträffliga idén att vi skulle bjuda varandra på middag varsin onsdag.
Att det var en väldigt bra idé är det i alla fall ingen tvekan om!
Trots att dom äldre barnen droppat av mer och mer så har vi fortsatt med vår mysiga tradition, och idag bevisade vi att det går alldeles utmärkt att umgås även om man inte kan träffas IRL. S deltog via Skype och det kändes nästan inte alls att det ligger ett helt hav mellan oss.
På den här sidan Atlanten satt det tre trötta mammor som längtar efter julledigt, och när jag kollar mina blogginlägg från förra året vid den här tiden så skulle dom lika gärna kunna varit skrivna nu. För mycket jobb och för lite ork, struliga tonåringar och inte mycket till kärleksliv.
Inget nytt under solen altså.

Imorgon är jag ledig och ska äta frukost med gamla kompisen M. Hon kommer hit när hon skjutsat ungarna till skolan och vi ska sitta och dricka kaffe och äta bullar och vara nyvakna och rufsiga i håret precis som på den tiden vi bodde grannar.

Jag är så glad att jag har mina bästaste kompisar! ♥


RSS 2.0